Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

να την στείλω παιδικό?

Recommended Posts

η μικρή μου είναι 17 μηνών και πάρα πολύ ζωηρή. Είμαστε σε μια φάση που όλο γκρινιάζει και είναι συνέχεια κολλημένη πάνω μου. Με αποτέλεσμα να μην με αφήνει να κάνω τίποτα. Ένα φαγητό με το ζόρι...Βοήθεια δεν έχω απο πουθενά και μόνο όταν κοιμάται ή όταν γυρνάει ο άντρας μου απο την δουλειά αργά το απόγευμα και δεν είναι πολύ κουρασμένος την κρατάει για λίγο και εγώ τρέχω να προλάβω.Αφήστε που όλο ζημιές κάνει.Σκέφτομαι λοιπόν να την στείλω σιγά-σιγα παιδικό. Άλλωστε σε έξι μήνες περιμένω απάντηση για μια δουλειά και δεν θέλω να την αφήσω. Αισθάνομαι την ανάγκη να δουλέψω. Τι να κάνω ? Να το δοκιμάσω ή μήπως είναι πολύ νωρίς? Η Κατερίνα (η μικρή μου) είναι πολύ κοινωνική και τρελαίνεται να είναι με παιδάκια. (όπως τα περισσότερα παιδιά πιστεύω).

.png

Διαφημίσεις

Να τη στείλεις για λίγες ώρες την ημέρα!

Έτσι ακριβώς είναι και ο δικός μου -14 μηνών - και εγώ δεν έχω βοήθεια από κανέναν επίσης. Φέτος τον έστειλα παιδικό και ηρέμησα. Μπόρεσα κι έκανα δουλειές στο σπίτι που με περίμεναν ένα χρόνο. Οργάνωση ρούχων - βιβλίων - παπουτσιών κλπ. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι έκανα βλακεία που δεν είχα βρει μια κοπέλα να με βοηθάει με το μωρό 2-4 ώρες τη μέρα όλο αυτόν τον καιρό. Είναι πως αισθάνεσαι. Όταν ούτε ένα ντους δεν έχεις κάνει με την ησυχία σου γιατί στα μισά σε διακόπτουν άρον άρον με κλάματα, ο παιδικός είναι ευτυχία.Εγώ όμως σε λίγες μέρες επιστρέφω στη δουλειά και έχω αρχίσει να τον αφήνω πλήρες ωράριο στο σταθμό. Τώρα φτάνει το απόγευμα που τον βλέπω και ασχολούμαι μαζί του και το κάνω με ευχαρίστηση και λαχτάρα, ενώ πριν από νωρίς το μεσημέρι ήμουν ένα ερείπιο και πολλές φορές με σπασμένα νεύρα. (Εμείς έχουμε και θέμα με τον ύπνο του- από 7,5 μηνών ξυπνάει ανά μία ώρα όλη τη νύχτα και μόνο με μένα ξανακοιμάται)

Να μην την στειλεις.. Αν διαβασα καλα περιμενεις απαντηση για μια δουλεια σε 6 μηνες.. οχι σε 6 μερες οποτε να επειγεσαι.

Τα περισσοτερα παιδακια στην ηλικια της (μη σου πω και ολα) ετσι ειναι με της μαμαδες τους. Ειμαι μωρα ακομα.. εχουν σαφως αναγκη απο την αγκαλια σου και την προσοχη σου.

Ο γιος μου ειναι 3 και παρολο που πηγε για 2 χρονιες παιδικο επειδη δουλευα. Φετος που ειμαι με αδεια κυησης δεν τον πηγαινω.

Δεν βρισκω το λογο να αφησω το παιδι μου στη φροντιδα καποιων αλλων απο τη στιγμη που ειμαι στο σπιτι.. Ακομα κι οταν δουλευα, οταν ειχα ρεπο η αδεια ο μικρος δεν πηγαινε στο σταθμο ακομα κι αν ειχα να κανω τις 1002 δουλειες.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εγώ πάλι θα πω να τη στείλεις για λίγες ώρες.

Είναι φοβερή η αίσθηση χωρίς παιδί στο σπίτι. Τουλάχιστον για εμένα που δεν λείπει καθόλου σε παππουδογιαγιάδες για λίγες μέρες.

Εγώ φέτος τον πήγα παιδικό και μπόρεσα να αρχίσω να μαζεύω τα... αμάζευτα κάποιες μέρες που ήμουνα σπίτι.

Επίσης, έκανε καλό στο παιδί.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Νομιζω οτι ειναι καλυτερα να βρεις μια κοπελα για λιγες ωρες τωρα και για φουλ ωραριο οταν πιασεις με το καλο δουλεια. Σε αυτην την ηλικια δεν παιζουν πραγματικα με αλλα παιδακια. Απλα συνυπαρχουν στον ιδιο χωρο και το καθενα παιζει μονο του. Υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις.

Παντως συμφωνω απολυτα οτι καποια λυση πρεπει να βρεις, αρκει να μπορεις να ανταπεξελθεις οικονομικα. Κι εγω περασα τα ιδια και οταν ειδα μια φιλη μου που βρηκε κοπελα να την βοηθα με τις δουλειες και το παιδι 4 ωρες τη μερα, πραγματικα αναρωτηθηκα γιατι δεν το ειχα σκεφτει κι εγω να ανασανω λιγο που ουτε μπανιο ουτε τουαλετα δεν πηγαινα χωρις το παιδι. Και κατεληγα να πινω τον καφε στη μια το μεσημερι, ενω ειχα ξυπνησει απο τις εξι. Εν τελει αν ειχα μια κοπελα δεν θα ειχα παθει προβλημα με τη μεση μου τοσο σοβαρο.

Οι περισσοτερες μανουλες εχουν καποιο αποκουμπι, μια μαμα, μια πεθερα, μια αδερφη που βοηθαει πολυ η λιγο, τις καθημερινες η τα σαββατοκυριακα, που το κραταει λιγο να βγεις με τον αντρα σου 2 φορες το μηνα, η να πας στο γιατρο η στο σουπερ μαρκετ με την ησυχια σου η το κραταει 2 ωρες το μεσημερι να ξαπλωσεις οταν εισαι ξενυχτισμενη η αρρωστη η εχεις και το μωρο αρρωστο.

Καποιες τυχερες εχουν μονιμη βοηθεια καθε μερα απο τη μαμα τους, και δεν το συνειδητοποιουν κιολας ποσο διευκολυνεται η ζωη τους, γιατι το εχουν δεδομενο. Εμεις ομως που βοηθεια απο πουθενα, πρεπει να τη βρουμε απο καπου, ακομη κι αν στερηθουμε καποια υλικα αγαθα για 2 η 3 χρονια. Αυτα απο μια συμπασχουσα μανουλα, που θεωρει οτι εκανε πολυ λαθος επιλογη στο συγκεκριμενο θεμα.

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Εγώ πιστέυω ότι θα πρέπει να τη στείλεις για λίγες ώρες την ημέρα.

Εμένα η μικρή είναι 21μηνών και την έστειλα .

Μπορώ να σου πώ ότι σε αυτόν τον μήνα (που ουσιαστικά τρείς βδομάδες πήγαμε λόγω ίωσης)έχω διαπιστώσει τρελλές αλλάγες.

Καταρχήν μαζεύει τα πράγματα της όταν της το ζητάω.

Με ακούει ,τρώει και παίζει μόνη της χωρίς να είναι όλη την ώρα κολλήμένη επάνω μου και γενικά απο ένα μικρό "τυραννάκι":-Dέχει εξελιχθεί σε ένα πολύ γλυκό ανθρωπάκι.Βέβαια δουλεύω και η μικρή μαζί με εμένα πάει full οχτάωρο στον παιδικό αλλά της κάνει καλό πιστεύω και απο ότι μου λέει τις αρέσει .Έχει αρχίσει και μου αναφέρει κανα δύο ονόματα παιδίων που μετά απο εξακρίβωση που έκανα απο επίσκεψη στο σταθμό παίζει μαζί τους.:wink:Σκέφτομαι μάλιστα κάποια στιγμή να τα καλέσω σπίτι με τις μαμάδες τους να ανταλλάξουμε απόψεις και να παίξουν και αυτά.:lol:

Sorry για το σεντόνι.:|

Ακιβώς το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με τη συμπεριφορά της μικρής μου κόρης σ΄αυτή την ηλικία. Την έστειλα παιδικό 18 μηνών, στον ίδιο παιδικό που έστελνα και την μεγάλη μου. Από την πρώτη στιγμή άλλαξε η συμπεριφορά της. Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι από 6 μηνών βαριόταν, γι αυτό και ήταν τόσο ζωηρή. Εγώ λόγω εργασίας την έστειλα με πλήρες ωράριο από την αρχή, κοιμάται και τρώει στον παιδικό. Όταν γυρίζει παίζει ώρα με τα παιχνίδια της, γιατί τα έχει πεθυμήσει και κοιμάται νωρίς, γιατί ξυπνάει νωρίς και είναι κουρασμένη. Είναι πολύ κοινωνική και μαθαίνει πολλά πράγματα που δε θα μπορούσα να της διδάξω εγώ, λόγω της αντιδραστικότητας του χαρακτήρα της. Η συμβουλή μου: παιδικός σίγουρα.

74Qtp3.png2SeRp3.png

και ο δικος μου 18 μηνων ειναι τωρα και τον ξεκινησα παιδικο για 4 ωρες τη μερα. ηταν πολυ ζωηρος και εβλεπα οτι το παιδι θελει να εκτονωσει την ενεργεια του, τι να κανει στο σπιτι? αυτος θελει παρεα και παιδια να παιζει. τωρα παει 1 εβδομαδα και τα παει μια χαρα. νομιζω λοιπον οτι και η δικη σου καλα θα τα παει.(αποκλειεται η δικη σου να κανει περισσοτερες ζημιες απο τον δικο μου!!!!!!)

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Κορίτσια εμείς δεν ξέρω πως τα καταφέραμε άλλα το σπίτι μου έιναι στολισμένο ακριβώς όπως και πρίν την μικρή .

Δηλ.και τα λουλούδια μου τα έχω κανονικά και τα κεράκια μου τα ανάβω το βράδυ και όλα στην θέση τους όπως τα είχα πάντα απλά όταν ξεκίνησε να πειραματίζεται με τα βάζα δεν ούρλιαζα (:(η ψυχούλα μου το ήξερε)αλλά την άφηνα να τα ακουμπάει την έβαζα να μυρίζει και τα λουλούδια ή να σβύνει το κεράκι και δεν τα πειράΖει ποτέ,ακόμα και στα φιλικά σπίτια που πάμε δεν ακουμπάει τίποτα.:idea::idea:

α για να μη λέω ψέμματα και παινεύομαι.Μια φορά πήρα αυτοκόλλητα για να διακοσμήσω τον τοίχο του δωματίου της.Την είχα λοιπόν μαζί μου δίπλα και ζωγράφιζε στο τραπεζάκι της , δεν ξέρω πως θεώρησε ότι και εγώ ζωγράφισα τον τόιχο και πήρα την κηρομπογία και μου έκανε ένα τοίχο σ%&^τα εντάξει είπαμε παίδι είναι όχι εξωγήινος.Φρίκαρα:twisted::twisted::twisted::twisted:

Να ανοίξουμε ένα θέμα με τις πιος γελοίες ζημίες των μικρών μας

Διαφημίσεις

Παντως σαν βρεφονηπιαγωγος ξερω πως δεν παιρνανε κ τοσο καλα στους παιδικους σε αυτην την ηλικια κ καλο ειναι να αποφευγεται αν δεν υπαρχει πραγματικα σοβαρος λογος . Δηλαδη εργασια.

Και ο καλυτερος σταθμος δεν μπορει να προσφερει στο παιδι αυτης της ηλικιας αυτο που του προσφερει η συντροφια της μαμας του.. Ακομα κι αν καθεται σπιτι κ χαζευει στην τηλεοραση.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 1 month later...

και εγώ είμαι της άποψης να πάει βρεφικό για λίγες ώρες, το ιδανικό για μένα θα ήταν 9-12...αλλά που τέτοια τύχη. όποτε έχω άδεια την κρατάω σπίτι, το πρόβλημα είναι μετά που επιστρέφει ξανά στον σταθμό. έχουμε πάλι κλάματα και φτου κι απ΄την αρχή.....

Στη θέση σου θα την κρατούσα σπίτι για ένα δυο μήνες ακόμη (αν αντέχεις), ώστε να αποφύγεις τις πολλές ιώσεις (γιατί πάλι στο σπίτι θα καταλήξεις να την έχεις και μάλιστα άρρωστη) και θα την έστελνα μετά, ώστε να συνηθίζει σιγά σιγά αφού θα πιάσεις δουλειά αργότερα. Προσπάθησε όμως να την βγάζεις κάθε μέρα βόλτα στην παιδική χαρά ώστε να κάνει παρέα με άλλα παιδάκια και να ξεδίνει. Και να την απασχολείς με διάφορα και στο σπίτι (εμένα τώρα θέλει να "γραφει" οπότε έχουμε αυτό το μαγνητικό πινακα και περνάμε ώρες εκεί).

Αν μπορείς να πάρεις και κάποια κοπέλα για το σπίτι ακόμα καλύτερα. Άλλωστε θα την χρειαστείς περισσότερο οταν θα ξεκινήσεις να δουλεύεις.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Καλημέρα μαμάδες νέες και ποιο παλιές .εγώ καλή μου karamela θα σου έλεγα να κρατήσεις όπως είπε και η anasp για άλλους 2 μήνες το παιδί λόγω ιώσεων κλπ. και μετά παιδικό καλό θα του κάνει ο λόγος ότι το παιδί μαθαίνει στο σύνολο και εντάσσεται ποιο γλυκά το βλέπει παιχνίδι και να είστε σίγουρες ότι τα μωράκια μας είναι ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΑ ξερόυν τι είναι παιχνίδι , τι είναι τιμωρία και τι σημαίνει εκμετάλλευση απλά εμείς οι μανούλες έχουμε πάντα την σκέψη μωρό είναι ! αλλά είναι τόσο έξυπνα που ούτε από την σκέψη μας δεν μας περνά. ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα μαμάδες νέες και ποιο παλιές .εγώ καλή μου karamela θα σου έλεγα να κρατήσεις όπως είπε και η anasp για άλλους 2 μήνες το παιδί λόγω ιώσεων κλπ. και μετά παιδικό καλό θα του κάνει ο λόγος ότι το παιδί μαθαίνει στο σύνολο και εντάσσεται ποιο γλυκά το βλέπει παιχνίδι και να είστε σίγουρες ότι τα μωράκια μας είναι ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΑ ξερόυν τι είναι παιχνίδι , τι είναι τιμωρία και τι σημαίνει εκμετάλλευση απλά εμείς οι μανούλες έχουμε πάντα την σκέψη μωρό είναι ! αλλά είναι τόσο έξυπνα που ούτε από την σκέψη μας δεν μας περνά. ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

συμφωνω απολυτα,και εγω σου προτεινω τον παιδικο για λιγες ωρες στην αρχη.καλο θα κανει σε ολους σας.και το μικρο θα ξεδινει και εσυ θα βρεις σιγα σιγα τον εαυτο σου.ασε που αμα ξεκινησεις δουλεια καλο ειναι να συνηθιζει σιγα σιγα