Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS. . . Πως βάζουμε κολλύριο;;;;

Recommended Posts

Πρέπει να βάλω κολλύριο για τέσσερις μέρες στην μικρή μου από τρεις φορές την μέρα.

Το θέμα είναι ότι δεν κάθεται…την κρατάμε 2 και πάλι γκρινιάζει και κουνιέται και κλείνει τα μάτια. :?:?

Δεν θέλω να την πιέσω και να την φτάσω στα άκρα της, υπάρχει κάποιο κόλπο;;;; :?::?::?:

Δοκίμασα και όταν κοιμάται αλλά πάλι τίποτα….γυρίζει πλευρό… :shock::shock:

Αχ τι να κάνω;;;;Καμία ιδέα;:idea:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Διαφημίσεις

Εγώ όταν είχε χρειαστεί να της βάλω την ξάπλωνα στην αλλαξιέρα και της έδειχνα ψηλά ένα παιχνίδι που της άρεσε.Την ώρα που κοίταγε ψηλά τσουπ της έριχνα τη σταγόνα.

• 7 months later...

Καλησπέρα σε όλους,

Θα πρέπει να βάλουμε κολύριο τις επόμενες μέρες, και προβλέπονται μάχες μεγάλες! Έχετε κανένα κόλπο...ακινητοποίησης/παραπλάνησης? :)

Ο μικρός μου είναι 18 μηνών και αρκετά κινητικός!

Ευχαριστώ,

Μ.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του βάλεις κολύριο με τη βοήθεια κάποιου. Να του κρατάει δηλαδή ο μπαμπάς το κεφαλάκι του κ να του βάλεις εσύ το κολύριο στο ματάκι του. Κ εγώ είχα βάλει στο γιο μου αλλά ήταν πολύ πιο μικρός , ήταν 3 μηνών οπότε ήταν σχετικά ήσυχος. Καλή επιτυχία!!

.png

Διαφημίσεις

Άσε, χάλι μαύρο. Δύο άτομα να μη μπορούν να φέρουν βόλτα ένα μωρό! :lol: Τώρα αλλάξαμε μέθοδο, το βάζουμε όχι μέσα στο μάτι αλλά στις ρίζες από τις πάνω βλεφαρίδες - ο φαρμακοποιός μας είπε ότι ακόμα και έτσι πάει στο μάτι φάρμακο. Ήδη υπάρχει μια μικρή βελτίωση, ελπίζω από βδομάδα να πάμε ακόμα καλύτερα. Αλλά, όντως, θέλει δυο, ένα άτομο δεν το φέρνει βόλτα!

Καλα κρασια...!!!! Εμεις το καλοκαιρι δεινοπαθησαμε με το κολλυριο...Οντως θελει δυο... Βαρβαρο που ειναι ομως...Τι τραβανε τα καημενα... Υπομονη...

βαλε καποιον τον συζυγο πχ να κραταει κατι ψηλα πανω απο το κεφαλι του απο την αντιθετη πλευρα να τον κανει να κοιταξει ψηλα και πριν το καταλαβει ριξε την σταγονα εγω ειχα διαφορα θεματα με τον μικρο με τα ματια του για δυο μηνες αλλες φορες με το ζορι και αλλες με τον τροπο που σου ειπα και αλλες με το οτι βαζει πρωτα η μανουλα και καλα και μετα ο ιδιος τον ξεγελουσα

Κολλύρια, φυσιολογικοί οροί και φάρμακα ... ας τα να πάνε .... ψυχοπλάκωμα με πιάνει όταν αρρωσταίνει κυρίως για αυτόν ακριβώς το λόγο .... μάχη δίνεται κάθε φορά .... υπομονή ... θα μεγαλώσουν και θα συνηθίσουν :roll::roll::roll:

1aLup3.png

BtUIp3.png

η γιατρος θυμαμαι μου ειχε πει να κατεβαζω λιγο το κατω βλεφαρο και να ριχνω εκει την σταγονα... επισης να ξερουμε οτι ακομα κι αν δουμε να βγαινει ολη η σταγονα απο το πλαι το ματι εχει κρατησει την ποσοτητα που χρειαζεται οποτε να μην αγχωνομαστε... :wink:

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

η γιατρος θυμαμαι μου ειχε πει να κατεβαζω λιγο το κατω βλεφαρο και να ριχνω εκει την σταγονα... επισης να ξερουμε οτι ακομα κι αν δουμε να βγαινει ολη η σταγονα απο το πλαι το ματι εχει κρατησει ιεην ποσοτητα που χρειαζεται οποτε να μην αγχωνομαστε... :wink:

αμ δεν είναι σταγόνα...αλλιώς θα έριχνα στα τυφλά και ό,τι κάτσει! :lol: Πού να κατεβάσω το κάτω βλέφαρο, εκεί θέλει δέσιμο με αλυσίδες και αυτές αν κρατήσουν! Μιλάμε για μακελειό!

Σήμερα, ενώ χτες είχαν καθαρίσει τα ματάκια του, βγάζει πάλι λίγες τσίμπλες...δε μπορώ άλλο... :cry:

Εμενα παντα πίανει το "παιζω αδιαφορη"...δηλαδη σε ωρα οπου το παιδι ειναι απασχολημενο με κατι που κανουμε ΜΑΖΙ και σε καποια στιγμη στο πολυ cool κανεις οτι πρεπει να κανεις(φαρμακο,κολλυριο κλπ)σε δευτερολεπτα και συνεχιζοντας οτι κανατε μεχρι εκεινη τη στιγμη.

Εμενα παντα πίανει το "παιζω αδιαφορη"...δηλαδη σε ωρα οπου το παιδι ειναι απασχολημενο με κατι που κανουμε ΜΑΖΙ και σε καποια στιγμη στο πολυ cool κανεις οτι πρεπει να κανεις(φαρμακο,κολλυριο κλπ)σε δευτερολεπτα και συνεχιζοντας οτι κανατε μεχρι εκεινη τη στιγμη.

Αχ μωρέ, να μεγαλώσει λίγο και ίσως να πιάσει αυτό. Αυτή τη στιγμή όμως είναι λίγο μανίκι. Σα να μη φτάνει αυτό, τα μάτια του 'τρέχουν' πάλι πράσινες τσίμπλες και έχει αρχίσει να βήχει. Μάλλον θα πρέπει να τον κρατήσω σπίτι αύριο γιατί στον παιδικό θα τον έπαιρναν αν δεν έτρεχαν τα μάτια του. 14 μέρες άδεια έχω μέχρι τα χριστούγενα...θα μου φτάσουν? :?:

Αχ μωρέ, να μεγαλώσει λίγο και ίσως να πιάσει αυτό. Αυτή τη στιγμή όμως είναι λίγο μανίκι. Σα να μη φτάνει αυτό, τα μάτια του 'τρέχουν' πάλι πράσινες τσίμπλες και έχει αρχίσει να βήχει. Μάλλον θα πρέπει να τον κρατήσω σπίτι αύριο γιατί στον παιδικό θα τον έπαιρναν αν δεν έτρεχαν τα μάτια του. 14 μέρες άδεια έχω μέχρι τα χριστούγενα...θα μου φτάσουν? :?:

εκτος απο το κολλυριο υπαρχει και αλοιφη για τα ματια,που μπαινει ευκολα και μενει περισσοτερο.

εκτος απο το κολλυριο υπαρχει και αλοιφη για τα ματια,που μπαινει ευκολα και μενει περισσοτερο.

Είναι το λεγόμενο ointment? Τέτοιο μου έχουν δώσει, είναι σαν αλοιφή και βγαίνει από ένα μακρύ και στενό στόμιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το βάλω μέσα στο κάτω βλέφαρο, πασαλείβω το μάτι του και ό,τι κάτσει...Σήμερα, πάντως, άλλες τσίμπλες δεν είχαμε, παρόλο που χτες είχε υποτροπιάσει πάλι. :)

Διαφημίσεις

Θέλει όντως δύο για να το βάλεις αλλά θα σου πώ ενα κόλπο που έπιασε σε εμάς που χρειαζόταν να βάζουμε κολλύριο για 2 εβδομάδες περίπου. Επιανα με το χέρι μου το αγαπημένο της λόυτρινο ζωάκι και έβαζα στο χέρι του το κολλύριο..ότι και καλά το ζωάκι θέλει να της βάλει κολλύριο...έκανε λοιπόν το ζωάκι διάφορα "ακροβατικά" και παιχνίδια πάνω απο το ματάκι ,χάζευε η μικρή και τσουπ το βάζαμε.

Καλή επιτυχία και περαστικά.

Εγώ του έβαζα tobrex για τις τσίμπλες με τον εξής μαγικό τρόπο:

1) του έδινα ένα στήθος να φάει... ηρεμούσε..... τον έβαζα ανάσκελα, του έπιανα το σβέρκο με το ένα χέρι και το άλλο τσουπ ..... έπεφτε η σταγονίτσα μέσα στο μάτι... ή

2) την ίδια ακριβώς διαδικασία μετά το μπάνάκι του που είναι υπερβολικά χαλαρός!

Δοκιμάσε και τις 2 μεθόδους και θα με θυμηθείς! :wink:

Θέλει όντως δύο για να το βάλεις αλλά θα σου πώ ενα κόλπο που έπιασε σε εμάς που χρειαζόταν να βάζουμε κολλύριο για 2 εβδομάδες περίπου. Επιανα με το χέρι μου το αγαπημένο της λόυτρινο ζωάκι και έβαζα στο χέρι του το κολλύριο..ότι και καλά το ζωάκι θέλει να της βάλει κολλύριο...έκανε λοιπόν το ζωάκι διάφορα "ακροβατικά" και παιχνίδια πάνω απο το ματάκι ,χάζευε η μικρή και τσουπ το βάζαμε.

Καλή επιτυχία και περαστικά.

:lol: Μιλάμε για Φώσκολο μια κατάσταση! :lol: Δοκίμασα και γω κάτι παρόμοιο, αλλά μόλις είδε το κουκλάκι φαγώθηκε να το πάρει οπότε εγκαταλήψαμε το σχέδιο.

ΚΑΤ123, θα προσπαθήσω αύριο να δοκιμάσω την ώρα που πίνει γάλα, αλλά τί να πρωτοκάνω εκείνη την ώρα? Να βάλω κρέμα, να κόψω νύχι (ένα το πολυ δύο, γιατί η μαγεία δεν κρατάει πολύ :lol: ). Ψιλοφοβάμαι μήπως και πνιγεί πάνω στην τρομάρα του εκείνη τη στιγμή!

Προς το παρόν, κάνουμε το εξής: κολύριο-δάκτυλο-πάνω βλέφαρο ό,τι πιάσει.

Σας ευχαριστώ, πάντως, όλους για τις συμβουλές! :wink:

• 9 months later...

SOS!!!Παίρνουμε αντιβίωση για μόλυνση στα μάτια και αντιμέτωπίζω πρόβλημα στην εφαρμογή του κολλυρίου στα μάτια του μικρού.Γυρίζει σαν "στριφτάρι" και κλείνει τα μάτια του τόσο σφιχτά και ερημητικά που προτιμά να τη "σκαπουλάρει" κουτουλώντας...έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν ξεγελιέται με τίποτα.Και μόνο την άκρη του καπακιού να δει κατά λάθος,"σπιντάρει".Αποτέλεσμα έχει περάσει 1 βδομάδα και το πρόβλημα υφίσταται.Καμμιά ιδέα???

9eBnp3.png

aC10p3.png

το φαγαμε κι εμεις το κολλυριακι μας πριν λιγες μερες. Κι εμας τα ιδια! αφου να φανταστεις της ειχα σχεδον μελανιασει το ματι απο την πιεση να το ανοιξω..

το μονο που εγω εχω να σου προτινω (αν και δεν ξερω τι κολληριο παιρνεις κι αν ειναι ακριβο-εμεις βαζαμε το tobrex) ειναι να μουλιασεις σε ενα βαμβακι λιγο κολλυριο και να το σκουπησεις το ματι και να το σταξεις μεσα στο ματι.. ισως ξεγελαστει...

τι να πω...

κουραγιο...

καλημερα,

κ εγω ειχα θεμα με το κολλυριο.Στον 2ο μου γιο, μου επε η παιδιατρος να χρησιμοποιω την αλοιφη τobrex γιατι δεν εχει απωλειες σε σχεση με τις σταγονες.Ρωτα τον παιδιατρο σου κ αν περνετε tobrex παρε την αλοιφη.

Εχει πολυ λεπτη μυτη κ μπαινει στο βλεφαρο.

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

• 1 χρόνο μετά...

Ο μικρούλης μου έπαθε μία ίωση η οποία τον ταλαιπώρησε 12 μέρες και στο τέλος κοκκίνησαν τα ματάκια του. Ο γιατρός μας είπε ότι είναι φλεγμονή λόγω της ίωσης και μας έδωσε κολύριο. Και τώρα το ερώτημα!!! Πως το βάζουμε? Ούτε ξύπνιος ούτε κοιμισμένος τις δέχεται. Χτυπιέται! Καμμία βοήθεια?

Εγω οταν χρειαστηκε να βαλουμε κολυριο γιατι ειχε γδαρει το ματακι του με τα νυχακια του τον ξαπλωνα ανασκελα και του ακινητοποιουσα τα χερια με τα γονατα μου τα σφηνωνα στο κορμακι του,σαν να καθομου πανω του!Ακουγεται λιγο καπως αλλα ημουν μονη μου και δεν μπορουσα αλλιως!Το καλο ειναι πωςτην τριτη μερα συνηθισε διαμαρτυροταν λιγοτερο..Καλη επιτυχια!

• 2 εβδομάδες μετά...

Το Tobrex κάνει για μωράκι 8 μηνών; Εμείς εδώ και 3 μέρες έχουμε κατακόκκινα ματάκια και τα τρίβουμε με μανία. Ενδύκνειται;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...