Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

forum VS real life

ΒΙΚΥ

Recommended Posts

Βρίσκομαι σε αυτό το φόρουμ από το περασμένο καλοκαίρι και αυτά που έχω αποκομίσει είναι πολλά και όλες και όλοι τα ξέρουν, να μην τα απαριθμώ γιατί τα έχω ξαναπεί και σας κουράζω.

"Θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό που λέγεται οτι αποπλανούμαστε σε έναν εικονικό κόσμο με εικονικές φιλίες και σχέσεις, χάνοντας την πραγματική ζωή."

Ότι καθόμαστε πάνω από τον υπολογιστή ώρες ατελείωτες, παραμελώντας την ζωή την οικογένεια τη δουλειά, τα παιδιά....

Γιατί εγώ πέραν μιας σύντομης συνάντησης με κάποια άλλα μέλη δεν έχω δημιουργήσει ολοκληρωμένες επαφές, να το πω έτσι, με άλλες μητέρες, εκτός του δικτυακού αυτού χώρου, γιατί δεν έτυχε ως τώρα, θέλω όμως να γνωρίσω πολλά από τα κορίτσια που μιλάω και τολμώ να πω οτι ορισμένες τις έχω φανταστεί κιόλας! Έχει και αυτό την μαγία του ε?! Όμως με πολλές νιώθω πολύ κοντά, περισσότερο και από τις "πραγματικές" μου φίλες! Ανοίγομαι περισσότερο λέω περισσότερα, νιώθω πιο ζεστά, πιο ειλικρινά!

Μήπως τελικά αυτό είναι ψευδαίσθηση? Μήπως έχουν δίκιο οτι τέτοιου είδους σχέσεις δεν ευδοκιμούν?

Και αν ναι, πως μπορείς να μην απογοητευτείς τότε? γίνεται να μην δεθείς? Όταν μιλάς και συζητάς για τόσο ευαίσθητα και προσωπικά θέματα?![/b]

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Βικυ μου εξαρταται πως το βλέπει ο καθενας και τι προσδοκιες εχει..

Περα απο την ενημερωση που εχουμε μεσα απο το φορουμ, περα απο τις αποψεις και τα διαφορα προβληματα μας, που θα συζητησουμε για μενα ειναι ενας τροπος να γνωρισω και αλλες μανουλες με τα ιδια προβληματα και τις ιδιες ανησυχιες..

Και μπορω να πω οτι μεχρι στιγμης τα εχω καταφερει μια χαρα..

Εχω γνωρισει αρκετα κοριτσια και με καποιες εχουμε αναπτυξει μια πιο στενη σχεση, σε οικογενειακο επιπεδο. Δεν θεωρω λοιπον οτι το φορουμ ειναι καθαρα "εικονικη πραγματικοτητα" αφου με πολλα ατομα απο εδω μεσα εχουμε γνωριστει και κανουμε παρεα.

Ενταξει εσυ εχεις μεινει λιγο "πισω" αλλα ειναι λογικο, αφου το μωρακι σου ειναι τοσο μικρο.

Μην στεναχωριεσαι ομως, ανοιγει ο καιρος, θα ξεπεταχτει και το μικρουλι σου και θα μας γνωρισεις και συ και απο την καλη και απο την αναποδη :P

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Βικακι μου θα συμφωνησω κι εγω με την Δωρα αλλα θα πω και κατι ακομα... απο την αρχη μπηκα για να δω τι παιζει κλπ... Δεν το ειχα δει σοβαρα, ας πουμε... μετα παο μερικες μερες.... τρελλαθηκα !!! Κολλησα βεβαια ασχημα, ειναι εθισμος... Αλλά οπως ειπατε κι εσεις εκτος απο τις γνωσεις, τις γνωμες κλπ κλπ εχω κανει φιλες και φιλους (οικογενειες βεβαια που ειναι και αυτο που ηθελα...) που οντως μου εχουν σταθει περισσοτερο και απο τους "αλλους"...

Επισης λογω του τσατ εχω ανα πασα στιγμη παρεα και ειδικα οταν νιωθω μοναξια ή δεν ειμαι καλα (συχνο φαινομενο) !!!

Ισως αν ηταν άλλου ειδους φορουμ και τσατ να ηταν ναι εικονικη πραγματικοτητα... Αλλα αυτο ειναι αληθινό.... υπαρκτο....

ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΓΜΤ να βρεθουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η εικονική μας πραγματικότητα (λόγο μη οπτικής και ακουστικής επαφής),είναι παρ'όλα αυτά πραγματικότητα. ...

Αλλά αν το δούμε όσο απλό μπορεί να γίνει, ας το σκεφτούμε ως εξής:

Στην περιοχή που μένει ο καθένας μας,στα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας , καθημερινά γνωρίζουμε και ανταλλάσουμε απόψεις με ανθρώπους που αποτελούνε αυτές τις κοινότητες. Με κάποιους απο αυτούς λέμε μόνο καλημέρα, με κάποιους θα αναπτύξουμε στενότερη σχέση , άλλους δεν θα τους συμπαθούμε ιδιαίτερα και με κάποιους μπορεί να τσακωθούμε ή να μη λέμε καν καλημέρα.

Όλα αυτά επειδή δε γίνεται να ήμαστε με όλους φίλοι.

Το ίδιο ισχύει και στον "εικονικό" μας κόσμο.Με κάποια απο τα μέλη θα τα πάμε καλύτερα γιατί αυτό που εκφράζουνε μας αντιπροσωπέυει ,με κάποια μπορεί να μην έχουμε ποτέ επαφή και σίγουρα θα υπάρχουνε και όσα συμβαίνουν στον έξω κόσμο, (καυγάδες, διαφωνίες,τσακωμοί,φιλίες,γιορτές,συναντήσεις...)

Όσο για τα πρωσωπικά μας στοιχεία,αν λειτουργήσουμε όπως και με τους ανθρώπους που σηναντάμε κυριολεκτικά ,έχουμε τις ίδιες πιθανότητες λάθους και απογοήτευσης. Όμως κανείς μας δεν αλλάζει γειτονιά επειδή κάποιος απο τους γείτονες είναι ενοχλητικός και κάνει φασαρίες,έτσι δεν είναι?

Απλώς οι υπόλοιποι γείτονες με κάποιο τρόπο τον απομονόνουνε.

Γιατί να είναι διαφορετικά σε ένα οποιοδήποτε φόρουμ??

:D:D:D:D:D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Πάντως εγω ..... στον "εικονικό" αυτό κόσμο..... το τρελό μου το βρήκα !!! :lol::lol::lol::P:arrow::lol::lol::lol: και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό ! :D:D:D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Πάντως εγω ..... στον "εικονικό" αυτό κόσμο..... το τρελό μου το βρήκα !!! :lol::lol::lol::P:arrow::lol::lol::lol: και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό ! :D:D:D

Κι εγωωωωωωωωωωωωωωω :D:D:D:D:D:arrow::arrow::arrow::arrow::D:D:D:D και έιναι πραγματικό :!::!::!:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Δεν νομίζω ότι παραμελούμε την οικογένεια μας λόγω του φορουμ ίσα ίσα ακριβώς λόγω του φορουμ ανταλλάσοντας εμπειρίες με άλλους ανθρωπους γινόμαστε καλύτερες στις "υπηρεσίες μας" προς την οικογένεια μας, ακόμα το φορουμ μας έχει βοηθήσει να γνωρίσουμε ανθρώπους που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας και που υπο άλλες συνθήκες δεν θα τους γνωρίζαμε ποτέ και εκμεταλευόμαστε το φορουμ για να επικοινωνήσουμε μαζί τους όχι "αντι να τους δουμε από κοντά" αλλά αντίθετα "όταν δεν μπορούμε". Ποτε ας πουμε δεν θα ανταλλασα την δυνατότητα να πιω ένα καφέ με τις φίλες μου από το φορουμ (όπως έγινε σήμερα στη Νιννέτα) με το να τα λέμε ιντερνετικά. Απλά είναι αδύνατον κάθε μέρα να πηγαίνουμε για καφέ και έτσι διατηρούμε ιντερνετικά την επικοινωνία μας.

Εξάλλου το ιντερνετ σου δίνει τη δυνατότητα αντίθετα από το τηλέφωνο πχ να απαντήσεις όποτε μπορείς (ειδικά σε σοβαρά θέματα που πρέπει να τα σκεφτείς) εννοώντας όταν έχεις χρόνο από τις άλλες υποχρεώσεις σου.

Κι εγωωωωωωωωωωωωωωω :D:D:D:D:D:arrow::arrow::arrow::arrow::D:D:D:D και έιναι πραγματικό :!::!::!:

όντως είναι πραγματικό!!! :!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!:

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

και για όσους δεν μας πιστεύουν...... έχουμε και χαρτί απο τον γιατρό !!!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Αν δεν ειχα το φορουμ και εσας ολες θα ειχα πεσει σε καταθλιψη ολες αυτες τις ωρες της σιωπης που θα επρεπε να αντιμετωπισω μονη μου κλεισμενη σπιτι με το παιδι. Για να μην αναφερω ολες εκεινες τις φορες των μικρων και μεγαλων αποριων για τα μωρα μας που παντα καποια/ος εχει τη λυση για να μην γινουν οι φοβοι μας τερατα να μας κυνηγανε... Ακομη κι ο αντρας μου οποτε εχουμε απορια για κατι που συμβαινει με το παιδι λεει: "Δεν ρωτας και τα κοριτσια στο φορουμ;" :lol:

Ο τροπος αυτος επικοινωνιας ειναι ευλογια και για μια αλλα κοινωνικα αδικημενη ομαδα (τους παραπληγικους) που εχουν εναν τροπο επικοινωνιας που τους βοηθαει καθημερινα να ξεφευγουν απο τη σιωπη των 4 τοιχων του σπιτιου τους...

Οταν το ιντερνετ χρησιμοποιειται με το σωστο τροπο ειναι πηγη πληροφοριων και ευχαριστησης. Καμια αμφιβολια δεν χωραει σ' αυτο.

Διαφημίσεις

Οταν το ιντερνετ χρησιμοποιειται με το σωστο τροπο ειναι πηγη πληροφοριων και ευχαριστησης. Καμια αμφιβολια δεν χωραει σ' αυτο.

Αυτό ακριβώς.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...