Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΜR ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ;;

Recommended Posts

Kορίτσια, υπάρχει κάποια από τις υποψήφιες μανούλες που έκαναν εμβόλιο ερυθράς (MMR) πριν αρχίσουν προσπάθειες εγκυμοσύνης; Διότι προσωπικά το έκανα το Γενάρη και μου είπαν 3-6 μήνες να μη μείνω έγκυος (μάλιστα 6 μήνες ήταν το μέγιστο που βρήκα...) Έμεινα έγκυος 7 μήνες μετά και απέβαλλα σύντομα, χωρίς να απαιτηθεί απόξεση (ΟΚ ήταν ίσως τυχαίο αλλά ίσως και όχι;;)

Συνάντησα κάποια blogs στο ίντερνετ που ενοχοποιούν το εμβόλιο για αποβολές ακόμα και πολλούς μήνες μετά τον εμβαλιασμό. Γνωρίζει κάποια κάτι ή της έχει συμβεί;

Διαφημίσεις

Eπίσης, προσθέτω οτι τα αντισώματά μου βρέθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα. Διάβασα όμως οτι το ένοχο συστατικό είναι ο υδράργυρος που "δηλητηριάζει" τα έμβρυα. Αυτό βεβαια δε γίνεται αποδεκτό απο την εταιρεία αλλά το υποστηρίζουν οι παθόντες...

Kορίτσια, υπάρχει κάποια από τις υποψήφιες μανούλες που έκαναν εμβόλιο ερυθράς (MMR) πριν αρχίσουν προσπάθειες εγκυμοσύνης; Διότι προσωπικά το έκανα το Γενάρη και μου είπαν 3-6 μήνες να μη μείνω έγκυος (μάλιστα 6 μήνες ήταν το μέγιστο που βρήκα...) Έμεινα έγκυος 7 μήνες μετά και απέβαλλα σύντομα, χωρίς να απαιτηθεί απόξεση (ΟΚ ήταν ίσως τυχαίο αλλά ίσως και όχι;;)

Συνάντησα κάποια blogs στο ίντερνετ που ενοχοποιούν το εμβόλιο για αποβολές ακόμα και πολλούς μήνες μετά τον εμβαλιασμό. Γνωρίζει κάποια κάτι ή της έχει συμβεί;

Καλημέρα Κατ! Κι εγω έκανα το ίδιο εμβόλιο αρκετούς μήνες πριν μείνω έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου και 4 - 5 μήνες μετά που έμεινα έγκυος απέβαλα (παλλίνδρομη κύηση). Στο φαρμακείο που πήγα εκ των υστέρων, μου είπαν ότι αποκλείεται να συνδέονται τα δύο περιστατικά, ότι δεν έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά ποτέ, αλλά τι να έλεγαν κι αυτοί! Δεν το έψαξα περαιτέρω γιατί το θεωρούσα πλέον άσκοπο.

Σου εύχομαι σύντομα να ξαναμείνεις έγκυος και σύντομα να κρατάς το μωράκι σου αγκαλιά. Εγώ όπως βλέπει τα κατάφερα κι έκανα και δεύτερο μωράκι! Καλή συνέχεια!

Σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια! Θα μπορούσες να μου πείς πόσο καιρό μετά έμεινες έγκυος; Και πόσο απείχε η τελειόμηνη εγκυμοσύνη σου από το εμβόλιο;; Για να γίνω λιγάκι αισιόδοξη πάλι...!

Η περίπτωσή μου δεν είναι ενδεικτική γιατί μεσολάβησε μετά την παλλίνδρομη και μία μύλη κύηση, η οποία αποδεδειγμένα είναι άσχετη με το εμβόλιο. Η τελειόμηνη κύηση λοιπόν ήταν 1 1/2 περίπου χρόνο μετά το εμβόλιο, αλλά όπως σου είπα είχε μεσολαβήσει κι άλλη κύηση νωρίτερα (στους 8 μήνες) η οποία θα ήταν κι αυτή τελειόμηνη, αν δεν ήταν μύλη (ηταν προχωρημένη). Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο!

Ο γιατρός σου σε πόσο καιρό σου είπε να ξαναπροσπαθήσεις;

Διαφημίσεις

Είπε αφού δω μια περίοδο. Βέβαια έχω φοβηθεί λίγο αλλά θέλουμε πολύ ένα δεύτερο παιδάκι. Απλά φοβάμαι μήπως έχοντας κάνει το εμβόλιο αυτό, η πορεία μιας δεύτερης εγκυμοσύνης άμεσα είναι προδιαγεγραμμένα κακή...

Τελοσπάντων, σ' ευχαριστώ πολύ! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

κατ05, καλησπέρα!

Νομίζω ότι η αποβολή είναι άσχετη με το εμβόλιο.

Ο λόγος που πρέπει να μεσολαβήσει το χρονικό διάστημα για να μείνεις έγκυος θεωρώ ότι πρέπει να είναι ότι με το εμβόλιο ουσιαστικά μπαίνει στον οργανισμό σου ο ιός της ερυθράς (εξασθενημένος ή νεκρός) και περιμένουμε μέχρι ο οργανισμός αναπτύξει αρκετά αντισώματα και τον καταπολεμήσει. Δηλ. να είμαστε σίγουροι ότι η επίδραση του ιού έχει πλήρως εξαλειφθεί. 7 μήνες είναι πάρα πόλλοί... Δε νομίζω ότι είχε σχέση, αλλά έτσι κι αλλιώς τώρα έχει περάσει πιο πολύς καιρ΄΄ος, άρα μην ανησυχε'ίς