Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Recommended Posts

Έχω μια απορία.όταν γεννήθηκε ο μικρός μου γράψανε στο βιβλιάριο του την ομάδα αίματος αλλά γράφει ακριβώς δίπλα επανέλεγχος σε 6 μήνες.

Αν είχα ίδια ομάδα αίματος με το σύζηγο μου δε θα με απασχολούσε..Είχα ρωτήσει θυμάμαι όταν είχα γεννήσει γι αυτό για ποιό λόγο χρειάζεται η επανεξέταση.Και μου είπαν οτι συνήθως παίρνει της μητέρας αλλά καλό είναι να γίνεται επανέλεγχος σε έξι μήνες απο την γέννηση.

Τον λυπάμαι κιόλας να τον πάω να τον τρυπήσουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει.Μήπως υπάρχει καμία άλλη μανούλα που να έχει κάνει εξέταση αίματος για ομάδα και ρέζους σε βρέφος?????

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Διαφημίσεις

Και στις 2 γεννες μου κανεις δεν μου ειπε κατι τετοιο...Δηλαδη τι?Οταν γεννησες το μωρο ειχε τη δικια σου ομαδα και στην πορεια μπορει να αλλαξε?Εμενα παντως περιεργο μου ακουγεται.Να σου ζησει ο μικρουλης..

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Δε μου ανέφεραν τίποτα για την ομάδα αίματος...Για την ακρίβεια δεν ξέρω τι ομάδα αίματος έχει!

Και μου είπαν οτι συνήθως παίρνει της μητέρας

Αυτό δεν ισχύει...Αν σε μας το παιδί είναι της δικής μου ομάδας αίματος, έχουμε πρόβλημα πατρότητας!Με απλά λόγια:εγώ είμαι 0, ο σύζυγος ΑΒ, το παιδί θα είναι Α ή Β!Κάτι άλλο αποκλείεται και θα βάλει σε σκέψεις τον σύζυγο!Φυσικά υπάρχει εξήγηση βιολογικη με τους συνδυασμούς ομάδων αίματων που προκύπτουν..

Σε μικροβιολόγο που ρώτησα για να κάνουμε την εξέταση, επειδή θέλω να ξέρω τι ομάδα αίματος είναι, μου είπε να περιμένω να χρονίσει καλύτερα, γιατί κάτω του έτους είναι δύσκολο να τους πάρουν αίμα..

!Κάτι άλλο αποκλείεται και θα βάλει σε σκέψεις τον σύζυγο!Φυσικά υπάρχει εξήγηση βιολογικη με τους συνδυασμούς ομάδων αίματων που προκύπτουν..

Δεν ανεφερα οτι μπορει να εχει αλλη ομαδα αιματος απο μενα ή απ τον σύζηγο και ουτε τιθεται λογος αμφιβολιας.Απλα ρωταω αν εχει κανει καμια μανουλα εξεταση για ομαδα και ρεζους.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Διαφημίσεις

Παντως στο βραχιολακι του παιδιου που τα βαζουν εγραφε καιτην ομαδα αιματος.Ηα αληθεια ειναι παντως οτι δεν εχω ξανακουσει για επανελεγχο.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Δεν υπονοώ βέβαια κάτι!Απλά σου λέω ότι αυτό που σου είπαν στο μαιευτήριο (?) ότι το παιδί παίρνει την ομάδα αίματος της μαμάς, δεν ισχύει. Και ότι η ομάδα αίματος του παιδιού προκύπτει ΚΑΙ από τους δυο γονείς... Αυτό και τίποτα περισσότερο...

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αγχώνεσαι για την επανεξέταση εκτός και αν είναι απαραίτητο να μάθεις την ομάδα αίματος του μωρού. Νομίζω όμως ότι είναι λίγο μικρούλης για να τον τρυπήσετε, ε?

Βρε κορίτσια, εμένα στο βιβλιάριο υγείας μας έγραφαν την ομάδα αίματος του παιδιού (οριστικά και αμετάκλητα :mrgreen:) στο βιβλιάριο υγείας, όταν τα παίρναμε από το μαιευτήριο και για τα τρία παιδιά μου.

Ούτως ή άλλως σε όλα τα νεογέννητα παίρνουν αίμα για να κάνουν κάποιες υποχρεωτικές εξετάσεις ενζύμων και ταυτόρχρονα κάνουν και έλεγχο για την ομάδα αίματος.

Η ομάδα αίματος του βρέφους δεν επηρεάζεται με κάποιο τρόπο κατά τη γέννα από την ομάδα αίματος της μητέρας (για να αλλάξει μετά όπως αναφέρει η giota). Δεν γνωρίζω όμως αν ισχύει κάτι τέτοιο για το ρέζους, για τις μητέρες που έχουν ρέζους αρνητικό (εγώ έχω θετικό, οπότε δεν το έχω ψάξει παραπάνω).

Μήπως εσύ giota έχεις ρέζους αρνητικό και παίζει κάτι μ' αυτό;

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Εχουμε και οι 2 ρεζους θετικο και γι αυτο δεν εχω αμφιβολια.Θετικο ειναι κ το παιδι.Απλα γραφει στο βιβλιαριο απ το μαιευτηριο επανελεγχος σε 6 μηνες.Κι εγω θεωρω οτι ειναι μικρος για να του κανω τωρα εξεταση αιματος αφου εχουμε ηδη μια απαντηση.Και απ οτι φαινεται μονο σε μενα το γραψανε....:D

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Λοιπόν όταν γεννήθηκα εγώ πρίν απο πολλά χρόνια (31) στο βιβλιάρειο έίχαν γράψει 0- πιστεύωντας λοιπόν ότι έτσι είναι ακόμα και στα χειρουργία που εκανα γραφόταν αυτό , όταν έμεινα εγγυος στις πρώτες εξετάσεις που έκανα ο γιατρός μου θεώρησε σωστό να κάνουμε και ένα έλεγχο της ομάδας αίματος και τη βρήκαμε ??Είχα Α+ όπως και ο άντρας μου , την ξαναέκανα και ναι όντως έτσι ήταν , η μικρή βγήκε Α- και 0- έιχε η μαμά μου και ίσως απλά έτσι είχαν γράψει στο βιβλιάρειο της μαμάς μου :roll::roll::roll:

Κορίτσι μου καλημέρα κι από εμένα. σου μιλάει μια μάνα που πρέπει να κάνει αιματολογικές εξετάσεις στο αγοράκι της κάθε 6 περίπου μήνες και πίστεψέ με είναι μεγάλο κάψιμο της ψυχής μου, μιας και το παιδάκι μου έχει ταλαιπωρημένες φλέβες έως και ανύπαρκτες από τα χιλιοτρυπήματα που δεχόταν όταν γεννήθηκε και ήταν στην εντατική.. τα χέρια οι πήχες οι φτέρνες όλα είναι σημαδεμένα.. τώρα στο θέμα σου... πρώτον αυτή η λέξη επανεξέταση μου ακούγεται λίγο περίεργη... και δεύτερον προσωπικά δεν θα πήγαινα το παιδάκι μου να το τρυπήσουν έτσι απλά για να μάθω την ομάδα αίματος που σωστά έγραψε η small bart ότι προκύπτει και από τους δύο... περίμενε να προκύψει κάποια άλλη εξέταση και το κάνεις μαζί.

Διαφημίσεις

Κορίτσι μου καλημέρα κι από εμένα. σου μιλάει μια μάνα που πρέπει να κάνει αιματολογικές εξετάσεις στο αγοράκι της κάθε 6 περίπου μήνες και πίστεψέ με είναι μεγάλο κάψιμο της ψυχής μου, μιας και το παιδάκι μου έχει ταλαιπωρημένες φλέβες έως και ανύπαρκτες από τα χιλιοτρυπήματα που δεχόταν όταν γεννήθηκε και ήταν στην εντατική.. τα χέρια οι πήχες οι φτέρνες όλα είναι σημαδεμένα.. τώρα στο θέμα σου... πρώτον αυτή η λέξη επανεξέταση μου ακούγεται λίγο περίεργη... και δεύτερον προσωπικά δεν θα πήγαινα το παιδάκι μου να το τρυπήσουν έτσι απλά για να μάθω την ομάδα αίματος που σωστά έγραψε η small bart ότι προκύπτει και από τους δύο... περίμενε να προκύψει κάποια άλλη εξέταση και το κάνεις μαζί.

σορρυ όχι η small bart αλλά η babystar

Εδω στο Βελγιο για να επιβαιβεωσουν την ομαδα αιματος κανου παντα 2 εξετασεις ανεξαρτητα ηλικιας. Για πιο λογο ομως να κανεις πανξεταση τοσο αμεσα? Εγω για στιγμα ζητησα να του κανουν και μου ειπαν αν χρειαστε να τον τρυπησουμε για αλλο λογο θα το εξετασουν και αυτο (η πρωτη εξεταση ειναι αρνητικη). Αλλωστε εσεις ποτε μαθατε την ομαδα αιματος σας???

Έχω μια απορία.όταν γεννήθηκε ο μικρός μου γράψανε στο βιβλιάριο του την ομάδα αίματος αλλά γράφει ακριβώς δίπλα επανέλεγχος σε 6 μήνες.

Αν είχα ίδια ομάδα αίματος με το σύζηγο μου δε θα με απασχολούσε..Είχα ρωτήσει θυμάμαι όταν είχα γεννήσει γι αυτό για ποιό λόγο χρειάζεται η επανεξέταση.Και μου είπαν οτι συνήθως παίρνει της μητέρας αλλά καλό είναι να γίνεται επανέλεγχος σε έξι μήνες απο την γέννηση.

Τον λυπάμαι κιόλας να τον πάω να τον τρυπήσουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει.Μήπως υπάρχει καμία άλλη μανούλα που να έχει κάνει εξέταση αίματος για ομάδα και ρέζους σε βρέφος?????

Το ίδιο ακριβώς έγινε και σε μας στη γέννα του γιού μου. Η επανεξέταση που την κάναμε στα 2(όπως μας είπε η γιατρός για να μην τον ταλαιπωρήσουμε) επιβεβαίωσε την αρχική ομάδα αίματος που είχε γραφτεί στο βιβλιάριό του κατά την γέννηση.

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Δεν έχω σκοπό να τον πάω άμεσα για επανέλεγχο.Αν προκύψει κάποια εξέταση άλλη στο μέλλον τότε θα κάνω.Εκτός αυτού δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι γιατί αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία δε νομίζω ότι θα το έγραφαν στο βιβλιάριο του.Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Απ ότι διαβάζω καμία μανούλα δεν έχει κάνει επανέλεγχο σε τόσο μικρή ηλικία.Οπότε γιατι να αποτελέσω εξαίρεση????

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

καλησπερα κι εμας στο βιβλιαριο μας εγραψαν επανελεγχος στους 6 μηνες!οταν ρωτησα την παιδιατρο μου ειπε οτι το μωρο ειναι μικρο να το τρυπαμε χωρις σοβαρο λογο και οτι προφανως δεν ειναι ηταν σιγουροι για την ομαδα αιματος.και αν καποια στιγμη κανουμε εξετασεις θα κανουμε και για την ομαδα αιματος.Αυριο θα παμε για το εμβολιο και ετσι θα την ρωτησω παλι!

Εμάς πάλι δεν μας έγραψαν ποτέ την ομάδα αίματος στο βιβλιάριο!!!

όταν σαράντισα και πήγα να μου κόψει η γιατρός το ράμα (της καισαρικής) αρχικά μπήκα στι διαδικασία να βρω τους παιδιάτρους, να δουν τα αρχεία τους ...κλπ... αλλά δεν έβρισκα άκρη (δημόσιο!!!) και το παράτησα.

Είναι 16 μηνών τώρα και δεν έχω σκοπό να τον "τρυπήσω" τον καημένο απλά για την ομάδα. Απλά, έχω στο νου μου, αν τυχόν χρειαστεί στο μέλλον καμιά εξέταση, να τους πω να δουν και την ομάδα.

Μην το ταλαιπωρήσεις το παιδάκι. Κρίμα είναι!

aaK3p3.png FCDMp3.png

Και μου είπαν οτι συνήθως παίρνει της μητέρας

Καλα αυτο μου θυμιζει μια ιστορια.

Λοιπον ερχεται ενας παιδιατρος σπιτι. Μηδεν ομαδα η μαμα ΑΒ ο μπαμπας. Και λεει στην μητερα μου (μπροστα και ο πατερας μου). "Καλα τα παιδια δεν ειναι δικα σας? Του πατερα παιρνουν παντα :shock::shock:" Καγκελο μανα+ πατερας (εγω Β ο αδερφος μου Α οπως ηταν και το απολυτως φυσικο - δεν γινοταν να εχουμε αλλες).

Μιλαμε για τον καραασχετο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!