Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

BOHTHEIA !!

Recommended Posts

Isos i Aglaia mporei na me boithisei.....exei 11 meres pou genithike i mpempa...eixa gala alla tis duo teleutaies meres to ena sththos mou einai para poli malako kai bgazei ligo gala ...to moro den xortainei kai klaiei sunexeia...einai fusiologiko na einai toso malako to sththos?? THs proigoumenes meres itane skliro kai ebgaze poli gala

To problima eimai to allo stithos...ponaei aforita...exo bgalei pano sthn thili san mia mikri aspri fouskala...kai einai prismeno olo to stithos apo thn meria ths fouskalas...otan to patao..bgazei apo ekeino to shmeio ena para poli pixto kitrino ugro...mhpos einai molunsmeno???prospatho na to patao na bgainei alla ponaei PARA poli . Akoma exo fobero rigos..kai alles fores idrono poli...prospatho na sunexizo na thilazo apo auto to stithos alla ponao ...kai skeftomai oti isos to gala kopike apo to allo stithos apo ton pono kai epeidi sfigkomai polu kathe fora....

Sas parakalo peite mou an eixate kati paromoio...exo apelpistei kai sunexeia skeftomai na ths doso skoni afou fobamai otan erxete i ora na thn thilaso kai den mporo na thn blepo na klaei apo thn peina

Διαφημίσεις

Γεια σου Σοφία,

χωρίς να είμαι ειδική, αυτά που έχεις είναι συμπτώματα μαστίτιδας- είχα περάσει κι εγώ. Τα ρίγη σημαίνουν ότι έχεις πυρετό, ή ότι θα ανεβάσεις. Μέτρησε τη θερμοκρασία σου, και πάρε τον γυναικολόγο σου. Στην δική μου περίπτωση πρότεινε αντιβίωση και πολύ καλή άντληση από το στήθος - πρέπει να αδειάζει πολύ κάλά. Σ' αυτό βοηθάει το ζεστό μπάνιο (να αφήνεις το νερό να τρέχει πάνω στο στήθος για πολλή ώρα) και συνεχείς μαλάξεις εκεί που το νιώθεις σκληρό .

Μείνε ψύχραιμη, θα περάσει, αλλά θέλει αμεση αντίδραση και δουλειά!

Ξεχασα να πω ότι με βοήθησε η άνλτηση με θήλαστρο. Μπορείς και με το χέρι να προσπαθήσεις, εγώ δεν τα κατάφερνα...πάντως μην βασίζεσαι μόνο στο μωρό :wink:

Επίσης, χρειάζεται ξεκούραση και καλό φαγητό, συνήθως η μαστίτιδα οφείλεται στην κούραση...να μου πεις ποια νέα μαμά δεν είναι κουρασμένη :roll:

Κουράγιο!

Ματίνα

Δες εδώ http://www.thilasmos.gr/kompoi%20sklirinsis.htm

και εδώ http://www.thilasmos.gr/mastitida.htm

για να αντιμετωπίσεις πέτρωμα και μαστίτιδα

Πάρε τον γυναικολόγο σου να σου δώσει αντιβίωση

Η φουσκάλα είναι ένας φραγμένος πόρος....

Σε 1-2 24ωρα θα περάσει....

WLn5p2.png

Εγω ρε παιδια 2 φορες κοντεψα να την πατησω και στα δυο στηθη και με εσωσε η πρακτικη συμβουλη μιας θειας μου παλιας μαιας. Μου ειπε να βρασω νερο και μολις αρχισει να βραζει να το σβησω και να ριξω μεσα οινοπνευμα. Αν δηλ βρασεις μισο λιτρο νερο ριχνεις περιπου ενα μικρο φλυτζανακι οινοπνευμα. Με αυτο μολις η θερμοκρασια ειναι ανεκτη για το σωμα κανεις κομπρεσες για οση περισσσοτερη ωρα μπορεις και φυσικα σταματας πριν κρυωσει το νερο. Μπορει να μην φανει αμεσως αλλα σε λιγη ωρα το στηθος μαλακωνει. Αυτα βεβαια στην περιπτωση που δεν εχει σοβαρεψει η κατασταση οπως η δικη σου με πυρετο και ριγος. Κι εγω νομιζω πτι πρεπει επειγοντως -μην τρομαζεις απλα για να μην ταλαιπωρηθεις χωρις λογο- να επισκεφτεις το γιατρο σου για αγωγη. Ευχομαι περαστικα :wink:

Διαφημίσεις

exei 11 meres pou genithike i mpempa...eixa gala alla tis duo teleutaies meres to ena sththos mou einai para poli malako kai bgazei ligo gala ...to moro den xortainei kai klaiei sunexeia...einai fusiologiko na einai toso malako to sththos?? THs proigoumenes meres itane skliro kai ebgaze poli gala

Σοφία, να σου ζήσει!

Το να είναι μαλακό το στήθος είναι φυσιολογικό.

Το σκληρό στηθος που περιγράφεις πρέπει να το είχες από το 4ο 24ωρο και για 3 περίπου μέρες. Αυτό υποχωρεί και η γαλουχία συνεχίζεται κανονικά.

To problima eimai to allo stithos...ponaei aforita...exo bgalei pano sthn thili san mia mikri aspri fouskala...kai einai prismeno olo to stithos apo thn meria ths fouskalas...otan to patao..bgazei apo ekeino to shmeio ena para poli pixto kitrino ugro...mhpos einai molunsmeno???

οχι, δεν είναι μολυσμένο, είναι φραγμένος πόρος.

prospatho na to patao na bgainei alla ponaei PARA poli . Akoma exo fobero rigos..kai alles fores idrono poli...prospatho na sunexizo na thilazo apo auto to stithos alla ponao

Πριν το θηλασμό να κάνεις ζεστές κομπρέσσες, ή να βάλεις ευχάριστα ζεστό νερό σε ένα τάπερ και να βάλεις το στήθος μέσα, ή να κάνεις ζεστό μπάνιο σε γεμάτη μπανιέρα.

...kai skeftomai oti isos to gala kopike apo to allo stithos apo ton pono kai epeidi sfigkomai polu kathe fora....

Δεν κόπηκε.

Τα συμπτώματα που έχεις είναι αρχές μαστίτιδας. Θα πρέπει να ξεκουραστείς όσο μπορείς, να πίνεις αρκετά υγρά, να βάλεις θερμόμετρο. Γενικά αν δεν αναβάσεις πυρετό πάνω από 38,5 δεν χρεάζιεται να πάρεις αντιβίωση. Αν πάρεις αντιβίωση συνεχιζεις κανονικά το θηλασμό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...