Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη!

Sam

Recommended Posts

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη! 30χρονη γυναίκα, η οποία προ ολίγων ημερών είχε φέρει στον κόσμο το παιδί της, το σκότωσε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καρφώνοντας στην καρδιά του μία βελόνα… Το απίστευτο περιστατικό διαδραματίσθηκε χθες στο Νοσοκομείο της ακριτικής πόλης αφήνοντας πίσω του τεράστια αναπάντητα γιατί. Στο λίγων ημερών μωρό η σύγχρονη «Μήδεια» αφαίρεσε τη ζωή του με μία βελόνα που πήρε από έναν ορρό, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διάφορα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η νεαρή γυναίκα. Το νεογέννητο βρέφος, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού δεν ήταν δυνατό να σωθεί από την επίθεση που δέχτηκε από τη γυναίκα που λίγο νωρίτερα το είχε φέρει στη ζωή…

πηγή http://www.newsblog.gr/?p=23152#more-23152

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Σκότωσε το σπλάχνο της καρφώνοντάς το στην καρδιά

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009, 11:00

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη. Μια 30χρονη λεχώνα, κάρφωσε στην καρδιά το μιας ημέρας βρέφος που έφερε στον κόσμο και το σκότωσε…

Το ανατριχιαστικό περιστατικό έγινε χθες μέσα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Η 30χρονη Ελληνίδα, προφανώς σε αλλόφρονα κατάσταση, άρπαξε το νεογέννητο κοριτσάκι της και εξαφανίστηκε. Όταν οι νοσοκόμες αντιλήφθηκαν την απουσία μάνας και βρέφους, ειδοποίησαν την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Λίγο αργότερα, το νεογέννητο βρέθηκε νεκρό στο 2ο υπόγειο του νοσοκομείου. Είχε μια βελόνα καρφωμένη στην καρδούλα του.

Η μητέρα εντοπίστηκε αμέσως μετά σε μια τουαλέτα, κοντά στο σημείο όπου είχε εγκαταλείψει το νεκρό βρέφος. Ήταν σε παραλήρημα.

Συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενη στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

πηγή:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64756&cid=4

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Δε νομίζω ότι είναι σε φάση να καταλάβει τι έκανε....Είναι ψυχιατρική περίπτωση....Φυσικά αυτό δεν δικαιολογεί την πράξη της....:cry:

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω ότι είχε ή έχει συνειδητοποιήσει το τι έκανε δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί οπότε καλό θα ήταν να μην κρίνουμε...

Η κατάθλιψη είναι συνήθες φαινόμενο μετά από μία γέννα ..

μου προκαλεί εντύπωση πως μία λεχώνα με ένα νεογέννητο

κόβει βόλτες μέσα στο νοσοκομείο και κανένας δεν πήρε είδηση τίποτα..

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Δεν νομίζω ότι είχε ή έχει συνειδητοποιήσει το τι έκανε δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί οπότε καλό θα ήταν να μην κρίνουμε...

Ακριβώς αυτό!

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

δεν κρινω.λεω τη γνωμη μου.η γνωμη μου ειναι οτι ατομα που εχουν οποιδηποτε προβλημα ψυχιατρικο καλο θα ειναι να μην φερνουν στον κοσμο παιδια που δεν φταινε σε τιποτα..η οικογενεις της θα επρεπε να ειχε φροντισει με το διαλογο οτι δεν πρεπει να τεκνοποιησει αν δεν ειναι σε θεση να φροντισει το παιδι της και φυσικα το νοσοκομειο εχει ευθυνη που δεν καταλαβε οτι η γυναικα εχει προβλημα και που κυκλοφορουσε με το μωρο ετσι ανεγξελεγκτα!

Ελενη η επιλοχειος καταθλιψη ειναι πολυ δυσκολη κατασταση και δεν ειναι κατι που μπορει να προβλεφθει πριν γεννησει η γυναικα.Μπορει να συμβει σε ολες μας (εγω ειχα απλα τα baby blues) και δεν σημαινει οτι δεν ειμαστε καταλληλες να γινουμε μανες.Μην κρινεις τοσο ασχημα μια κατασταση που δεν γνωριζεις.Ο φονος του μωρου δεν δικαιολογειται φυσικα αλλα ειναι ενα απο τα σοβαρα επακολουθα αυτης της καταστασης (οπως και η αυτοκτονια-θυμασε την ηθοποιο Ελευθερια Βιδακη?)

δεν κρινω ρε παιδια.τη γνωμη μου λεω..αν γιναν ολα τελευταια των τελευταιων στιγμη ε τοτε τι να πω?ηταν γραφτο του παιδιου να τρελαθει η μανα και να το καρφωσει.. αν ομως ειχαν αντιληφθει οτι η γυναικα δεν παει καλα και κανεις δεν εκανε κατι να τη σταματησει..ε τοτε υπαρχουν ευθυνες και μαλιστα σοβαρες..δεν μπορω να πω οτι ενταξει ειχε προβλημα . απλα δεν το χωραει το μυαλο μου!

Διαφημίσεις

Τι είπες τώρα ρε baduz; Και έγιναν όλα αυτά στην πατρίδα; Ανατρίχιασα.....:!:

Άστα και μη χειρότερα!!!!

Κρίμα, φιλενάδα!

Η κατάθλιψη είναι πολύ κακός εχθρός για την λεχώνα!

Τι να πουμε όλοι εμείς τώρα...

είχα μία φίλη που για να μην κάνει κακό στο νεογέννητο πήγε να αυτοκτονήσει. Την πρόλαβε ο άνδρας της.. στο τσακ...

Ίσως θα έπρεπε σε όλες τις λεχώνες στο δωμάτιό τους να περνάει ένας ψυχολόγος ώστε να αποφεύγονται τέτοια γεγονότα.

Κρίμα για όλους!!!!!!

cHmop2.png

Χριστέ μου!Είναι αδιανόητο! Η επιλόχεια κατάθλιψη συμβαίνει σε πολλές μανούλες, όχι όμως έτσι ρε παιδιά! από ότι έχω διαβάσει όσες μητέρες έχουν ήδη κάποια ψυχολογικά προβλήματα πρίν τεκνοποιήσουν, η λοχεία μερικές φορές τις κάνει επικίνδυνες. Αυτή η γυναίκα σύγουρα είχε από πρίν προβλήματα και θα συμφωνήσω με την Elachl ότι θα έπρεπε οι δικοί της άνθρωποι να την προστατέψουν όσο μπορούσαν.

αυτα ακριβως ηθελα να πω αλλα εχω προβλημα στο γραπτο λογο.να εισαι καλα!και γω ηθελα να κλαιω τη νυχτα που εμενα μονη μου αλλα οχι να σκοτωσω το παιδι μου....απλα καποιος το περασε επιφανειακα το προβλημα και να τα αποτελεσματα..πως μπορεσε να κοιταει το μωρο της να κλαιει και αυτη να του τρυπαει την καρδια?πως μπορεσε να το κανει?να της κανουν το ιδιο να νιωσει τον πονο..αν ακουγομαι σκληρη ειναι ισως η πρωτη φορα που μου βγαινει ετσι αυτο..αμαν πια με ολους τους τρελους που δεν ξερουν τι κανουν...ας εκανε κακο στον εαυτο της οχι στο μωρακι.

Ελένη μου,

Δεν είναι έτσι απλά όπως τα περιγράφεις με το να είναι μόνη στο δωμάτιο και να κλαίει.

Εάν λεω, εάν ασθενεί από επιλόχειο κατάθλιψη τότε τα πράγματα είναι πιο σοβρά από ότι περιγράφεις...

Τώρα, θα συμφωνήσω μαζί σου στο εξής ότι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα που δεν είναι ικανά να μεγαλώσουν παιδιά (λόγω διάφορών ασθενειών κυρίως ψυχιατρικών ή και λόγω μεταδοτικών θανατηφόρων ασθενείων) θα έπρεπε να μην μπορούν να κάνουν παιδιά. Πιθανά με στείρωση.

Τώρα δεν ειναι απαραίτητο να έχεις συμπτώματα κατά την εγκυμοσυνη ώστε να το καταλάβει το συγγενικό σου περιβάλλον.

Πιθανά ο μαιευτήρας ή η μαία να έχει κάποιες ενδείξεις αλλά είναι προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να το πουν ΠΟΥΘΕΝΑ. Θα μπορούσαν να ζητήσουν ένα ψυχολογό να δει την έγκυο ή τη λεχώνα και τότε να παρέμβουν αν χρειαστεί. Πάντα με τη συνένεση της εγκύου αλλιώς δεν γίνεται!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια εγω πιστευω οτι οσο και να σε πειραζει η επιλοχειος καταθλιψη αυτη δεν σε κανει να σκοτωσεις το μωρο σου..αυτο το κανει η τρελα σου και μονο..που μπορει να μην το ηξερε και κανεις αλλα υπηρχε..τελοσπαντων το θεμα ειναι οτι ενα παιδακι ηρθε στον κοσμο και χωρις να φταιει εγινε αγγελουδι και δεν υπαρχει πια με τοσο σκληρο τροπο.δεν μπορω να διαβασω αλλο το θεμα..στο τελος θα παθω εγω καταθλιψη..δεν μπορω αλλες ασχημες ειδησεις..ποναει η ψυχη μου

κοριτσια εγω πιστευω οτι οσο και να σε πειραζει η επιλοχειος καταθλιψη αυτη δεν σε κανει να σκοτωσεις το μωρο σου..αυτο το κανει η τρελα σου και μονο..που μπορει να μην το ηξερε και κανεις αλλα υπηρχε..

Δεν είναι έτσι μην επιμένεις!

cHmop2.png

ειναι τραγικο!αλλα σκεψου τη μπορει να συμβαινει μεσα στον εγκεφαλο της αυτο ειναι πιο τραγικο και μαλλον κανεις δεν προκειται να το καταλαβει,αμοκ σχιζοφρενεια δεν ειναι κατι που το βλεπεις καθε μερα

eQMGp2.png

ενταξει οκ..δεν ειμαι ψυχολογος.ειπα τη γνωμη μου και αποχωρω....

Το ξέρω ότι δεν είσαι ψυχολόγος Ελένη μου!

Και μη θυμώνεις δεν μπορούμε όλοι να έχουμε άποψη επι παντώς!

Άσε και εμάς που φάγαμε και μερικά χρονάκια στα θρανία να ξέρουμε κάτιτις παραπάνω!

Και δεν δικαιολόγησε κανείς την πράξης της κοπέλας απλά λέμε ότι πρέπει να προσέχουμε και ότι συμβαινουν και αυτά...

Άντε σου στέλνω και δυο φιλιά για να μην είσαι στεναχωρημένη!

cHmop2.png

κριμα βρε παιδια το μωρακι αλλα αυτη η κοπελα δεν ειχε κανενα ατομο να την σταθει και να προλαβει το κακο καμια φορα σε τετοιες περιπτωσεις νιωθω οτι φταινε και τα ατομα του περιβαλλοντος δεν καταλαβαν τιποτα η γυναικα ηταν αρρωστη καμια μανα υγιεις δεν φτανει σε σημειο να σκοτωσει το αγγελουδι της. η κοπελα αυτη τι ατομα ειχε διπλα της αραγε΄΄

οταν γεννησα, λιγο καιρο μετα, απο την αυπνια, την κουραση και τη θλιψη μου αρχισα να εχω παραισθησεις... νομιζα οτι εκλαιγε το μωρο, ενω εκεινο δεν εκλαιγε, και ηθελα να το κανω να σταματησει... μια φορα μαλιστα, το ταρακουνησα... πηρα τηλεφωνο τον αντρα μου να ερθει οσο γρηγοροτερα μπορουσε και πηγα και χτυπαγα το κεφαλι μου στο ντουλαπι για να συνελθω...

χρειαζομουν απλα λιγο υπνο

δεν δικαιολογω κανεναν

δεν κρινω κανεναν

σχεδον, δεν εχω καν τι να πω.....

κριμα βρε παιδια το μωρακι αλλα αυτη η κοπελα δεν ειχε κανενα ατομο να την σταθει και να προλαβει το κακο καμια φορα σε τετοιες περιπτωσεις νιωθω οτι φταινε και τα ατομα του περιβαλλοντος δεν καταλαβαν τιποτα η γυναικα ηταν αρρωστη καμια μανα υγιεις δεν φτανει σε σημειο να σκοτωσει το αγγελουδι της. η κοπελα αυτη τι ατομα ειχε διπλα της αραγε΄΄

... :roll::cry: :cry: :cry:

age.png

Γειά σας,

πάγιο κείμενο σχετικά με ψυχικές ασθένειες

το θέμα της συζήτησης είναι οι ψυχικές ασθένειες και ώς τέτοιες οφείλουμε να τις χαρακτηρίζουμε,

καθώς κάθε άλλος τρόπος έκφρασης

παρόλο που παλαιότερα έτσι γινόταν

είναι πλέον πεπαλαιωμένος,

αφού υποτιμά προσβάλει και πληγώνει όλους όσους είτε μεμονωμένα είτε μόνιμα, βρίσκονται στην θέση να αντιμετωπίσουν μια τέτοια ασθένεια,

ή διαταραχή.

Αυτές οι ασθένειες δεν είναι πάντα προβλέψιμες, και κατά κύριο λόγο,

δεν υπάρχει κάποιος φταίχτης για αυτές.

Είναι ασθένειες.

Η λέξη τρέλλα, χρησιμοποιόταν παλιά επειδή δεν ήταν γνωστή η προέλευση αυτών των ασθενειών.

Πλέον η επιστήμη έχει βρεί αιτίες και τρόπους καταπολέμησης και αντιμετωπίσει τις ψυχικές ασθένειες

όπως και όλες τις άλλες ασθένειες.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε όταν ονομάζουμε κάποιον τρελλό, είναι σαν να τον κατηγορούμε για αυτό.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, θα ήταν εύκολο να φταίει για αυτό ο ίδιος ο άνθρωπος, καθώς τότε θα είχε βρεθεί ήδη θεραπεία και τα ίδια τα άτομα θα ήθελαν να βγούν απο την κατάσταση αυτής της ασθένειας.

Αυτό που τις χαρακτηρίζει σαν ασθένειες όπως και όλες τι άλλες σοβαρές ασθένειες, είναι ότι δεν είναι συνήθως αυτοιάσιμες - ο άνθρωπος για να ξεφύγει απο αυτές ή να τις περιορίσει, θα χρειαστεί βοήθεια ειδικού.

Είναι κρίμα να κατηγορούμε όσους δεν είχαν την στήριξη ή τον ειδικό δίπλα τους. Το αποτέλεσμα τότε είναι καταστροφικό όπως και με κάθε άλλη σοβαρή ασθένεια του σώματος.

Αυτό το μύνημα αποτελεί απλώς ειδοποίηση για να γνωρίζετε στο μέλλον περισσότερα για την χρήση της λέξης "τρελλός"

Υπάρχει επίσης σύλλογος /οργανισμός που προσπαθεί να καταπολεμήσει ακριβώς αυτό το στίγμα, ελπίζουμε να βοηθήσετε και εσείς σε αυτό, μετά απο την ανάγνωση αυτού του κειμένου, αποφεύγοντας στο μέλλον την χρήση της λέξης τρελλός στις περιπτώσεις όπου περιγράφετε ψυχική ασθένεια.

ευχαριστούμε!

διαβάστε εδώ πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα

http://www.vitatherapy.gr/7408F104.el.aspx

http://galanisvagelis.blogspot.com/2007/09/blog-post_6773.html

http://www.klimaka.org.gr/newsite/downloads/stigma_eglima_santorini.pdf

http://www.posopsi.org/

διαδώστε το...μπορεί να σώσετε ζωές.

συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο του Site Admin

και χαίρομαι για την παρέμβαση του

μόνο που διαφωνώ, γενικά, με τον όρο "ψυχική ασθένεια" μια και ούτε αυτός είναι ακριβής

εδώ μιλάμε για ασθένειες του εγκεφάλου που είναι όργανο όπως και όλα τα άλλα στο σώμα μας

η ψυχή δεν μπορεί ΠΟΤΕ να είναι ασθενής ...

age.png