Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ο γιος μου ο μεγαλος θα κλεισει το ΜΑΙ τα 3,και δεν μου λεει δισυλαβες λεξεις,μιλαει ακομα οπως θα μιλαγε ενα παιδι 1,5 χρονων.ειναι πανεξυπνος,τα καταλαβαινει ολλα αλλα δεν μπορει να τα πει.το νερο το λεει ακομα (λολο).εμεις του μιλαμε κανονικα στο σπιτι.σκεφτωμαι να τον παω σε λογοθεραπευτει,μηπως χρειαζετε καποια βοηθεια.εχετε αντιμετωπιση καποιο παρομειο προβλημα.

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

Διαφημίσεις

στον παιδικό πάει?

τι σου έχουν πεί?

σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικό να βοηθηθεί, για να μπορέσει να επικοινωνήσει με τα άλλα παιδιά.

αυτό είναι το πιο σημαντικό! (όχι να βρούν ποια λέξη αντιστοιχεί στο τι έχει πχ)

αν δεν πάει, πήγαινέ τον σε παιδικό, αλλά φρόντισε να είναι καλές οι συνθήκες για να τον βοηθήσουν. (όχι πολλά παιδιά πάνω απο 10 12 στην τάξη του)

και πήγαινε σε κάποιον συστημένο γνωστό λογοθεραπευτή όχι μόνο σε έναν, για να σου πει σε θέμα ακούσματος σε πια δυσκολια οφείλεται ακριβώς η δυσκολία να μιλήσει.

(γλωσσική/ανατομική δυσκολία) η εάν δεν διακρίνει κάποια δυσκολια και σας πει απλώς να περιμένετε.

η λογοθεραπεία βοηθάει να λύνονται αυτά τα ανατομικά προβληματα δυσκινισίες της γλώσσας όταν το πρόβλημα είναι εκεί.

είναι σημαντικό να μη χάνεις χρόνο για να αποκλείσεις κάτι για το οποιο θα χρειαζόταν βοήθεια.

αν δεν χρειάζεται, τότε απλώς έχασες λίγα ευρώ και λίγο χρόνο.

η πιπίλα επίσης κανει την γλώσσα να τεμπελιάζει.

χρησιμοποιεί πιπίλα?

αν ναι, κόψε την σιγά σιγά ψαλιδίζοντάς την όλο και περισσότερο (όταν κοιμάται και δε σε βλέπει) κάνοντας ότι χαλάει σιγά σιγά για να την κόψετε.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

φιλη μαρια σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση.θα σου απαντησω σε ενα ενα θεμα.σε παιδικο σταθμο τον πηγα εκατσε 2-3 μερες αλλα μετα δεν ηθελε να ξαναπαει λεγοντας μου το παιδι τη λεξη (νταντα) η καποιο παιδι τον χτυπησε η η δασκαλα,και τωρα κλαιει και δεν θελει να ξαναπαει.τωρα δεν εχω την ικονομικη ανεση να τον παω σε αλλο παιδικο σταθμο γιατι εχω αδεια γενας και δεν παιρνω λεφτα.το καλοκαιρι θα φτιαξω τα χαρτια μου να παει σε δημοσιο.την πιπιλα δεν την θελει ολη μερα την θελει μονο οταν θα παει για υπνο για να νανουριστη.εχω κλεισει ραντεβου σε λογοθεραπευτει να τον παω αν και μου ειπε απο το τηλ.οτι ειναι μικρος ακομη και δεν υπαρχει ανυσυχια,αλλα εγω θα τον παω για να μου δωσει και εμενα συμβουλες πως να του μιλαω.

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

καλά σου είπε ότι είναι ακόμα νωρίς. αλλά καλό θα είναι και ο ίδιος να ακούσει απο κοντά το "φωνολογικό" άκουσμά του. (λογικά εγώ ξέρω ότι κάνουν αυτό για να δούν αν η εξέλιξη απλως θα έρθει ή αν η γλώσσα κάνει κάποιο περίεργο δίπλωμα και δυσκολεύει αυτό στην ομιλία)

για να γίνει αυτό πρέπει κάπως να είναι παρών ο ειδικός.

οι συμβουλές του κατά πάσα πιθανότητα θα είναι να μιλάς καθαρά, και να μην διορθώνεις

μόνο ένας λογοθεραπευτής μπορεί να βοηθήσει μετά με πιό εξειδικευμένες ασκήσεις ΑΝ χρειαστεί.

για τον παιδικό,

στον παιδικό όταν τον πήγες μάλλον δεν θα σε βοήθησαν ούτε και σου συνέστησαν να κατσεις κάποιες μέρες να προσαρμοστεί έτσι δεν είναι?....

(κανονικά, πρέπει να μένει ο γονιός κάποιες μέρες έτσι ώστε να συνηθίσει το παιδί λίγο στο χώρο πριν αποχωριστεί τη μαμά του αλλά κανείς φυσικά δεν το λέει αυτό, γιατί οι περισσότεροι δεν θέλουν τους γονείς στα πόδια τους)

το ότι σου έκανε "νταντά" δεν σημαίνει κάτι, αλλά φαντάζομαι ότι έδρασε περισσότερο ο δικός σου φόβος ότι μάλλον δεν θα πέρναγε καλά εκει.

όμως φυσικά δεν είναι λύση να μην έχει επαφή με παιδιά, απλώς επειδή δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

το ότι δεν μπορεί να τους πεί, ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ/ΘΕΛΩ, είναι μεν δυσκολο για αυτόν και για την ένταξή του στην ομάδα.

όμως μέχρι να μπορέσει να το πεί, θα χρειάζεται να τον βοηθάει η δασκάλα όπως και σε άλλα παιδάκια.

θα έλεγα να ξαναπροσπαθήσεις να πάτε στον παιδικό, καθώς μάλλον η προσπάθειά σας δεν ήταν ολοκληρωμένη επειδή και εσύ αποθαρρυνθηκες (λογικό το βλέπω εάν δεν είχες κάποιον άλλο δίπλα εκεί ειδικό να σου εξηγήσει πως ειναι η διαδικασία κτλ).

Όμως μπορείς να ξαναπάς και να ζητήσεις αυτή τη φορά ίσως περισότερη καθοδήγηση και να ζητήσεις και βοήθεια για το παιδί σου, να το υποστηρίξουν δηλαδή όπως σε κάθε άλλη κατάσταση που συμβαίνει στους παιιδκούς.

διάβασε αν μπορείς όσο περισσότερα τόπικ γίνεται στην κατηγορία παιδικοί σταθμοί, για να δείς πως είναι η διαδικασία, πως θα έπρεπε να είναι κτλ.

http://parents.org.gr/forum/viewforum.php?f=17

ο αποχωρισμός δεν είναι κάτι εύκολο και το πιο φυσικό είναι να πεί ένα παιδί δεν θέλω να ξαναπάω - αυτό δεν έχει σχέση πάντα με τον παιδικό, αλλά φυσικά και με το ότι δεν τους αρέσει ο αποχωρισμός.

όμως, και του χρόνου πάλι, θα υπάρχουν τα ίδια συναισθήματα.

δουλέψτε το θέμα του λόγου,

βάλε τον σε επαφή με άλλα παιδιά μέχρι να τον πας στον παιδικό, άνοιξε ένα playgroup. (όπωσδήποτε!) και έτσι θα μπορείς και εσύ να τον υποστηρίζεις όντας παρούσα στις επαφές αυτές και να τον ενθαρρύνεις.

δες και το θέμα

http://parents.org.gr/psych/?sid=257 οπωσδήποτε

πριν πας ξανα σε παιδικό.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• 3 years later...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΑΒΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ. ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Ή ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ? ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Μην αγχώνεσαι. Σωστά σκέφτηκες. Πρώτα πρέπει να επισκεφτείτε έναν καλό λογοθεραπευτή να σας πει μια πρώτη γνώμη. Επίσης, καλό θα είναι να πάει σε παιδικό σταθμό για να κοινωνικοποιηθεί με άλλα παιδάκια και να βοηθηθεί να μιλήσει. Παρακολούθησε το το θέμα και κοίταξε το άμεσα, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Όταν έχεις νέα ενημέρωσε μας για να ξέρουμε κι εμείς πώς πάει το παιδάκι σου και τι σου είπανε.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg