Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Που ζούμε βρε παιδιά?

Recommended Posts

Να μαι πάλι. Το σκεφτόμουν πολύ πριν γράψω γιατί φοβόμουν ότι πάλι με αρνητικά νέα θα εμφανιστώ εδώ... αλλά ειλικρινά, όταν βρω κάτι πραγματικά θετικό, δε θα διστάσω να το μοιραστώ μαζί σας.

Λοιπόν, μη γελάσετε (ή κλάψετε), αλλά.....

είναι δυνατόν να μην υπάρχει χαρτί υγείας σε καμία τουαλέτα στο δημοτικό σχολείο και να υπάρχει μόνο στις τουαλέτες των δασκάλων?????!!!!!!????!!!

Δηλαδή, τα μικρά παιδάκια που έχουν ανάγκη να πάνε στην τουαλέτα, πως σκουπίζοναι?

Εχω πάθει σοκ... δεν φαντάστηκα ποτέ... δεν πέρασε ΠΟΤΕ από το μυαλό μου ότι το δικό μας δημοτικό σχολείο (αλλά και κάποια άλλα, απ' ό,τι έχω ακούσει) δεν παρέχουν χαρτί υγείας στις τουαλέτες των παιδιών!!!!!!!!

Είχα ελέγξει από περιέργεια τις τουαλέτες όταν άρχισε η σχολική χρονιά, αλλά ειλικρινά δεν κοίταξα να δω αν υπήρχε χαρτί.

Τώρα το επιβεβαίωσα... τα παιδάκια που έχουν κάποια ανάγκη, παρακαλάνε τα άλλα παιδάκια να τους δώσουν ένα μαντηλάκι για να πάνε στην τουαλέτα.

Ο δικός μου, μου λέει ότι σφίγγεται όλη μέρα, γιατί δεν μπορεί να πάει.

Αν δεν υπάρχουν τα κονδύλια, πώς γίνεται οι δάσκαλοι να έχουν χαρτί υγείας?

ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΗ...... τέτοια αδιαφορία για τα παιδιά????

Τι να κάνω? Να πάω πάλι στη διευθύντρια? Να πει, πάλι αυτή η τρελή που ασχολείται με ψείρες?

Από αύριο, θα υπάρχει κι ένα ρολό υγείας στην τσάντα του παιδιού μου. Τι να πω? Πώς να κινηθώ? Κι άλλοι γονείς ενημερώθηκαν σήμερα, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δράσουμε.

Σε ποια χώρα ζούμε?

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ που το ανεχόμαστε.

Δήμητρα

Διαφημίσεις

αγαπητή Δήμητρα έχεις δίκιο.απλά μόλις τοποθετηθεί ρολό στις παιδικές τουαλέτες σε 3 λεπτά έχει γίνει χαρτοπόλεμος!!! το πετάνε στη λεκάνη ή το σκορπάνε... δε γίνεται και η καθαρίστρια να είναι όλη μέρα στις τουαλέτες και να περιμένει να βάζει νέα ρολά κάθε 5 λεπτά.δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω!!

και στις τουαλέτες των δασκάλων δεν έχει πάντα χαρτί,μη νομίζεις...εδώ δεν υπάρχουν τουαλέτες για τους δασκάλους....

αυτό που κάναμε εμείς σε 2 σχολεία που δούλευα ήταν να έχουμε ρολά κρυμμένα στο ντουλάπι της τάξης και όποιο παιδάκι ήθελε να πάει τουαλέτα μου ζητούσε χαρτί και του έκοβα από το ρολό και του έδινα.έτσι και δεν το σπαταλούσαμε και τα παιδάκια είχαν χαρτί για την τουαλέτα.

πρότεινέ το στη δασκάλα της τάξης σας γιατί αν πας στη διευθύντρια αυτό που θα σου πει είναι ότι το πρωί η καθαρίστρια βάζει χαρτί και μέχρι το πρώτο διάλειμμα έχει εξαφανιστεί και θα βγεις εσύ η κακιά!

Ευδοκία, φοβερή ιδέα! Σ'ευχαριστώ! Θα την προτείνω αύριο στη δασκάλα.

Αν και δεν λύνει αυτό το εθνικό ντροπιαστικό φαινόμενο... δεν μπορώ να καταλάβω. Στο εξωτερικό τα παιδιά δεν παίζουν με τα χαρτιά και δεν τα σκίζουν? Εμ... δε συμβαίνει.... γιατί (α) έχουν αληθινή επιτήρηση και (β) έχουν καθαρίστριες.

Απίστευτη κατάντια...

Πάντως σ'ευχαριστώ για την ιδέα. Θα την προτείνω.

Δήμητρα

αγαπητή Δήμητρα έχεις δίκιο.απλά μόλις τοποθετηθεί ρολό στις παιδικές τουαλέτες σε 3 λεπτά έχει γίνει χαρτοπόλεμος!!! το πετάνε στη λεκάνη ή το σκορπάνε... δε γίνεται και η καθαρίστρια να είναι όλη μέρα στις τουαλέτες και να περιμένει να βάζει νέα ρολά κάθε 5 λεπτά.δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω!!

Δηλαδη "ποναει κεφαλι, κόψει κεφάλι"... Δε λέω ότι τα παιδια είναι αγγελούδια, αλλά όλο αυτό μου φαίνεται λιγο εύκολη λύση. Μ'αυτη τη λογικη, πχ., αν τα παιδια δερνονται στα διαλείμματα δεν τα βγάζουμε διάλειμμα.... Δεν πρέπει να ασχοληθεί κάποιος να μαθει τα παιδια ότι κάποια πράγματα δεν επιτρέπονται?

Και, εν πασει περιπτώσει, αν ο λόγος που δεν υπαρχει χαρτί είναι αυτός, ας το πουνε στους γονείς - ας μας έλεγε κάποιος ότι για τους εξης συγκεκριμένους λογους, οι τουαλετες δεν έχουν χαρτι και επομενως οι γονεις πρεπει να φροντιζουν να δινουν τουλάχιστον χαρτομάντηλα στα παιδια....

Διαφημίσεις

Το ενδιαφέρον είναι, υπάρχει τον προϋπολογισμό του σχολείου χρηματικό ποσό για χαρτί υγείας? Και αν ναι, πού πάει αυτό??? Μήπως να μπουν οι γονείς λίγο πιο ενεργά στα σχολεία?

Καλε λεφτα εχουν μη χειροτερα για να αγορασουν χαρτι υγειας αλλα δεν το κανουν γιατι τα παιδια το κανουν παιχνιδι. Εμας μας το ειχαν πει απο την Α΄ ταξη οτι θα εχουν παντα μαζι τους χαρτομαντηλα.

Μακαρι να εφτιαχναν τα σχολικα κτιρια οπως θα επρεπε να ειναι κανονικα κ να τα συντηρουν αναλογα κ το χαρτι..........θα ηταν το τελευταιο που λεει ο λογος.

Στο εξωτερικό τα παιδιά δεν παίζουν με τα χαρτιά και δεν τα σκίζουν

δυστυχώς θα σας απογοητεύσω.

ναι - δεν παίζουν με τα χαρτιά. είχα μεινει 6 μήνες σε δημοτικό σχολείο, και άλλους 3 σε άλλο, στην Γερμανία, σαν πρακτική εξάσκηση, και δίδασκα.

έχουν μάθει απο νωρίς να αυτοεξυπηρετούνται και να σέβονται τον χώρο που δεν είναι σπίτι τους.

απο την αρχή ξεκινούν αυτά, απο τον παιδικό. :?

(καμία σχέση με την κατάσταση εδώ.... )

εκεί έχουν πρόγραμμα στο δημοτικό... έχουν δραστηριότητες,.. τα παιδιά ξέρουν ότι το σχολείο είναι κάτι που τους δίνει δυνατότητες, .... τους δίνει...

δεν τους παίρνει. έχουν αίθουσες με μουσικά όργανα, πιάνα, αίθουσες καλλιτεχνικών, .... τα μαθήματα παραδίδονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

δεν είναι φυσικά η λύση στο να κρύβεται το χαρτί, αλλά στην ενημέρωση των γονέων να εξηγήσουν πράγματα στα παιδιά τους...

αλλά τώρα σε αυτή την ηλικία είναι πλέον αργά για να γίνει αυτό με εύκολο τρόπο.... αναγκαστικά θα γίνει με αυταρχικό τρόπο? (απο όσους γονείς δεν ξέρουν διαφορετικά),... κάτι που απλώς δέν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Θα ασχοληθούν όλοι οι γονείς?

στοχος είναι τα παιδιά να αποκτούν υπευθυνότητες, να τις συνηθίζουν σαν κάτι θετικό που τους δίνει δυνατότητες περισσότερες. όχι να αστυνομεύονται και να τιμωρούνται επειδή πριν, δεν τους τις έδωσε κανείς. :? (κολλάει στην συζήτηση περι πειθαρχείας..)

η πειθαρχεία είναι κάτι που εδώ έχει παρανοηθεί σαν έννοια, λόγω αυταρχικών μεθόθων επιβολής της στο παρελθόν....

βέβαια είμαι και εγώ μισή Γερμανίδα και τα βλεπω ίσως απο άλλο πρίσμα, αλλά το αποτέλεσμα, βλέπετε ποιο είναι, και σε κανέναν δεν αρέσει....

στην προσχολική ηλικία, πρέπει να έχουν τα παιδιά υπευθυνότητες αλλά

και δυνατότητα να εκφραστούν να δημιουργήσουν την αυτοεικόνα τους κτλ κτλ.

στο γερμανικό δημοτικό πχ τα παιδιά μπορούν να ντύνονται όπως θέλουν (αν δεν είναι κάτι χυδαίο ή προσβλητικό) να βάψουν τα μαλλάκια τους τούφες χρωματιστές, (σαν παιχνίδι) - έτσι εκτονώνονται χωρίς να βλάπτουν κάποιον, και να εκφραστούν μπορούν και ελευθερία σκέψης έχουν (μέσα απο συνεχής ομαδικές έρευνες και εργασίες στις τάξης καθημερινά).

εδώ γίνεται το αντίθετο - έλλειψη καλών μεθόδων για την θετική ενίσχυση της εφαρμογής κανόνων (στην προσχολική ηλικία, αφού οι παιδαγωγοί αναγκάζονται να φωνάζουν λόγω των πολλών παιδιών σε τάξεις) , και μετά απαγόρευση και υπερβολική οριοθέτηση στην προσωπική έκφραση. (αφού λείπουν απο τα σχολεία κάθε λογής ερεθίσματα για έκφραση μέσω της μουσικής της τέχνης του θεάτρου σε εικαστικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον).

φυσικό δεν είναι τα παιδιά σε κάθε ευκαιρία να προσπαθούν κάτι που βγαίνει εκτός αυτού του αυστηρού πλαίσίου?

:?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

το να μάθει ένα παιδί να μην σπαταλάει το χαρτί έτσι για την πλάκα του μην μου πείτε ότι δεν ξεκινάει από τους γονείς γιατί θα τρελαθώ!! σε αυτό δεν ευθύνονται οι δάσκαλοι.όπως επίσης δεν ευθύνονται ΠΑΝΤΑ οι δάσκαλοι για την διαχείρηση των χρημάτων του σχολείου.τα χρήματα δεν τα έχουν πάντα οι σχολικές επιτροπές για να τα διαχειρίζονται σωστά.ενίοτε τα παίρνουν οι δήμοι που δεν δίνουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα!!! τα κτίρια είναι σε άθλια κατάσταση,χωρίς γυμναστήρια,χωρίς αυλές...

για αυτά και για πολλά πολλά άλλα έγινε η μεγάλη απεργία πέρσυ από τους δασκάλους που πολλοί από αυτούς έχασαν πάνω από 3000 ευρώ χωρίς αποτέλεσμα αλλά και ΤΟΤΕ οι γονείς ακόμα είχαν παράπονα και κατηγορούσαν τους δασκάλους....γιατί;γιατί αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο σχολείο!!!!!

το να μάθει ένα παιδί να μην σπαταλάει το χαρτί έτσι για την πλάκα του μην μου πείτε ότι δεν ξεκινάει από τους γονείς γιατί θα τρελαθώ!! σε αυτό δεν ευθύνονται οι δάσκαλοι.

Ευδοκία, θα μου επιτρέψεις να διαφωνησω. Ναι, μπορει αυτό όπως και πολλά πράγματα να ξεκινάνε απο τους γονεις.

Ο ρόλος του σχολείου και του δασκαλου όμως, ποιος είναι?

Αν δεν κανω λάθος, ο ρόλος του δασκαλου δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνωσης αλλα και στη διαμόρφωση προσωπικοτητων!

Και αν το παιδι δεν έχει μάθει απο τους γονεις του οτι δεν πρεπει να σπαταλαει το χαρτι, μπορει να το μαθει απο το δασκαλο!

Να πω ένα απλο παραδειγμα.. Ο γιος μου στο σπιτι μπορει να μην μαζεύει τα παιχνιδια του ποτε, ή να πεταει το μπουφαν του απο δω κι απο κει οταν επιστρεφει απο το σχολειο. Ομως.... στον παιδικο σταθμο, το ιδιο παιδι, τακτοποιει τα παντα στη θεση τους, κρεμαει το μπουφανακι του στην κρεμαστρα...γιατι οι δασκαλες εκει εθεσαν καποιους κανονες και εμαθαν τα πιτσιρικια να τους τηρουν!

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με την Μαρία σε ό,τι λέει και ιδίως στο θέμα Πειθαρχειας!!!!

πριν κάνω τα παιδιά, η λέξη Ρουτίνα και Πειθαρχεία μου ακούγονταν τόσο μα τόσο "κάπως"

Στην πορεία έμαθα ότι τα παιδιά από 1 ημέρας θέλουν και την καθημερινή τους ρουτίνα και την πειθαρχεία για να νιώσουν ασφάλεια και να μάθουν να διαχωρίζουν τα ίδια τους τα συναισθήματα.....

φυσικά και οι δάσκαλοι παίζουν το ρόλο του διαμορφωτή προσωπικοτήτων, αλλά επέτρεψτε μου να ρωτήσω κάτι -και συγγνώμη αν παρεξηγηθώ- γιατί mama μου, ο γιος σου δεν μαζεύει τα παιχνίδια και στο σπίτι? δεν πάει βέβαια προσωπικά η ερώτηση :wink: , απλά πήρα το συγκεκριμένο παράδειγμα.:):)

Δεν συμφωνείτε ότι όλα είναι θέμα παιδείας -πρώτα από το σπίτι και μετά από το σχολείο (δεν μπορώ για πχ να έχω την απαίτηση η δασκάλα να μάθει το παιδί μου να μην πετάει σκουπίδια στο δρόμο όταν εγώ πετάω την γόπα από το τσιγάρο έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου!!)

Να σας πω κάτι

έχω κάνει άπειρες και διάφορες δουλειές στη ζωή μου.. όταν δούλευα και σε πολυ γνωστο εστιατόριο αλλά και σε γνωστό φαστ φουντάδικο, όταν ερχόντουσαν οικογένειες με μικρά παιδιά, το τραπέζι και ο χώρος γύρω ήταν βομβαρδισμένος (μην αναφέρω τις τουαλέτες αν πήγαιναν ) και ξέρετε τί συμπερασμα βγάζαμε όλοι οι σερβιτόροι Οι γονείς πρώτοι -σα να έβγαζαν ρε παιδί μου το άχτι τους!- λέρωναν περισσότερο από τα πιτσιρίκια που στο τέλος δικαιολογούνται Ως έναν βαθμό κιόλας. Ξέρετε πώς το εκλάμβανα εγώ 20-22 χρονών τότε? έλλειψη Σεβασμού απέναντι στους γύρω τους, σε εμένα που δούλευα εκεί και στον χώρο γενικότερα...

Όταν πήγαινα λύκειο και σπάγανε θρανία ή και τα έκτροπα που έγιναν στις καταλήψεις φέτος με τα κατεστραμμένα σχολεία, τί σημαίνει? Έλλειψη Σεβασμού απέναντι στον εαυτό τους, στους συμμαθητές τους , στους καθηγητές τους και στους γονείς τους!! Οι σωστές βάσεις από την οικογένεια δημιουργούν κατά βάση και σωστούς ανθρώπους!

motherof2, το παιδι ισως δεν μαζευει τα παιχνιδια στο σπιτι γιατι δεν το εχω επιβαλλει.

Ξέρει όμως -και αυτο το εχει συνειδητοποιήσει στο σχολειο - ότι το σχολειο εχει τους δικους του κανονες και, οταν ειναι εκει, οφειλει να υπακουει σε αυτους. Κι ετσι εχει μαθει και να μαζευει, και να σηκωνει το χερι για να ζητησει το λογο, και ενα σωρο αλλα.

Αρα, μη μου πειτε οτι ο δασκαλος δεν μπορει να θεσει κανονες που τα παιδια - ασχετως τι εχουν μαθει απο το σπιτι τους και τους γονεις - ειναι υποχρεωμενα να τηρουν!!!

Και για να επιστρεψω στο θεμα της τουαλετας, πόσα παιδια είναι εκεινα που εχουν μαθει απο το σπιτι να σπαταλανε το χαρτι και να παιζουν? Ειναι τόσα ωστε, εξαιτιας τους, να "τιμωρουνται" ολα τα παιδια του σχολειου????

Δεν είμαι παιδοψυχολόγος, ούτε κοινωνιολόγος, ούτε έχω σπουδάσει ανθρωπιστικές επιστήμες. Προκαλώ, όμως, κάποιον να διαφωνήσει μαζί μου στο εξής που θα διατυπώσω με τα δικά μου απλοϊκά λόγια:

Η προσωπικότητα του ανθρώπου (και παιδί = άνθρωπος) διαμορφώνεται από την κοινωνία όπου μεγαλώνει και ζει σε συνδυασμό με τα δικά του προσωπικά χαρακτηριστικά.

Στην κοινωνία του παιδιού υπάρχουν οι ακόλουθοι χώροι: το οικογενειακό του περιβάλλον, το σχολικό του περιβάλλον, το φιλικό του περιβάλλον και δεν ξέρω τι άλλο.

Ποιος ευθύνεται για τη διαμόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού? ΟΛΟΙ όσοι σχετίζονται με τα παιδιά. Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση πειθαρχίας και διαπαιδαγώγησης, μεγάλη και άμεση ευθύνη φέρουν και το οικογενειακό του περιβάλλον και το σχολικό του περιβάλλον.

Και οι δύο, γονείς και εκπαιδευτικοί, συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

Ο γονιός οφείλει να τηρεί αρχές στο σπίτι και ο δάσκαλος, που έχει σπουδάσει και παιδαγωγική και, θεωρητικά, ξέρει και κάποια επιστημονικά στοιχεία που ένας γονιός δεν τα γνωρίζει, οφείλει να κάνει το ίδιο.

Η λύση, λοιπόν, να αφαιρούμε από τα παιδιά τα στοιχειώδη αναγκαία, γιατί δεν έχουμε το κουράγιο να τα πειθαρχούμε τα παιδιά, δείχνει το λιγότερο, έλλειψης ανθρωπιάς προς το παιδί, έλλειψη ενδιαφέροντος και έλλειψη θέλησης να βρεθεί η πραγματική λύση.

Μην τρελλαθώ κι εγώ έτσι? Γιατί, κατά τη γνώμη μου, αυτοί που σκέφτηκαν να αφαιρέσουν τα χαρτιά υγείας από τα παιδιά για να "μην επικρατήσει χάος" κι αυτοί που αδιαφορούν και το αφήνουν να γίνεται και αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις υπουργείων παιδείας και δεν ξέρω πού αλλού που δεν ασχολούνται τουλάχιστον με τα βασικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας (μην αρχίσω και αυτό το θέμα) και οι γονείς αυτοί που λένε "ε... δε βαριέσαι... έτσι είναι το σύστημα", είναι οι τρελλοί.

Τρελλοί δεν είναι αυτοί που στέκονται και αναλογίζονται κατά πόσο είναι ηθικό και σωστό αυτό που γίνεται και επιθυμούν να αλλάξει η κατάσταση. Οφείλουμε να σκεφτόμαστε και να μιλήσουμε και όχι να αποδεχόμαστε μια λανθάνουσα κατάσταση χρησιμοποιώντας χίλιες σαχλές δικαιολογίες.

ΝΤΡΟΠΗ!

Δήμητρα

ο ρόλος του δασκαλου δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνωσης αλλα και στη διαμόρφωση προσωπικοτητων!

σε αυτό θα συμφωνήσω απολύτως!!!κανείς νομίζω δε διαφωνεί σε αυτό!

Και αν το παιδι δεν έχει μάθει απο τους γονεις του οτι δεν πρεπει να σπαταλαει το χαρτι, μπορει να το μαθει απο το δασκαλο!

σαφώς ,στο σημείο όπως που αυτό είναι δυνατό!!δηλαδή εγώ θα θέσω τους κανόνες αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι πάντα υπάρχουν και άνθρωποι-παιδιά που τους παραβαίνουν!

πόσα παιδια είναι εκεινα που εχουν μαθει απο το σπιτι να σπαταλανε το χαρτι και να παιζουν? Ειναι τόσα ωστε, εξαιτιας τους, να "τιμωρουνται" ολα τα παιδια του σχολειου????

ίσως δεν έχουν μάθει να σπαταλάνε το χαρτί του σπιτιού τους όμως το κάνουν μόνο και μόνο για να κάνουν μια ζημιά!!! ή από έλλειψη τρόπων και θέληση για παραβίαση κανόνων!!

Και οι δύο, γονείς και εκπαιδευτικοί, συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

Ο γονιός οφείλει να τηρεί αρχές στο σπίτι και ο δάσκαλος, που έχει σπουδάσει και παιδαγωγική και, θεωρητικά, ξέρει και κάποια επιστημονικά στοιχεία που ένας γονιός δεν τα γνωρίζει, οφείλει να κάνει το ίδιο.

σαφώς!!!

Η λύση, λοιπόν, να αφαιρούμε από τα παιδιά τα στοιχειώδη αναγκαία, γιατί δεν έχουμε το κουράγιο να τα πειθαρχούμε τα παιδιά, δείχνει το λιγότερο, έλλειψης ανθρωπιάς προς το παιδί, έλλειψη ενδιαφέροντος και έλλειψη θέλησης να βρεθεί η πραγματική λύση.

το ότι αυτό συμβαίνει δε σημαίνει ότι είναι και το σωστό!εγώ δεν υποστήριξα ότι καλώς συμβαίνει αυτό.απλά από την στιγμή που συμβαίνει ποιά λύση μπορούμε να βρούμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών!!!

Οφείλουμε να σκεφτόμαστε και να μιλήσουμε και όχι να αποδεχόμαστε μια λανθάνουσα κατάσταση χρησιμοποιώντας χίλιες σαχλές δικαιολογίες.

και σε αυτό θα συμφωνήσω!

μη με βαράτε! απλά προσπαθώ να υποστηρίξω τον κλάδο μου χωρίς να αποποιηθώ τελείως τις ευθύνες του αλλά και αποτρέποντας να ρίξουμε το φταίξιμο μόνο σε αυτόν!!!

Ευδοκία μου, δε θέλω να βαράω...

Είμαι μαζί σου και με όλους τους δασκάλους που χρησιμοποιούν τη κοινή λογική τους

Απλά, αυτά που γίνονται δεν είναι λογικά. Δεν απευθύνομαι στους δασκάλους μόνο. Σε όλους μας που αφήνουμε αυτά τα πράγματα απευθύνομαι. Στους γονείς που δεν "ανακατεύονται", στους υπουργούς και τα αρμόδια πρόσωπα που δεν προβλέπουν τα κονδύλια. Ή αν υπάρχουν τα κονδύλια, σε αυτούς που δεν τα αξιοποιούν τουλάχιστον για τις βασικές ανάγκες... δεν ξέρω... γιατί τα αφήνουμε αυτά να γίνονται?

Δε κάνουμε θέμα για το ένα, δεν κάνουμε θέμα για το άλλο, ε... ας ξεκινήσουμε από τα βασικά...

Μακάρι δίπλα στους δασκάλους να έβγαιναν και οι γονείς σε συλλαλητήρια για την καλύτερη εκπαίδευση..όχι για τα επιδόματα... αυτό είναι άλλο θέμα... Αλλά για την καλύτερη εκπαίδευση...ή τουλάχιστον για την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών. Ας ξεκινήσουμε από κει. Να υπάρχουν φύλακες, καθαρίστριες, για παράδειγμα... πόσα σχολεία έχουν φύλακα. Μία καθαρίστρια επαρκεί για ένα σχολείο? Να υπάρχει γραμματέας για πληροφόροση και για τα διαδικαστικά. Να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δασκάλους να ασκούν το λειτούργημά τους και όχι να ασχολούνται με τα διαχειριστικά της λειτουργίας ενός σχολείου. Να μην είναι όλα αχταρμάς και οι εκπαιδευτικοί να καταφεύγουν σε "λύσεις" για να ανταπεξέλθουν. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

Φιλικά,

Δήμητρα

Διαφημίσεις

Ευδοκία μου, δε θέλω να βαράω...

Μακάρι δίπλα στους δασκάλους να έβγαιναν και οι γονείς σε συλλαλητήρια για την καλύτερη εκπαίδευση..όχι για τα επιδόματα... αυτό είναι άλλο θέμα... Αλλά για την καλύτερη εκπαίδευση...ή τουλάχιστον για την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών. Ας ξεκινήσουμε από κει. Να υπάρχουν φύλακες, καθαρίστριες, για παράδειγμα... πόσα σχολεία έχουν φύλακα. Μία καθαρίστρια επαρκεί για ένα σχολείο? Να υπάρχει γραμματέας για πληροφόροση και για τα διαδικαστικά. Να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δασκάλους να ασκούν το λειτούργημά τους και όχι να ασχολούνται με τα διαχειριστικά της λειτουργίας ενός σχολείου. Να μην είναι όλα αχταρμάς και οι εκπαιδευτικοί να καταφεύγουν σε "λύσεις" για να ανταπεξέλθουν. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

Φιλικά,

Δήμητρα

8)8)8)8)8)8)8)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Ενας γονιός συμμαθητή του γιου μου που αναζητά κι εκείνος τρόπους να βοηθήσουμε ως γονείς να αλλάξει αυτή η άθλια τριτοκοσμική κατάσταση στην παιδεία της χώρας μας, με παρέπεμψε σε αυτή την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από την Ανώτατη Ομοσπονδία Γονεών Μαθητών Ελλάδος (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)... αναρωτιέμαι... απάντησε κανείς αρμόδιος σε αυτήν...?

Αξίδει να τη δείτε....

http://omosp-goneon-athinas.org/omosp-athinas/nfblog//__HOMEDIR__/www/omosp-athinas/nfblog/wp-content/uploads/2007/05/kathariotita07.doc

Αυτά... έχουμε μπει στο 2008 κι ακόμα τίποτα.

Συγχαρητήρια σε μας που το ανεχόμαστε.

Να μαι πάλι. Το σκεφτόμουν πολύ πριν γράψω γιατί φοβόμουν ότι πάλι με αρνητικά νέα θα εμφανιστώ εδώ... αλλά ειλικρινά, όταν βρω κάτι πραγματικά θετικό, δε θα διστάσω να το μοιραστώ μαζί σας.

Λοιπόν, μη γελάσετε (ή κλάψετε), αλλά.....

είναι δυνατόν να μην υπάρχει χαρτί υγείας σε καμία τουαλέτα στο δημοτικό σχολείο και να υπάρχει μόνο στις τουαλέτες των δασκάλων?????!!!!!!????!!!

Δηλαδή, τα μικρά παιδάκια που έχουν ανάγκη να πάνε στην τουαλέτα, πως σκουπίζοναι?

Εχω πάθει σοκ... δεν φαντάστηκα ποτέ... δεν πέρασε ΠΟΤΕ από το μυαλό μου ότι το δικό μας δημοτικό σχολείο (αλλά και κάποια άλλα, απ' ό,τι έχω ακούσει) δεν παρέχουν χαρτί υγείας στις τουαλέτες των παιδιών!!!!!!!!

Είχα ελέγξει από περιέργεια τις τουαλέτες όταν άρχισε η σχολική χρονιά, αλλά ειλικρινά δεν κοίταξα να δω αν υπήρχε χαρτί.

Τώρα το επιβεβαίωσα... τα παιδάκια που έχουν κάποια ανάγκη, παρακαλάνε τα άλλα παιδάκια να τους δώσουν ένα μαντηλάκι για να πάνε στην τουαλέτα.

Ο δικός μου, μου λέει ότι σφίγγεται όλη μέρα, γιατί δεν μπορεί να πάει.

Αν δεν υπάρχουν τα κονδύλια, πώς γίνεται οι δάσκαλοι να έχουν χαρτί υγείας?

ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΗ...... τέτοια αδιαφορία για τα παιδιά????

Τι να κάνω? Να πάω πάλι στη διευθύντρια? Να πει, πάλι αυτή η τρελή που ασχολείται με ψείρες?

Από αύριο, θα υπάρχει κι ένα ρολό υγείας στην τσάντα του παιδιού μου. Τι να πω? Πώς να κινηθώ? Κι άλλοι γονείς ενημερώθηκαν σήμερα, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δράσουμε.

Σε ποια χώρα ζούμε?

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ που το ανεχόμαστε.

Δήμητρα

πολυ καλα κανεις και αναρωτιεσαι που ζουμε.και εννοειται πως δεν σε θεωρω υπερβολικη ,εγω θα πηγαινα να βρω την διευθυντρια να μιλησω η στο συλλογο γονεων θεωρω απαραδεκτο να μην υπαρχει χαρτι υγειας ειναι μια βασικη αναγκη των παιδιων και ειναι απαραδεκτο να σου λεει το παιδι σφιγγομαι...μην τρελαθουμε και τελειως αντε γιατι τα πηρα τωρα!ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΗΗΗ

my baby was my reborn...

motherof2, το παιδι ισως δεν μαζευει τα παιχνιδια στο σπιτι γιατι δεν το εχω επιβαλλει.

Ξέρει όμως -και αυτο το εχει συνειδητοποιήσει στο σχολειο - ότι το σχολειο εχει τους δικους του κανονες και, οταν ειναι εκει, οφειλει να υπακουει σε αυτους. Κι ετσι εχει μαθει και να μαζευει, και να σηκωνει το χερι για να ζητησει το λογο, και ενα σωρο αλλα.

Αρα, μη μου πειτε οτι ο δασκαλος δεν μπορει να θεσει κανονες που τα παιδια - ασχετως τι εχουν μαθει απο το σπιτι τους και τους γονεις - ειναι υποχρεωμενα να τηρουν!!!

Και για να επιστρεψω στο θεμα της τουαλετας, πόσα παιδια είναι εκεινα που εχουν μαθει απο το σπιτι να σπαταλανε το χαρτι και να παιζουν? Ειναι τόσα ωστε, εξαιτιας τους, να "τιμωρουνται" ολα τα παιδια του σχολειου????

mama μου(!), όντως οι δάσκαλοι βάζουν κανόνες στο σχολείο, αλλά μήπως επειδή το κάθε παιδί στο σπίτι του είναι "πιο ελεύθερο" γι'αυτό και στο διάλειμμα ή όπου βρει ευκαιρία (πχ πηγαίνοντας στην τουαλέτα), ας πούμε ότι βγάζει το άχτι του????? Ως επιτοπλείστον οι φίλοι μας έχουν παιδιά στη ηλικία των παιδιών μου και βλέπω γενικά μια χαλαρότητα και ένα "ωχ αδερφέ" από μέρους τους, που εμένα -ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΕΓΩ- μου φαίνεται κάπως....

για πχ. χτες πήγαμε σε φίλους με δύο αγοράκια 3,5 και 1,5 χρονών αντίστοιχα, τα οποία η μαμά τους τα έχει αυτό που λέμε "ελεύθερα"

Το ξύλο που τρώει η μικρή μου από τον συνομίληκό της φίλο δεν λέγεται!! Δεν την αφήνει να πάρει παιχνίδια και όλα αυτά χωρίς η μαμά του να του λέει κάτι... Επίσης η μαμά του παραπονιέται ότι δεν τρώει τίποτα, αλλά η ίδια του δίνει Ο,ΤΙ ΛΙΧΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕΙ χωρίς να την έχω ακούσει να βάζει πουθενά "όρους" πχ "Γλυκό θα μπορέσεις να φας, μετά το φαγητό"

Και μια που είπαμε για μάζεμα παιχνιδιών, η συγκεκριμένη κοπέλα μου είχε πει παλαιότερα ότι τα παιδιά της δεν τα βάζει να μαζευουν τα παιχνίδια τους γιατί ούτε η μητέρα της την έβαζε να τα μαζεύει και η ίδια μέχρι που μεγάλωσε. Μπορεί να είμαι υπερβολική εγώ που γενικά είμαι ψιλοϋστερική με την συμπεριφορά των παιδιών μου :oops::oops: , απλώς χτες που γύρισε ο γιος μου το βράδυ και μου είπε "Μαμά γιατι δεν ήταν μαζεμένα τα παιχνίδια στο δωμάτιο των παιδιών? έτσι θα κοιμηθούνε? γιατί ποτέ δεν τα μαζεύουνε?" μου άρεσε (το ομολογώ) που το παρατήρησε και το έθιξε στην -μεταξύ μας βέβαια- συζήτηση, ως κάτι που του έκανε "αρνητική" εντύπωση.

Τώρα αυτό το παιδάκι που οι γονείς του δεν του ΘΕΤΟΥΝ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ στο σπίτι, όταν πάει στο σχολείο δεν θα του είναι λίγο πιο δύσκολο να ακολουθήσει τους εκεί κανόνες??? Και επαναλαμβάνω, επειδή θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να ακολουθήσει κάποιους κανόνες (πχ δεν θα σηκωθεί από τη θέση του στη μέση του μαθήματος!) , όταν θα μπορέσει δεν θα εκτονωθεί με οποιοδήποτε τρόπο? (ακόμη και αν αυτό είναι να κάνει το χαρτί τουαλέτας, χαρτοπόλεμο!!!!)

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να "τιμωρούνται" όλα τα παιδιά με το να μην έχουν χαρτί για να σκουπιστούν.....

Επειδή βλέπω ότι κολλήσαμε λίγο στο παράδειγμα με το μαζεμα των παιχνιδιων....

Σαφώς τα παιδια χρειάζονται όρια και πειθαρχία. Υπάρχουν κανόνες και όροι συμπεριφοράς στους οποιους πρεπει να υπακουν, όμως - εκτός απο τους βασικους και αυτονόητους - καποιοι ειναι εντελώς υποκειμενικοι για καθε γονιό, χωρις αυτο να σημαινει ότι ο γονιος που δεν τους εφαρμοζει ειναι "χαλαρος" - μην μπερδευουμε τα πραγματα!

Τωρα, ισως το παιδι που ειναι πιο ελευθερο στο σπιτι να θεωρει οτι μπορει να κανει το ιδιο και στο σχολειο.

Συμβαινει όμως και το αντιθετο: Και το υπερβολικα καταπιεσμενο στο σπιτι παιδι, ξεσπαει και αφηνεται ελευθερο στο σχολειο για να κανει αυτα που στο σπιτι δεν του επιτρεπουν.

το να μάθει ένα παιδί να μην σπαταλάει το χαρτί έτσι για την πλάκα του μην μου πείτε ότι δεν ξεκινάει από τους γονείς γιατί θα τρελαθώ!! σε αυτό δεν ευθύνονται οι δάσκαλοι.

Ευδοκία, θα μου επιτρέψεις να διαφωνησω. Ναι, μπορει αυτό όπως και πολλά πράγματα να ξεκινάνε απο τους γονεις.

Ο ρόλος του σχολείου και του δασκαλου όμως, ποιος είναι?

Αν δεν κανω λάθος, ο ρόλος του δασκαλου δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνωσης αλλα και στη διαμόρφωση προσωπικοτητων!

Να πω ένα απλο παραδειγμα.. Ο γιος μου στο σπιτι μπορει να μην μαζεύει τα παιχνιδια του ποτε, ή να πεταει το μπουφαν του απο δω κι απο κει οταν επιστρεφει απο το σχολειο. Ομως.... στον παιδικο σταθμο, το ιδιο παιδι, τακτοποιει τα παντα στη θεση τους, κρεμαει το μπουφανακι του στην κρεμαστρα...γιατι οι δασκαλες εκει εθεσαν καποιους κανονες και εμαθαν τα πιτσιρικια να τους τηρουν!

Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. (ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ) ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΤΟΥ .

Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. (ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ) ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΤΟΥ .

Πράγματι, έτσι λένε... και το πιστεύω κι εγώ ότι πολύ σημαντικός ρόλος παίζει η αγωγή του γονιού που καθρεφτίζεται στην αγωγή του παιδιού τα πέντα πρώτα χρόνια...

αλλά διαφωνώ στο ότι ολοκληρώνεται η αγωγή του... διότι, έτσι όπως το θέτεις, ο άνθρωπος μετά τα 5 του χρόνια, ούτε βελτιώνεται, ούτε εξελίσσεται... παραμένει με μια αγωγή ενός 5χρονου... λίγο απόλυτο δεν είναι?

Σα να βάζουμε όρια.

Και, παρεμβαίνοντας σε αυτό το κώλυμμα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι...

μα καλά, δεν μας απασχολεί ότι παιδιά 6-12 ετών δεν μπορούν να σκουπιστούν στις τουαλέτες σε πολλά δημόσια σχολεία και να τηρούνται οι βασικές αρχές υγιεινής? Το ποιος ευθύνεται για την αγωγή του παιδιού μας μάρανε? Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και τα παιδιά θα πάψουν να δίνουν τη δήθεν αφορμή ότι επειδή είναι ανάγωγα θα πρέπει να στερηθούν αυτό που προσφέρεται ακόμα και σε δημόσιες τουαλέτες.

Δήμητρα

Είναι πολύ απλό, όσο καλή αγωγή κι αν έχει ένα παιδί, όταν δεν έχει χαρτί υγείας δε θα μπορεί να σκουπιστεί. :):)

Αν υπήρχε το αυτονόητο που λέει η Belfaccino,το παιδί που δεν έχει αγωγή ή δεν ξέρει τους κανόνες υγιεινής δε θα το χρησιμοποιούσε.

Όμως ,η αγωγή κανενός ΄παιδιού δεν ευθύνεται γι' αυτή την έλλειψη.

Και δε θέλω να διανοηθώ ότι αυτό έιναι "ποινή" για τα άτακτα και "κακομαθημένα" παιδάκια.... :?:?:?:?

Είναι απλώς απαράδεκτη αμέλεια!!!!!!

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...