Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΗΧΑΝΗ

SPONGEBOB

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποια έχει γιαουρτομηχανή να μου πει πως δουλεύει γιατί σκέφτομαι να αγοράσω μία αν πραγματικά αξίζει τον κόπο. Επίσης αν γνωρίζει κάποια κοπέλα πως μπορώ να φτιάξω γιαούρτι χωρίς την μηχανή για να δοκιμάσω πρώτα να δω αν μας αρέσει τελικά αυτό το γιαούρτι.

Ευχαριστώ πολύ!!!

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

μου έχει δώσει μια η μαμά μου αλλά δεν τη χρησιμοποίησα ακόμη. Μπορείς να πας σε καταστημα που πουλάνε για να δεις από κοντά.

Οταν χρειάζεται πάντως κάνω γιαούρτι χωρίς αυτήν:

Βράζω ένα λίτρο γάλα και το αφήνω να κρυώσει τόσο ώστε να αντέχει το μικρό δαχτυλάκι μου και μετράω μέχρι το δέκα. Ρίχνω μια κουταλιά σούπας γιαούρτι αγελαδίτσα και ανακατεύω. Το ρίχνω σε μπωλ και το αφήνω σκεπασμένο με μια κουβερτούλα ή πετσέτα σε ζεστό μέρος για κάποιες ώρες ή όλο το βράδυ μέχρι να πήξει και μετά το βάζω στο ψυγείο.

Ελπίζω να σου αρέσει.

μου έχει δώσει μια η μαμά μου αλλά δεν τη χρησιμοποίησα ακόμη. Μπορείς να πας σε καταστημα που πουλάνε για να δεις από κοντά.

Οταν χρειάζεται πάντως κάνω γιαούρτι χωρίς αυτήν:

Βράζω ένα λίτρο γάλα και το αφήνω να κρυώσει τόσο ώστε να αντέχει το μικρό δαχτυλάκι μου και μετράω μέχρι το δέκα. Ρίχνω μια κουταλιά σούπας γιαούρτι αγελαδίτσα και ανακατεύω. Το ρίχνω σε μπωλ και το αφήνω σκεπασμένο με μια κουβερτούλα ή πετσέτα σε ζεστό μέρος για κάποιες ώρες ή όλο το βράδυ μέχρι να πήξει και μετά το βάζω στο ψυγείο.

Ελπίζω να σου αρέσει.

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου δοκίμασα να το φτιάξω έτσι όπως λες αλλά δεν μου έπηξε δεν ξέρω τι έκανα λάθος χρησιμοποίησα γάλα με 1,5% λιπαρά και γιαούρτι λαγός με πέτσα. Βέβαια εγώ δεν το έβρασα στην αρχή το γάλα και έβαλα 3 κουταλιές γιαούρτι έτσι έλεγε μια συνταγή που είχα βρει και το σκέπασα με κουβέρτα όλο το βράδυ και μετά απο αυτή την αποτυχημένη προσπάθεια αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερα να πάρω μια γιαουρτομηχανή.

Το κακό είναι ότι δεν μου είναι εύκολο να πάω σε μαγαζιά να ρωτήσω ήδη στον Κωτσόβολο που ρώτησα δεν είχε.

Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου.

Λοιπόν, βράζεις γάλα φρέσκο, κατα προτίμηση πλήρες γιατί το ελαφρύ γίνεται πολύ νερουλό. Μπορείς να βάλεις μισό πλήρες και μισό ελαφρύ. Το αφήνεις να κρυώσει μέχρι να γίνει σχεδόν χλιαρό.(να αντέχει το δάχτυλό σου άνετα στο γάλα). Διαλύεις σε ποτήρι 1-2 κουταλιές σούπας γιαούρτι ζωντανό (όχι επιδόρπιο γιαουρτιού) σε λίγο νερό και το ανακατεύεις με το γάλα. Το βάζεις στο τάπερ που θέλεις και το βάζεις σε ζεστό μέρος όλο το βράδυ. Εγώ το βάζω 3-4 ώρες στο φούρνο (ξεσκέπαστο το τάπερ) στους 50-60 oC, μετά το σβήνω χωρίς να ανοίξω το φούρνο και το αφήνω όλο το βράδυ. Το πρωί που είναι σχεδόν κρύο, σκεπάζω το τάπερ και το βάζω στο ψυγείο μέχρι το μεσημέρι που είναι έτοιμο για κατανάλωση. Δοκίμασα επίσης να το κάνω και με γεύσεις και έγινε καταπληκτικό. Όταν το κολλήσεις (όταν βάλεις το γιαούρτι στο γάλα δηλαδή) βάζεις και σιρόπι από όποιο γλυκό κουταλιού θέλεις και το ανακατεύεις. Πρέπει να γίνεται και με μαρμελάδα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Όταν το κάνεις κανα δυο φορές θα κάνεις και δοκιμές. Ανάλογα το γάλα και το γιαούρτι που θα βάλεις γίνεται γλυκό ή ξινό. Είναι πολύ εύκολο. Καλή επιτυχία:)

74Qtp3.png2SeRp3.png

το γάλα που χρησιμοποιώ είναι 3,5% και το γιαούρτι αγελαδίτσα. Με άλλο δεν έχω δοκιμάσει, δε ξέρω. Γιαουρτομηχανή έχω δει στο χόντο στην ομόνοια στα οικιακά είδη και μάλιστα η κοπέλα μου την έδειξε κι από κοντά.

Ευάκι βάζεις φρούτα μέσα; λιωμένα; πως ακριβώς;

Διαφημίσεις

Δοκίμασα επίσης να το κάνω και με γεύσεις και έγινε καταπληκτικό. Όταν το κολλήσεις (όταν βάλεις το γιαούρτι στο γάλα δηλαδή) βάζεις και σιρόπι από όποιο γλυκό κουταλιού θέλεις και το ανακατεύεις. Πρέπει να γίνεται και με μαρμελάδα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Όταν το κάνεις κανα δυο φορές θα κάνεις και δοκιμές. Ανάλογα το γάλα και το γιαούρτι που θα βάλεις γίνεται γλυκό ή ξινό.

Απλά τέλειο:)

74Qtp3.png2SeRp3.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΥΑΚΙ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΗΧΑΝΗ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.

ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ!!!

Σε 2 λίτρα γάλα βάζω σχεδόν 3/4 από ένα γιαουρτάκι. Δε χρειάζεται τόσο να το μετρήσετε. Όσο πιο πολύ βάζεις, τόσο πιο σφιχτό γίνεται το γιαούρτι. Όσο για τις γεύσεις φρούτων όπως προείπα βάζω σιρόπι από γλυκό κουταλιού, ανακατεύοντάς το με το γιαούρτι όταν το προσθέτω στο γάλα :P.

74Qtp3.png2SeRp3.png

• 1 year later...

Είχα απο παλιότερα μια γιαουρτομηχανή, την οποία χρησιμοποιήσα πολύ στο παρελθόν και μετά την ξέχασα. Τώρα την έφερα ξανά στην επιφάνεια και έχω σωθεί.

Φτιάχνω 7 γιαούρτάκια με χαμηλό κόστος και υγιεινά. Είναι αυτη http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?5144

Συνταγή

1 λιτρο γάλα πλήρες, το οποίο ζεσταίνω κια μετα κάνω το σύστημα μετο δαχτυλάκι

1 γιουρτάκι πλήρες των 125γρ ή ενα μπολάκι απο το προηγούμενο γιαούρτι

Τα παιδια το λατρεύουν ενω το χρησιμοποιώ και σε συνταγες και πίτες.

Διαφημίσεις

• 4 months later...

ΠΓ ενδιαφέρομαι για γιαουρτομηχανή γιατί το γιαούρτι είναι το αγαπημένο μου και το συνδιάζω με φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι και καταναλώνω μπόλικο!Από τον συνδεσμο που λες δεν την βρηκα αλλά έψαξα στο google για γιαουρτομηχανές και βρήκα εδώ http://www.enter2life.gr/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=2741&Itemid=171 της SEVERIN που σου δίνει και 14 μπωλάκια και στοιχίζει μόνο 33?! :eek: Αυτή έχεις και εσύ; :?:

ΠΓ ενδιαφέρομαι για γιαουρτομηχανή γιατί το γιαούρτι είναι το αγαπημένο μου και το συνδιάζω με φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι και καταναλώνω μπόλικο!Από τον συνδεσμο που λες δεν την βρηκα αλλά έψαξα στο google για γιαουρτομηχανές και βρήκα εδώ http://www.enter2life.gr/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=2741&Itemid=171 της SEVERIN που σου δίνει και 14 μπωλάκια και στοιχίζει μόνο 33?! :eek: Αυτή έχεις και εσύ; :?:

Συμφορουμίτισα ναι αυτή έχω και εγώ.

Μάλιστα τα Χριστούγεννα την πήρα δώρο και στην αδερφή μου.

Έχει όμως μόνο 7 μπολάκια όπως φαίνεται στην εικόνα, τα οποία αντιστοιχουν περίπου σε 1 λίτρο γάλα. Αν σου αρέσει το γιαολυρτι θα μείνεις ευχαριστημένη και θα κάνεις γρήγορα απόσβεση στα 33?. Προσοχή όμως σαν μαγια να χρησιμοποιείς στραγγιστό 10% γιατί αλλιώς είναι κάπως νερουλό.

Καλή αγορά και καλή επιτυχία.

Στη διάθεσή σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς.