Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποστείρωση θήλαστρου

Kira

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω,(για να δω αν το κάνω σωστά).Χρησιμοποιώ θήλαστρο 2 φορές την ημέρα για να συγκεντρώσω μια μερίδα γάλα για να έχω απόθεμα στην κατάψυξη.Το θήλαστρο το έχω ήδη αποστειρώσει απο την προηγούμενη μέρα στον αποστειρωτή ατμού και το έχω φυλάξει σε ενα ντουλάπι.Αντλώ το γάλα,το βάζω ψυγείο και πλένω με απορρυπαντικό για πιάτα τα ανταλλακτικά του θήλαστρου,το ξαναβάζω στο ντουλάπι,και το ξαναχρησιμοποιώ αργότερα,για να αντλήσω το υπόλοιπο γάλα.Μετά το αποστειρώνω στον αποστειρωτή.Είναι σωστή αυτή η διαδικασία,ή θέλει κάθε φορά αποστείρωση το θήλαστρο μετά την χρήση;Και κάτι άλλο.Τα πλαστικά μπουκαλάκια στα οποία αποθηκέυω το γάλα,πρέπει να έχουν αποστειρωθεί την ίδια στιγμή ή αν τα έχω αποστειρώσει και φυλάξει σε ένα ντουλάπι κλειστά,απο προηγούμενες μέρες,είναι οκ;:confused:

Διαφημίσεις

Για το υγιές τελειόμηνο μωρό μια αποστείρωση το 24ωρο είναι αρκετή.

Μπουκάλια που έχουν αποστειρωθεί, θεωρούνται αποστειρωμένα για ένα 24ωρο αν φυλάσσονται κλειστά στο ψυγείο. Αν περάσει αυτό το διάστημα θα πρέπει να αποστειρωθούν ξανά.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!:P Να ρωτήσω και κάτι άλλο,λίγο χαζό αλλα ..

Όταν βγάλουμε τα μπουκάλια απο τον αποστειρωτή έχουν υγρασία μέσα.Τα βγάζω κατευθείαν και τα βάζω ψυγείο,ή τα στεγνώνω πρώτα;:oops:

Εγώ αποστείρωνα κάθε φορά θήλαστρα και μπουκαλάκια και τα έπαιρνα απο τον αποστειρωτή. Πάντα μέσα στο χρονικό όριο που έλεγε ο αποστειρωτής ότι διατηρείται η αποστείρωση χωρίς να ανοιχτεί το καπάκι του. Και μετά τα έβαζα ψυγείο. Πιστεύω ότι όσο πιο "φρέσκια" και πιο σωστή είναι η αποστείρωση, τόσο πιο πολύ διατηρείται το γάλα.

0b8bfa6eaf.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Hi σε όλους!Έχω το θήλαστρο της Avent και κάθε φορά που το βγάζω από τον αποστειρωτή (έχω της chicco) έχει αυτό ακριβώς που λέει και η kira δηλαδή υγρασία.Μήπως το γάλα μου χαλάει που μπαίνει και η υγρασία μέσα???

Τί να κάνω?Αν το αφήσω να στεγνώσει δεν "χάνω" την αποστείρωση???

Εγώ αποστείρωνα το θήλαστρο κάθε φορά. Αν δεν το έβαζα στον αποστειρωτή, το αποστείρωνα σε βραστό νερό. Οσο για την υγρασία, δεν κάνουμε τίποτα. Αν το σκουπίσεις, θα χαθεί η αποστείρωση.

• 1 month later...

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ..

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΠΟΡΙΑ..

ΑΝΤΛΩ ΓΑΛΑ ΕΔΩ Κ 9ΜΗΝΕΣ..

ΤΟ ΜΩΡΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΩΡΟ Κ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ 2 ΜΗΝΕΣ..

ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ 10..

ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΣΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ Κ ΘΗΛΑΣΤΡΑ?

ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ..

Εγώ σταμάτησα την αποστείρωση από τον 4ο-5ο μήνα, δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά από την στιγμή που το μωρό αρχίζει και πιάνει μόνο του πράγματα και τα τρώει, η αποστείρωση δεν έχει νόημα, με την λογική ότι παίρνει μικρόβια από τα διάφορα που τρώει...

Εσύ την συνεχίζεις λόγω προωρότητας, προληπτικά ή στο έχει πει ο γιατρός σου??

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Μάλλον δεν έχει νόημα πια η αποστείρωση, είναι αρκετά μεγάλο πλέον.

Άσχετο, αλλά το θηλάζεις καθόλου ή δινεις το γάλα μόνο με μπουκάλι?

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Διαφημίσεις

Η αληθεια ειναι οτι βαζει τα παντα στο στομα..αλλα επειδη αντλω..ξερεις βαλε-βγαλε στο ψυγειο ,ζεστανε..λεω μην αναπτυσονται μικροοργανισμοι..

την θηλαζω καμια φορα τομεσημερι μετα το φαγητο..γιατιαρνειται πεισματικα να πιει νερο..

και πινει αρκετο γαλα γιατι μετα βαζω το θηλαστρο κ βγαζω 20-30μλ απο εκεινο το στηθος ενω απο το αλλο βγαζω 100+..

αυτο που μου ειπε μια νεογνολογος που συμπαθω τρελα,γιατι με βοηθησε πολυ με το΄θεμα θηλασμος στην αρχη που μου ελεγαν να κοψω το γαλα,κτλ ειναι οτι καλοειναι να αποστειρωνουμε μονο οτι ερχεται σε επαφη με το γαλα γιατι με την θερμοκρασια που αναπτυσεταιμπορει να βρουν εδαφος ταβακτηρια αλλα δεν εχω ιδεα ανα αναφεροταν σε πολυ μικρα μωρα..

εγω παντως δεν εχω σκοπο να σταματησω τις αντλησεις...οποτε σκεφτομαι..

να εκοβα τουλαχιστον την αποστειρωση..καμια ειδικη στο θεμα?

Αφού θηλάζει και μάλιστα αρκετή ποσότητα γιατί της δίνεις μπουκάλι? Απ΄ ότι καταλαβαίνω δεν το κάνεις μονο για τις ώρες που λειπεις από το σπίτι, σωστά?

Πάντως αφού βάζει τα πάντα στο στόμα, δεν υπάρχει λόγος να αποστειρώνεις.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Αν εχει αρχισει να τρωει και αλλα ισως μπορεις να σταματησεις. Εγω ομως τα εξαρτηματα του θηλαστρου θα τα αποστειρωνα μια φορα την μερα...

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Κ ΤΗΝ ΤΑΙΖΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ

..ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΤΡΩΕΙ..

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ..

Κ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ..

Διαφημίσεις

Ρωτας για να αποστειρωνεις ολα (μπιμπερο θηλαστρα πιπιλες) ή για να αποστειρωνεις θηλαστρα και μπουκαλια αποθηκευσης γαλακτος? γιατι πιο πριν ειπες για αντλημενο γαλα.

Η συμβουλη μου ειναι να αποστειρώνεις θηλαστρα και μπουκαλια αποθηκευσης γαλακτος για να διατηρειται πιο σωστα και περισσοτερο καιρο το αντλημενο γαλα. Πιπιλες δεν χρειαζεται και μπιμπερο, εκτος αν ο γιατρος σου σου εχει πει τιποτα διαφορετικο λογω του προωρου μωρου, που εχει μεγαλώσει βεβαια τωρα, αλλα μπορει να εχει καποια ιδιαιτεροτητα ή να ειναι λιποβαρες.

0b8bfa6eaf.png

Αν εχει αρχισει να τρωει και αλλα ισως μπορεις να σταματησεις. Εγω ομως τα εξαρτηματα του θηλαστρου θα τα αποστειρωνα μια φορα την μερα...

έτσι πρέπει απ'όσο ξέρω

jv42p3.png

DfUyp2.png

• 1 month later...

Και να μαι πάλι εδώ.. Λοιπόν,μεγαλώσαμε και ξεκινήσαμε φρουτόκρεμες και κρεμούλες.Ο παιδίατρος μου είπε να σταματήσω πια την αποστείρωση,και μου φαίνεται λίγο περίεργο τώρα στην αρχή,νιώθω σαν να της δίνω φαγητό σε λερωμένα σκεύη:lol:,αλλα το παλεύω!! ήθελα να ρωτήσω,όμως,το θήλαστρο και τα μπουκαλάκια συλλογής τα αποστειρώνω,ή ούτε αυτά;;Συνήθως το γάλα που αντλώ το αφήνω στην ψύξη,και το δίνω μέσα σε 2 με 3 μέρες.Όταν είναι για κατάψυξη στάνταρ αποστειρώνω,απο δω και πέρα χρειάζεται;

το θήλαστρο και τα μπουκάλια χρειάζονται αποστείρωση για να διατηρείται το γάλα, αλλιώς θα διατηρηθεί λιγότερο

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!:-)Οπότε ο αποστειρωτής παραμένει στον πάγκο της κουζίνας μας!

• 1 month later...

Να ρωτησω κ εγω

1.αν αποστειρωνουμε σε βραστο νερο αφηνουμε το θηλαστρο μεσα στην κατσαρολα κλειστη ωσπου να το χρησιμοποιησουμε?αντιστοιχα το αφηνουμε στον αποστειρωτη?

2.οταν το βγαζουμε κ εχει υγρασια ή ειναι βρεγμενο το τιναζουμε κ το χρησιμοποιουμε?

3.με τα αλατα που μενουν πανω στα θηλαστρα-πιπιλεσ τι κανουμε?

• 1 year later...

καλημέρα σε όλα τα κορίτσια.σαν νέα μανούλα έχω μια βασική απορία:

που φυλάσσω τα μόλις αποστηρωμένα μέρη του θηλάστρου για να διατηρούνται αποστηρωμένα και πόσες ώρες διατηρούνται αποστηρωμένα αν τα φυλάσσω κάπου?

s0g0p2.png

5wRrp2.png

εγω τα εβαζα σε ενα βαθυ πιατο μεσα στο ψυγειο με σελοφαν απο πανω...τωρα για τις ωρες δε θυμαμαι αλλα νομιζω μεχρι 24 ωρες. εγω καθε φορα που το χρησιμοποιουσα το αποστειρωνα το βαζα ψυγειο και μετα απο 3-4 ωρες το ξαναχρησιμοποιουσα, πλυσιμο παλι αποστειρωση κοκ.....

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

καλημέρα σε όλα τα κορίτσια.σαν νέα μανούλα έχω μια βασική απορία:

που φυλάσσω τα μόλις αποστηρωμένα μέρη του θηλάστρου για να διατηρούνται αποστηρωμένα και πόσες ώρες διατηρούνται αποστηρωμένα αν τα φυλάσσω κάπου?

Εγώ άδειαζα το νερό και τα άφηνα στο κατσαρολάκι μέσα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσω. Ως 24 ώρες τα αφήνουμε στο ψυγείο, δεν παθαίνουν τίποτα.