Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΕΨΩ?

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Η μικρή μου είναι 7 μηνών κ τα μαλλάκια της έχουν αρχίσει κ μπαίνουν στα μάτια της.

Ξέρω πως σε όποιο κομμωτήριο κ να πάω μπορούν να τη κουρέψουν, αλλά είχα ακούσει από μια γνωστή μου πως είχε πάει το παιδάκι της σε κομμωτήριο κ το κούρεψε χάλια! Να σημειώσω πως το παιδάκι καθόταν ήσυχο στην αγκαλιά της γιαγιάς του. Δηλαδή αν κουνιόταν πώς θα το έκανε;;; :Ρ

Ξέρετε κανένα κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη που να κάνει παιδικά κουρέματα κ να βγαίνει το παιδάκι σαν φυσιολογικός άνθρωπος κ όχι σαν κουρεμένο γίδι;;; :D

• 4 months later...

Διαφημίσεις

κοριτσια έχετε κουρεψει καθολου τα αγοράκια σας πριν τη βαφτιση???

ειχαμε παρα πολυ μαλλι αλλα εξαφνιστηκαν σχεδόν ολα και εχουμε γεμισει το τοπο με τριχα κ τις τρωμε κιολας!!!!

εχει μειενι με κατι χαζες τουφες πάνω, κ στο πλαι!!

λεω να του τα πάρω λιγο μονη μου......

τι λετε??????

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Κι εμένα μου αρέσουν τα αγοράκια να έχουν κοντό μαλλάκι και σκέφτομαι πως αν αργήσω να το βαφτίσω θα μπορώ να το κουρέψω ή θα πρέπει να ανεχτώ το μαλλί;

να πω οτι ειχαμε μαλλι βρε συ Angicat.....

να πω νταξει το αφηνω, αλλα μας πεσαν ολα κ ειναι σαν ποσοσαφαιρικη μπαλα:lol:, κατι μαυρες τουφες γυρω γυρω αραια κ που!!

λοιπον.......εγω την εκανα την αμαρτια μου, τον κουρεψα τελικα, μη φανταστητε πολυ ισα ισα που πηρα τα περιττα κ τωρα εχουμε εστω σουπερ καρφακια:D:cool:

ειναι κουκλος!!!!!!!!!!!:mrgreen:

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Διαφημίσεις

να πω οτι ειχαμε μαλλι βρε συ Angicat.....

να πω νταξει το αφηνω, αλλα μας πεσαν ολα κ ειναι σαν ποσοσαφαιρικη μπαλα:lol:, κατι μαυρες τουφες γυρω γυρω αραια κ που!!

λοιπον.......εγω την εκανα την αμαρτια μου, τον κουρεψα τελικα, μη φανταστητε πολυ ισα ισα που πηρα τα περιττα κ τωρα εχουμε εστω σουπερ καρφακια:D:cool:

ειναι κουκλος!!!!!!!!!!!:mrgreen:

Καλά έκανες. Σιγά μωρέ τώρα ... βλακείες είναι όλα αυτά με τη βάφτιση. Εγώ τίποτα δεν τήρησα. Και το λάδι του το ξέπλυνα αμέσως του παιδιού ... όχι που λένε να το αφήσεις 3 μέρες. Σιγά μην το έχω το παιδί με τα λάδια 3 μέρες!

azHYp2.png

vwuep3.png

• 3 months later...

Καλησπέρα!

εγώ θα θέσω το θέμα του κουρέματος διαφορετικά...

έχω ένα κοριτσάκι 11μιση μηνών,και το μαλλάκι που είχε από οταν γενήθηκε ηταν πάραπάραπολύ. Είχε μακρύνει αρκετά και ήταν ενοχλητικό και λόγω ζέστης αλλά και λόγω του ότι έμπαινε μέσα στα μάτια της και δεν μπορούσαμε με τίποτε να το συμμαζέψουμε. Πριν 2 εβδομάδες την βαφτίσαμε και προχτές είπαμε να την κουρέψουμε πολύ κοντά για να πάρει αέρα το κεφάλάκι της και να βγει από μέσα το δικό της το μαλλάκι που όντως δεν έχει καμία σχέση με το μαλλί της κοιλιάς...

και τώρα έχουμε το εξής θέμα..

το μωρό σε αυτή την ηλικία προσπαθεί να ταυτιστεί με τον εαυτό του.Έχει λοιπόν συνηθίσει να βλέπει μία εικόνα συγκεκριμένη του ευατού του στον καθρεφτη, και όταν το μαλλί από μακρύ γίνεται πολύ κοντό η εικόνα αυτή αλλάζει δραματικά,και το παιδί μπερδεύεται..

πόσο λοιπόν ΚΑΚΟ κάνει αυτή η αλλαγή που έκανα στο παιδί μου?

οι ειδικοί διατυπώνουν την παραπάνω άποψη....και θα ηθελα να ξέρω από κάποια κοπέλλα που ίσως να είναι πιό ενημερωμένη,πόσο ουσιαστικό είναι όλο αυτό το γεγονός για την ψυχολογία του παιδιού.....:roll::roll::roll::roll:

Ποιοι ειδικοι το λενε βρε αυτο? Οι ιδιοι που λενε οτι το μωρο ΜΕΤΑ τον χρονο και βαλε αρχιζει να καταλαβαινει οτι το ειδωλο στον καθρεπτη ειναι το δικο του και οχι αλλο μωρο? Μεχρι τωρα δεν καταλαβαινει οτι ειναι ο εαυτος του και γινονται αυτα τα πειραματα ζωγραφιζοντας μια μαυρη τελεια στην μυτη του. Το μωρο που καταλαβαινει τον εαυτο του πιανει την μυτη του. Το μωρο κατω του χρονου συνηθως και λιγο και πιο πανω μερικες φορες που νομιζει οτι ειναι αλλο μωρο πιανει τον καθρεπτη. Τα καναμε και εμεις στην ψυχολογια για τα μωρα. Να σου πω κανε το πειραμα. Θα δεις τι κανει και θα καταλαβεις. Απο τα παραπανω εννοω πολυ απλα οτι το μωρο σου δεν εχει φαει κανενα κολλημα με την εικονα του και ειναι μια χαρα και καλα εκανες και το κουρεψες. Την δικια μας την κουρεψα 6 μηνων (το μαλι ειχε φτασει στο σαγονι) και μετα 18 μηνων (τωρα δηλαδη). Πριν τα μαζευα κοτσιδα τα μαλλια. Αλλα λογω ζεστης της τα εκοψα παλι κοντα. Συνολο 2 φορες.....:mrgreen: απο τοτε που γεννηθηκε.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ποιοι ειδικοι το λενε βρε αυτο? Οι ιδιοι που λενε οτι το μωρο ΜΕΤΑ τον χρονο και βαλε αρχιζει να καταλαβαινει οτι το ειδωλο στον καθρεπτη ειναι το δικο του και οχι αλλο μωρο? Μεχρι τωρα δεν καταλαβαινει οτι ειναι ο εαυτος του και γινονται αυτα τα πειραματα ζωγραφιζοντας μια μαυρη τελεια στην μυτη του. Το μωρο που καταλαβαινει τον εαυτο του πιανει την μυτη του. Το μωρο κατω του χρονου συνηθως και λιγο και πιο πανω μερικες φορες που νομιζει οτι ειναι αλλο μωρο πιανει τον καθρεπτη. Τα καναμε και εμεις στην ψυχολογια για τα μωρα. Να σου πω κανε το πειραμα. Θα δεις τι κανει και θα καταλαβεις. Απο τα παραπανω εννοω πολυ απλα οτι το μωρο σου δεν εχει φαει κανενα κολλημα με την εικονα του και ειναι μια χαρα και καλα εκανες και το κουρεψες. Την δικια μας την κουρεψα 6 μηνων (το μαλι ειχε φτασει στο σαγονι) και μετα 18 μηνων (τωρα δηλαδη). Πριν τα μαζευα κοτσιδα τα μαλλια. Αλλα λογω ζεστης της τα εκοψα παλι κοντα. Συνολο 2 φορες.....:mrgreen: απο τοτε που γεννηθηκε.......

αχχ νασαι καλά ρε συ....μου είπε κάποιο συγγενικό πρόσωπο σε έντονο τόνο κάτι τέτοια...και με τρώει το άγχος...τι έκανα στο πιτσιρίκι μου λέω και δεν το ήξερα... η αλήθεια κιόλας είναι ότι δεν πολύ κάθεται να ασχοληθεί με τον καθρέφτη..με βλέπει εμένα μέσα σε αυτόν εδώ και πολλούς μήνες και γελάει, βλέπει και τον εαυτό της...αλά δεν νομίζω να ξέρει να αναγνωρίζει και την μύτη της μέσα από αυτόν...εδώ να την ρωτάω που είναι η μύτη της δεν ξέρει να την βρεί...ξέρει μόνο να κάνει "μουτσούνες" :-D

αχχ νασαι καλά ρε συ....μου είπε κάποιο συγγενικό πρόσωπο σε έντονο τόνο κάτι τέτοια...και με τρώει το άγχος...τι έκανα στο πιτσιρίκι μου λέω και δεν το ήξερα... η αλήθεια κιόλας είναι ότι δεν πολύ κάθεται να ασχοληθεί με τον καθρέφτη..με βλέπει εμένα μέσα σε αυτόν εδώ και πολλούς μήνες και γελάει, βλέπει και τον εαυτό της...αλά δεν νομίζω να ξέρει να αναγνωρίζει και την μύτη της μέσα από αυτόν...εδώ να την ρωτάω που είναι η μύτη της δεν ξέρει να την βρεί...ξέρει μόνο να κάνει "μουτσούνες" :-D

Ναι βρε κουκλα μου μην τρελλενεσαι! Μια χαρα εισαστε.......:mrgreen: Αμα σου ξαναπουν τπτ πες τους οτι κρατησες τα μαλλια της, τα εφτιαξες περουκα και της την βαζεις ειδικα οταν παει στον καθρεπτη για να μοιαζει οπως πριν να μην παθει σοκ.......(εχω κεφια σημερα παντως).

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Ναι βρε κουκλα μου μην τρελλενεσαι! Μια χαρα εισαστε.......:mrgreen: Αμα σου ξαναπουν τπτ πες τους οτι κρατησες τα μαλλια της, τα εφτιαξες περουκα και της την βαζεις ειδικα οταν παει στον καθρεπτη για να μοιαζει οπως πριν να μην παθει σοκ.......(εχω κεφια σημερα παντως).

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!:mrgreen::mrgreen: όντως έχεις κέφια! νασαι καλά!με ηρέμησες πραγματικά! τι σου είναι όμως η επιρροή από συγγενικό πρόσωπο...πρώτου βαθμού...βλέπε μάνα....η οποίαδεν θα έπρεπε να μου τα λέει τόσο απόλιτα εφόσον ξέρει (και κάθε μάνα ξέρει) την επιρροή που ασκεί....τέλοσπάντον μην αρχίσω...και τα έχω μαζεμένα και είναι και βράδυ...

να σου πω εγώ ειδικός δεν είμαι.......την δικιά μου όταν ήταν 14- 15 μηνών την κούρεψα με την ψιλή :?:? το καημένο σαν Αμερικάνος φαντάρος στο Κόσοβο ήταν.........:-P:razz:.

Το μαλλί της ήταν χαλιά τα μωρουδιακά δεν είχαν πέσει ποτέ η τρίχα λεπτή και φυσικά ήταν και λίγα (καημό το έχω η μάνα με την αφάνα) και είπαμε με τον άντρα μου να τα πάρουμε λίγο εχμ λίγο για να δυναμώσει η τρίχα......

Αν εξαιρέσεις την πρώτη μέρα που έβαζε το χεράκι της στο μαλλί και δεν έβρισκε τίποτα δεν βλέπω να έπαθε καμιά μόνιμη βλάβη :-P:razz::-P ούτε στον καθρέφτη φάνηκε να το καταλαβαίνει ή να την ενδιαφέρει......

Το τι άκουσα από μάνα και πεθερά, κυρίως πεθερά γιατί η μάνα μου το είχε κάνει και σε μένα όταν ήμουν μάλιστα μεγαλύτερη και δεν την έπαιρνε για πολλά πολλά ............... δεν λέγεται :mrgreen::mrgreen: από πέρσι τον Αύγουστο μέχρι πριν κανα μήνα το λέγαν και το ξαναλέγαν εγώ τον χαβά μου.

Τα μαλλιά μεγάλωσαν η κόρη μου δεν δείχνει να έχει κανένα ψυχολογικό με τα μαλλιά........ το μόνο ηθικό δίδαγμα από όοολη την ιστορία είναι ότι όσο και να κουρέψεις το μαλλί του παιδιού αν είναι να έχει πέντε τρίχες στο κεφάλι του τόσες θα μείνουν ..........:mrgreen::mrgreen:

α....και ότι σε αυτή την περίπτωση αγοράζεις τζάμπα τα τσιμπιδάκια........:mrgreen::mrgreen:

Μωρέ εμένα έχει πάραπολύ μαλλί! και την κουρέψαμε και εμείς σαν φαντάρος ...μεε την ψιλή...εχμμ στην μεγαλύτερη σκάλα όμως.:mrgreen::mrgreen:

Το σκεπτικό μας δεν ήταν για να φουντώσει το μαλλί,αλλά γιατί το πρώτο μαλλάκι ήταν πολύ...μαρουλόμαλλο σαν το δικό μου ίσιο σαν πρόκα και άπιαστο σαν βαμβάκι...ενώ από κάτω έβγαινε σκληρή η τρίχα και σπαστή.Οπότε είπαμε να αποφορτίστεί λίγο το κεφαλάκι της ένεκα καλοκαιριού...και να βγει η κανονική τρίχα που ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είναι σαν την δική μου - θα υπέφερε το παιδάκι μου..!

Δεν θέλω να ακούω άλλες συμβουλές που ξέρουν οι μανάδες μας και υποτίθεται αφορούν και την ψυχολογία του παιδιού! Και το πως ερχονται και στο λένε....!!:evil:λες και εγκλημάτισες στο σπλάχνο σου!! και αν τους το πεις, σου λένε αα εγώ απλά την γνώμη μου λέω...!ε δεν την θέλω!:evil::evil::evil:Καθένας θα κάνει τα λάθη του στο παιδί του,εκείνες κάναν τα δικά τους σε εμάς ,ήρθε η ώρα να μεγαλώσουμε και εμείς τα δικά μας παιδιά με τα λάθη και τα σωστά μας!Ε και δεν νομίζω το θέμα "τρίχες" να είναι τόσο σοβαρό!! το λέει και η λέξη...ΤΡΙΧΕΣ!:mad::mad:

Καλημέρα κορίτσια , εγώ την κουρέυω σχεδόν κάθε μήνα απο 12-13μηνών που άρχισε να φαίνεται μαλλάκι γιατί μέχρι τότε καραφλίτσα ήταν είναι και ξανθία το έχουμε βρεί λοιπόν παιχνίδι την είχα πάρει μια φορά και στο κομμωτήριο οπότε κάθεται η κυρία μπροστά στον καθρέφτη δένουμε και μια πετσέτα στο λαιμό και αρχίζουμε και κουτσουρεύουμε,μη φανταστείτε τρελλό κόψιμο αφού 5τρίχες έχουμε και σγουρές λιγάκι τις άκρες να δυναμώνουν και να καθαρίσει το πρώτο μαλλί.:wink:

Τα βρέφη πρέπει να κουρεύονται μετά την βάπτιση. Στο πλαίσιο του μυστηρίου της Βάπτισης γίνεται η τριχοκουρία. Δηλαδή ο πάτερ κόβει λίγα από τα μαλλάκια του βρέφους ως προσφορά και θυσία στον Κύριο μας σαν τρόπο ευχαριστίας στον πλαστή του. Όλα φυσικά έχουν το συμβολισμό τους στη μυστηριακή ζωή της Ορθοδοξίας. Αν είναι κανείς Χριστιανός Ορθόδοξος τότε επιβάλλεται να τηρεί αυτόν τον κανόνα, δηλαδή να μην κόβει τα μαλλάκια του βρέφους πριν το μυστήριο. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να τα κόψει οποιαδήποτε στιγμή.

Όσο για το λάδι που απλώνει ο ανάδοχος στο σώμα του βρέφους λειτουργεί στην Ορθοδοξία ως εξορκιστικό μέσο για να θεραπεύσει τα τραύματα της αμαρτίας και θωρακίζει τα σώματα των αθλητών του Χριστού να αγωνιστούν στη ζωή τους προς την αρετή. Καλό είναι λοιπόν το λάδι αυτό να ξεπλένεται μετά τις 3 ημέρες όπως ορίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία και το νερό να ρίχνεται είτε στο χωνευτήρι της ενορίας, είτε σε χώμα είτε στη θάλασσα, κάπου δηλαδή που δεν θα σπηλωθεί από πατήματα π.χ.

Αν κάποια μανούλα που είναι Ορθόδοξη δεν θέλει να τα κάνει αυτά ασφαλώς είναι δικαιώμα της. Εκείνη θα δώσει λόγο στον Θεό, όχι το μωρό μας ευτυχώς. Αν κάποια άλλη μανούλα δεν τα έκανε γιατί δεν το ήξερε, νομίζω ότι δεν πειράζει, γιατί ο Θεός συγχωρεί.

Edited by Theo-dora
Δεν ολοκλήρωσα την απάντηση όπως την έχω υποβάλλει στον #41

Διαφημίσεις

Καλά έκανες. Σιγά μωρέ τώρα ... βλακείες είναι όλα αυτά με τη βάφτιση. Εγώ τίποτα δεν τήρησα. Και το λάδι του το ξέπλυνα αμέσως του παιδιού ... όχι που λένε να το αφήσεις 3 μέρες. Σιγά μην το έχω το παιδί με τα λάδια 3 μέρες!

Τα βρέφη πρέπει να κουρεύονται μετά την βάπτιση. Στο πλαίσιο του μυστηρίου της Βάπτισης γίνεται η τριχοκουρία. Δηλαδή ο πάτερ κόβει λίγα από τα μαλλάκια του βρέφους ως προσφορά και θυσία στον Κύριο μας σαν τρόπο ευχαριστίας στον πλαστή του. Όλα φυσικά έχουν το συμβολισμό τους στη μυστηριακή ζωή της Ορθοδοξίας. Αν είναι κανείς Χριστιανός Ορθόδοξος τότε επιβάλλεται να τηρεί αυτόν τον κανόνα, δηλαδή να μην κόβει τα μαλλάκια του βρέφους πριν το μυστήριο. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να τα κόψει οποιαδήποτε στιγμή.

Όσο για το λάδι που απλώνει ο ανάδοχος στο σώμα του βρέφους λειτουργεί στην Ορθοδοξία ως εξορκιστικό μέσο για να θεραπεύσει τα τραύματα της αμαρτίας και θωρακίζει τα σώματα των αθλητών του Χριστού να αγωνιστούν στη ζωή τους προς την αρετή. Καλό είναι λοιπόν το λάδι αυτό να ξεπλένεται μετά τις 3 ημέρες όπως ορίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία και το νερό να ρίχνεται είτε στο χωνευτήρι της ενορίας, είτε σε χώμα είτε στη θάλασσα, κάπου δηλαδή που δεν θα σπηλωθεί από πατήματα π.χ.

Αν κάποια μανούλα που είναι Ορθόδοξη δεν θέλει να τα κάνει αυτά ασφαλώς είναι δικαιώμα της. Εκείνη θα δώσει λόγο στον Θεό, όχι το μωρό μας ευτυχώς. Αν κάποια άλλη μανούλα δεν τα έκανε γιατί δεν το ήξερε, νομίζω ότι δεν πειράζει, γιατί ο Θεός συγχωρεί.

Δεν θέλω να ακούω άλλες συμβουλές που ξέρουν οι μανάδες μας και υποτίθεται αφορούν και την ψυχολογία του παιδιού! Και το πως ερχονται και στο λένε....!!:evil:λες και εγκλημάτισες στο σπλάχνο σου!! και αν τους το πεις, σου λένε αα εγώ απλά την γνώμη μου λέω...!ε δεν την θέλω!:evil::evil::evil:Καθένας θα κάνει τα λάθη του στο παιδί του,εκείνες κάναν τα δικά τους σε εμάς ,ήρθε η ώρα να μεγαλώσουμε και εμείς τα δικά μας παιδιά με τα λάθη και τα σωστά μας!Ε και δεν νομίζω το θέμα "τρίχες" να είναι τόσο σοβαρό!! το λέει και η λέξη...ΤΡΙΧΕΣ!:mad::mad:

Έτσι ακριβώς ΤΡΙΧΕΣ χαχαχα αυτό να της πεις την επόμενη φορά ........με τρίχες θα ασχολούμαστε τώρα??? :D:D

Αν ήταν μεγαλύτερο το παιδί θα το συζητούσαμε αλλά από ότι βλέπω η δικιά σου είναι ακόμα μικρότερη.

Ας την να βουρλίζεται καλή μου και μην δίνεις σημασία, τον καταλαβαίνω τον καημό της ως γιαγιά, αλλά εσύ αποφασίζεις για το παιδί σου και όσο γρηγορότερα το καταλάβουν αυτό πεθερομανάδες τόσο ευκολότερο θα είναι για όλους αργότερα :roll::roll:

απορια για τη theodora:το δικο μου που ηταν προωρο κ του εβαζαν ορους στο κεφαλι κ το ξυρισαν 100 φορες κ οταν τελικα το πηρα εμοιαζε μια πανκ λογω του ανομιογενους ξυρισματος και τις λωριδιτσες-φουντιτσες επρεπε να το αφησω μεχρι να βαφτιστει;

Μην τρελαθουμει..αρκετες ενοχες εχουν οι συγχρονες μανες ..δεν χρειαζονται και σχολια του τυπου ''θα παρεις την αμαρτια..''2010 εχουμε remember?

• Like 1

απορια για τη theodora:το δικο μου που ηταν προωρο κ του εβαζαν ορους στο κεφαλι κ το ξυρισαν 100 φορες κ οταν τελικα το πηρα εμοιαζε μια πανκ λογω του ανομιογενους ξυρισματος και τις λωριδιτσες-φουντιτσες επρεπε να το αφησω μεχρι να βαφτιστει;

Μην τρελαθουμει..αρκετες ενοχες εχουν οι συγχρονες μανες ..δεν χρειαζονται και σχολια του τυπου ''θα παρεις την αμαρτια..''2010 εχουμε remember?

Βoulou ελπίζω οτι το παιδάκι σου ξεπέρασε τη δυσκολία. Είναι επιλογή το συγκεκριμένο θέμα κάθε μανούλας. Όλα τα παιδάκια είναι πανέμορφα, φαντάζομαι και το δικό σου ακόμα και με τα μαλλάκια του σε αυτή την κατάσταση. Τις προάλλες έβλεπα την εκπομπή Πρωταγωνιστές του Στ. Θεοδωράκη σε επανάληψη για τα εγκαταλελειμένα βρέφη και ανάμεσα τους ήταν ένα παιδάκι με σύνδρομο Down. Ηταν πανέμορφο. Πάντως εγώ δεν μίλησα για αμαρτία γιατί δεν ξέρω τι είναι και τι δεν είναι αμαρτία. Δεν είμαι ειδική ούτε έχω καμία φώτιση. Σίγουρα πάντως αμαρτία αφορά κάτι πιο επικίνδυνο από το να κουρέψεις το παιδί. Φαντάζομαι ότι πάντα ετσι θα ήταν και το π.Χ. και το μ.Χ. ανεξαρτήτως χρονολογίας. Να χαίρεσαι το παιδάκι σου

• 2 months later...

Σαν κομμωτρια εχω ερθει πολλες φορες αντιμετωπη με ΄΄τρελιαρες΄΄ μανουλες που θελουν ντε και καλα να κουρεψουν τα μαλλακια των παιδιων.Και μαλιστα οχι απλα να κοψουν τις μυτουλες ή οτι ενοχλει τα παιδια αλλα να κανουν ωφελειες, φρατζακια, καρφακια κι αλλα πολλα σε μηνων μωρακια.Και σαν να μην εφτανε αυτο βαζουν σε νεογεννητα κορδελιτσες και τσιμπιδακια ........ΕΛΕΟΣ !!! Σιγουρα δεν εχουν υποψην τους οτι ενα τσιμπιδακι μπορει ευκολα να καταπωθει !!!!!Μερων μωρο κατακαλοκαιρο με κορδελιτσα νηματινη ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ???? Καλο ειναι να κουρευουμε τα μωρακια μετα 10 μηνες. Ετσι κι αλλιως τοτε εχουν αρχισει να εχουν μαλλια τα πιο πολλα.Και προς θεου ...μονο οτι ενοχλει το μωρακι !!!Εγω στην μικρη μου εκοψα 9 μηνων τα μαλλακια που ειχε στο σβερκακι της γιατι ειναι κατσαρουλια και επειδη ειναι παχουλη της μπερδευοντουσαν σε αυτο το σημειο.Προτου κουρεψετε το μωρακι σας αναλογιστειτε και τους κινδυνους.