Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο .... ΞΕΝΥΧΤΗΣ !!!

nnm004

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες τις μαμαδες και μπαμπαδες του φορουμ .

Επειτα απο ενα ακομα βραδακι οπου ο μπεμπης μου ξυπνησε το ξημερωμα και μην ξεροντας πια τι να κανω ειπα να ζητησω τη βοηθεια καποιων αλλων γονεων οπου μπορει να τους εχει συμβει . Λοιπον ας παρω τα πραγματα απο την αρχη . Ο μπεμπης μου ειναι 11 μηνων ( σε 1 βδομαδα μπαινει στον 12ο ) , καποιο αλλο προβλημα δεν εχουμε μιας και ειναι ενα παιδακι οπου παιζει , κυλιετε , προσπαθει να περπατησει και γενικα ολη μερα με κατι ασχολειτε εκτος απο τις ωρες που παιζουμε μαζι. Το μοναδικο προβλημα ειναι οτι εδω και 1,5 μηνα περιπου και , ενω κοιμοτανε κανονικοτατα το βραδι απο 2,5 μηνων μωρο (απο τις 9.30 εως 7.30 ), αρχησε να ξυπναει 4.00 το ξημερωμα ετοιμος για παιχνιδια . Δεν ειναι περιοδος οπου βγαζει δοντακια και δεν ειναι κρυωμενος ή αρρωστος απλως ξυπναει για να παιξει , κοιμαται μετα απο 30-50 λεπτα περιπου και επειτα ξυπναει κανονικα στις 7.00 το πρωι , εναλαξ σχεδον καθε βραδυ μια εγω μια ο πανος τον κοιμιζουμε εκεινη την ωρα γιατι αμα τον αφησεις και δεν πας στο δωματιο κλαιει και τσιριζει . Καθομαι και σκεφτομαι οτι γενικως αυτο το αρχησε οταν τον αφησαμε πρωτη φορα 1,5 μερα στη γιαγια του , τη μαμα του πανου , στο χωριο .Επειδη ομως και εμεις δεν εχουμε καποια βοηθεια εδω μιας και η μαμα μου και ο μπαμπας μου ειναι αρρωστοι αποφασησαμε 2 μερες το μηνα να τον πηγαινουμε στο χωριο για να ξεκουραζομαστε , δεν μπορουσα ομως να φανταστω οτι θα γινοτανε αυτο εκτος αμα δεν φταιει το χωριο . Ξερω οτι τα παιδακια γενικως αλλαζουνε συνεχεια το προγραμμα τους , ομως εμεισ ειμαστε ηδη στις προσπαθειες για 2ο παιδακι και σκεφτομαι οτι αμα ειμαι εγκυος πως θα τα καταφερνω να ανταπεξελθω διοτι η δουλεια του πανου ειναι και στρατιωτικος και 3 βραδια το μηνα λειπει τουλαχιστον . εχεις κανεις η καμια κατι να προτηνει ωστε να ξαναμπορεσει ο μικρουλης μας να μην ξυπναει μεσα στο ξημερωμα . Οποια γνωμη και συμβουλη θα ητανε χρησιμη και πολυτιμη . :D

Διαφημίσεις

Τα μωράκια κάνουν κάτι μια-δυο φορές, τους γίνεται συνήθεια και κρατάει κάποιο καιρό. Λες κι έχουν ρολόι και ξυπνάνε την ίδια ώρα.

Μπορεί να το κόψει από μόνος του έτσι κι αλλιώς.

Προσπάθησε όταν ξυπνάει στις 4.00, να μην ανοίγεις φώτα ούτε να του δίνεις παιχνίδια. Να του μιλάς σιγανά, να του λες τραγουδάκια για να ηρεμήσει και να ξανακοιμηθεί.

Ή για κάποιες μέρες να τον κοιμήσεις λίγο αργότερα το βράδυ, μήπως είναι περισσότερο κουρασμένος και δεν ξυπνήσει.

Μέσα στη μέρα κοιμάται; Μήπως κοιμάται πολύ;

Όταν πήγε στο χωριό, πώς κοιμήθηκε; Ξύπνησε μέσα στη νύχτα ή άλλαξε κάπως το πρόγραμμά του; Αν όχι, δε νομίζω να επηρεάστηκε από αυτό.

ελα φαιη μου , οχι μωρε δεν κοιμαται στη διαρκεια της ημερας πολυ , αντε να ειναι 2 ωρες συνολο κανονικα πραγματα δηλαδη , επειτα τη νυχτα οχι ουτε του δινουμε παιχνιδακια ουτε ανοιγουμε φωτα κτλ , βασικα λεω για το χωριο επειδη εκει το αρχησε και η γιαγια του αντι να προσπαθησει να τον κοιμησει αρχησε μαλλον να παιζει και να γελαει επειτα τον πηρε και στο κρεββατι τους , ε δεν ηθελε και πολυ αμα αυτο εγινε 2-3 φορες . γιατι και εμας δεν το εκανε αμεσως , το εκανε 2-3 φορες το νοεμβριο , επειτα το συνεχισε το δεκεμβριο δηλαδη περιπου οποτε τον αφιναμε στη γιαγια αυτο το 2ημερο το μηνα , τις γιορτες μειναμε πολλες μερες στο χωριο αλλα ημασταν και εμεις , βεβαια παλι ξυπνουσε αλλα εμεις δεν τον παιζαμε προσπαθουσαμε να τον κοιμησουμε . Και χειροτερα τα πραγματα εγιναν αυτο το μηνα οπου παλι αναγκαστικαμε να μεινουμε πολλες μερες στο χωριο , καθε βραδυ ξυπνουσε , τον κοιμιζαμε . επειτα τον αφισαμε 2 βραδια και γυρησαμε Θεσσαλονικη για να παμε σε εναν γιατρο κτλ , ε και τα 2 βραδια ξυπνησε και τον επαιζαν ομως και ο παππους και η γιαγια , ε απο τοτε που γυρησαμε ο μικρουλης ξυπναει συνεχεια . Εντα3ει και εγω πιστευω οτι θα το αλλαξει μονος τοθ και αισθανομαι ασχημα που "κατηγορω" τους γονεις του πανου που κυριολεκτικα λατρευω ομως αυτη η συνηθεια του μπεμπη αρχησε απο εκει δυστηχως

Σίγουρα λοιπόν το άρχισε από εκεί.

Απλά θα έλεγα τότε εσείς να κρατήσετε σταθερή συμπεριφορά του στυλ ότι τώρα δεν παίζουμε, αλλά κοιμόμαστε, κοίτα έξω είναι νύχτα και τέτοια και θα το ξεπεράσετε πιστεύω. Μόνο ίσως να τον καθυστερείς λίγο το βράδυ, ώστε να κοιμάται πιο κουρασμένος και να μην ξυπνάει.

Υπομονή!!!!

Μια φίλη μου που είχε παρόμοιο πρόβλημα της είπε ο παιδίατρος την εξής τακτική. Το μεσημέρι να τον βάζει να κοιμάται μισή ώρα μόνο! Το παιδί λέει ξεκουράζεται αρκετά, του φτάνει αυτό και έτσι το βράδυ κοιμάται συνεχόμενα τώρα γιατί είναι κουρασμένο.

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις λιγότερο ύπνο κατά την διάρκεια της ημέρας, ή αν αντέχει να κοιμηθεί λίγο αργότερα το βράδυ αρκεί να αντέχετε και εσείς βέβαια!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Μαλλον αυτο φταιει , ισως χρειαζεται λιγοτερο υπνο τελικα , θα τα δοκιμασω ολα , και καμια ωρα αργοτερα θα τον βαζω για υπνο και λιγοτερος υπνος κατα τη διαρκεια της ημερας . Σας ευχαριστω πολυ και τις 2 κουκλες να χαιρεστε τα ζουζουνακια σας . φιλακιαααααα

• 3 weeks later...
Μαλλον αυτο φταιει , ισως χρειαζεται λιγοτερο υπνο τελικα , θα τα δοκιμασω ολα , και καμια ωρα αργοτερα θα τον βαζω για υπνο και λιγοτερος υπνος κατα τη διαρκεια της ημερας . Σας ευχαριστω πολυ και τις 2 κουκλες να χαιρεστε τα ζουζουνακια σας . φιλακιαααααα

Γεια σας! ξερω πως εχει περασει αρκετος καιρος απο την δημοσιευση, αλλα τα διαβασα και ειπα να σας πω και εγω την εμπειρια μου. Και εμενα η μικρουλα μου (στις 14/02 θα κλεισει το χρονο) ενώ κιμοταν κανονικα το βραδυ άρχισε απο τον 7-8 μήνα να ξυπνάει περιπου στις 3-4 και να μένει ξύπνια για 1 ώρα. Η παιδίατρος μου είπε πως είναι συχνό φαινόμενο στα παιδάκια, επείδη πλέον σιγά σιγά από αυτή την ηλικία αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πιο πολλά, τα διάφορα ερεθίσματα που δέχονται κατά τη διάρκεια της μέρας τα αναστατώνουν το βράδυ στον ύπνο τους. Μου είπε λοιπόν πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι αρχικά να μην πηγαίνουμε κατευθείαν με το που κλάψει. Καμιά φορά ηρεμούν μόνα τους. Αν αυτό δεν συμβεί πάμε και του δίνουμε πιπίλα, ένα χαδάκι και μία λεξούλα (συνήθως αυτό που του λέμε για τον ύπνο πχ νάνι) είναι αρκετά. Και το αφηνουμε. Δεν μιλάμε, δεν τραγουδάμε , δεν ανοίγουμε φως, δεν το σηκώνουμε (είναι εις βάρος μας αυτά). Αν συνεχίσει να κλαιει, το αφηνουμε για λίγο (10 λεπτάκια) και ξανά πάμε και κάνουμε τα ίδια. Το παν όπως μου είπε η παιδίατρος και όπως είπε η fay είναι να έχουμε μια σταθερή συμπεριφορά. Εμείς ξεκινήσαμε να το εφαρμόζουμε....έχουμε δρόμο μπροστα μας μια όταν βλέπαμε πως δεν κοιμάται την σηκώναμε. Αν πετύχει η μέθοδος θα σας ενημερωσω. Πάντως προσπάθησα να την κοιμίζω λιγότερο το απόγευμα αλλά δεν έπιασε.

Φιλιά σε όλες!

Πριγκίπισσα θα σε αγαπώ ότι και να γίνει!!!!

Mamaccita Madness