Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τραπεζι βαφτισης και πεθερογονεις

elenik

Recommended Posts

Ποσο σας επηρεασαν γονεις + πεθερικα στο αν θα κανετε και ποιους θα καλεσετε?

Και αν τελικα κανατε ποιανου "περασε" οσον αφορα τους καλεσμενους?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΕ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΜΑΣ.ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΟΙ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΨΗ - ΑΠΑΙΤΗΣΗ,ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

στο γαμο μου εγινε οτι ηθελε ο πατερας μου...

το κεντρο που ηθελε, τη μουσικη που ηθελε, το φαγητό που ηθελε, τους καλεσμενους που ηθελε. Αισθανθηκα πολυ ασχημα .. Και απενατυ στον αντρα μου και στην οικογενεια του. Στην πραγματικοτητα τους ειχαμε γραμμενους και καναμε οτι διεταξε ο μπαμπας μου.

του ορκιστηκα τοτε οτι στη βαφτιση θα λαβει προσκλητηριο σαν όλους τους άλλους. Και ετσι εγινε.... Δεν ανακατευτηκα κανενας!!! Η πεθερα μου παραπονεθηκε οταν της ειπαμε οτι θα ειναι ορθιο το coctal party. Της απαντησα : αν θελεις ελα, αλλιως φυγε μετα τη βαφτιση. Δεν ξαναειπε κανεις και τιποτα....

Ηθελαν να εχουν λογο αλλα δεν τα καταφεραν :mrgreen:

Οτι θελαμε εμεις.. τη γνωμη τους δεν την λαβαμε καν υποψην μας. Ουτε στοθεμα του τραπεζιου ουτε και στους καλεσμενους.. Δωσανε λιστα με 300 καλεσμενους και καλεστηκαν οι 50..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Καθόλου,απλώς τους ενημερώσαμε για τις βαφτήσεις των παιδιών μας και τι είχαμε προγραμματίσει κάθε φορά.

Βέβαια αυτό σημαίνει ότι αναλάβαμε και την οικονομική ευθύνη της βάφτισης εμείς.

Αν είχαμε ζητήσει τη βοήθειά τους,φανταζομαι ότι θα θέλανε να πουνε κι εκείνοι καμιά κουβέντα για τα πώς και τα γιατί :cool:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

Επειδή εμείς το είδαμε από την πλευρά "παπούδες είναι και χαίρονται", πήραμε λίστα καλεσμένων και από τις δύο πλευρές των παπουδογιαγιάδων, κάναμε μία μικρή παρέμβαση (αφαίρεση των εντελώς "άσχετων":roll::lol:) και όλα καλά.

Στο που/πως θα γίνει η βάφτιση ή το τραπέζι και λοιπά καμία ανάμειξη δεν είχανε. Όλους όμως τους είχαμε καλέσει και στο τραπέζι.

Στη βάφτιση του γιου μας δεν ανακατεύτηκε κανείς στο οτιδήποτε ούτε φυσικά οικονομικώς. Στις μικρές επειδή πήραν τα ονόματα των γοννιών μου θέλησαν να κάνουν εκείνοι το τραπέζι οπότε και διαλέξαμε από κοινού το μεζεδοπωλείο και το μενού.

Και στις 2 βαφτίσεις οι δικοι μου είχαν από 2-3 οικογενειακούς φίλους που θα καλούσαμε ούτε ή αλλώς με τέτοια δώρα που έκαναν όταν γεννήσαμε!

Στο γάμο διάλέξαμε το μέρος, κάλεσα και όσους θέλαμε εμείς και όσους ήθελε ο πατέρας μου και πλήρωσε ο πατέρας μου. Τον ευχαριστώ γιατί ήταν όλα δική μου επιλογή, απλάα κάλεσα και αυτούς που ήθελε εκείνος, Στη βάφτιση, που την πληρώσαμε εμείς, τα κάναμε όλα μόνοι μας αλλά φυσικ'α έδωσα το ελεύθερο στους γονείς να καλέσουν αυτούς που επιθυμούν. Αλλά δεν το παράκαναν. Άντε να είχα 20 άτομα που ήρθαν 'αναγκαστικά'.

Στο γάμο, μαζί με τους γονείς μου τα κανονίσαμε όλα, τα πεθερικά μου δεν ενδιαφέρθηκαν για τίποτα και οι γονείς μου πλήρωσαν τα πάντα.

Τώρα στη βάφτιση τα κανονίσαμε εγώ και ο άντρας μου (που θα γίνει το τραπέζι, πως, ποιοι θα έρθουν, κλπ) αλλά πάλι θα έχουμε χορηγία από τους γονείς μου. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι.

Στο γάμο , καλέσαμε τους δικούς μας φίλους και ένα σωρό "υποχρεώσεις" της μαμάς μου.

Το τραπέζι το πλήρωσε η ίδια (ο πατέρας μου έχει συχωρεθεί) και είχε λόγο για τα πάντα.

Για να πω την αλήθεια , με τόσο άγχος που είχα , και με την εγκυμοσύνη και τις ορμόνες

στα κόκκινα , δεν με χάλασε που ανακατεύτηκε τόσο, γιατί σε καμμία περίπτωση δεν έγινε κάτι που δεν μου άρεσε.

Τώρα που θα κάνουμε τη βάφτιση , το τραπέζι θα πάει μισό-μισό , γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να καλέσω όλες τις "υποχρεώσεις" της και να τα πληρώσουμε εμείς.

Το μαγαζί το διαλέξαμε με τον άντρα μου , όπως και όλα τα γύρω-γύρω , με μικρή "παρέμβαση" της μαμάς μου.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

Ο γάμος είναι άλλο πράγμα. Εγώ με τον σύζυγο διαλέγαμε και αποφασίζαμε, οι γονείς καλούσανε και πληρώνανε αυτούς που καλούσανε αλλά και τους φίλους μας. Τώρα στη βάπτιση, αν και με ζάλισε ο πατέρας μου να πληρώσει εκείνος το τραπέζι, το ξέκοψα γιατί το παιδί είναι δικό μας, δικά μας και τα έξοδά του. Ετσι στο τραπέζι κάλεσα αυτούς που ήθελα εγώ και όχι οι γονείς μας. Ο πατέρας μου ήθελε να ξανακάνουμε γάμο με τόσους καλεσμένους (επειδή ντρέπεται λέει!), η πεθερά μου ήθελε άλλα ντ άλλα. Γι αυτό το έκοψα και το θέμα έληξε απλά καλώντας παραπάνω κόσμο στη βάπτιση.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Όταν παντρευόμαστε στο προσκλητήριο γράφονται τα ονόματα των γονιών μας. Που σημαίνει ότι εκείνοι προσκαλούν, εκείνοι παντρεύουν τα παιδιά τους.

Όταν βαφτίζουμε αναγράφονται τα δικά μας ονόματα και των νονών, που σημαίνει ότι οι γονείς μας θα λάβουν προσκλητήριο, σαν τους υπόλοιπους προσκεκλημένους. Όπως επίσης και ο κουμπάρος καλεί άτομα που θέλει και εκείνος.

Τώρα αν θέλουν να καλέσουν κάποιον που πιστεύουν ότι πραγματικά πρέπει, οφείλουμε να το δεχτούμε, όχι όμως να καλέσουν ένα κάρο άτομα.

Πάντως και στο γάμο και στην βάφτιση καλέσαμε όποιους θέλαμε εμείς και όχι οι γονείς μας. πχ δεν κάλεσα 2 από τα αδέρφια της μαμάς μου, γιατί δεν τους πάω με σφαίρες.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

και το θέμα έληξε απλά καλώντας παραπάνω κόσμο στη βάπτιση.

Δλδ σε τουμπαρανε και σενα :roll::?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

οφ τόπικ αλλά θέλω να το πω για να δείτε πως λειτουργούν οι γονείς μας!!!(ας με φωτίσει ο θεός να μην τα κάνω αυτά στην κόρη μου)

έκανα την γαμο-βάφτιση την κυριακή ε?..................

την δευτέρα πήγαμε για φαγητό με τα πεθερικά μου ........

ε δεν άντεξε μου το πέταξε ο πεθερούλης μου......

δηλαδή απευθύνθηκε σε μένα....καθόλου επιτακτικά, μιλώντας μου πολύ γλυκά

"Κορίτσι μου καλό κτλπ.... δεν ξέρω τι φύλο θα έιναι το επόμενο παιδί σας αλλά σου το λέω από τώρα να το κανονίσεις- επειδή εσύ νύφούλα μου όλα τα κανονίζεις, κοινώς κάνεις ότι θέλεις τον γιό μου- η επόμενη βάφτιση θα γίνει στο χωρίο μου!!"

Τον κοιτάμε με τον αντρούλη μου έτσι :shock::shock: και μετά του πετάω το θεικό............

"Καλά πεθερούλη μου θα δούμε για αυτό γιατί στο επόμενο με όλα αυτά που έγιναν στην εκκλησιά το σκεφτόμαστε και μπορεί να γίνει ονοματοδοσία και όχι βάφτιση" :mrgreen::mrgreen:

κάνοντας πλάκα εγώ!

και μένει ο πεθερούλης έτσι σέκος :confused::shock::roll:

του πήρε κανένα πεντάλεπτο να μιλήσει και να το ξεπεράσει!

Όχι βρε, δεν με τούμπαραν! Στην εκκλησία κάλεσα παραπάνω κόσμο. Εσύ αναφέρεσαι στο τραπέζι για το οποίο δεν σήκωσα κουβέντα.

Καλαμαράκι μου, ας τολμήσει να μου πει και εμένα κανένας τίποτα τέτοιο και θα τους το πω πιο λιανά το "ονοματοδοσία", και θα έχω πολλούς σέκους! Αχαχαχαχχααχ

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Στο γάμο αφήσαμε ελεύθερους τους γονείς μας να καλέσουν όποιους και όσους θέλουν. Η βάφτιση όμως ήταν αποκλειστικά δική μας υπόθεση.

Και επειδή δεν θέλαμε να ταλαιπωρηθεί ο Ευριπίδης, στην εκκλησία είχαμε μόνο στενούς συγγενείς (αδέρφια των γονιών μας και τα παιδιά τους) και τους πιο κοντινούς μας φίλους και φυσικά δεν κάναμε τραπέζι.

Οι γονείς μου, που θέλανε να το γλεντήσουν, πήρανε τ' αδέρφια τους με τις οικογένειές τους και πήγανε σε μια ταβέρνα, χωρίς γκρίνια και μουρμούρα.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Το σκεφτομαι πολυ αυτες τις μερες..Γιατι η πεθερα λεει θα πληρωσει εκεινη το τραπεζι που θα γινει (λογω οτι οικονομικα δεν ειμαστε και τοσο ανετα τελευταια)...Εγω ηθελα catering κτλ αλλα επειδη δεν τα πληρωνω δυστυχως δεν μπορω να μιλησω.Οποτε σε ταβερνα θα παμε οπου "θα παει και 2 αρνια να ψησουνε , να φαμε και να πιουμε ολοι"¨///////..............................................................

...στο γαμο μας επειδη ηταν κ η βαπτιση του δημητρη,ο πατερας μου,θεωρησε καλο να πληρωσει το τραπεζι μιας κ ακουστηκε το ονομα του.πηραμε catering εξω απο την εκκλησια,κι ολοι εφαγαν,ηπιαν,κ περασαν καλα..απλα μου εδωσε τα χρηματα.δεν μου ειπε ουτε ποιον,ουτε που,ουτε ποσο...

στη βαπτιση που επεται (πρωτα ο θεος) το τραπεζι που θα γινει,θα ειναι μαγειρεμενο απο εμενα κ την κουμπαρα μου(νονα του εφραιμ-γιωργακη) κ θα γινει παλι στο προαυλιο της ιδιας εκκλησιας,μαζι με μικρο "παρτυ" για τα γενεθλια του μεγαλου μου γιου,που ειναι την επομενη μερα..ορθιος μπουφες,με μεζεδακια.

κ στις δυο περιπτωσεις,ρωτησαμε τους γονεις,ποσα ατομα θα θελουν να καλεσουν,με μαξιμουμ τα 10 για τον καθενα,κι ετσι δεν παρεξηγηθηκε κανεις.....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Αυτο για το ονομα που θα ακουστει δεν το σκεφτηκα.Γιατι το παιδι θα τον πουμε Μαριο(απο μαρια πεθερα)...μμμ...ισως για αυτο να προσφερθηκε.Αλλα θα κανω οτι μπορω να μην πληρωσει.Δεν θελω καθολου.Αν οικονομικα μεχρι του χρονου στρωσουμε λιγο καλως.

Αληθεια.

Ποσο κοστιζει το τραπεζι περιπου?Κλεινεις κτλ οπως κανεις στον γαμο"?

..βασικα καλυτερα να μην εχεις υποχρεωση..ειδικα αν ειναι σαν τη δικια μου που οτι δινει (οταν δινει) το κοπαναει τοσες φορες που ευχομαι να μην ειχε δωσει τιποτα...

εγω ειχα δωσει πριν 2 χρονια 2000 για 250 ατομα,μαζι κ φαγητο,κ ποτο κ τουρτα γαμου,κ γλυκακι βαπτισης.δεν ηταν το τελειο φαγητο,αλλα δεν ακουστηκαν ασχημα λογια.μου ειχε κανει φιλικη τιμη,λογω του οτι ηταν προην συναδελφος.

μπορω να ρωτησω κ την κουμπαρα μου (γιατι εγω εχω σταματησει να δουλευω εδω κ 4 χρονια κ δεν ξερω περιπου που κυμαινονται οι τιμες) κ να σου πω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Το σκεφτομαι πολυ αυτες τις μερες..Γιατι η πεθερα λεει θα πληρωσει εκεινη το τραπεζι που θα γινει (λογω οτι οικονομικα δεν ειμαστε και τοσο ανετα τελευταια)...Εγω ηθελα catering κτλ αλλα επειδη δεν τα πληρωνω δυστυχως δεν μπορω να μιλησω.Οποτε σε ταβερνα θα παμε οπου "θα παει και 2 αρνια να ψησουνε , να φαμε και να πιουμε ολοι"¨///////..............................................................

Να σου πω κάτι, κι εμένα τα οικονομικά μου δεν είναι καλά τελευταία, δηλ. σε κανέναν δεν είναι!!!!!! Οπότε δεν θα κάνω καθόλου τραπέζι!!!

Είναι υποχρεωτικό να κάνεις τραπέζι; Να κάνει ότι γουστάρει η πεθερά σου και να στην κοπανάει μια ζωή ότι σου τραπέζωσε την βάφτιση???

Στο πρώτο παιδί είχα κάνει τραπέζι, τώρα τον άλλο μήνα που βαφτίζω δεν θα κάνω γιατί δεν βγαίνω.

Όσο για τα ονόματα των παιδιών, δεν πέφτει λόγος ούτε στα πεθερίξ ούτε στους γονείς μου.

Σε όποιον αρέσει σε όποιον δεν αρέσει ας μην έρθει στην βάφτιση του παιδιού μου!!!!!

Πριν λίγα χρόνια είχε γίνει ένας γάμος στην γειτονιά μου, τα δυο σόγια δεν τα βρήκαν στο θέμα του τραπεζιού, έτσι το ζευγάρι με το σόι της κοπέλας διασκέδασαν αλλού και οι γονείς με το σόι του γαμπρού αλλού!!! Πάντως οι κακές γλώσσες λέγανε ότι έφταιγε η μάνα του γαμπρού!! :lol: :lol: :lol: Πάντα κάποιος θα υπάρξει για να σου χαλάσει την μέρα σου, άσχετο ποιος θα είναι :evil: :evil:

εγω ειχα δωσει πριν 2 χρονια 2000 για 250 ατομα,μαζι κ φαγητο,κ ποτο κ τουρτα γαμου,κ γλυκακι βαπτισης.δεν ηταν το τελειο φαγητο,αλλα δεν ακουστηκαν ασχημα λογια.μου ειχε κανει φιλικη τιμη,λογω του οτι ηταν προην συναδελφος.

Όλα αυτά με 8 ευρώ το άτομο; :shock:

Τιμή αδελφική θα την έλεγα ... όχι φιλική:D

Πριν λίγα χρόνια είχε γίνει ένας γάμος στην γειτονιά μου, τα δυο σόγια δεν τα βρήκαν στο θέμα του τραπεζιού, έτσι το ζευγάρι με το σόι της κοπέλας διασκέδασαν αλλού και οι γονείς με το σόι του γαμπρού αλλού!!! Πάντως οι κακές γλώσσες λέγανε ότι έφταιγε η μάνα του γαμπρού!! :lol: :lol: :lol: Πάντα κάποιος θα υπάρξει για να σου χαλάσει την μέρα σου, άσχετο ποιος θα είναι :evil: :evil:

Καταπληκτικό! Ευτυχώς που δεν κατάφεραν να χωρίσουν και το ζευγάρι τη μέρα του γάμου τους .... Φαντάσου ο γαμπρός να γλεντάει αλλού ... και η νύφη αλλού :lol:!