Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εθιμο για μπομπονιερες.ξερει κανεις???

theolvas

Recommended Posts

Μια φιλη μου που εγινε νονα και ειναι απο τη Μυτιληνη αγορασε ολες τις μπομπονιερες. Μαλιστα μαζι πηγαμε και τις παραγγειλαμε.

Εγω παλι ειμαι απο τη Μανη και δεν το εχουμε αυτο .Μαλιστα μου εκανε εντυπωση οταν μου το ειπε οτι ειναι στις υποχρεωσεις της.

Οσοναφορα theolvas το θεμα με τις νονες μην ανησυχεις δεν εισαι μονη. Η μαμα μου βαφτισε την κορη της αδερφης της γιατι ηταν παιδακι με ειδικες αναγκες και ειχε παει δυο ετων και δεν το βαφτιζε κανεις. Η μαμα μου με μεγαλη χαρα τη βαφτισε και η αδερφη μου την παντρεψε κιολας μετα απο 25 χρονια. Γι' αυτο να μην αγχωνεσαι. Ηταν μια ευκαιρια να ξεκαθαρισεις ποιους βαζεις σπιτι σου και αν σε αγαπουν πραγματικα. Θα υπαρχουν πολλοι ανθρωποι γυρω σου που θα αγαπησουν τα παιδια σου γι'αυτο που ειναι . Μη συμπεραινεις απο καναδυο κομπλεξικους οτι ολοι ειναι ετσι. Υπομονη και θα δεις οτι ενας ψευτικος φιλος απομακρυνεται απο εμας δυο πραγματικοι ερχονται.

Διαφημίσεις

ναι,το ξερω κελ,εδω κ καιρο...δεν στεναχωριεμαι,απλα μου την εδωσε εκεινη τη στιγμη πολυ,κ μετα που πηρα τουλαχιστο 15 μηνυματα που με "στολιζαν" επειδη δεν ειμαι σωστη που βριζω τις κουμπαρες,το εχασα τελειως...κ να σκεφτεις οτι οταν γεννηθηκε ο δημητρης,κοντεψαν να παιξουν ξυλο για το ποια θα τον βαπτισει,κ γι αυτο βαλαμε κ τις δυο.καμια ομως δεν ηταν αξια να εχει για βαπτιστηρι της ενα τοσο καλο παιδι,αν κ ιδιεταιρο.τωρα ειμαι καλυτερα,να'ναι καλα τα παιδακια μου,κι ολες οσες συμπαρασταθηκατε.....καληνυχτα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

theolvas .. αν ξαναδιαβασεις το μηνυμα που εγραψες

οι κουμπαρες που βαπτισαν το δημητρη (μακεδονισσες κι αυτες) δεν ειπαν κουβεντα για μπομπο..γι αυτο κ μου φανηκε περιεργο..κ ειπα μηπως το λεει επειδη ειναι κ μακρυνη ξαδελφη,για να μας βοηθησει οικονομικα...κ δεν θελω ετσι...αλλο αν ειναι εθιμο.

...τελικα οι νονες του δημητρη...πολυ λαμογια.....(ασχετο,αλλα μου την εδωσε....)δεν θα πω τιποτα ομως...

θα καταλαβεις οτι ετσι που το γραφεις ειναι σαν να τις κατηγορεις που δεν αγορασαν τις μπομπονιερες... Κι αν ουτε εκεινες το ηξεραν? Τις ρωτησες?

Μην αδικεις αυτες που σε αδικησαν με τα πμ.. Ετσι που το γραφεις ειναι σαν να εψαχνες για χορηγο και οχι για νονο...

όλοι ειμαστε σε οικονομικη κατασταση στριμωγμενοι... Ισως εσυ με τα προβληματα υγειας να τα βλεπεις όλα στραβα, αλλα δεν εινα ετσι. Αν το ξανασκεφτεις και το ξαναδιαβασεις, θα καταλαβεις οτι δεν εκφραστηκες σωστά. Γιαυτο και τα μηνυματα ... ;)

...βασικα γιατι η μια απο υις κοπελες που μου απαντησαν με πμ,ηταν η μια κουμπαρα.γι αυτο κ μονο..χορηγο δεν εχω ψαξει ποτε κ για τιποτα στη ζωη μου ,ποσο μαλλον απο μια κουμπαρια,η οποια για μενα τουλαχιστον ειναι πολλα παραπανω απο τις μπομπονιερες που παιρνει ο κουμπαρος,κ που επαναλαμβανω οτι δεν γνωριζα.ναι,εκεινες (οι νονες του γιου μου) γνωριζαν το εθιμο,το παραδεχτηκαν κ οι δυο.αυτο που με χαλασε ηταν η ολη συμπεριφορα (η μετεπειτα κυριως) απεναντι στο βαπτιστηρι τους,κι οχι στα δωρα που του εκαναν.το παιδι μου αγαπη ζηταει,κι οχι δωρα.ετσι κι αλλιως απο υλικης αποψης δεν του λειπουν κ πολλα...

ελπιζω να σε καλυψα,κι αν οχι,να ζητησω κ δημοσια συγνωμη απο τις κουμπαρες του δημητρη που τις ειπα λαμογια..εκανα λαθος..η σωστη λεξη ειναι αδιαφορες κι αναξιες νονες.οκ???

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Προχθές το συζητούσα αυτό με την ξαδέλφη μου που βάφτισε και όντως μου είπε ότι ή τις παίρνει η νονά ή από μισές. Πάντως εγώ όταν είναι να βαφτίσω θα πάρω μόνη μου τις μπομπο και απλά θα επικεντρώσω το μεγαλύτερο έξοδο της νονάς στο σταυρό που θα μείνει κιόλας.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις