Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εθιμο για μπομπονιερες.ξερει κανεις???

theolvas

Recommended Posts

μου ειπε χθες η κουμπαρα(που θα βαπτισει τον εφραιμ-γεωργιο) οτι στην καστορια εχουν εθιμο να παιρνει η νονα κ τις μπομπονιερες.δεν το εχω ξανακουσει,κ δεν ξερω τι πρεπει να κανω.μηπως ξερει καποια να μου πει???

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Διαφημίσεις

οι κουμπαρες που βαπτισαν το δημητρη (μακεδονισσες κι αυτες) δεν ειπαν κουβεντα για μπομπο..γι αυτο κ μου φανηκε περιεργο..κ ειπα μηπως το λεει επειδη ειναι κ μακρυνη ξαδελφη,για να μας βοηθησει οικονομικα...κ δεν θελω ετσι...αλλο αν ειναι εθιμο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

Διαφημίσεις

...τελικα οι νονες του δημητρη...πολυ λαμογια.....(ασχετο,αλλα μου την εδωσε....)δεν θα πω τιποτα ομως...

ναι,με συνεννοηση γινονται..κ δεν θα δεχομουν να τις πληρωσουν,ακομα κιαν το προτειναν,οπως δεν δεχτηκα κ στην ξαδελφη,εμεις ετσι κι αλλιως δεν εχουμε τετοιο εθιμο.μου την εδωσε ομως που δεν το προτειναν...ουτε καν,ενω υπηρχε η οικ δυνατοτητα,μιας κ το σταυρο τον πηραμε εμεις......

Διαφημίσεις

ναι,με συνεννοηση γινονται..κ δεν θα δεχομουν να τις πληρωσουν,ακομα κιαν το προτειναν,οπως δεν δεχτηκα κ στην ξαδελφη,εμεις ετσι κι αλλιως δεν εχουμε τετοιο εθιμο.μου την εδωσε ομως που δεν το προτειναν...ουτε καν,ενω υπηρχε η οικ δυνατοτητα,μιας κ το σταυρο τον πηραμε εμεις......

Ναι μωρέ άντε πάρε μόνη σου. Εγώ πάντως και χωρίς παρεξήγηση το θεωρώ λίγο υπερβολικό αυτό το έθιμο. Οι νονοί χαλάνε ούτως ή άλλως πολλά χρήματα γιατί να πληρώσουν και τις μπομπο? Άσε που επειδή δεν πολυενδιαφέρονται κιόλας παίρνουν τις πιο φτηνές οι περισσότεροι.

Αλλά πέτα καμιά σποντούλα μόλις τελιώσουν όλα. Δηλαδή, ααα ξέρετε τι άκουσα, αυτό και αυτό. Το έχετε και εσείς αυτό το έθιμο?

...βασικα οι νονες του δημητρη εχουν εξαφανιστει (η μια τελειως παρολο που μενει πολυ κοντα,κ η αλλη θελει πολυυυυ κυνηγι για να ερθει να τον δει) απο τοτε που πηραμε τη διαγνωση του.(για οσες δε γνωριζουν ο δημητρης μου εχει μια μορφη αυτισμου με κινητικο προβλημα στα δυο του χερακια,κυριως στο δεξι).γι αυτο κ τσαντιστηκα...σχολιαστε με αρνητικα οσες θελετε...αλλα πιστευω οτι η συμπεριφορα αυτη δεν ειναι σωστη απεναντι σε ενα τριχρονο.με βαση ολα αυτα ειπα αυτο που ειπα πριν κ παρακαλω να μη σχολιαστει αλλο,γιατι το θεμα ηταν αλλο.(κ δικο μου το λαθος γιατι απο πικρα μπυ ξεφυγαν λογια ασχετα με το θεμα)

ντροπή τους!!!!!!!!!

ίσα ίσα έπρεπε να είναι πιό κοντά στο παιδί και να του δινουν κι εκείνες αγάπη ...

δεν πειράζει όμως.. να είσαι γερή κοπέλα μου και να φροντίζεις τα παιδάκια σου!!!

εμάς η νονά της κόρης μου που είναι και 1η μου ξαδέρφη, τα βαφτιστικά, το σταυρό,την εκκλησία και 2 ανθοστήλες πλήρωσε .. ο κουμπάρος μας στο γάμο μας δεν πλήρωσε τίποτα!! αφού ο παπάς ήρθε στον πατέρα μου που είναι γνωστός και του ζήτησε χρήματα .. αλλά δεν πειράζει .. φτάνει που ήμαστε γεροί ..

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

το σταυρο του δημητρη,τον αγορασαμε απο ενα ξαδελφο του αντρα μου που εχει εργαστηριο χρυσοχοιας.τον πηραμε μαζι με το σετ του γαμου (δωροαπο τον αντρα μου) ενα σετ σκουλαρικια-δαχτυλιδι για τη μια νονα,μια χειροπεδα για την αλλη 9τα διαλεξαν οι ιδιες απο φωτο που εστειλα) κ μια αλυσιδα για τον αδελφο μου που μας παντρεψε,κι ετσι πετυχαμε καλυτερη τιμη.δεν μας ρωτησαν ποσο εκανε,ουτε ειπαν τιποτα για χρηματα,κι ετσι το αφησαμε...οσο για το αλλο,κι εγω πιστευω οτι ο καθενας κανει οτι νιωθει...αν φοβουνται μηπως κολλησουν αυτισμο (οπως εχει πει παλιοτερα μια καλη φιλη),η κατι αλλο απο το δημητρη,ας μην ερθουν..ο δημητρης εχει ετσι κι αλλιως ανθρωπους που τον αγαπουν κ τον νοιαζονται κ ας μην ειναι νονοι του η κατι αλλο.στολισμους κ τετοια δεν ειχα ζητησει ουτε την πρωτη φορα,ουτε τωρα,αν κ το ξερω οτι ειναι του κουμπαρου,γιατι δεν θελω να επιβαρυνω αλλους.ας ειναι καλοι νονοι για τα παιδια μου,κ ας πληρωσω εγω κ τα βαπτιστικα...ουτε λαμπαδες το πασχα ζηταω,ουτε παπουτσακια,κ τα συναφη.απλα να ξερουν τα παιδια μου οτι εχουν νονα,γιατι πιστευω οτι αν αναλαβεις να βαπτισεις ενα παιδι,πρεπει να εισαι διπλα του,γιαυτο αλλωστε ο νονος λεγεται κ πνευματικος πατερας.

ας επανελθουμε στο θεμα,απλα ηθελα να ξερω για το εθιμο,γι αυτο κ ρωτησα

Διαφημίσεις

...βασικα οι νονες του δημητρη εχουν εξαφανιστει (η μια τελειως παρολο που μενει πολυ κοντα,κ η αλλη θελει πολυυυυ κυνηγι για να ερθει να τον δει) απο τοτε που πηραμε τη διαγνωση του.(για οσες δε γνωριζουν ο δημητρης μου εχει μια μορφη αυτισμου με κινητικο προβλημα στα δυο του χερακια,κυριως στο δεξι).γι αυτο κ τσαντιστηκα...σχολιαστε με αρνητικα οσες θελετε...αλλα πιστευω οτι η συμπεριφορα αυτη δεν ειναι σωστη απεναντι σε ενα τριχρονο.με βαση ολα αυτα ειπα αυτο που ειπα πριν κ παρακαλω να μη σχολιαστει αλλο,γιατι το θεμα ηταν αλλο.(κ δικο μου το λαθος γιατι απο πικρα μπυ ξεφυγαν λογια ασχετα με το θεμα)

να σε σχολιάσουμε αρνητικά;;; τι λες τώρα;; δε θα σχολιάσω περαιτέρω αφού εσύ δεν το θέλεις...Να είστε καλά και όλα θα γίνουν και μια χαρά θα είναι η βάπτιση ασχέτως ποιος θα πληρώσει!!! Να είναι γερός και ευτυχισμένος ο Δημητράκης σου!!

για το έθιμο εδώ στην Αθήνα πάντως δεν υπάρχει...

...μαριγουλα,ευχαριστω....κι εσενα να σου ζησει...

σχολιαζω το θεμα σου γιατι τα εχω παρει πολυ τωρα... (οχι με σενα βεβαια με καποιους ανθρωπους που μονο αρνητικα μπορεις να σχολιασεις)

να σχολιασουμε εσενα αρνητικα κοπελα μου? να χαιρεσαι τα αγγελουδια σου και να μην ασχολεισαι με ανθρωπους που δεν αξιζουν. να χαιρεσαι την καθε στιγμη τους . εχω κι εγω τρια και ξερω ποση χαρα μας δινουν... κι αν καποιοι ανθρωποι επελεξαν να ειναι νονοι χωρις να ειναι διπλα στα βαφτιστηρια τους (οχι για τα δωρα) αλλα γιατι πραγματικα τα αγαπανε δεν ειναι δικο σου το λαθος(μια τετοια νονα ειχα κι εγω και ξερω τι θα πει)να ειστε εσεις διπλα τους και να τα λατρευετε...δεν χρειζονται τπτ αλλο.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΜΑ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ 6/8/04 ΝΙΚΟΛΑΣ 23/9/05

ΕΚΤΟΡΑΣ 2/2/09

Μιας και είμαι μισή από τη Βέροια και με άνδρα από την Θράκη.

Θα σου πω ότι δεν το έχουν αυτό το έθιμο σε όλη την Μακεδονία!

Αλλά δεν αξίζει να στεναχωριέσαι καθόλου για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις σε ανθρώπους!

Να είναι καλά τα παιδάκια σου και η οικογένειά σου!

Τίποτα άλλο να μη σε νοιάζει!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Αυτό το έθιμο το έχω ακούσει και εγώ, ότι ο νονός πληρώνει τις μισές μπομπονιέρες. Εμείς επειδή τυγχαίνει να βαφτιζόμαστε μεθαύριο, δε ζητήσαμε κάτι τέτοιο από τους κουμπάρους μας, μιας και κάναν αρκετά έξοδα για τη βάφτιση, άλλα νομίζω ότι ούτως ή άλλως δε θα το ζητούσα. Πάντως πλέον επειδή συνήθως οι κουμπαριές είναι μεταξύ φίλων ή συγγενών όλα γίνονται υπό συνεννόηση.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Κι εγώ ξέρω πως στη Μακεδονία υπάρχει αυτό το έθιμο.

Η κουμπάρα μου από Βέροια πρότεινε κάτι τέτοιο, αλλά επειδή είχα και κουμπάρα από εδώ (δίδυμα γαρ)... δε γινόταν να τις φορτωθεί μόνο η μία νονά. Κι έτσι τις πήρα εγώ. Σαν έθιμο όμως κι εγώ αυτό ήξερα... η νονά της μπομπονιέρες.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

σας ευχαριστω ολες για τα καλα σας λογια,να σας ζησουν τα μωρακια σας,κ καλοφωτιστο το μωρακι που βαπτιζεται αυριο.οσο για τις κοπελες που με "στολισατε" στα πμ σας,απαντω ομαδικα οτι ΔΕ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΤΕ...ο καθενας εχει γνωμη,εμενα απλως μου ξεφυγε η δικη μου σε λαθος θεμα.ζητω συγνωμη αν εθιξα καποιες,ισως εχουν βαρος στη συνειδηση,επειδη ισως ειναι κ οι ιδιες κακες νονες...ποιος ξερει???ας σταματησει εδω,σας παρακαλω...

alkyon,κουραγιο (διαβασα στους πολυτεκνους τι τραβας...)κ να χαιρεσαι τα παιδακια σου...

σας ευχαριστω ολες για τα καλα σας λογια,να σας ζησουν τα μωρακια σας,κ καλοφωτιστο το μωρακι που βαπτιζεται αυριο.οσο για τις κοπελες που με "στολισατε" στα πμ σας,απαντω ομαδικα οτι ΔΕ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΤΕ...ο καθενας εχει γνωμη,εμενα απλως μου ξεφυγε η δικη μου σε λαθος θεμα.ζητω συγνωμη αν εθιξα καποιες,ισως εχουν βαρος στη συνειδηση,επειδη ισως ειναι κ οι ιδιες κακες νονες...ποιος ξερει???ας σταματησει εδω,σας παρακαλω...

alkyon,κουραγιο (διαβασα στους πολυτεκνους τι τραβας...)κ να χαιρεσαι τα παιδακια σου...

συγνωμη αλλα σχολιασαν αρνητικα ........τι να πω? οταν δεχεσαι ή προτινεις να βαφτισεις ενα παιδακι πρεπει να εισαι σωστος δεν ειναι η μερα της βαπτισης μονο ουτε τα δωρα.