Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συμπεριφορα 4χρονου

Recommended Posts

Καλησπερα ειμαι πατερας 2 παιδιων ενος αγοριου 4 χρονων και ενος κοριτσιου 2 χρονων.

Δεν εχουμε καποιο ιδιαιτερα σοβαρο προβλημα με την συμπεριφορα του γιου μας αλλα τωρα τελευταια ειναι λιγο πιο επιθετικος απεναντι στην μικρη την μαλωνει και γενικα δεν την προσεχει.

Το αλλο που θα ηθελα περισσοτερο την βοηθεια σας ειναι οτι μας ακουει οποτε θελει αυτος οταν ειναι να κανει κατι μεσα στο σπιτι απο το να παιξει να ζωγραφισει μεχρι και να παει για υπνο το βραδυ, το αποτελεσμα ειναι να μας εκνευριζει να τον φωναζουμε καμια φορα να τον μαλωνουμε με απειλες (οτι δεν θα παιξει, οτι δεν θα κανει ποδηλατο...) και μετα ειμαστε μεσα στην στεναχωρια οτι δεν συμπεριφερομαστε σωστα και με ενα μεγαλο αγχος για το τι θα γινει οταν μεγαλωσει και αλλο.

Το παρηγορο ειναι οτι μετα καταλαβαινει με αγκαλιαζει εμενα η την μαμα του λεει οτι μας αγαπαει και τελικα κανει αυτο που τον ζηταμε, το ζητουμενο ομως ειναι να μην μαλωνουμε και να μη τον φωναζουμε.

Δεν ξερω αν αντιλαμβανομαι σωστα τα πραγματα και αγχονομαι για το αν ειμαι σωστος απεναντι του.

Θα ηθελα πραγματικα καποιες συμβουλες και αν μπορω να απευθηνθω καπου για καποιες συμβουλες στο πως μπορουμε να συμπεριφερθουμε

στα παιδακια μας.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Διαφημίσεις

Welcome to the club! Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες με 2 παιδιά. Απλά ζητάει την προσοχή σας με λάθος τρόπο και μετά το μετανιώνει. Εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με την μεγάλη μου κόρη. Όταν ξεκίνησε να φέρεται άσχημα στην μικρή της ξεκαθάρισα πως αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Της είχαμε πει πως είμαστε μια οικογένεια και πως προσέχει ο ένας τον άλλο, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι τους μικρότερους, γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς ποιος θα το κάνει; Της έδωσα κατά κάποιο τρόπο την 'δουλειά' να την προσέχει. Έπειτα θέλει πολύ πολύ πολύυυυυυυυυ υπομονή. Κι εμείς εκνευριζόμασταν πολύ και αντιδρούσαμε με τον ίδιο τρόπο. Πολλές φορές ένιωθα πως όλη την ώρα της έκανα παρατηρήσεις. Ακόμα το νιώθω μερικές φορές και προσπαθώ να επανορθώσω. Όταν εκνευρίζεσαι πάρε αναπνοές και προσπάθησε να του αποσπάσεις την προσοχή με κάτι άλλο, όλο γλύκα, μίλα του για κάτι άλλο και συγχρόνως προσπάθησε να κάνετε αυτό που πρέπει να γίνει. Σε μας αυτό πιάνει και στις δυο. Απλά πρέπει να βρεις το κουράγιο να το κάνεις και δαγκώνεις τα χείλια σου για να μην αρχίσεις να τσιρίζεις, ή ακόμα καλύτερα να το πάρεις απόφαση και να τα παίρνεις πιο χαλαρά.... αν μπορείς(εγώ ακόμα προσπαθώ... πολύ.....);)

74Qtp3.png2SeRp3.png