Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σάκχαρο - Ινσουλίνη

Recommended Posts

Κορίτσια, καλημέρα.

Θέλω να κάνω μία ερώτηση σε όσες από εσάς παρουσίασαν διαβήτη κύησης και παίρνουν ινσουλίνη.

Ξεκινήσατε την ινσουλίνη μόνο βάσει της καμπύλης σακχάρου ή κάνατε για κάποιο διάστημα μετρήσεις στο σπίτι με το μηχανάκι και βάσει αυτών των τιμών σας είπε ο γιατρός για ινσουλίνη?

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα παρουσιάσει διαβήτη κύησης και είχα πάρει ινσουλίνη τον τελευταίο μήνα, οπότε σ' αυτην την εγκυμοσύνη είμαι εξαιρετικά προσεχτική από την αρχή. Για να καταλάβετε, είμαι στην 34 εβδομάδα και έχω βάλει μόνο 1 κιλό !!! (Μου περίσευαν βέβαια 15 κιλά, οπότε η αυστηρή διατροφή μου ήρθε κουτί).

Οι μετρήσεις σακχάρου που κάνω με το μηχανάκι δείχνουν φυσιολογικές τιμές μετά τα γεύματα (κάτω από 130, εκτός και εάν φάω απολύτως ελεύθερα, οπότε φτάνω γύρω στο 150-160, αλλά αυτό το κάνω σπάνια), αλλά οι τιμές που έχω το πρωί νηστική είναι από 95 έως 110. Αφού φάω οι τιμές στρώνουν. Ο ενδοκρινολόγος λέει να πάρω ινσουλίνη το βράδυ για να ρίξω την πρωινή τιμή.

Δεν σας φαίνεται λίγο υπερβολικό? Εσείς με τι τιμές΄ξεκινήσατε την ινσουλίνη?

Διαφημίσεις

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αν στο λεει ο γιατρος σου θα πρεπει να το κανεις . Τωρα αν εχεις αμφιβολιες θα σου ελεγα να πας και σε καποιον αλλο ενδοκρινολογο. Να σε ρωτησω πως τον λενε τον ενδοκρινολογο που πας γιατι και εγω θα πρεπει να παω γιατι μου βγηκε χαμηλος ο θυροειδης και πολυ λιγο ανεβασμενη η τιμη του Σακχαρου. Να φανταστεις το οριο ηταν 140 στα 60΄και εγω εβγαλα 142΄

Ο γιατρός λέγεται Μπίκας Νικόλαος και εχει ιατρείο στην Αλεξάνδρας. Ειδικεύεται στις εγκύους. Εάν θέλεις, το απόγευμα μπορώ να σου στείλω π.μ. με το τηλέφωνό του, γιατί δεν το έχω μαζί μου τώρα.

mariab μολις μιλησες στην ψυχη μου! Ξεκινησα την εγκυμοσυνη μου ως ενα παχυσαρκο ατομο (107 κιλα) :0 .. Μολις εμεινα εγκυος, το πρωτο πραγμα που προμηθευτηκα (με τη συμβουλη του γιατρου μου) ηταν το μηχανακι για τις μετρησεις του σακχαρου. Υπηρχαν μερες που οι τιμες ηταν ανεξελεγκτες και αλλες που δεν θα μπορουσαν να ειναι και καλυτερες! Μεχρι την εβδομαδα που εκανα την καμπυλη (δεν θυμαμαι ποια ακριβως, αλλα θυμαμαι πως την εκανα μετα το β' επιπεδου) προσπαθουσα να το ρυθμισω με διατροφη. Ημουν σχεδον καθε 2 εβδομαδες στο ιατρειο του γιατρου μου (χωρις να μου παιρνει χρηματα) για να διαπιστωνουμε με τον υπερηχο αν ολα βαινουν καλως. Εγω βεβαια επειδη ηταν η 1η μου εγκυμοσυνη, φοβομουν και προσεχα τοσο πολυ τη διατροφη μου, που μπαινοντας στον 6ο ειχα φτασει στα 100 κιλα (δηλαδη -7!!!)! Τα αποτελεσματα της καμπυλης ηταν: νηστικη:110, στη μια ωρα:192, στις 2 ωρες: 247 και στις 3 ωρες 213. Μαυρα χαλια οπως καταλαβαινεις. :S .. Τεθηκα αμεσα σε αγωγη με ινσουλινη (3 φορες την ημερα απο 60 μοναδες τη φορα, δηλαδη 180 ημερησιως (!!!)) και παρ'ολ'αυτα υπηρχαν μερες που το ζαχαρο παρεμενε κολλημενο στο 240! Δεν μπορω να σου περιγραψω ποσο αγχος τραβηξα... :( .. Καθε εβδομαδα υπερηχοι και αποφασισαμε στις 38 εβδομαδες να κλεισουμε ραντεβου για να γεννησω με τεχνητες οδυνες, φοβουμενοι για ενδομητριο θανατο λογω μη ελεγχομενου διαβητη! Τελικα γεννησα με καισαρικη γιατι δεν εκανε συσπασεις η μητρα μου (αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα). Τα κιλα μου οταν γεννησα ηταν 98 και της μπεμπας μου 2.900. Ευτυχως πηγανε ολα καλα! Ο διαβητολογος που με παρακολουθουσε ειναι κορυφη (ειναι πολυ γνωστος, ειδικευεται στις εγκυμονουσες και μαλιστα βγαινει συχνα και μιλαει στην τηλεοραση), ηταν συνεχεια διπλα μου να μου δινει οδηγιες και μαλιστα ερχοταν σε επαφη και με τον γυαικολογο μου. Μια εβδομαδα πριν γεννησω μου εδωσε ενα χαρτι στο οποιο εδινε αναλυτικες οδηγιες στον γυναικολογο μου για το τι ορους θα μου χορηγησουν και πως θα μου συμπεριφερθουν εκεινη την ωρα (απο ιατρικης πλευρας, οχι σαν ατομο). Το μονο του αρνητικο ειναι πως ειναι πανακριβος! Παιρνει 150 euro την επισκεψη. Εγω ευτυχως πηγα μονο 2 φορες, τις υπολοιπες συνενοουμασταν απο το τηλεφωνο! Ζουπας λεγεται αν το εχετε ακουστα. Αυτα στα παραθετω καθαρα σαν μια δικη μου εμπειρια! Ευχομαι ολα να πανε καλα! Να χαιρεσαι το παιδακι σου και ευχομαι ολοψυχα να χαρειτε και το καινουριο μελος!

Φιλια!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

mariab αν μπορεις στειλε μου το τηλ και την διευθυνση του γιατι εγω εχω κλεισει με καποιον αλλο και μπορει να μην μου κανει να ειμαι προετοιμασμενη Σ ευχαριστω πολυ και με το καλο τα μωρακια μας

Διαφημίσεις

mariab μολις μιλησες στην ψυχη μου! Ξεκινησα την εγκυμοσυνη μου ως ενα παχυσαρκο ατομο (107 κιλα) :0 .. Μολις εμεινα εγκυος, το πρωτο πραγμα που προμηθευτηκα (με τη συμβουλη του γιατρου μου) ηταν το μηχανακι για τις μετρησεις του σακχαρου. Υπηρχαν μερες που οι τιμες ηταν ανεξελεγκτες και αλλες που δεν θα μπορουσαν να ειναι και καλυτερες! Μεχρι την εβδομαδα που εκανα την καμπυλη (δεν θυμαμαι ποια ακριβως, αλλα θυμαμαι πως την εκανα μετα το β' επιπεδου) προσπαθουσα να το ρυθμισω με διατροφη. Ημουν σχεδον καθε 2 εβδομαδες στο ιατρειο του γιατρου μου (χωρις να μου παιρνει χρηματα) για να διαπιστωνουμε με τον υπερηχο αν ολα βαινουν καλως. Εγω βεβαια επειδη ηταν η 1η μου εγκυμοσυνη, φοβομουν και προσεχα τοσο πολυ τη διατροφη μου, που μπαινοντας στον 6ο ειχα φτασει στα 100 κιλα (δηλαδη -7!!!)! Τα αποτελεσματα της καμπυλης ηταν: νηστικη:110, στη μια ωρα:192, στις 2 ωρες: 247 και στις 3 ωρες 213. Μαυρα χαλια οπως καταλαβαινεις. :S .. Τεθηκα αμεσα σε αγωγη με ινσουλινη (3 φορες την ημερα απο 60 μοναδες τη φορα, δηλαδη 180 ημερησιως (!!!)) και παρ'ολ'αυτα υπηρχαν μερες που το ζαχαρο παρεμενε κολλημενο στο 240! Δεν μπορω να σου περιγραψω ποσο αγχος τραβηξα... :( .. Καθε εβδομαδα υπερηχοι και αποφασισαμε στις 38 εβδομαδες να κλεισουμε ραντεβου για να γεννησω με τεχνητες οδυνες, φοβουμενοι για ενδομητριο θανατο λογω μη ελεγχομενου διαβητη! Τελικα γεννησα με καισαρικη γιατι δεν εκανε συσπασεις η μητρα μου (αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα). Τα κιλα μου οταν γεννησα ηταν 98 και της μπεμπας μου 2.900. Ευτυχως πηγανε ολα καλα! Ο διαβητολογος που με παρακολουθουσε ειναι κορυφη (ειναι πολυ γνωστος, ειδικευεται στις εγκυμονουσες και μαλιστα βγαινει συχνα και μιλαει στην τηλεοραση), ηταν συνεχεια διπλα μου να μου δινει οδηγιες και μαλιστα ερχοταν σε επαφη και με τον γυαικολογο μου. Μια εβδομαδα πριν γεννησω μου εδωσε ενα χαρτι στο οποιο εδινε αναλυτικες οδηγιες στον γυναικολογο μου για το τι ορους θα μου χορηγησουν και πως θα μου συμπεριφερθουν εκεινη την ωρα (απο ιατρικης πλευρας, οχι σαν ατομο). Το μονο του αρνητικο ειναι πως ειναι πανακριβος! Παιρνει 150 euro την επισκεψη. Εγω ευτυχως πηγα μονο 2 φορες, τις υπολοιπες συνενοουμασταν απο το τηλεφωνο! Ζουπας λεγεται αν το εχετε ακουστα. Αυτα στα παραθετω καθαρα σαν μια δικη μου εμπειρια! Ευχομαι ολα να πανε καλα! Να χαιρεσαι το παιδακι σου και ευχομαι ολοψυχα να χαρειτε και το καινουριο μελος!

Φιλια!

Φαίη να σου ζήσει το μωράκι σου!! Τώρα που γέννησες εξαφανίστηκε ο διαβήτης ή παραμένει?

Φαίη να σου ζήσει το μωράκι σου!! Τώρα που γέννησες εξαφανίστηκε ο διαβήτης ή παραμένει?

Σ'ευχαριστω πολυ! Κι εσυ να χαιρεσαι το παιδακι σου και με το καλο να ερθει και το δευτερο!

Να σου πω την αληθεια δεν το εχω κοιταξει (εννοω δεν εχω ξανακανει την καμπυλη). Οι μετρησεις μου ομως στο σπιτι, ειναι μια χαρα (μετα απο γλυκο να φανταστεις, ειχα μονο 84! Αυτο αν τολμουσα να το κανω στην εγκυμοσυνη θα ειχε φτασει το ζαχαρο στο 240..) Παντως το εχω στο προγραμμα να την κανω την καμπυλη γιατι θελω να μεινω εγκυος ξανα μεσα στην επομενη διετια και θελω να ξερω τι γινεται! Θα την ειχα κανει ηδη αλλα μεχρι στιγμης τρεχαμε με καποια προβληματα υγειας που ειχε το παιδι! Μολις συνηλθε η μικρη ειπαμε να παμε διακοπουλες να το ευχαριστηθουμε κι εμεις το παιδακι μας αφου μεχρι τωρα μπαινοβγαιναμε στο Παιδων, οποτε παλι δεν πηγα. Τελος, οταν γυρισαμε απο διακοπες, χτυπησε ο αντρας μου με τη μηχανη την ωρα που δουλευε κι επειδη επαθε "καλη" ζημια στο ποδι και στη μεση, επρεπε να τρεξω μονη μου για τα διαδικαστικα που αφορουσαν το γαμο και τη βαφτιση (εχω γραψει και σε αλλο post πως δεν εχω παντρευτει, τωρα στις 20/09 θα κανω γαμο και βαφτιση μαζι!), οποτε για αλλη μια φορα αναβληθηκε η καμπυλη! Οταν με το καλο την κανω, θα σου πω τι εδειξε! Με το καλο να ερθει το αγγελουδι σου!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Σ' ευχαριστώ Φαίη μου!! Είναι το πρώτο παιδάκι μου και ανυπομονώ..

Όσο για τη καμπύλη να πάς οπωσδήποτε.. Σου εύχομαι περαστικά για τον άντρα σου και εύχομαι το παιδάκι σου να μην έχει κάτι σοβαρό!!!

Η ώρα η καλή!!

Ρε κορίτσια θα ήθελα να ρωτήσω τις υπόλοιπες κοπέλες γιατί πραγματικά έχω αγωνία..

Όσες παρουσιάσατε ζάχαρο κατά την εγκυμοσύνη και κάνατε διατροφή ή ινσουλ΄΄ινη,

αφού γεννήσατε εξαφανίστηκε?

Είμαι στην 28η εβδομάδα, παρουσίασα διαβήτη κύησης και προς το παρόν το ελέγχω.

Τρέμω ομως, θα μείνει και μετά?

Πείτε μας κοπέλες που έχουν πείρα στο θέμα..

Ο δικος μου ενδοκρινολογος μου ελεγε οτι περισσοτερο τον ενδιαφερει η πρωτη τιμη, δλδ οταν ημουν νηστικη. Στις 2 εβδομαδες διατροφης και αφου το νηστικο ηταν γυρω στο 112 ξεκινησαμε ινσουλινη. Δυο φορες τη βδομαδα του εστελνα τις τιμες που μετραγα με φαξ και μιλαγαμε στο τηλ σχεδον καθημερινα. Μεχρι να γεννησω αλλαζαμε συνεχεια τις δοσεις, προς στο τελος μαλιστα τις μειωσαμε αρκετα γιατι παθαινα συχνα υπογλυκαιμια (μετραγα κατω απο 0,50, μια φορα μετρησα και 0,37, ουτε στον εχθρο μου κοριτσια!). Εννοειται πως γεννησα με καισαρικη την 38η εβδομαδα και το μωρο την πρωτη μερα το κρατησανε στη μενν για παρακολουθηση (μη τυχον παθει υπογλυκαιμια, ευτυχως ολα καλα). Σταματησα την ινσουλίνη μια μερα πριν γεννήσω και μετά τη γέννα έκανα μετρήσεις νηστική και μετά το μεσημεριανό και έπαιρνα τηλεφωνο τον γιατρό μου και τον ενημέρωνα. Συνέχισα τις πρωινές μετρήσεις για κανα μήνα περίπου και πριν λίγες μέρες έκανα ξανά καμπύλη. Οι τιμές μου είναι πολύ καλές, απλά ο γιατρός μου είπε ότι θα ήθελε η πρώτη μέτρηση (πριν τη γλυκόζη) να ήταν κάτω από 100 (είναι 106 με όρια 85-110), αλλά για την ώρα όλα καλά μου είπε και δεν κάνω τίποτα.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν μετά τη γέννα όλα επιστρέφουν στα φυσιολογικά. Απλά ο διαβητης κύησης μπορεί να ειναι μια ένδειξη για το μέλλον, για μας δλδ... Ειδωμεν...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

εγω εκανα ινσουλινη στη δευτρη εγκυμοσυνη και αυστηρη διαιτα. μου ειχε πει ο γιατρος οτι μπορω μετα να φαω αφοβα γιατι ειναι της εγκυμοσυνης αλλα στο μελλον αν παρω κιλα να το προσεχω.οταν γεννησα τηλ του γιατρου αμεσως να ρωτησω αν μπορω να φαω κανονικα.σε πληροφορω οτι ετρωγα μονο σοκολατες:lol::lol: και καπου καπου εκανα και καμια μετρηση αλλα ηταν ολα φυσιολογικα.στο χρονο εκανα και μια καμπυλη και παλι ολα καλα.μην ανησυχεις αν κανεις οτι σου λεει ο γιατρος θα εισαι μια χαρα:wink:

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Ρε κορίτσια θα ήθελα να ρωτήσω τις υπόλοιπες κοπέλες γιατί πραγματικά έχω αγωνία..

Όσες παρουσιάσατε ζάχαρο κατά την εγκυμοσύνη και κάνατε διατροφή ή ινσουλ΄΄ινη,

αφού γεννήσατε εξαφανίστηκε?

Είμαι στην 28η εβδομάδα, παρουσίασα διαβήτη κύησης και προς το παρόν το ελέγχω.

Τρέμω ομως, θα μείνει και μετά?

Πείτε μας κοπέλες που έχουν πείρα στο θέμα..

Gioulies κι εγω ε'ιχα εμφανίσει ζαχαρο στην πρωτη εγκυμοσύνη. Αρχικά εκανα διατροφή αλλά οι τιμές δεν ήταν πάντα καλές οπότε προχώρησα στην ινσουλίνη. Το ζαχαρο επηρεασε τον πλακούντα - γρηγορη ωρίμανση- με αποτελεσμα επρεπε να γεννήσω πριν μπω στην 38η εβδ. Απότελεσμα της διαιτας και της προωρης γεννας, ηταν το μωρο να γεννηθεί 2440 και έμεινε όλες τις ημερες στη ΜΕΝΝ -λόγω βαρους-. Μετα τη γέννα το ζαχαρο επανήλθε στα φυσιολογικά επιπεδα.

Σήμερα παω να πάρω τα αποτελεσματα της καμπύλης. Ειμαι σίγουρη ότι θα έχω πάλι. Μου το είχε πει και τότε ο ενδοκρινολόγος

Gioulies κι εγω ε'ιχα εμφανίσει ζαχαρο στην πρωτη εγκυμοσύνη. Αρχικά εκανα διατροφή αλλά οι τιμές δεν ήταν πάντα καλές οπότε προχώρησα στην ινσουλίνη. Το ζαχαρο επηρεασε τον πλακούντα - γρηγορη ωρίμανση- με αποτελεσμα επρεπε να γεννήσω πριν μπω στην 38η εβδ. Απότελεσμα της διαιτας και της προωρης γεννας, ηταν το μωρο να γεννηθεί 2440 και έμεινε όλες τις ημερες στη ΜΕΝΝ -λόγω βαρους-. Μετα τη γέννα το ζαχαρο επανήλθε στα φυσιολογικά επιπεδα.

Σήμερα παω να πάρω τα αποτελεσματα της καμπύλης. Ειμαι σίγουρη ότι θα έχω πάλι. Μου το είχε πει και τότε ο ενδοκρινολόγος

Περιμένω να μου πείς τα νέα σου!!

Βλέπω οτι είσαι στην 29η ρβδομάδα, μέχρι τώρα δεν έκανες διατροφή?

Αν έκανες, μπορεί και να το έχεις ρυθμίσει..

Εμένα μου είπε οτι στην επόμενη εγκυμοσύνη Πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσουμε αμέσως τη διατροφή..

Δεν άργησες λιγάκι να κάνεις τη καμπύλη?

Να σας ρωτήσω και εγώ να μου πείτε τι ξέρετε;

Μετά την καμπύλη ζαχάρου που είχε ως εξής: 1η μέτρηση:68, 2η: 189, 3η: 196 και τελευταία: 157 (ανά μία ώρα οι μετρήσεις), κάνω διατροφή που μου δώσανε από το αντίστοιχο τμήμα του Αλεξάνδρας και μετριέμαι με ένα μηχανάκι να δω που είμαι.

Κάνω την διατροφή μία βδομάδα τώρα, οι μετρήσεις μετά το πρωινό παίζουν από 135 ως 176, οι μετρήσεις την υπόλοιπη ημέρα είναι καλές, πως σας φαίνονται τα νούμερά μου; λέτε να γλιτώσω την ινσουλίνη; Μετά από 9 μέρες θα ξαναπάω στο Αλεξάνδρας να τους δείξω τα αποτελέσματα.

Και κάτι ακόμα πήγα σήμερα στο ΙΚΑ να μου γράψει ο γυναικολόγος τις ταινίες και τις βελονίτσες που χρησιμοποιώ για το μηχανάκι, δεν μου τις έγραψε επειδή δεν παίρνω ινσουλίνη, ισχύει αυτό που λέει ή αν το ψάξω λίγο παραπάνω θα καταφέρω να τις γράψω;

Ευχαριστώ κορίτσια.

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

Να σας ρωτήσω και εγώ να μου πείτε τι ξέρετε;

Μετά την καμπύλη ζαχάρου που είχε ως εξής: 1η μέτρηση:68, 2η: 189, 3η: 196 και τελευταία: 157 (ανά μία ώρα οι μετρήσεις), κάνω διατροφή που μου δώσανε από το αντίστοιχο τμήμα του Αλεξάνδρας και μετριέμαι με ένα μηχανάκι να δω που είμαι.

Κάνω την διατροφή μία βδομάδα τώρα, οι μετρήσεις μετά το πρωινό παίζουν από 135 ως 176, οι μετρήσεις την υπόλοιπη ημέρα είναι καλές, πως σας φαίνονται τα νούμερά μου; λέτε να γλιτώσω την ινσουλίνη; Μετά από 9 μέρες θα ξαναπάω στο Αλεξάνδρας να τους δείξω τα αποτελέσματα.

Και κάτι ακόμα πήγα σήμερα στο ΙΚΑ να μου γράψει ο γυναικολόγος τις ταινίες και τις βελονίτσες που χρησιμοποιώ για το μηχανάκι, δεν μου τις έγραψε επειδή δεν παίρνω ινσουλίνη, ισχύει αυτό που λέει ή αν το ψάξω λίγο παραπάνω θα καταφέρω να τις γράψω;

Ευχαριστώ κορίτσια.

Αγγέλα μου δε ξέρω αν θα γλιτώσεις την ινσουλίνη αλλά είναι λίγο υψηλά!! Εμένα ο γιατρός σαν όρια μου έχει γράψει κάτω απο 95 νηστικο και κάτω απο 130 -140 μετά απο μια ώρα..

Τι τρώς το πρωί? Μήπως το επηρεάζει?

Όσο για τις ταινίες ο άνθρωπος είναι βλάκας..

Εμένα ο δικός μου μου έγραψε 2 πακετάκια και επειδή τόσα δικαιούμαστε εμείς μόνο, μου είπε τέλος του μήνα να ξαναπάω να μου γράψει άλλο ένα.. Απλά μου έγραψε και μια ινσουλίνη και μου είπε να τη πετάξω.. Μόνο για να διακαιολογήσει τη συνταγή το έκανε.. Και με δέχεται εννοείται χωρίς ραντεβού, επειδή είμαι έγκυος..

Διαφημίσεις

Το πρωί τρώω ένα ποτήρι γάλα 240 γραμμάρια, δύο φρυγανιές σικάλεως και είτε ένα αυγό ή δύο φέτες γαλοπούλα. Λες να κόψω τις γαλοπούλες και το αυγό; Εσένα τι σου έχει για πρωινό;

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

Το πρωί τρώω ένα ποτήρι γάλα 240 γραμμάρια, δύο φρυγανιές σικάλεως και είτε ένα αυγό ή δύο φέτες γαλοπούλα. Λες να κόψω τις γαλοπούλες και το αυγό; Εσένα τι σου έχει για πρωινό;

Eγώ τρώω λίγο γιαούρτι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας να σκεφτείς), μισο φλυτζανάκι χυμό και 2 φρυγανιές με λίγο βούτυρο..

Και κατά τις 11, τρώω 2 φρυγανιές και μισή φέτα μιλνερ και μισή φέτα γαλοπούλα..

Είναι λιγότερα απο οσα λέει αλλα τρώω έτσι γιατί φοβάμαι μην ανέβει..

εμενα μου τα εγραψε ο ενδοκρινολογος γιατι μου ειπαν πως οι γυναικολογοι δεν εχουν το δικαιομα. Ευτυχως ηταν πολυ καλος ο γιατρος και μου τα εγραψε χωρις προβλημα

Kαλησπέρα σας κορίτσια,εγώ είμαι διαβητική από 11 ετών.Δεν είναι κύησης ο διαβήτης,είναι τύπου 1.

Eγώ τρώω λίγο γιαούρτι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας να σκεφτείς), μισο φλυτζανάκι χυμό και 2 φρυγανιές με λίγο βούτυρο..

Και κατά τις 11, τρώω 2 φρυγανιές και μισή φέτα μιλνερ και μισή φέτα γαλοπούλα..

Είναι λιγότερα απο οσα λέει αλλα τρώω έτσι γιατί φοβάμαι μην ανέβει..

Gioulies μου,ακολουθείς την δίαιτα των 2200 θερμίδων που δίνουν για διαβήτη κύησης;Γιατί περισσότερο κάνει να φας κάτι ελάχιστο,λιγότερο απαγορεύεται γιατί είναι ήδη αυστηρή για έγκυο,και έτσι δεν θα τρέφεται το παιδί σωστά.

Δεύτερον,σου έχει επιτρέψει ο γιατρός σου να πίνεις χυμούς;Ο χυμός χτυπάει κόκκινο στις τιμές του διαβήτη κι αυξάνει κάποια ουσία σε συνδιασμό με σάκχαρο στον οργανισμό,ίσως την ουρία,αλλά δεν θυμάμαι καλά.Εγώ ως διαβητική πίνω σπάνια χυμούς,και τώρα με την κύηση μου το έχει απαγορεύσει πλήρως.

Kαλησπέρα σας κορίτσια,εγώ είμαι διαβητική από 11 ετών.Δεν είναι κύησης ο διαβήτης,είναι τύπου 1.

Gioulies μου,ακολουθείς την δίαιτα των 2200 θερμίδων που δίνουν για διαβήτη κύησης;Γιατί περισσότερο κάνει να φας κάτι ελάχιστο,λιγότερο απαγορεύεται γιατί είναι ήδη αυστηρή για έγκυο,και έτσι δεν θα τρέφεται το παιδί σωστά.

Δεύτερον,σου έχει επιτρέψει ο γιατρός σου να πίνεις χυμούς;Ο χυμός χτυπάει κόκκινο στις τιμές του διαβήτη κι αυξάνει κάποια ουσία σε συνδιασμό με σάκχαρο στον οργανισμό,ίσως την ουρία,αλλά δεν θυμάμαι καλά.Εγώ ως διαβητική πίνω σπάνια χυμούς,και τώρα με την κύηση μου το έχει απαγορεύσει πλήρως.

Ακολουθώ δίαιτα 1800 θερμίδων..

Χυμό πίνω σκέψου 2 γουλιές, όσο είναι ο χυμός απο ενα πορτοκάλι..

Αντί για φρούτο..

Τρώω λιγότερο γιατί φοβάμαι.. Το μωρό το παρακολουθούμε με τον γιατρό και δείχνει τρείς μέρες μεγαλύτερο απο το κανονικό..

Δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρή δίαιτα για το μωρό, αφού έχει γάλα, γιαούρτι, φρούτα, κρέας μέχρι και μακαρόνια.. Μέχρι bacon εχει μια στο τόσο που λέει ο λόγος!!! Στερητικη είναι για μας που έχουμε μάθει να τρωμε και καμια σοκολατίτσα και κανα σουβλάκι που και που!! :confused: :confused:

Τι να κάνουμε? Υπομονή.. :roll: :roll:

Ακολουθώ δίαιτα 1800 θερμίδων..

Χυμό πίνω σκέψου 2 γουλιές, όσο είναι ο χυμός απο ενα πορτοκάλι..

Αντί για φρούτο..

Τρώω λιγότερο γιατί φοβάμαι.. Το μωρό το παρακολουθούμε με τον γιατρό και δείχνει τρείς μέρες μεγαλύτερο απο το κανονικό..

Δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρή δίαιτα για το μωρό, αφού έχει γάλα, γιαούρτι, φρούτα, κρέας μέχρι και μακαρόνια.. Μέχρι bacon εχει μια στο τόσο που λέει ο λόγος!!! Στερητικη είναι για μας που έχουμε μάθει να τρωμε και καμια σοκολατίτσα και κανα σουβλάκι που και που!! :confused: :confused:

Τι να κάνουμε? Υπομονή.. :roll: :roll:

Να σου πω εγώ τί είναι στέρηση,που είμαι διαβητική από 11 ετών...:roll:

Τα φρούτα που σου γράφει στο διαιτολόγιο,πρέπει να τα τρώμε ολόκληρα,για να απορροφάται το σύμπλεγμα των ινών που έχει το φρέσκο φρούτο.Γι αυτό δεν σου δίνει ως ισοδύναμο τον χυμό τους.Ο γιατρός σου ξέρει καλύτερα,απλά προσπαθώ να δω τις διαφορές.Εύχομαι όπως και να χει ό,τι καλύτερο,και να φας σοκολατίτσα σύντομα!