Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποτε σταματαει το γαλα???

Recommended Posts

γεια σας..

να σας πω και εγω τι εγινε μπας και βγαλω καποια ακρη.

γεννησα περυσι με καισαρικη.θηλασα το μωρο με χιλια βασανα περιπου 40 μερες ενω ηθελα να θηλασω περισσοτερο.επεσα σε κακους γιατρους(παιδιατρο και γυναικολογο).οι πρωτες 30 μερες θηλασμου ηταν αψογες.σιγα σιγα μειωθηκε το γαλα ωσπου αναγκαστηκα και εδωσα συμπληρωμα και οπως καταλαβαινετε το εχασα το παιχνιδι.

ο μικρος ειναι τωρα 11 μηνων, τρωει κανονικα τα γευματα του και πινει γαλα πρωι-βραδυ και καμμια φορα στη μεση της νυχτας

πριν 2 βδομαδες περιπου εκει που εκανα μπανιο παρατηρησα το στηθος μου λιγο πρησμενο.πιεσα τη θηλη και εβγαλε σταγονες γαλα εκει που δεν ειχα καθολου.να σημειωσω οτι απο τη στιγμη που γεννησα καθε φορα το μπανιο ειναι ιεροτελεστια.δηλαδη peeling στο σωμα και διαφορες κρεμες για να νιωσω καλυτερα βρε παιδι μου. εκανα μαλαξεις στο στηθος βαζοντας τις κρεμες αλλα ποτε με τρομερη ενταση η τριψιμο(τι τριψιμο θελει να αποροφηθει μια κρεμα σωματος ενυδατικη?)

τι συμβαινει?ειναι επικινδυνο για το στηθος μου?μπορει να παθω τιποτα?ο γιατρος που με εξετασε μετα τη γεννα και αφου ειχε σταματησει το γαλα δεν μου ειπε να παρω χαπια η τιποτε τετοιο να "καθαρισω".να αρχισω να βγαζω το γαλα με το θηλαστρο η να το αφησω ως εχει?

συγνωμη για τη ζαλαδα αλλα νιωθω λιγο περιεργα.οταν ηθελα γαλα δεν ειχα και τωρα εμφανιστηκε...διακοπες πηγε?:confused:

Διαφημίσεις

πιθανον να εχεις ανεβασμενη προλακτινη εξου και το γαλα απο τη θηλη.πηγαινε κανε ενα ορμονικο ελεγχο σε ενα μικροβιολογικο εργαστηριο να δεις τι γινεται

,,,,,,,?

Εγώ θα σου πω και τα δύο τινά κι εσύ αποφασίζεις.

1) Αφήνεις το στήθος όπως έχει χωρίς να το πειράζεις (εννοώ μην το πατάς να βγάζει γάλα). Ακόμα και χρόνια μετά τον αποθηλασμό, είναι φυσιολογικό να βγαίνουν σταγόνες γάλα. Σιγά σιγά θα σταματήσουν.

2) Μπορείς να κάνεις επαναγαλακτισμό και αυτά τα 2-3 γεύματα γάλακτος που πίνει το μωρό σου να του τα δίνεις εσύ με το δικό σου γάλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Εγώ θα σου πω και τα δύο τινά κι εσύ αποφασίζεις.

1) Αφήνεις το στήθος όπως έχει χωρίς να το πειράζεις (εννοώ μην το πατάς να βγάζει γάλα). Ακόμα και χρόνια μετά τον αποθηλασμό, είναι φυσιολογικό να βγαίνουν σταγόνες γάλα. Σιγά σιγά θα σταματήσουν.

2) Μπορείς να κάνεις επαναγαλακτισμό και αυτά τα 2-3 γεύματα γάλακτος που πίνει το μωρό σου να του τα δίνεις εσύ με το δικό σου γάλα.

η αληθεια ειναι οτι το δευτερο μου εχει περασει εντονα απο το μυαλο.το θεμα ειναι οτι μεχρι σημερα δουλευα σαν τρελη επειδη εχω δικο μου κεντρο ξενων γλωσσων.απο σημερα ξεκιναμε διακοπες με καλοκαιρινα μαθηματα χαλαρα ομως. απο τα μεσα αυγουστου ομως μπαινω παλι σε δουλεια, με μια ανακαινιση και πολυ τρεξιμο. αξιζει το κοπο να ξεκινησω διαδικασια επαναγαλακτισμου και να σταματησω παλι σε 1 1/2 μηνα? :confused:

Γιατί να την σταματήσεις μετά; Θα είναι πιο εύκολο να αντλείς γάλα μετά τον επαναγαλακτισμό, δεν θα παίρνει πολλή ώρα. Μπορεί με 3-4 αντλήσεις (μπορεί να λέω και πολλές) να καλύπτεις τα 2 γεύματα άνετα. Θα προλαβαίνεις να κάνεις τόσες μέσα στο 24ωρο έτσι; Αν πεις ότι θα είναι μια το πρωί πριν φύγεις και μια το βράδυ πριν κοιμηθείς. Επίσης υπάρχει κι η μεταμεσονύχτια (αν αντέχεις) που κάνει πολύ καλό στην παραγωγή.

Ό,τι αποφασίσεις εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε :D

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• 3 months later...

καλησπερα!εχω σταματησει να θηλαζω το μικρο μου εδω κ δυομισι μηνες περιπου κ παρολα αυτα εχω ακομα γαλα...οχι οπως πριν αλλα αν πιεσω το στηθος μου βγαζει κανονικα..σε ποσο καιρο θα σταματησει εντελως εμπειρες μαμαδες??

MkhCp3.png

Να το βγάζεις με το θήλαστρο μέχρι να σταματήσει τελέιως ή να πάρεις χάπια τα οποία θα σου τα δώσει ο γυναικολόγος σου. Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να πάθεις μαστίτιδα. Κρίμα όμως που σταμάτησες αφού έχεις ακόμη.

απο την αρχη αντλουσα με θηλαστρο κ γνωριζω σχετικα..αλλο ρωτησα ομως..ξερει καμια μανουλα σε ποσο καιρο σταματαει ε ν τ ε λ ω ς το γαλα χωρις χαπια κ τα σχετικα??

MkhCp3.png

Εγώ από όσο ξέρω,το γάλα για να σταματήσει πρέπει να ελλατώνεις σιγά σιγά τα γεύματα του παιδιού έτσι ώστε ο οργανισμός να παίρνει την εντολή ότι ο γάλα σταματάει αργά και σταθερά.Δεν γίνεται μία μέρα να πεις σταματάω να θηλάζω και το γάλα να κοπεί μόνο του.Μειώνεις τα γεύματα του παιδιού και το σώμα παράγει όλο και λιγότερο γάλα.Όσο δηλαδή τραβάει το παιδί τόσο παράγει.Οσπου κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Να σου πώ αυτη την απορία έχω και εγώ και πιό συγκεκριμένα...πόσο καιρό πριν αν θέλει μία γυναίκα να σταματήσει το θηλασμό,πρέπει να αρχίσει να ελαττώνει τα γεύματα του μωρού?:roll:

έχω ένα ταξίδι στο εξωτερικό που πρέπει να κάνω αρχές δεκεμβρίουκαι όπως πάε τοθέμα δεν βλέπω να έχω σταματήσει το θηλασμό. Η πιτσιρία το μπουκάλι ουτε να το δει ζωγραφιστό...και το ταξιδι είναι μόνο γα 3 μέρες....κρίμα να το κοβω σιγά σιγά για τοσο λίγο διάστημα που θα λείψω...και από την άλλη..η μπέμπα τι θα τρώει?δεν πρέπει να έχει σινηθίσει το ξένο??και από πότε το αρχίζω?αφού τώρα της φτάνει το δικό μου...

ntinti δε χρειαζεται να κοψεις τον θηλασμο απλα σιγα σιγα θα βγαζεις λιγο γαλα με το θηλαστρο να συνηθιζει στο μπουκαλι κ ενα μηνα πριν πας ταξιδι θα βγαζεις γαλα οταν θα ειναι να της δωσεις την κρεμα γιατι θα εχεις αρχισει ως τοτε, κ θα το βαζεις στην καταψυξη για τις τρεις μερες,εννοειται πως στο ταξιδι θα παρεις μαζι σου το θηλαστρο θα βγαζεις το γαλα κ θα το πετας για να μην παθεις κ καμια μαστιτιδα.νομιζω πως ειναι μια καλη λυση,Καλη επιτυχια:-P

8mvWp2.png8ndUp2.png

Διαφημίσεις

ntinti δε χρειαζεται να κοψεις τον θηλασμο απλα σιγα σιγα θα βγαζεις λιγο γαλα με το θηλαστρο να συνηθιζει στο μπουκαλι κ ενα μηνα πριν πας ταξιδι θα βγαζεις γαλα οταν θα ειναι να της δωσεις την κρεμα γιατι θα εχεις αρχισει ως τοτε, κ θα το βαζεις στην καταψυξη για τις τρεις μερες,εννοειται πως στο ταξιδι θα παρεις μαζι σου το θηλαστρο θα βγαζεις το γαλα κ θα το πετας για να μην παθεις κ καμια μαστιτιδα.νομιζω πως ειναι μια καλη λυση,Καλη επιτυχια:-P

Να σου πω δεν έχεις άδικο...και εγω έτσι το είχα σκεφτεί..απλά η πιτσιρίκα δεν θέλει ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ το μπουκάλι,κλαίει γοεραααα μέχρι να πιάσει στήθος αλλιώς κοιμάται από τη κούραση και το πολύ κλάμα.Επίσης επείδη από την αρχή είχα πολύ γάλα,έχω ήδη στην κατάψυξη γάλα αλλά νομίζ οτι όσο παιρνάει ο καιρός τόσο πιό δύσκολο θα είναι το θέμα μπουκάλι..

μπορει να μου πει καποια κοπελα σε ποσο καιρο αφου ειχε η δ η σταματησει εντελως το θηλασμο δεν ειχε σταγονα γαλα??δεν θηλαζω καθολου εδω κ δυομισι μηνες οπως προειπα...δεν χρειαζονται χαπια στην περιπτωση μου κ επισης να σημειωσω πως ειχα σταγονες απο τον εβδομο μηνα της εγκυμοσυνης(πολυ πολυ νωρις φανταζομαι..).

MkhCp3.png

Γάλα μπορεί να βλέπεις για αρκετό καιρό μέχρι να σταματήσει εντελώς. Μην πειράζεις το στήθος σου και του δίνεις ερέθισμα, άφησε το και θα σταματήσει σιγά σιγά. Αν διαβάσεις και παραπάνω θα δεις κι άλλες παρόμοιες εμπειρίες από άλλες μαμάδες.

Anastasia73, διάβασε αν θέλεις εδώ κι εδώ και ενημερώσου για την χρήση του χαπιου αποθηλασμού και τι μπορεί να πάθει κάποιος που θα το πάρει.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

μπορει να μου πει καποια κοπελα σε ποσο καιρο αφου ειχε η δ η σταματησει εντελως το θηλασμο δεν ειχε σταγονα γαλα??δεν θηλαζω καθολου εδω κ δυομισι μηνες οπως προειπα...δεν χρειαζονται χαπια στην περιπτωση μου κ επισης να σημειωσω πως ειχα σταγονες απο τον εβδομο μηνα της εγκυμοσυνης(πολυ πολυ νωρις φανταζομαι..).

αν και είναι ακόμα νωρίς γιανα ξέρω ακριβώς να σου απαντήσω να σου πω μόνο ότι γάλα (το πρωτόγαλα που εμφανιζεται με κάτι κιτρινες σταγόνες) είχα από τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης.Οπότε αυτό δεν παίζει ρόλο για το πότε θα κοπεί τελείως το γαλα μετα

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια,

ξεκίνησα τον αποθηλασμό στην Μαίρι μου εδώ και 2 εβδομάδες, σταδιακά , απο 2 φορές την ημέρα σε 1 φορά, μετά οχι 30 λεπτά τη φορά πήγαμε στα 10 λεπτά, μετά κάθε 2 ημέρες κλπ.

Όμως δεν σταματάει το γάλα με τίποτα, συνεχίζει να κατεβάζει γάλα το στήθος, οχι βέβαια σε μεγάλη ποσότητα, αλλά το νιώθω βαρύ, όχι με γρομπαλάκια αλλά βαρύ και όταν κάνω μπάνιο με ζεστό νερό και ελαφρύ μασάζ, βγάζει γάλα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

φοβάμαι αν το αφήσω μέσα μήπως πάθω μαστήτιδα ή τίποτα άλλο? Έχω και ιστορικό απο τη μητέρα μου για καρκίνο του μαστού και αναρωτιέμαι αν κάνει κακό που μένει μέσα.

Τι να κάνω???????????

.png

• 3 weeks later...

Θα συμφωνήσω στο γεγονός ότι το θέμα του αποθηλασμού δεν είναι απλή υπόθεση.Ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα για εμένα αλλά επειδή το θέμα είναι πολύ ουσιαστικό ,αν υπάρχει κάποια κοπέλα πιό ενημερωμένη με το πως θα πρέπει να γίνει όλη αυτή η διαδικασία...(π.χ. Αγλαίιιαααααα;) αν ακούς φώτισέ μας...!:idea::idea:) ας μας δώσει κάποιες "οδηγίες" προς ναυτιλομένους....!

• 6 months later...

Το μωρακι μου απογαλακτιστηκε μονο του 5.5 μηνων γιατι ο θηλασμος τον κουραζε κι αυτος πεινουσε. Πεινουσε πολυ και εκλεγε κατα τη διαρκεια θηλασμου. Θεωροντας οτι ισως να μην εχω αρκετο γαλα του δωσαμε συμπληρωμα κι αυτο ηταν το τελος του θηλασμου. Μολις ειδε ποσο ευκολο ειναι το μπουκαλι, ηθελε μονο μπουκαλι.

Τωρα μετα απο 2 μηνες που θεωρουσα οτι εχει τελειωσει το γαλα μου το στηθος μου πρηστηκε και εχω παλι γαλα. Μην φανταστειτε οτι ρεει αφθονο, παντως εχω. Πως γινεται αυτο? Δεν νομιζω οτι ειναι κατι το φυσιολογικο.

Μηπως ξερει κανενας?

a0emy25qixu8hjtz.png