Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΛΥΣΙΜΟ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΣΕΝΤΟΝΙΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πετσέτες και σεντόνια τα πλένω μαζί στους 90 βαθμούς. Αν μια πετσέτα υποπτευθώ ότι μπορεί να βγάλει χρώμα τότε την πλένω μόνη της ή μαζί με τα σεντόνια χρησιμοποιώντας χρωμοπαγίδα. Γενικά αγοράζω ανοιχτόχρωμες πετσέτες (λευκές, εκρού), ώστε να μην έχω προβλήματα στην πλύση.

Grow up and get a life!

εγω τα βαζω ολα μαζι.

βασικα εχω χωρίσει τα ρουχα μας σε 2 κατηγορίες, ανάλογα με το ΧΡΩΜΑ,

σκούρα και ανοιχτόχρωμα.

και αναλογα ξεχωριζω.

οι χρωμοπαγιδες για μενα ειναι απαραίτητες στα ανοιχτόχρωμα- 2 βαζω γιατι εκει μεσα ειναι κ τα ασπρα:-D:grin::-D

μεχρι τωρα δεν εχω πρόβλημα.

και το καλύτερο.....δεν σιδερώνω ποτε.

δεν ξερω πως γινετε αλλα τσαλακωμένοι δεν είμαστε..8):cool:

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Aν τα σεντόνια είναι γνήσια αμερικάνικα δεν παθαίνουν τίποτα στους 90.

Για να πω την αμαρτία μου ούτε και γω τα σιδερώνω!:oops::oops:

Grow up and get a life!

Διαφημίσεις

εγω παλι τα σιδερωνω,κανενα κολπο βρε κοριτσια για να ειναι μαλακεςκαι αφρατες οι πετσετες?οτι θελετε εχω βαλει ουτε το μαλακτικο κανει τιποτα..

εγω παλι τα σιδερωνω,κανενα κολπο βρε κοριτσια για να ειναι μαλακεςκαι αφρατες οι πετσετες?οτι θελετε εχω βαλει ουτε το μαλακτικο κανει τιποτα..

Nα αγορασεις στεγνωτηριο...

Αμα δειτε ποσο μαλακες και αφρατες βγαινουν οι πετσετες απο εκει μεσα.

Και τα σεντονια φυσικα.

Η Ολυμπία έχει απόλυτο δίκιο! Το έψαξα πάρα πολύ το θέμα. Ρώτησα και ξαναρώτησα. Κανένα μαλακτικό. Μόνο στεγνωτήριο!

Grow up and get a life!

Κορίτσια αγόρασα κι εγώ στεγνωτήριο αλλά μου φαίνεται ότι ταλαιπωρεί πολύ τα ρουχα και βγαίνουν σαν παλιά . Επίσης νομίζω ότι τα ρούχα μαζεύουν. Εσεις τι γνωμη έχετε?

Γεια σας κορίτσια!

συμφωνώ οτι το στεγνωτηριο ταλαιπωρει τα ρουχα παρα πολύ. άσε που καιει και πολυ ρευμα και δεν ειναι καιρος για εξοδα....

Το κολπο που κανω εγω είναι ότι βαζω το μαλακτικο στο μεσο της πλύσης και έτσι γίνονται πιο απαλά τα ρούχα και μυρίζουν και πιο ωραια.

YN5Cp2.png

5Jayp2.png

Διαφημίσεις

εμενα η πεθερα μου εχει στεγνωτηριο και συνηθως τις πλενει αυτη,αλλα δεν γινετε να της τα δινω συνεχεια..θα τις παρω το στεγνωτηριο χι χι χι..:lol::lol:

Κορίτσια αγόρασα κι εγώ στεγνωτήριο αλλά μου φαίνεται ότι ταλαιπωρεί πολύ τα ρουχα και βγαίνουν σαν παλιά . Επίσης νομίζω ότι τα ρούχα μαζεύουν. Εσεις τι γνωμη έχετε?

Φυσικα δεν βαζω ολα τα ρουχα στο στεγνωτηριο.

Μονο σεντονια, πετσετες,τζιν και μερικα εσωρουχα.

Τα μπλουζακια και τα ευαισθητα ρουχα τα απλωνω.

Βρε κοριτσια εγω στο στεγνωτηριο τα βαζω και δεν παθαινουν τιποτα. Εχει διαφορα προγραμματα αναλογα τη ποιοτητα του ρουχου. Και για την αποστειρωση των μικροβιων δεν υπαρχει καλυτερο μου εχει πει γιατρος.

Βρε κοριτσια εγω στο στεγνωτηριο τα βαζω και δεν παθαινουν τιποτα. Εχει διαφορα προγραμματα αναλογα τη ποιοτητα του ρουχου. Και για την αποστειρωση των μικροβιων δεν υπαρχει καλυτερο μου εχει πει γιατρος.

θα συμφωνησω, κι εγω αυτην την τακτικη ακολουθω..

μεχρι και κουρτινες βαζω εννοειται στο προγραμμα για τα ευαισθητα και μου βγαινουν ατσαλακωτες...

οσο για τα σεντονια τα βαζω ξεχωριστα ..

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Μία συμβουλή γαι τις πετσέτες: όταν οι πετσέτες είναι καινούριες (φρεσκοαγορασμένες που λέμε) πριν τις χρησιμοποιήσετε αφήστε τις ένα βράδυ σε κρύο νερό σκέτο. Μετά τις πλένετε κανονικά. Θα συνεχίσουν να παραμένουν μαλακές, αφράτες και κυρίως απορροφητικές.

Καλημέρα. Μία συμβουλή γαι τις πετσέτες: όταν οι πετσέτες είναι καινούριες (φρεσκοαγορασμένες που λέμε) πριν τις χρησιμοποιήσετε αφήστε τις ένα βράδυ σε κρύο νερό σκέτο. Μετά τις πλένετε κανονικά. Θα συνεχίσουν να παραμένουν μαλακές, αφράτες και κυρίως απορροφητικές.

Επίσης τις πετσέτες ποτέ δεν τις σιδερώνουμε γιατί χαλάει το πέλμα τους. Και τις διπλώνουμε για να τις αποθηκεύσουμε σε ρολλό!

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Καλά οι γιατροί ότι θέλουν λένε τελικά! Μου είχε πεί παιδίατρος όχι στο στεγνωτήριο τα ρούχα του βρέφους λόγω συσσώρευσης μικροβίων! Πρέπει οπωσδήποτε να αερίζονται. Τι να πω...

Aυτό που λέει η marco polo πάντως πιο λογικό μου φαίνεται από τη συσώρευση μικροβίων...Άλλο τα μικρόβια και άλλο ο αερισμός των ρούχων...με τον αερισμό συμφωνώ...

Εγώ για να είμαι ειλικρινής τέτοια πράγματα δεν τα ρωτάω σε γιατρούς...

rQGhp3.png

Τα εσώρουχα τα πλένω μόνα τους και τα σεντόνια με τις πετσέτες μαζί, όλα φυσικά στο πλυντήριο. Σιδερώνω μόνο τα εσώρουχα και πανωσέντονα, μαξιλαροθήκες. Τα κατωσέντονα με λάστιχο είναι σωτήρια!

Αν τις πετσέτες τις αφήσουμε ένα βράδυ στο νερό δε θα μυρίζουν σαν... μούχλα; Είχαν μείνει πετσέτες στο πλυντήριο, διότι ξέχασα ένα βράδυ να τις απλώσω, και μύριζαν άσχημα! Επειδή αγόρασα καινούριες πετσέτες, μου είπαν στο κατάστημα, για να διατηρηθούν αφράτες, στο πρώτο πλύσιμο να τις πλύνω στους 30 βαθμούς και με υγρό απορρυπαντικό.:wink:

Πολλοί μου είπαν ότι το στεγνωτήριο τις διατηρεί αφράτες, αλλά το στεγνωτήριο είναι αλήθεια ότι βγάζει πολλούς υδρατμούς; Εμείς ήδη έχουμε πρόβλημα με υγρασία.:-(

Το μαλακτικό θεωρώ ότι δεν κάνει τίποτε στα ρούχα. Άχρηστο προϊόν.

Όταν τα ρούχα στεγνώνουν με αέρα και ήλιο σε καθαρό περιβάλλον μοσχομυρίζουν!:wink:

Οι δουλειές του σπιτιού κλέβουν χρόνο που θα αφιέρωνα στα παιδιά μου και γι αυτό τις μισώ και αισθάνομαι τύψεις!:cry:

Ο γιατρος που μου το ειπε δεν ειναι παιδιατρος. Αιματολογος ειναι και μου το ειπε λογω χαμηλου ανοσοποιητικου δικου μου. Συγκεκριμενα μου ειπε ακομα και στους ανθρωπους που κανουν χημειοθεραπεια τους λεμε να προτιμουν στεγνωτηριο γιατι μονο σε αυτο καιγονται ολα τα μικροβια γιατι στεγνωνουν σε υψηλες θερμοκρασιες και οχι σε εξωτερικο περιβαλλον. Τωρα τι να σας πω να κανει τοσο λαθος????? Αντιμετοπιζει καθε ημερα τετοιους ασθενεις.

Και τα δικα μας ρουχα μια χαρα μοσχομυριζουν. Εξαρταται βεβαια και που μενεις. Αν τα απλωσεις και μενεις στην Κυψελη δυσκολα θα μοσχομυριζουν. Μεναμε και εμεις παλια εκει και θυμαμαι μονιμως τον καημο που ειχε η μανα μου με τα ρουχα.

Πλυσιμο στους 90 βαθμους και στεγνωτηριο σε μια χωρα με τοσο ηλιο?Γιατι τετοια σπαταλη ενεργειας βρε κοριτσια?Δεν ειμαστε φτιαγμενοι για να ζουμε σε ενα αποστειρωμενο περιβαλλον...:cry:Ακομη κι αν ζειτε σε μια πολη με καυσαεριο,το στεγνωτηριο δεν ειναι πανακεια απο τη στιγμη που πρωτα-πρωτα αναπνεετε αυτο το καυσαεριο-το που θα στεγνωσουν τα ρουχα ειναι το προβλημα?

Περα απο την αποστειρωση των ρουχων που στην δικη μου ζωη χρειαζεται, πριν παρω το στεγνωτηριο καθε φορα που απλωνα χειμωνα επαιρνα και ενα κρυωμα δωρο. Γιατι το σπιτι μου δεν το κλεινει απο πουθενα τιποτα και εχει απιστευτο αερα και κρυο στο μπαλκονι. Πολλες φορες εχανα και ρουχα απο τον αερα σηκωνε και επαιρνε ολη την απλωστρα και την πεταγε κατω. Και ολα τα ρουχα ξανα πλυντηριο μετα.

Φανταστειτε οτι οταν ο αντρας μου παρηγγειλε το στεγνωτηριο του εκανα ολοκληρη φασαρια οτι ηταν αχρηστη αγορα. Και τωρα το εχω καταβολευτει!!!!! Με εχει εξυπηρετησει πολυ και γλιτωνω χρονο και κοπο. Αν το στεγνωτηριο ειναι ενεργειακης κλασης Α δεν καιει ρευμα πολυ και ειναι φιλικο προς το περιβαλλον.

Γιατι το σπιτι μου δεν το κλεινει απο πουθενα τιποτα και εχει απιστευτο αερα και κρυο στο μπαλκονι. Πολλες φορες εχανα και ρουχα απο τον αερα σηκωνε και επαιρνε ολη την απλωστρα και την πεταγε κατω. Και ολα τα ρουχα ξανα πλυντηριο μετα.

Το αυτο ισχυε στο σπιτι μου στη Θεσσαλονικη.Δεν πηρα ομως στεγνωτηριο γιατι το θεωρω πλεονασμο και υπερβολη,προιον που ανηκει στα ειδη πολυτελειας, αυτα που κι αν δεν τα ειχαμε ε,δεν θα παθαιναμε και τιποτα ετσι?Δεν κατηγορω κανεναν για τις επιλογες απλα λεω ελευθερα την γνωμη μου...