Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ακοόγραμμα σε βρέφος 7 μηνών

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους/όλες! Είμαι σχετικά νέα μανούλα, η μπεμπούλα μου στις 20/09 θα μπεί στον 7ο. Η αλήθεια είναι πως έχουμε περάσει αρκετά με την υγεία της αν λάβει κανείς υπ'όψιν του πως το παιδί όταν ήταν σχεδόν 3 μηνών πέρασε 2 φορές μηνιγγίτιδα. Ναί, καλά διαβάσατε! Μπήκαμε την 1η φορά στο Αγ. Σοφία, νοσηλευτήκαμε για 10 μέρες με ενδοφλέβια αντιβίωση και βγήκαμε. Μετά από μια εβδομάδα ακριβώς το παιδί ξαναέκανε δέκατα (να σημειώσω πως και την 1η αλλα και τη 2η φορά, την πήγα στο νοσοκομείο με δέκατα..το αλάνθαστο ένστικτο της μάνας! Ευτυχώς για όλους, το οτι την πήγα στο νοσοκομείο με δέκατα μας έκανε να προλάβουμε τα χειρότερα!).

Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς. Έχουμε φυσιολογικό βάρος - ύψος και περίμετρο κεφαλιού, γυρνάμε μόνες μας από ανάσκελα - μπρούμητα και το αντίστροφο, στεκόμαστε στα πόδια (με βοήθεια φυσικά), κάνουμε προσπάθειες να μπουσουλήσουμε αλλά καταλήγουμε να σερνόμαστε μπρός -πίσω, :) και εν ολίγοις όλα βαίνουν καλώς. Σ νοσοκομείο δεν βρέθηκε κανένα μικρόβιο ή ιός ή ο,τι δήποτε. Απλά το παιδί ανέβαζε θερμοκρασία, γινόταν νυσταλέο και μόνο η παρακέντηση (οσφυονωτίαια ή σε απλά ελληνικά στην πλάτη χαμηλά) έδειχνε περισσότερα κύτταρα από το φυσιολογικό. Αυτό που μας είπανε είναι πως μάλλον πέρασε δυο απανωτές ιώσεις και τη "χτύπησαν" στις μήνιγγες (οι μεμβράνες που προστατεύουν τον εγκέφαλο). Ο παιδίατρος δεν δείχνει να ανυσηχεί για την πορεία μας. Απλά θα ήθελα να ξέρω μήπως γνωρίζετε το οτιδήποτε για το ακοόγραμμα. Μου είπανε πως πρέπει να το κάνω γιατί η μηνιγγίτιδα συνήθως αφήνει βαρηκοία. Να σας πώ την αλήθεια δεν ανυσηχώ γιατί το παιδί αντιδρά φυσιολογικά στους θορύβους (έντονους και μη) και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας με τα γνωστά σε όλες μας "μωρουδιακά" που περιλαμβάνουν από αααα, οοοοο και δυνατές στριγκλιές!!! Αυτό που με έχει θορυβήσει ιδιαίτερα είναι πως με ενημέρωσαν να μην την ταίσω πρίν την εξέταση (θα γίνει στις 8μιση το πρωί στις 06/10) γιατί θα τη ναρκώσουν με μέθη...

Συγγνώμη για το μεγάλο post.. Κάθε πληροφορία σας θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη!

Σας ευχαριστ'ω εκ των προτέρων! Ελπίζω ειλικρινά να μην σας κούρασα!

Φαίη

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Δεν έχω αμπειρία απλά θέλω να σου ευχηθώ να είναι καλά το μωράκι σου - που πιστεύω ότι είναι! Αν είχε θέμα με την ακοή του θα το είχες καταλάβει (είπαμε το ένστικτο!!). Ήταν περαστικά λοιπόν, να είναι σιδερένια!!!!

Ουπς! Τώρα το είδα! Εκτός από το αγγελούδι σου, σου εύχομαι ολόψυχα να χαρείς και το φασολάκι που έρχεται!!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Εμεις ειχαμε κανει ακουογραμμα επειδη στη εγκυμοσυνη περασα κυτταρομεγαλοιο, που εχει πολλες πιθανοτητες να προκαλεσει κωφωση. Το καναμε οταν ηταν 3-4 μηνων. Σου λενε να ειναι νηστικο το παιδι γιατι βαζουν την αναισθησια μεσα στο γαλα, ωστε να την πιει, να κοιμηθει. Το ξαπλωνουν, του βαζουν κατι ηλεκτροδια στα αυτια του και καταγραφουν συχνοτητες. Περιπου μιση ωρα κραταει και το παιδι δεν καταλαβαινει τιποτα. Ξυπναει και η ζωη συνεχιζεται. Στο Παιδων την καναμε κι εμεις.

Ευχομε να πανε ολα καλα..

tndLp2.png

FgHKp2.png

εμεις καναμε στο δημητρη,οταν ηταν 10 μηνων,επειδη δε γυρνουσε οταν του φωναζαμε.μας εδωσαν σιροπακι με συριγγα,κοιμηθηκε,ξυπνησε,κ ολα καλα.επειδη κανουμε πολλες εξετασεις υπνου, (ηλεκτροεγγεφαλογραφημα,μαγνητικες εγκεφαλου)κ θελουμε να αποφυγουμε τις πολλες ναρκωσεις,η νευρολογος μας ειπε να τον κρατησουμε ξυπνιο 8 ωρες πριν την εξεταση,ωστε να πιει ενα μπουκαλι γαλα,κ να κοιμηθει απο κουραση.με το δημητρη επιασε,κ δεν κανουμε πια μεθη.δεν ξερω αν ειναι εφικτο σε τοσο μικρο παιδι οσο το δικο σου.μην ανησυχεις παντως..αφου αντιδρα στον ηχο,ολα οκ.ειναι.κανε ομως την εξεταση για να σου φυγουν οι υποψιες.σου ευχομαι ολα να πανε καλα,κ περιμενω ν ακουσω ευχαριστα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Ευχαριστω παρα πολυ ολους για τις απαντησεις σας! Η αληθεια ειναι πως με εχει αγχωσει η διαδικασια με τη ναρκωση! Οταν θα ξυπνησει θα ειναι οπως και τις προηγουμενες μερες η θελει κατι ιδιαιτερο εκεινη την ημερα?

Και παλι ευχαριστω και εννοειται πως θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα!

nDtZp2.png

ο δημητρης παντως δεν ειχε προβλημα,μονο που κοιμηθηκε λιγο παραπανω το μεσημερι.δεν ειναι ολικη ναρκωση,παρολα αυτα εχει τις παρενεργειες της.καλο ειναι να ρωτησεις το γιατρο σου (ωρλ??) τι μπορει να γινει για να την αποφυγεις.αλλιως,αυριο εχω ραντεβου με τη νευρολογο του δημητρη.θες να τη ρωτησω κ να σου πω???ειναι κατα των φαρμακων γενικα...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

Διαφημίσεις

Aν μπορεις ρωτησε την! Θα ρωτησω βεβαια κι εγω τον παιδιατρο στις 2/10 που εχουμε να κανουμε εμβολιο.. Ετσι κι αλλιως το ραντεβου για το ακοογραμμα ειναι στις 6/10, οποτε νομιζω εχουμε λιγακι χρονο! Καταλαβαινω πως ειναι για καλο του παιδιου αλλα τις φοβαμαι τις παλιοναρκωσεις!.. Αληθεια εσας βγηκε καλο το ακοογραμμα? Να υποθεσω πως παιρνεις κατευθειαν τα αποτελεσματα η οχι? Συγγνωμη που ρωταω συνεχεια!

nDtZp2.png

οκ,θα σου πψ αυριο κατα το βραδακι μαλλον γιατι θα ειναι φουλ η μερα...το ακουογραμμα μας βγηκε καλο,αλλα ηταν αλλο το προβλημα,για το οποιο τρεχουμε ακομα...γενικα ειμαι κατα των φαρμακων,κ οσο περναει ο καιρος,γινομαι ακομα πιο κατα...κοιτα να την αποφυγεις τη ναρκωση,θα σε βοηθησω κι εγω οσο μπορω.κατα τα αλλα,μην ανησυχεις,ολα θα πανε καλα...περασατε τα χειροτερα,εξαλλου..

Σε ευχαριστω πολυ! Εννοειται απαντησε μου οποτε μπορεσεις (δεν θα αφησουμε και τις δουλειες μας πισω!). Κι εγω ειμαι κατα των φαρμακων και δυστυχως το παιδι μου με ολα αυτα που εχει τραβηξει εχει παρει μεγαλη δοση και ενδοφλεβια και απο το στομα.. Φυσικα και θα του εδινα καποιο αναλγητικο αν το εβλεπα να ποναει, αλλα μονο αν ειχα δοκιμασει ο,τιδηποτε αλλο και δεν επιανε! Ειπα λοιπον τωρα μηπως καταφερω και γλιτωσουμε τη ναρκωση, αλλιως αν πρεπει να γινει οπωσδηποτε δεν θα φερω αντιρρηση. Το μονο που θελω ειναι το καλο της μπεμπας μου! Χαρηκα πολυ που το ακοογραμμα σας βγηκε καλο και ευχομαι να πανε ολα καλα με το αλλο προβλημα που λες πως εχετε! Θα περιμενω νεα σας!

Φιλια!

nDtZp2.png

...χιλια συγνωμη που αργησα να απαντησω.δυσκολα θα καταφερεις απο οτι μου ειπαν να κρατησεις ξυπνιο το παιδι σε τοσο μικρη ηλικια,ωστε να κοιμηθει την ωρα που θες για το ακουογραμμα.παρολα αυτα,ειναι κ θεμα γιατρου,οποτε (αν δεν το εχεις κανει ηδη),συνεννοησου με το γιατρο που ζητησε την εξεταση,ο οποιος γνωριζει κ το ιστορικο του παιδιου,κ επεμεινε να αποφυγεις τη ναρκωση.να επιμεινεις πολυυυυυυ.αν δεις οτι δεν κανουν πισω,ζητα σιροπακι κι οχι ενδοφλεβια που ειναι πιο δυνατη.καλη επιτυχια ευχομαι,κ να ναι η τελευταια ταλαιπωρια που περναει το μπουμπουκακι σου...

Σε ευχαριστω πολυ! Ας ελπισουμε πως οντως θα ειναι η τελευταια ταλαιπωρια.. Τι να κανουμε, αφου δεν γινεται αλλιως, μια μερα ειναι θα περασει.. Θα σκεφτομαι πως ειναι για το καλο της μπεμπας μου! Τουλαχιστον ας μην κανει τιποτα ακραιες αντιδρασεις ο οργανισμος της.. Πολυ το φοβαμαι αυτο!

Και παλι σε ευχαριστω πολυ που ρωτησες.. Ευχομαι οι ταλαιπωρια να σταματησει και σε ο,τι αφορα το δικο σου παιδακι!

Φιλια! :)

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Επαναφερω το θεμα γιατι αυριο ειναι η μεγαλη μερα! Στις 8:30 το πρωι θα πρεπει ξανα να περασουμε το κατωφλι του Παιδων... Ας ειναι για τελευταια φορα Παναγιτσα μου...

Περα απο το αγχος που εχω για τυχον επιλοκες που μπορει να προκυψουν απο τη ναρκωση και το πως θα πρεπει να αντιμετωπισω το παιδι στο σπιτι μετα την εξεταση, εχω και χιλια αλλα μες στο μυαλο μου! Ποιο θα ειναι το αποτελεσμα και η διαγνωση, αν θα μας παρουν στην ωρα μας, πως θα κρατησω τη μικρη νηστικη για να γινει η εξεταση αφου το 1ο πραγμα που ζηταει οταν ξυπνησει ειναι να φαει, αν θα κολλησουμε τιποτα αλλο φευγοντας με τοσα μικροβια που εχει το νοσοκομειο....

Θα σταματησω εδω και θα σας γραψω αναλυτικα αυριο τι εγινε! Ευχηθειτε βρε κοριτσια να πανε ολα καλα και με εμας.. Ας ειναι η τελευταια μας ταλαιπωρια...

nDtZp2.png

Ευχομαι ολα αυριο να σου πανε τελεια και να ειναι η τελευταια ταλαιπωρια που περναει το παιδακι σου. Και εμας μας ειπαν λόγω προωροτητας οτι πρεπει να κανει ακουογραμμα αλλα μαλλον δεν θα το κανω γιατι βλεπω τον Μαριο οχι απλα να ακουει τα παντα αλλα δεν τολμαμε ουτε να φτερνιστουμε και να μην ξυπνησει. Οποτε τεινω να αποφασισω οτι δεν θα το κανουμε ακομα τουλαχιστον.

Κι εμας μια απο τα ιδια, σε καθε δυνατο θορυβο ξαφνιαζεται και αν τρομαξει πολυ βαζει τα κλαμματα. Επισης, το βραδυ που θα την πεσει για υπνο δεν μπορεις να κυκλοφορησεις μες στο σπιτι.. Παταμε στις μυτες και παρ' ολ' αυτα ξυπναει.

Επειδη ομως, ηδη αισθανομαι πολλες τυψεις για οσα εχει περασει το παιδι, θελω να κανω ο,τι περνα απο το χερι μου για να βεβαιωθω πως περασαμε οσο πιο ανωδυνα γινεται οσα περασαμε (αν μπορεις να πεις πως περνας ανωδυνα τετοιες ιστοριες).

Παω για υπνο (αν και δεν το κοβω να κοιμαμαι) και θα ενημερωσω αυριο!

Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες!

nDtZp2.png

Θα κανει και ο μικρούλης μου ακουογραμμα τελος του

μηνος....στο Αγλαια Κυριακου!Και εμας μας ειπανε

να ειναι νηστικος και να παρουμε το γαλα μαζι μας...

Μας το εχει ζητησει η γεννετιστρια οποτε δεν μπορουμε

να το αποφυγουμε, το εχουμε καθυστερησει κιολας!!!

Πιστευω πως θα πανε ολα καλα και σε σενα!!!

pEmXp3.png

Εμείς για την Μυρτώ πήγαμε 2 φορές για ακουόγραμμα αφού η ηλικία της ήταν τέτοια (3 χρονών και) που θα μπορούσε να συνεργαστεί. Την πρώτη φορά έπαιζε με την γιατρό αλλά την δεύτερη (που την πήγα νηστική με προοπτική να την ναρκώσουν) ανταποκρίθηκε επιτυχώς. Καλά αποτελέσματα να έχετε!!!:P:p:p

LCizp3.pngI0Pwp3.png

...καλα αποτελεσματα ευχομαι,κ μακρυα απο τετοιες εξετασεις απο δω κ περα....

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια! Η αληθεια ειναι πως απο το μεσημερι που κοιμηθηκε το Μαρακι μου μπαινοβγαινω για να σας πω τα νεα μας αλλα εχουμε αρκετη γκρινια και το κλεινω! Ολα καλα πηγανε, φτασαμε στο Παιδων γυρω στις 9 ενω το ραντεβου ηταν στις 8:30 (ας οψεται το κυκλοφορικο χαος, αλλα τι να κανουμε!) κι ετσι χασαμε τη σειρα μας γιατι ειχαν δωσει ηδη φαρμακο σε ενα παιδακι! Περιμεναμε λοιπον να κοιμηθει εκεινο πρωτα κι οταν το βαλανε για την εξεταση, μας δωσανε ενα σιροπι, το οποιον το βαλαμε μεσα στο γαλα (δεν την ειχα ταϊσει το πρωι) και περιμεναμε να κοιμηθει το δικο μας μπουμπουκι αυτη τη φορα! Κοριτσια εκει τα επαιξα! Αντι να την πιασει υπνος, την επιασε υπερενταση κι αρχισε μια γκρινια αλλο πραγμα! :shock: Ετσι, αναγκαστηκα να την παω σε ενα κενο κρεβατι, να ξαπλωσουμε αγκαλιτσα κι ετσι τελικα κοιμηθηκε! Την πηραν μεσα, της συνδεσαν καποια ηλεκτρωδια πισω απο το καθε αυτακι της, στο μετωπο κι αλλο ενα λιγο πιο κατω απο την κορυφη του κεφαλιου και της εξετασαν το καθε αυτακι ξεχωριστα! Η εξεταση βγηκε πολυ καλη, φυγαμε απο το νοσοκομειο γυρω στις 11:00 κι εκτοτε εχουμε αρκετη γκρινια αλλα αυτο δεν ειναι τιποτα! Το μονο που μας ειπανε να προσεχουμε ειναι στην περιπτωση που κανει εμετο λογω του φαρμακου να μην πνιγει. Ετσι το βραδυ αναμενεται δυσκολο γιατι το Μαρακι εχει μαθει να κοιμαται μονο του τα βραδυα κι οταν αισθανεται την παρουσια δευτερου δυσανασχετει.

Ομως κοριτσια, δεν με πειραζει να πειραζω κι ενα δυσκολο βραδυ απο τη στιγμη που το παιδακι μου ειναι καλα και η μηνιγγιτιδα δεν της αφησε βαρηκοϊα!

Σας ευχαριστω πολυ ολες για τις ευχες και ευχομαι τα παιδακια σας να ειναι γερα!

nDtZp2.png

μπραβο!!!!πολυ χαρηκα..........μονο ευχαριστα απο δω κ περα....