Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ.......???

xara52

Recommended Posts

:confused::confused:ξεκιναμε στερεα τροφη απο αυριο. ακομα δεν καθομαστε καλα οποτε υποθετω αγκαλια θα τον ταιζω.ειμαι αρκετα ανχωμενη αλλα χαρουμενη που μεγαλωνουμε... :D εσεις οι πιο εμπειρες μανουλες δωστε μας μερικα tips για πιο ευκολο ταισμα...! η οτιδηποτε εχει σχεση με αυτο... :?:

ευχαριστω προκαταβολικα και οσες πιστες προσελθετε.....:!:

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Διαφημίσεις

Να σας ζήσουν κορίτσια!! Εμείς ξεκινήσαμε πριν 2 εβδομάδες κρέμα και φρουτόκρεμα. Στην αρχή τον τάιζα αγκαλιά αλλα έκλαιγε. Μετά τον έβαλα στο καρότσι και ειναι καλύτερα. Πάντως xara52 εγω τα εχω βρει σκούρα. Σημερα είδα λίγο φως στο τούνελ που του πρόσθεσα κανα δυο κουταλιές μπισκοτόκρεμα στο ρυζάλευρο. Μακάρι να τρώει εύκολα το μανάρι σου!

line_m121_beg_40_time_1237608000_text_cf20c1c3c3c5cbcfd320cccfd520c5c9cdc1c9.gif

Διαφημίσεις

Το καροτσι ειναι μια πολυ καλη λυση.Κι εμεις τρωμε εκει αρκετες φορες.Καμια φορα ομως τον βαζω στον καναπε ξαπλωτο σε μαξιλαρι.Να εχει δλδ μια μικρη κλιση αλλα θελει προσοχη.Του στρωνω κι ενα σεντονακι απο κατω για να μη λερωσουμε,απλα οταν θελω να σηκωθω απο διπλα του να παω το πιατο του στο νεροχυτη πχ πρεπει να τον σηκωσω κ τον μικρο για να μην πεσει.Συνηθως στο καροτσι τρωμε τη φρουτοκρεμα κ το μεσημεριανο στον καναπε.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Αχ μωρέ ούτε ο δικός μου δεν καθόταν πολύ καλά στην αρχή. Εγώ τον τάιζα στο ριλάξ, στο οποίο του άρεσε πολύ να κάθεται ούτως ή άλλως. Πάντως εγώ παρατήρησα, μετά από αρκετά πειράματα σχετικά με την πυκνότητα της κρέμας, ότι την προτιμάει αρκετά πηχτή. Οπότε αυτό που συνηστώ είναι δοκιμές αρχικά με αυτό και στη συνέχεια με διάφορες μάρκες, ώσπου να πετύχεις το σωστό συνδυασμό. Μην απογοητευτείς αν δε θέλει από την αρχή να φάει και μην του δείξεις ποτέ πόσο σημαντικό είναι για σένα το να φάει. Στην αρχή κάνε ότι τρως κι εσύ και δείξ του την κίνηση που πρέπει να κάνει με το στόμα. Όταν το κάνει επιβράβευσέ τον αν πάλι όχι μη δείχνεις απογοήτευση ή ακόμα χειρότερα εκνευρισμό.

Εμένα πάντως η όλη διδικασία μου θυμίζει παιχνίδια που παίζαμε με κούκλες! Απλά τώρα έχουμε το "real thing" !! ;)

eOSyp3.png BwuCp3.png

και εγω για αρχη τις ταιζα στο καροτσι,παντως να εισαι προετοιμασμενη και να μη στεναχωρεθεις οταν δεν θα θελει στην αρχη να φαει.ειναι διαφορετικο για το παιδι και το κουταλι και ο τροπος ταισματος και στην αρχη δεν θα θελει αλλα με το καιρο θα συνηθισει.καλο ξεκινημα και να εχεις διπλα και ετοιμο γαλα για να μην τρεχεις:wink:

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

να στε καλα κοριτσια. ευχαριστω για τις απαντησεις. εγω θα δοκιμασω σπιτικα πραματα φρουτα δηλαδη δεν θελω τις σκονες. ουτε ο παιδιατρος αν και πιστευω θα του αρεσουν αλλα θα δουμε στο μελλον!

Να σαι καλά γλυκιά μου!!!

Πόσο είναι ο δικός σου??

ειναι 5 1/2 μηνων. οποτε εβλεπα τις απαντησεις σου γενικα ελαγα τι γλυκο παιδακι καθε φορα. φτου φτου μη το ματιασω.

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

Διαφημίσεις

εμείς 4 και κάτι ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα.

μήλο,αχλαδι, μπανανα και πορτοκάλι(ναι,από τον 4ο)!!

την πρώτη μερα φαγαμε 5 κουταλίτσες,την 2η 7,την 3η 10 μεχρι που φτασαμε τις 20 και δεν έδινα συμπλήρωμα!!την ταιζα στο ριλαξ,σιγα σιγα χωρίς πίεση..

δυσκολευτηκαμε όμως στην κρεμα..μετα από 1 μωνα,στον 5ο..νόμιζε πως ήταν γαλα και εκλαιγε που της επαιρνα το κουταλί-για να ξαναγεμισω..εκεί είχαμε δραματα..τελικά τα καταφεραμε..όταν έκλεισε τον 6ο την εβαλα στο καρεκλακι,στην τελευταια θεση,μια χαρά!!

με το καλό

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

τοσο νωρις? μπραβο! εμεις τελικα ξεκινησαμε σημερα και φαγαμε 12 περιπου κουταλακια μικρα. λιγο λιγο δεν του συνεχισα γιατι ηταν ψιλοξινο και αηδιαζε. αλλα καλη αρχη καναμε! δοξα το θεο! χαρηκα πολυ! τον ειχα βαλει στο καρεκλακι του αυτοκινητου! συνεχιζουμε με τα tips....

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

δεν ηταν ακριβως 12. στη μυτη του κουταλιου του αλλα αρκετο. εφαγε και το απογεμα καπως καλυτερα του αρεσε αν και ξινο αλλα παλι δεν τον πιεσα... ειδα κατι και κοριτσια σοκαριστηκα αληθεια. επειδη ηταν η πρωτη του φορα που ετρωγε φρουτοκρεμουλα την βιντεοσκοπησαμε.... και το ειδα αργοτερα και ειδα ενα τρομερο λαθος. εκανα αυτο που κοροιδευα και μαλιστα χωρις να το καταλαβω... τον πιεσα να φαει ενω δεν ηθελε. ξινιζε αλλα βεβαια καταπινε και εκει με μπερδεψε... ενω δεν ηθελε ετρωγε ενω συνηθως φτυνει και ολο του δινα ενω αηδιαζε αλλα την ωρα που τον ταιζα δεν το καταλαβα και ετσι ειπα ποτε ξανα και του δωσα πολυ λιγο το απογεμα. ημουν ικανη να τον κανω να το φαει ολο πρωτη μερα ! ΕΛΕΟΣ! οταν το ειδα στεναχορηθηκα πολυ και ο αντρας μου ειπε οτι δεν φαινοταν οτι τον πιεσα εκεινη την ωρα η στο βιντεο αλλα ξερω οτι ετσι ηταν. αργοτερα το ειδε η μανα μου και φωναζε να μην τον πιεζω (καλα ποιος μιλαει ε? που με εβαζε να φαω τον ενω ξερνουσα ξανα)

τελοσπαντων συγνωμη για το σεντονι παλι αλλα στεναχορεθηκα. πειτε μου ποσο πρεπει να τρωει για αρχη να μην τον καταπιεζω... ξερω οτι οσο θελει αλλα αντικειμενικα αν μπορειτε πειτε μου...

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

Xara52 καλησπέρα! Με έχει πιάσει κι εμένα ένα άγχος για τις τροφές. Ο παιδίατρος μου είπε να ξεκινήσω όταν θα είναι πεντέμιση (τέλη Σεπτεμβρίου δηλαδή). Πες μου please θηλάζεις; Και τρώτε απ' ό,τι κατάλαβα 2 φορές την ημέρα; Επίσης είναι απαραίτητα τα ρυζάλευρα; Μου την σπάνε κι εμένα οι σκόνες...

καλησπερα! αρχικα να σου πω οτι ως γνωστον καθε παιδιατρος εχει τα δικα του... λοιπον ξεκινησαμε σημερα. 2 φορες τη μερα ενα φρουτακι για αρχη. μας απαγορευσε σκονες γιατι λεει οτι ειναι αλευρι και ζαχαρη και ειναι περιττο και συμφωνω. και δεν θηλαζω αλλα ξερω οτι οσες θηλαζουν ξεκινανε στερεες λιγο αργοτερα συνηθως... εσυ θηλαζεις? κοντευετε δηλαδη κι εσεις σου ειπε τι θα δωσεις?

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

Διαφημίσεις

Θηλάζω και μου είπε ότι στο επόμενο RV (τέλη του μήνα) θα μιλήσουμε και για τροφές...Γενικώς μου φαίνεται ότι πρέπει να αλλάξω παιδίατρο γιατί έχει κάνει πολλά φάουλ...Άσε που είμαι σίγουρη ότι θα επιμείνει στο ρυζάλευρο, γιατί το καλό μου είναι τσιλιβιθρόνι.

Anyway, εύχομαι να τα πάτε τέλεια με τις κρεμούλες και μη στενοχωριέσαι. Ήταν η πρώτη μέρα και είχες άγχος. Από αύριο, μεθαύριο το πολύ, θα πάρεις το κολλάι και θα καταλαβαίνεις πότε τον καταπιέζεις.

ευχαριστω για τα καλα σου λογια! σημερα του δωσα αχλαδακι και του αρεσε. δεν τον πιεσα οταν καταλαβα σταματησα! προοδευω! τωρα οσο αφορα τον παιδιατρο σου μην τον αφησεις επειδη το μωρο ειναι αδυνατο να το μπουκωσει με αχρηστα πραματα απλα και μονο επειδη θελει να παρει βαρος. απλα αν δεν θες να τον αλλαξεις ξεκαθαρισε του οτι δεν εισαι χαζη και δεν θες τα ετοιμα να του δωσεις. κι αυτος θα σου πει. σε περιπτωση (σπανια) που θα επιμεινει 36_1_42.gifκαλο θα ηταν να τον αλλαξεις αφου εχεις παραπονα... οταν πας στειλε να μου πεις τι σου πε. 36_1_21.gif

sig.jsp?pc=ZSzeb113&pp=ZCxdm490YYGR

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

Καλησπέρα κοριτσια ! Ξεκινησαμε κι εμείς τις στερεες τροφες εδω και 1 βδομάδα. Στην αρχη Νουνου ρυζάλευρο βανιλια και σημερα 1η φορα φρουτοκρεμα. Ειμαστε 6 μηνων! Της έδωσα 1/4 αχλάδι και συμπλήρωσα με γάλα. Δεν έδειξε ενδιαφέρον και ξίνιζε καθε φορά τη μουριτσα της... Βέβαια το ίδιο κάνει και με τη κρέμα της... Να απογοητευτώ??? Εσεις που δεν δίνετε σκόνες τι δίνετε ? πάλι φρούτα? Σκεφτόμουν να το κάνω κι εγώ ...

γεια σου 2411konmar! εγω δινω μονο φρουτα. και μενα ξινιζε αλλα επειδη ηταν ξινο το φρουτο. μηπως δεν της αρεσει αυτο που δινεις? και θα ελεγα καλυτερα να αποφυγεις τις σκονες εκτος αν ειναι αδυνατη! ο γιατρος στο συστησε? και να ξερεις καλυτερα να την μαθεις απο τωρα υγιεινα γιατι αργοτερα θα τρωει μονη της οτι θελει. καλυτερα να μαθει φρουτα και λαχανικα τωρα!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

Xara, ο παιδίατρος μου έχει το πλεονέκτημα ότι απέχει 1 λεπτό άπό το σπίτι, αλλίως...θα τον είχα στείλει καιρό τώρα.

Σκέφτηκα να καθυστερήσω μια βδομάδα στο καθορισμένο RV για εμβόλιο:oops: για να αποφύγω τις προστριβές μαζί του (θα είναι καλύτερα να του πω ξεκινάμε τροφές σε μία βδομάδα παρά σε δύο)...

Θα σε ενημερώσω τέλη του μήνα (πάντως μπήκα στην πρίζα και του αγόρασα το πρώτο του κουταλάκι:D)

Εμείς είμαστε 5 μηνών και σήμερα που πήγαμε στον γιατρό μας είπε τι θα τρώμε από τέλος του μήνα! Ξεκινάμε με μήλο για 2 μέρες, μετά αχλάδι για άλλες 2 και έπειτα μπανάνα επίσης για 2 μέρες. Από εκεί και πέρα, όλα μαζί και αν κάνει δυσκοιλιότητα να προσθέτω ακτινίδιο. Μετά από μια εβδομάδα φρούτων, πάμε στα λαχανικά και προσθέτουμε μοσχάρι, κοτόπουλο και ζυμαρικά. Κρέμα βανίλια ή φαριν λακτέ μας είπε να τρώμε αφού κλείσουμε και τον 6ο μήνα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που επιτέλους μπαίνουμε σε διαδικασία στερεών!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

και εγω οταν μου το πε οτι ξεκιναμε (ασε που τον επρηζα απτον 4ο) εκανα μια χαρα! εγω απο 2 μηνων του ειχα παρει 2πιατακια και 2κουταλακια!:D

εμας μας ειπε μια μερα μονο μηλο μια μερα μονο αχλαδι μια μερα μονο μπανανα και τελος ολα μαζι με χυμο πορτοκαλι. οσο ηταν μονο 1 φρουτο οκ καναμε κακακια τωρα εχει να κανει 2 μερες! πανω που ειχα στρωσει γιατι πιο μικρος ηταν δυσκοιλιος με τις στερεες παλι τα ιδια:confused:

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

Καλησπέρα Χαρά,

Τελικά φαίνεται πως με τα φρούτα τα πάμε καλύτερα... Κρεμά τρώει μόνο τη μισή και με το ζόρι. Της δίνω άλλα 100ml γάλα για συμπλήρωμα . Ρώτησα τη παιδίατρο για μόνο φρούτα αλλά μου είπε όχι 1ον γιατί ακόμα είναι νωρίς και 2ον γιατί είναι αδυνατούλα...Μου σύστησε να τρώει κρέμα όσο θέλει και ύστερα συμπλήρωμα με γάλα. Για τα φρούτα μου είπε να τα δίνω ένα ένα και μετά όλα μαζί. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αφού το παιδί τρώει τώρα 1 αχλάδι ολόκληρο εγώ να του δώσω την άλλη μέρα ¼ μήλο μόνο? Πρότεινα να τα δώσω κ τα δυο μαζί ή έστω να της δώσω μεγαλύτερη ποσότητα μήλο και επιμένει στο ¼ μήλο 4εις μέρες από τότε που ξεκινήσαμε φρούτα. ??????

παροτι 6 μηνων δεν ξερω γιατι στο πε αυτο αλλα καταλαβαινω γιατι 1/4 γιατι το αχλαδι ειναι μικρο. αρα οσο ειναι το αχλαδι περιπου ειναι και το 1/4 του μηλου. για να τρωει την ιδια ποσοτητα... καταλαβες? τι αλλα φρουτα σου ειπε?

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

παροτι 6 μηνων δεν ξερω γιατι στο πε αυτο αλλα καταλαβαινω γιατι 1/4 γιατι το αχλαδι ειναι μικρο. αρα οσο ειναι το αχλαδι περιπου ειναι και το 1/4 του μηλου. για να τρωει την ιδια ποσοτητα... καταλαβες? τι αλλα φρουτα σου ειπε?

οκ Καταλαβα περίπου...

Μπανάνα 1η μέρα 1/4 2η μισή κ 3η ολόκληρη

και ύστερα πορτοκάλι με το μπιμπερό 20ml 50 και 80 και μετά όλα μαζί....

αντε να βρέις γλυκά πορτοκάλια τέτοια εποχή ...