Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Recommended Posts

Δουλευω στο δημόσιο σε φορεα που δικαιουται το εκλογικο επιδομα. Ομως για να το πάρω πρέπει 1 μήνα πριν τις εκλογες να ειμαι στη δουλεια. Εχω όμως το 9μηνο που λήγει 14/10. Γνωρίζετε αν μπορώ να επιστρεψω στη δουλεια 1 μήνα νωρίτερα ωστε να πάρω το επιδομα ή το χάνω?

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Μια φίλη μου,η οποία δουλεύει σε υπηρεσία που παίρνουν εκλογικό επίδομα,μου είπε ότι μία συνάδελφός της, που είχε άδεια ανατροφής το λεγόμενο εννιάμηνο, την έκοψε, επέστρεψε στην υπηρεσία της πριν τις Ευρωεκλογές,και μετά νομίζω συνέχισε με μειωμένο ωράριο. Γιατί δε ρωτάς στην υπηρεσία σου; Εκεί θα ξέρουν να σου πουν,έχουν τις εγκυκλίους.

Edit: Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας νομίζω αναφέρει σε κάποιο άρθρο ότι η άδεια ανατροφής μπορεί να διακοπεί μόνο μία φορά και το υπόλοιπό της γίνεται να μετατραπεί σε μειωμένο ωράριο(έτσι μου είπαν). Επίσης για να πάρεις εκλογικό επίδομα νομίζω πρέπει να επιστρέψεις στη δουλειά κάποιο διάστημα πριν τις εκλογές (1 μήνα; 20 ημέρες; αυτό δεν το ξέρω. Ρώτησέ το)

Εγώ που δικαιούμαι εκλογικό επίδομα πάντως στις προηγούμενες εκλογές το 2007 απλά το έχασα δεν μπόρεσα να κόψω το 9μηνο αλλά ίσως έχει να κάνει με το που δουλεύεις. Δηλαδή αν είσαι σε υπουργείο μπορεί να μπορείς να το κόψεις. Εγώ σε σώμα ασφαλείας δεν μπόρεσα τότε.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά πήγα από την υπηρεσία μου και με 1 αιτηση διακόπτω το 9μηνο και ο υπόλοιπος χρόνος μετατρεπεται σε μειωμένο. Από Τετάρτη ξεκινάω δουλεια πάλι! Για να πάρεις το επιδομα χρειαζεται να εισαι στην υπηρεσια 1 μήνα πριν τις εκλογες. Επειδή η προεκλογικη περιοδος ξεκινα αυριο (ναι Σάββατο) θα χάσω ένα μικρο μέρος του (μεχρι την τεταρτη) αλλα το μεγαλύτερο μέρος του θα το πάρω.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις