Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μανουλες τα φωτα σας παρακαλω

Recommended Posts

Γεια σας ειμαι μια νεα μαμα σε δυο διδυμα κοριτσακια 2,5 μηνων. Εως τωρα ειχα προβληματα διατροφης με την μικρη μου που ειχε μεινει ενα κιλο πισω απο την μεγαλη γιατι ειχε γουλιτσες κ με το αναγωγικο ειχαμε διαροιες.Τωρα δινω μισο αναγωγικο μισο κανονικο χουμανα.

Εχει 15 μερες που εχω το εξης προβλημα μολις βαλω το μπιμπερο στο στομα της μεγαλης κλαιει αυτη πινει κανονικο γαλα,με το που βαζω την πιπιλα της σταματαει και την ρουφαει με δυναμη. Αλλαξα μπιμπερο και απο αβεντ πηγαμε σε νουκ μονο καουτσουκ ομως την σιλικονη ουτε να την δει,και λιγο καλυτερεψε η κατασταση. Κανουμε ομως μια ωρα να φαμε με διαλλειματα. Εχω παρατηρησει οτι βαζει την πιπιλα απο το μπιμπερο στα πλαγια ή γυριζει το κεφαλι πλαγια οταν την ταιζω στην ευθεια και πολλες φορες πιπιλαει αντι να ρουφαει. Μπορει να βγαζει δοντια απο τοσο νωρις και να εχει φαγουρα?

Την ξεγελαω με κουνια ή την πιανω στον υπνο για να φαει γιατι εκει τελειωνουμε στον μισο χρονο. Απο εκει που τρωγαμε 150 πεσαμε στα 120 κι αυτο σταματαμε στα 80 και αρχιζει ο γολγοθας. Βεβαια ειναι αφρατουλα κοντα 5600 αλλα κ παλι στεναχωριεμαι να μην αρχισει να χανει κιλα

Απο την μια λεω μηπως ειναι ψυχολογικο να την πειραζει δηλαδη επειδη η αδερφη της ειναι γκρινιαρα και ασχολουμαστε με αυτη και οχι με την ιδια αλλα καταλαβαινει τοσο μικρη?

Κ τελος για την μικρη την ταιζω 150 κ μολις την αλλαξω γιατι παει γευμα κ χεσιμο (ειναι φυσιολογικο αυτο?) ζηταει κι αλλο κ της δινω αλλα 30 εχει γινει πλεον συνηθεια, σας συμβαινει? Να συνεχισω να την δινω? Τι λενε οι παιδιατροι σας γι αυτο?

Περιμενω τις απαντησεις σας ευχαριστω

Διαφημίσεις

να σου ζησουν! πιστευω οτι το πιεζεις το παιδι τσαμπα. αστο να φαει οσο θελει μια δυο θα πεινασει, θα στρωσει, εγω του τραβαω την προσοχη με μια κουδουνιστρα. και αποκλειεται να βγαζει δοντια. μπορει ομως να εχει φαγουρα. ο λογος που πιπιλαει και δεν τρωει ειναι γιατι μαλλον δεν πειναει. και ναι ειναι απολυτα φυσικο να τα κανει αμεσως. δε στο παν και οι μαιες στο νοσοκομειο? και τελος να τους δινεις οσο θελουν και πανω απο ολα μην περιμενεις να τρωνε το ιδιο και τα δυο. να τα χαιρεσαι! και υπομομη οσο μεγαλωνουν θα στρωσουν

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Κ τελος για την μικρη την ταιζω 150 κ μολις την αλλαξω γιατι παει γευμα κ χεσιμο (ειναι φυσιολογικο αυτο?) ζηταει κι αλλο κ της δινω αλλα 30 εχει γινει πλεον συνηθεια, σας συμβαινει? Να συνεχισω να την δινω? Τι λενε οι παιδιατροι σας γι αυτο?

Εννοειτε να συνεχισεις να δινεις. Και ο δικος μου μολις νοιωσει καμια αδεια γωνια στο στομαχι πρεπει να την γεμισει.:lol::lol: Μετα απο ρεψιμο ή κενωση εννοειτε θα ξαναφαει για να ηρεμησει . Σημειο αδειο απαπα :lol::lol::-D:grin:

Οσο για την αλλη περιπτωση αν την κανει πιπιλα μηπως δεν θελει να φαει? Οταν ο μικρος καποια στιγμη σταματησε να πολυτρωει μου ειχε πει ο παιδιατρος οτι κανει αυτοδιαιτα. Το κανουν πολλα παιδια που ειναι αφρατουλικα . Εννοειτε ομως παιρνεις και αποψη παιδιατρου σε αυτο ωστε να διαβεβαιωσει οτι δεν τρεχει κατι αλλο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Σας ευχαριστω για τις ευχες να χαιρεστε κι εσεις τα παιδακια σας και να καμαρωσετε οπως επιθυμειτε. Γερα να ειναι πανω απο ολα

ΧΑΡΑ το θεμα ειναι οτι το κανει και οταν εχει να φαει 7 ωρες μετα απο τον βραδυνο υπνο. Στην αγκαλια τρωει μονο κοιμησμενη, οταν ειναι ξυπνητη την βαζω στην κουνια στο ρηλαξ ή στα γονατα μου και γυρναει το κεφαλι απο εδω και απο εκει και χαζευει. Ειναι δυνατον να μην πειναει μετα απο 7 ωρες? Φοβαμαι μηπως αρρωστησε γιατι ειχε βγαλει μια φορα απο την μυτη και το στομα και της εδωσα αναγωγικο 1 κουταλια στο γαλα της για μια βδομαδα και αρχισε να κανει κακα απο μα φορα την μερα σχεδον σε καθε γευμα και φοβηθηκα και το εκοψα. Δεν το ειπα στον παιδιατρο αλλα ουτως η αλλως ο παιδιατρος μας δεν μας λεει πολλα τα βασικα μονο. Τα κακα της μυριζουν αλλα παντα μυριζαν περισσοτερο απο της μικρης (συγνωμη κιολας)επομενως δεν ξερω και βγαζει πολλες γουλιτσες τελευταια σαν κομμενο γαλα αλλα δεν μυριζουν ξυνηλα

ελενικ μακαρι να κανει αυτοδιαιτα και να μην ειναι κατι αλλο γιατι ετρωγε παρα πολυ για βρεφος απο τον 1ο μηνα χτυπουσε 150 και τα ετρωγε σε 15' βεβαια εφταιγε και η μαμα μου που ανοιξε τις θηλες στα αβεντ και μετα πνιγοταν το παιδι και τις αλλαξα.Μηπως να μην το εκανα?

Τεσπα και παλι σας ευχαριστω

Μακαρι να ειχαν στομα να μιλησουν να μου ελεγαν αλλα οταν το κανουν φανταζομαι μετα γλωσσα δεν βαζουνε μεσα ε?

Ελπιδα να χαιρεσαι τα κοριτσακια σου.αυτο που περιγραφεις για τη μικρουλα σου το αντιμετωπιζα με το μικρο μου κι εγω. ειχε παλινδρομηση και με το ειδικο γαλα εκανε διαρροιες. αλλαξαμε το γαλα δωσαμε υποαλλεργικο δεν επινε. να ξερεις οτι το ειδικο γαλα δεν ειναι τοσο νοστιμο οσο το κανονικο και η μυρωδια απο τα κακα ειναι απο αυτο (αυτα μου ειχε πει τοτε εμενα η παιδιατρος μου)ειναι και πιο βαρυ γι αυτο ισως πινει λιγοτερο. εμενα αυτο που με προβληματιζει δεν ειναι το παιδακι σας.αυτο θα

στρωσει και μετα που θα αλλαξεις και το γαλα θα δεις οτι θα θα τρωει πιο πολυ. μην ανησυχεις ειναι και τα κιλα του μια χαρα.αυτο που με προβληματιζει επανερχομαι ειναι η σχεση σας με τον παιδιατρο σας.πρεπει να τα λες ολα εστω κι αν νομιζεις οτι αυτο που θα ρωτησεις η θα πεις ειναι βλακεια.μηπως πρεπει να αλλαξετε τακτικη με το γιατρο?η να αλλαξετε γιατρο στην τελικη?

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΜΑ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ 6/8/04 ΝΙΚΟΛΑΣ 23/9/05

ΕΚΤΟΡΑΣ 2/2/09

Διαφημίσεις

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΑΝΑΓΩΓΙΚΟ, ΜΗ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ, ΤΑ ΚΑΚΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ, ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΠΕΡΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΜΑΚΙ... ΧΑΜΟΣ. ΟΙ ΚΟΛΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙ.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΑΡΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΜΩΣ, ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ, ΜΑΛΛΟΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝ ΤΗΝ ΠΙΕΖΕΙΣ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΝΕ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ 2,5 ΜΕ 3 ΜΗΝΕΣ "ΚΟΒΟΥΝΕ" ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ, ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ. Α, ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΑΝΤΙΑΝΑΓΩΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΑ, ΜΗΠΩΣ ΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΘΗΛΗ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΙΓΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ.

κλαιει το παιδι? Αν ειναι οτιδηποτε που το ενοχλει ή ακομα και αν πειναει και δεν μπορει τις αλλες πιπιλες θα κλαιει. Αν δεν κλαιει ολα μια χαρα.:D

Εγω σαν ποντια δεν ηξερα οτι της chico οι πιπιλες οσο τις σφιγγεις τοσο μικροτερη ροη εχουν και τις εσφιγγα και το παιδι ρουφαγε κουραζοταν και εκλαιγε . Σταματουσε να τρωει απο την εξαντληση και μετα απο 20 λεπτα αντε παλι γαλα. Αλλα εκλαιγε το παιδι κι εγω νομιζα οτι ειναι απο κολικους.

Ρωτα και τον παιδιατρο παντως αν κατι σε ανησυχει. Ετσι θα εισαι πιο ηρεμη.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Μανουλες σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Κι ο παιδιατρος μου ειπε οτι μπορει να την ζοριζω να φαει . Εχω παρατηρησει οτι τρωει μεχρι καποια ποσοτητα 80-90 μονομιας και μετα αρχιζει τα παιχνιδια γυρω γυρω το κεφαλι, να γελαει και να κανει οτιδηποτε αλλο εκτος απο φαι. Βεβαια οταν της δινω το μπιμπερο το τρωει μεχρι 120-130 αλλα με κοπο. Ο παιδιατρος μου ειπε αν βλεπω να κανει τετοια ή να κλαιει να την αφηνω. Αλλα το κανει κι οταν ειναι μετα απο 7 ωρες νηστικη και στεναχωριεμαι μηπως αντι να βαζει θα χασει κι αυτα που εβαλε.

Γι αυτο ειπα να την ταιζω πιο τακτικα αλλα πιο λιγο

Να χαιρεστε τα παιδακια σας σας ευχαριστω

Οσο για το θεμα του παιδιατρου εχετε δικιο πρεπει να τον ενοχλω συχνοτερα

Εμένα πάντα το πρώτο γεύμα το πρωί (μετά από 7 ώρες δηλ.)δεν το πίνει όλο (150-160) πάντα αφήνει περιπου 30-40 γραμμάρια. Την ταϊζω ανά 4 ώρες ή 4μιση και το τρώει όλο. Όταν όμως δεν έχει ενεργηθεί την προηγούμενη μέρα μου κάνει κι εμένα τα ίδια. Σταματάει και αφήνει περίπου 30 γραμμάρια.

Διαφημίσεις

Εμένα πάντα το πρώτο γεύμα το πρωί (μετά από 7 ώρες δηλ.)δεν το πίνει όλο (150-160) πάντα αφήνει περιπου 30-40 γραμμάρια. Την ταϊζω ανά 4 ώρες ή 4μιση και το τρώει όλο. Όταν όμως δεν έχει ενεργηθεί την προηγούμενη μέρα μου κάνει κι εμένα τα ίδια. Σταματάει και αφήνει περίπου 30 γραμμάρια.

κι εμενα το πρωι αν δεν κανει κακα με το ζορι τρωει μολις κανει τρωει μεχρι 150. την ταιζω καθε 4-5 ωρες πλεον στο τριωρο δεν τρωει καθολου. Αλλα και στις 5 ωρες με δυσκολια τρωει και μαλιστα νομιζω οτι οσο πιο πολυ ην καθυστερησω χανει την υπομονη της και γκρινιαζει γιατι πειναει φαινεται οτι πειναει αλλα απο την υπερανταση που κλαιει δεν μπορει να φαει. Τα εχω βαψει πραγματικα μαυρα γιατι απο εκει που ηταν ενα πολυ ησυχο και ηρεμο παιδι εχει γινει το αντιθετο και ψαχνω να βρω μηπως εχω κανει κατι λαθος εγω

τι γάλα δίνεις?

humana το κανονικο το μπλε απο την αρχη μονο αυτο και απο οτι μου ειπαν ειναι απο τα πιο νοστιμα και καλα γαλατα γι αυτο κι ειναι λιγο ακριβο

Βρε μην αγχώνεστε... Όπως έλεγε και η δική μας παιδίατρος "Κανένα παιδί στο δυτικό κόσμο δεν έχει πεθάνει από ασιτία... Αντιθέτως!" Και σας το λέει μία μαμα που και τα 2 της παιδιά δεν έκλαψαν ποτέ για το φαγητό ενώ το βραδυνό το κόψανε στις 20 μέρες. Παρ' όλ' αυτά τώρα είναι 4,5 και 2,5 κανονικά σε βάρος και τρώνε τα πάντα... Το άγχος σας το πέρασα σε μεγάλο βαθμό (ιδίως στην πρώτη) σε σημείο που σταμάτησα το θηλασμό γι 'αυτό. Υπομονή και όλα θα φτιάξουν...

JQVOp3.png