Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ"?

Recommended Posts

Κατά καιρούς βλέπουμε στις ειδήσεις να σκάνε θέματα για παιδικούς σταθμούς χωρίς άδεια, τα σχολικά τους να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ, οι δασκάλες να μην έχουν τις απαραίτητες άδειες, οι οδηγοί να μην έχουν καν δίπλωμα και επειδή προσωπικά πάντα αναλογίζομαι τις δικές μου ευθύνες και το τι κάνω εγώ σαν άτομο για να προφυλάξω τα συμφέροντά της οικογένειάς μου 1ον και κύριο και μετά όλα τ'άλλα , αναρωτιέμαι:

Όταν επισκέπτομαι έναν ιδιωτικό παιδικό σταθμό για να δω αν είναι κατάλληλος για το παιδί μου, μπορώ να ζητήσω να μου δείξουν την άδεια του σταθμού, την άδεια οδήγησης του οδηγού, τα χαρτιά του ΚΤΕΟ των σχολικών, τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος των δασκάλων κλπ.?

Δεν είμαι κι εγώ συνυπεύθυνη όταν με διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι σωστά και νόμιμα στον σταθμό αλλά εγώ δεν ζητάω και τις κατάλληλες αποδείξεις επί τούτου?

'Η αν ζητήσω τέτοια πράγματα θα με "εκπαραθυρώσουν" ευγενικά? Για πέστε καμιά γνώμη - ιδίως τα κορίτσια που δουλεύουν σε σταθμούς-.

Το ξέρω ότι οριμένες φορές είμαι υπερβολική, αλλά μήπως γινόμαστε συνυπεύθυνοι στα "εγκλήματα" μερικών ασυνείδητων όταν εμείς ο ίδιοι δεν το ψάχνουμε περισσότερο?

Διαφημίσεις

Δεν γνωρίζω αν είναι υποχρεωμένοι να σου τα δείξουν όλα αυτά, αλλά θα ρωτήσω στη σχολή μου αν θες.

Την άδεια του σταθμού πάντως, είναι δικαίωμα και υποχρέωσή σου να τη δεις. Μερικοί παιδικοί σταθμοί μάλιστα την έχουν τοιχοκολλημένη.

Απλά κοίτα να μην τους δώσεις την εντύπωση ότι το απαιτείς γιατί ναι μεν θα σου τη δείξουν,

αλλά πιθανότατα θα έχετε μια ψυχρή σχέση γονέα-παιδαγωγών από κει και πέρα, και η σχέση αυτή είναι πολύ σημαντική και για τους τρεις (παιδί-γονέας-παιδαγωγός).

Βέβαια εννοείται ότι θα πρέπει να έχεις και την κατάλληλη (φιλική) ανταπόκριση από τον άλλον, έτσι; Δεν σου λέω ότι πρέπει να αρνηθείς τα δικαιώματά σου.

1eca.jpg1ecap3.png

Αυτό ακριβώς διερωτώμαι κι εγώ. Αν υπάρχουν όλα αυτά τα χαρτιά και γω ζητήσω να τα δω (με ευγενικό τρόπο φυσικά), γιατί θα έπρεπε να δημιουργηθεί ψυχρό κλίμα?

Εάν δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, δεν θα έπρεπε αυτά τα στοιχεία να είναι διαθέσιμα να τα δείχνουν σε όποιον τα ζητήσει?

Είναι πιο εύκολο δηλαδή να ζητήσω ευθύνες μετά εάν (όξω από δω και μακριά) γινόταν κάποιο ατύχημα και διαπιστωνότανε ότι ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα ή το αυτοκίνητο ήταν ακατάλληλο?

Ο παιδικός σταθμός όταν προσλαμβάνει ένα οδηγό δεν τον ελέγχει, δεν του ζητάει το δίπλωμά του? Κι εγώ δεν θα έπρεπε να "ελένξω" τις συνθήκες ασφαλείας κάτω από τις οποίες μετακινείται το παιδί μου?

Πάντως εάν διαπίστωνα "ψυχρή" συμπεριφορά, μετά από τέτοια κουβέντα θα υποψιαζόμουνα ότι κάτι δεν πάει σωστά και δεν θα πήγαινα το παιδί μου εκεί. Όπως λέει και η παροιμία "Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται".

Πάντως αν μπορείς να ρωτήσεις MANALETO και να μου πεις , θα σου ήμουν ευγνώμων.

αν θυμάμαι καλά η υπόθεση "σχολικό" είναι αρκετά λεπτομερής για να έχει ένα ο παιδικός, δηλαδή δεν είναι απλό πράγμα, ότι υπάρχει έλεγχος.

ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του οδηγού εκεί΄είναι που δεν υπάρχει έλεγχος :?:?:?:?

στο γραφείο πρέπει να έιναι τοιχοκολλημένη, η κατάσταση με τους νομίμως εργαζόμενους στον παιδικό κ τις δασκάλες.

(για περίπτωση ελέγχου κτλ).

εκεί φαίνεται κιόλας για άδεια κτλ.

νομίζω ότι αν είσαι ειλικρινής και δεν κάνεις στα ψέμματα ότι κοιτάς ότι θα σου συμπεριφερθούν πολύ λογικά,

τι να κάνον και οι γονείς με όλα αυτά που ακούνε φρικάρουν.

ΟΜΩΣ ακόμα και αν είναι νόμιμος ένας σταθμός αυτό δεν σημαίνει τίποτε για το τι παιδαγωγική φιλοσοφία έχει.

οπότε, ναι τσεκάρετέ το αυτό, αλλά μην αφήσετε και απέξω την φιλοσοφία.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Μαρακι αυτο για το σχολικο ΔΕΝ ισχυει !!!

Ο μπαμπας μου ειναι επαγγελματιας οδηγος, ολη του την ζωη σε χολικα... το τι εχουν δει τα ματακια μου !!! Μαλιστα σε περιπτωσεις που ειχε διαμαρτυρηθει εντομα για την μη καταλληλοτητα του αυτοκινητου, εχει απολυθει !!!

'Εχεις απόλυτο δίκιο Μαρία μου, γι'αυτό και ρώτησα εάν μπορώ να τα ζητήσω αυτά τα στοιχεία εξ'αρχής με το πιο ευγενικό τρόπο. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το μικρό μου δάχτυλο.

Όσο για την φιλοσοφία τους που λες, εννοείται ότι είναι ένα πράγμα αδιαπραγμάτευτο. Αλλά τι να το κάνω να έχει την τέλεια φιλοσοφία και επικίνδυνα σχολικά?

Το ξέρω ότι ζητάω πολλά και ότι είμαι υπερβολική, αλλά στο κάτω κάω τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας και δεν λες ψείρες είναι, κολλήσανε και θα φύγουνε μετά από λίγο.

Ένας παιδικός σταθμός χωρίς άδεια μπορεί να σημαίνει τα χίλια μύρια, ξεκινώντας από την ακαταλληλότητα του κτιρίου π.χ να μην έχει σωστή ή καθόλου πυρόσβεση και πάμε λέγοντας.

Δεν ξέρω.... πέστε ρε κορίτσια εσείς θα τα ζητάγατε αυτά τα στοιχεία?

Ή στα κορίτσια που δουλεύουν στους παιδικούς, του έχουν ζητηθεί ποτέ?

Η αληθεια ειναι οτι εγω δεν τα ζητησα... το σκεφτομαι ομως....

Κοντούλα μου τι λές???? Την άδεια πρέπει να την έχουν αναρτημένη. Ούτε αυτό δεν είδες?

Εγώ αυτό τουλάχιστον θα το ζητήσω και αν που πούνε ...ξέρετε ναι, να βγάλουμε φωτοτυπία κλπ, θα κάνω μεταβολή επιτόπου.

Διαφημίσεις

Zana .. επισης εκτος απο τα διπλωματα του προσωπικου, να ζητησεις και τις υγειονομικες αδειες εργασιας, τις οποιες ειναι υποχρεωμενοι να εχουν οσοι δουλευουν σε παιδικο... καιοταν λεμε ολοι εννοουμε ολοι.. δασκαλες, διευθυντριες, μαγειρες, καθαριστριες, οδηγοι.. ολοι ομως..

Επισης οφειλουν να εχουν καρτα προσφατου εμβολιασμου, για υπατιτιδες Α και C (αυτες ειναι που μπορουν να μεταδοθουν σε παιδια πχ η Α μεταδιδεται κ μεσω τροφιμων) και φυματιωση.

Φαντασου οτι ακομα και εμεις που ως στρατιωτικοι περναμε καθε δυο χρονια εξετασεις, οι εξετασεις που κανουμε εμεις οι δασκαλες, ειναι πολυ περισσοτερες απο αυτες που κανουν και οι μαγειρες..

Υποψην αυτα που λεω δεν ισχυουν για το στρατο αλλα για ολους τους σταθμους.

O5Lop2.png

kIP3p2.png