Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατί να νιώθω σαν UFO;;;

Recommended Posts

Όπως θα δείτε από το ticker ο μικρός μου είναι σχεδόν 17 μηνών και ακόμα θηλάζουμε! Το καταφέραμε με πολύ κόπο αφού τους 3 πρώτους μήνες του έδινα και πολύ συμπλήρωμα. Αφού λοιπόν κάναμε αυτό που κανένας δεν πίστευε ότι θα γίνει (παιδίατροι, πεθερικά κ.α.), είπα να το συνεχίσω μέχρι το χρόνο. Όταν κλείσαμε λοιπόν το χρόνο είδα ότι και εγώ και ο μικρούλης μου περνάμε πολύ καλά έτσι, γιατί λοιπόν να το κόψουμε; Συνεχίζουμε και βλέπουμε.

Όλοι όμως έχουν πέσει πάνω μου να το κόψω!!! Με έχουν φάει! Όποιος ακούσει ότι θηλάζω ακόμα με κοιτάει περίεργα. Η δε κουμπάρα μου όποτε μιλάμε λέει πρώτα γεια και μετά "Έκοψες το θηλασμό;".

Αφού κάνω αυτό που η φύση με έφτιαξε να κάνω, που είναι απόλυτα φυσικό και που οι γιαγιάδες μας το κάνανε συνέχεια, γιατί με κάνουν να νιώθω UFO; Γιατί το φυσιολογικό είναι παράλογο; Μήπως έχουν δίκιο και δεν το καταλαβαίνω γιατί έχω γίνει μουτζαχεντιν του θηλασμού, όπως λέει εμένα και την γυναίκα του ο αδερφός μου για να μας πειράξει;

ax706ksnxl94trz6.png

detcekkuftzl3tta.png

Διαφημίσεις

Η γνώμη μου είναι, μην τους δίνεις πολύ θάρρος να επεμβαίνουν, εκτός αν έχεις τη διάθεση κι εσύ να απαντάς πειρακτικά. Ξεκαθάρισέ τους ότι δεν συζητάς το θέμα του αποθηλασμού και δεν χρειάζεται να δίνεις επιχειρήματα κι εξηγήσεις, αφού είναι φανερό ότι δεν θέλουν να ακούσουν.

Πάντως αν κατάλαβα καλά, και η γυναίκα του αδερφού σου θηλάζει πολύ καιρό; Δεν είσαι δλδ. τόσο ούφο όσο νομίζεις, ούτε καν μέσα στο σόι σου.

Ξέρω ότι είναι σπαστικό ώρες ώρες. Πας να πεις μια απλή κουβέντα, π.χ. "Κουράστηκα σήμερα" ή "Δεν κοιμήθηκα καλά το βράδυ", κι αρχίζουν όλοι να αναλύουν τι κάνεις λάθος στο θέμα του θηλασμού, λες κι αν δεν θήλαζες θα ήσουν κάθε μέρα ξεκούραστη κι ευδιάθετη. Όταν ακούς κουφά, μπορείς να μπαίνεις στο φόρουμ να ξεσκάς.

αχ ετσι νοιωθω και εγω! για ολα φταιει ο θηλασμος! ροσπαθουν να με πεισουν οτι δεν ειναι σωστο αυτο πυ κανω! ουφ σταματησα να λεω οτι θηλαζω και αν ακποιος μς δει απλα τον αγνοω! η αρχιζω τα αστεια του τυπου " καισχολειο να παει εγω θα πηγαινω στα διαλειμματα και θα βγαζω το βυζι στα καγκελα να φαει"

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Διαφημίσεις

Ευκαιρία να γράψω κι εγώ μια εμπειρία...

Θηλάζω τη μικρή (6 μηνών τώρα). Τις έχω ξεκινήσει στερεές αλλά σε αντίθεση με τα άλλα τρία δεν την έχω αποθηλάσει στα γεύματα. Έτσι δεν της δίνω 2 γεύματα θηλασμού, αλλά 5-6 όπως εκείνη ζητάει.

Στις διακοπές με τη γιαγιά μου, προσπαθούσα να ταίσω τη μικρή μου το μεσημεριανό της. Εκείνη όμως είχε άλλη όρεξη και αντιδρούσε. Τη βάζω στο στήθος και φυσικά το ... απόλαυσε. Κι έρχονται δύο σχόλια.... ένα από τον μπαμπά μου κι ένα από τη γιαγιά μου (μαμά του μπαμπά μου)....

Μπαμπάς: .... Τι πας να δώσεις στο παιδί! (εννοούσε το φαγητό). Αφού πίνει γάλα της μανούλας... τα άλλα είναι άχρηστα!

Γιαγιά (που δεν είχε ακούσει το σχόλιο του μπαμπά μου): .... Αααα αυτό ζητούσε το παιδί! Μη σε στενοχωρεί το φαγητό. Αφού πίνει γάλα θα είναι γερό! Αυτό είναι για τα μωρά, το γάλα....

Κι εκεί που έχω μείνει εμβρόντητη γιατί κι εμένα σαν ούφο με αντιμετώπιζαν ως τώρα οι άλλοι....... έρχεται και το καλύτερο.....

Γιαγιά: ......... εγώ τον πατέρα σου.... μέχρι τα 4 τον θήλαζα. Έπαιζε έξω με τα άλλα παιδιά (στο χωριό), και ερχόταν, αντί για νερό... με έπιανε ... έπινε γάλα και ξαναέφευγε!

Εγώ (σκέψη): .... Εμ... έτσι εξηγούνται όλα!

Άρα... μη νιώθεις ούφο! Κάνε αυτό που νιώθεις! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

εγω εχω βαρεθει πια, τα αντιματωπιζω ολα με χιουμορ πλεον, στην αρχη στεναχωριομουν τωρα δεν με νοιαζει τιποτα! ο αντρας μου εχει ακομα κολληματα με το θηλασμο σε δημοσιο χωρο αλλα οταν ειμαι μονη θηλαζω παντουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ! αν μαθει που εχω θηλασει θα με κλειδωσει μεσα και θα πεταξει και το κλειδι στη θαλασσα!

εχω θηλασει απο καραβι, μετρο , καφε, παρκα και πλατειες, παρκιν εθν. οδου μεχρι και μεσα στην εκκλησια θηλασα! το απολαμβανω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το γουσταρω και μου αρεσειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

το θελωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Kαταρχήν θα ήθελα να επισημάνω, θεωρώ ότι το θέμα έχει εξαντληθεί…

Εγώ δεν θα σου πω τα γνωστά σε ζηλεύουν, η κοινωνία μας φταίει, οι γιατροί φταίνε, η άγνοια φταίει, η μη γνώση πάνω στο θέμα φταίει κτλ.

Θα σου πω ότι εσύ η ίδια φταις που δίνεις δικαιώματα, που επιτρέπεις κτλ..

Επίσης φταίνε οι ξερόλες που για όλα έχουν άποψη..

δεν είναι τίποτα διαφορετικό από το ακόμα δεν έκοψες την πιπίλα, γιατί δεν επιτρέπεις στο παιδί να φάει χαζομάρες αφού μια μέρα θα φάει, πότε θα κάνεις δεύτερο παιδί….αυτούς με τον τρόπο σου πολύ απλά τους στέλνεις στον γερό δι##βολο και τελείωσε η υπόθεση…

Kαταρχήν θα ήθελα να επισημάνω, θεωρώ ότι το θέμα έχει εξαντληθεί…

DALIA, με τα υπόλοιπα συμφωνώ, αλλά όσο και να νομίζεις ότι εξαντλήθηκε το θέμα και έχεις επιχειρήματα, άμα στην πέφτουν όλοι, έρχονται στιγμές που συγχύζεσαι και το μόνο που θέλεις είναι να πεις μια κουβέντα με κάποιον που δεν σε θεωρεί ούφο.

Διαφημίσεις

μα pax μου γιατί να έχω επιχειρήματα για κάτι που θεωρώ σωστό για το παιδί μου, την οικογένεια μου...σε ποιον πρέπει να δώσω λογαριασμό....?

Ξέρεις τι σχόλια έχω ακούσει που ο γιος μου είναι 4 και δεν είμαι έγκυος στο δεύτερο ?? θα σκάσω ή θα πρέπει να το αιτιολογώ....

Η αδιαφορώ ή τους στέλνω ανάλογα με την ψυχολογία και από ποιον ακούσω το σχολιάκι

Κανονικά σε κανέναν δεν χρειάζεται να δώσεις λογαριασμό, αλλά έρχονται ώρες που το ξεχνάς και θέλεις φίλους να σου το θυμίζουν :) ... ειδικά μερικές φορές που τα σχόλια έρχονται πραγματικά στην πιο ακατάλληλη στιγμή.

Κοριτσια γεια σας εγω γενναω εως αρχες δεκεμβρη και πρωτα ο θεος θελω παααααρα πολυ να θηλασω ευχομαι να τα καταφερω.Δεν ηξερα σχεδον τιποτα για το θηλασμο,ομως ενημερωθηκα,πηρα και τα βιβλια της Πατσουρου και μπορω να πω οτι τουλαχιστον στη θεωρια τα παμε καλα.Ευχομαι και στην πραξη να τα καταφερω γιατι θελω πολυ και ειμαι αποφασισμενη.Εμενα η μητερα μου οταν συζητουσαμε γιαυτο δεν μου ειπε τιποτα ωστε να με αποθαρρυνει ισα ισα το επικροτει.Η πεθερα μου ομως οπως το φερε η κουβεντα καποια στιγμη με κοιταγε ολα απορια (ναι το ουφο που λεγαμε)και μου λεγε κατι του τυπου "α εγω δεν τους θηλασα καθολου τους γιους μου παρολο που φωναζε η γιαγια να τους θηλασω εγω ειπα οχι σιγα μην εχω κοτζαμ παιδι πανω στο στηθος να τρωει...:shock::shock::shock:Ασε να τρεχουν γαλατα και να μην μπορεις να πας πουθενα... Μολις γεννησα εβγαλα το πρωτογαλα με το θηλαστρο το δωσα με το μπιμπερο και μετα μου καναν ενεση να μου το κοψουν"

Αυτα φυσικα για να με αποθαρρυνει αλλα εγω επειδη το χω παρει αποφαση οπως σας ειπα της ξαναειπα οτι εγω θα το θηλασω και ειπα και τι λεει ο Π.Ο.Υ. και φυσικα οτι προθεση μου ειναι εαν τα καταφερω να θηλασω πρωτα ο θεος οσπου να κανω και το 2ο...Εκει τρελαθηκε!!!!!:lol::lol::lol:

Θα χω κοτζαμ παιδι να μιλαει και να τρωει απο το στηθος?Της κακοφανηκε αλλα δεν αφησα περιθωρια να της παρω την αδεια.Αυτα τα ξεκοβεις δεν αφορουν κανεναν και δεν τα διαπραγματευεσαι με κανεναν...Ετσι απο μεσα της ας λεει οτι θελει εγω θα κανω αυτο που θεωρω οτι πρεπει να κανω και το θελω πολυ.Συν οτι εχω ενημερωσει και τον αντρα μου για το θεμα του θηλασμου και εχει διαβασει κι αυτος και ειναι πολυ υπερ.Επισης το πολυ θετικο ειναι οτι στο περιβαλλον μας ολες οι γυναικες των φιλων μας εχουν θηλασει τα παιδακια τους πανω απο χρονο οποτε κι αυτο ειναι πολυ συν γιατι θα χω πολυ βοηθεια και συμπαρασταση σε τυχον προβληματα...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Θα χω κοτζαμ παιδι να μιλαει και να τρωει απο το στηθος?

ή μπορεί να μιλάει στο ίδιο το στήθος ... και μικρό όταν είναι το κάνει, απλά δεν καταλαβαίνουμε τι του λένε (μπρλλλ, αγκου κτλ)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ή μπορεί να μιλάει στο ίδιο το στήθος ... και μικρό όταν είναι το κάνει, απλά δεν καταλαβαίνουμε τι του λένε (μπρλλλ, αγκου κτλ)

Η να το μαλώνει.........:lol::lol::lol: πέθανα στο γέλιο όταν κατάλαβα τι έκανε....

Διαφημίσεις

Χι χι, τι μου θύμισες... η κόρη μου τις τελευταίες μέρες μερικές φορές όταν σηκώνεται από το στήθος χτυπά παλαμάκια και φωνάζει "πάποοοο!" (=μπράβο!) :lol::lol::lol:

ΥΓ: Λέω να ανοίξουμε καινούργιο θέμα με τέτοια χαριτωμένα που λένε τα παιδιά μας όταν θηλάζουν. Αν οι συντονιστές συμφωνούν, ας μεταφέρουν τα τελευταία μηνύματα.

H δικιά μου όταν καταφέρνει να βγάλει το στήθος από τη μπλούζα, λέει: "Νάτοοο!" , "Γεια σου γάλα!", "κουκου-τζα!" και άλλα διάφορα...

• 2 weeks later...

Ο μικρος μου οταν ειναι νευριασμενος και θελει στηθος για να χαλαρωσει

μοτ τραβαει τη μπλουζα και λεει κατι που εγω το ακουω ως "μπιγι-μπιγι"και μαλιστα με ρυθμο!!!!και ειναι μολις 14 μηνων

4

να πω τι κανει κ η δικια μου τωρα τελευταια? πινει μια-δυο γουλιες,το αφηνει κ κανει ''αααααα'',οπως οταν πινουμε κοκα-κολα

Ρεύεται κιόλας μετά??? :-)))) χαχα...

• 1 month later...

Εμένα τις προάλλες θηλαζε και της λέω " αγάπη μου ωραίο το γαλατάκι της μαμάς?"

και τότε εκείνη μου έκανε την κίνηση που κάνουμε με τα δάχτυλα όταν κάτι είναι νόστιμο... χαχαχα, με το βυζί στο στόμα/ ψυχούλα μου...

1Iik.png