Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ

Recommended Posts

Σε λίγες μέρες φευγουμε ταξιδάκι στο εξωτερικό (για 4 μέρες) και το μικρο θα μεινει με τους γονεις μου!Να πω ότι επειδή εχω παρει το 9μηνο ειμαστε μαζί με τον Κωνσταντίνο απο τότε που γεννηθηκε και στους παππουδες πάμε για επισκεψη κατά κυριο λόγο. Βέβαια τους γνωρίζει καλά περνά καλά μαζί τους...αλλά κοιμάται στο σπίτι του και μόνο!!!!Πριν κανενα περιπου μήνα που φύγαμε για 3 μέρες (2 νυχτες) και ο μικρος εμεινε πάλι εκει, ενώ ολη μερα ήταν χαρουμενος και επαιζε, του λειπαμε πολυ οπως φάνηκε, γιατί ειχε χαλάσει ο ύπνος του. Το μεσημέρι κοιμόταν μόνο 1 ωρα (αντι για 3), ενα βραδυ ξυπνησε απο τις 3 εως τις 5 (δεν το εχει κάνει ουτε νεογέννητο αυτο) και ξανά στις 7.30 για πρωι και γενικά υποσυνειδητα υπέφερε.

Οταν επιστρέψαμε δεν ξεκόλλαγε από πάνω μας, και φαινόταν ότι του λειψαμε.

Τώρα που θα ξαναφύγουμε νιωθω τρομερες τύψεις γιατί φοβάμαι ότι θα υποφερει παλι. Θελω να τον προετοιμάσω και δεν ξέρω πως.Να τον πηγαινω περισσοτερες ώρες τις προηγουμενες μέρες?Πειτε ιδέες!!!

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Να αφήσεις τις τύψεις κατά μέρος. Να πας με τον άντρα σου και να περάσετε καλά. Όταν γυρίσετε και το παιδί σας κάνει χαρά να το απολαύσετε και να περάσετε μία ιδιαίτερη μέρα με βόλτες και παιχνίδια.

Όλα χρειάζονται. Η καλή μαμά είναι η ευτυχισμένη μαμά. Αν το ταξίδι σε ευχαριστεί, θα αλλάξεις παραστάσεις, θα βελτιώσεις τη σχέση σου με το σύντροφό σου, θα γεμίσεις μπαταρίες και θα έχεις περισσότερη διάθεση για ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου.

Μίλησέ του και ό,τι καταλάβει. Ο μπαμπάς κι η μαμά θα φύγουν για λίγο και εσύ θα μείνεις με τον παππού και τη γιαγιά κλπ.

Έτσι το κάναμε εμείς από πολύ μικρό. Η μαμά κι ο μπαμπάς θα βγουν.

Κάποια στιγμή (γύρω στα 2,5χρ.) έλεγε "όχι να μη βγουν" αλλά τώρα (3) βγαίνει στη βεράντα και μας χαιρετάει. Όταν πηγαίνουμε κάπου μακριά η γιαγιά τους δείχνει στο χάρτη πού είμαστε.

Όταν πήγαμε διακοπές (οι 2 μας) πήγαμε μαζί με τα παιδιά και πήραμε τα εισιτήρια από το αεροδρόμιο ώστε να το καταλάβουν. Η μικρή μου (1,5 χρ.) παρόλο που ακολουθεί το μεγάλο, τη νύχτα -όταν δεν είναι στο κρεβάτι της- ξυπνάει και κλαίει. Η γιαγιά την παίρνει αγκαλιά και όλα καλά.

Όταν επιστρέφουμε χαίρομαι τις αγκαλιές τους και κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο όλοι μαζί.

Το παν είναι να αντέχουν οι παππούδες. Ο μπαμπάς μου δεν αντέχει να τα ακούει να κλαίνε ούτε 1 λεπτό και αυτό κουράζει τη μαμά μου πιο πολύ.

Μια καλη ιδεα αλλα δε ξερω κατα ποσο θα ηταν εφικτη, ειναι να ειναι ολη μερα στο σπιτι της γιαγιας και το βραδυ να πηγαινει η γιαγια στο σπιτι σας και να τον κοινμιζει στο κρεβατακι του. Ετσι θα νιωθει μεγαλυτερη ασφαλεια στο χωρο του. Αν δε γινεται αυτο ισως θα μπορουσες να του στειλεις στη γιαγια ενα μαξιλαρι απο το σπιτι σας. Η το δικο του η ενα δικο σου για να εχει τη μυρωδια σου. Ισως και αυτο να βοηθουσε.

Παντως εσυ να πας χωρις τυψεις φυσικα και χωρις αγχος. Τι να κανουμε? Τα μωρακια μας πρεπει να μαθαινουν και λιγο μακρυα μας..

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!!

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εχετε δικιο, πρέπει να αφήσω τις τύψεις, το ταξίδι σίγουρα το έχω ανάγκη γιατί και οι καλοκαιρινές μας διακοπές φέτος ήταν...ΟΛΕΘΡΟΣ!Mmmm και η μικρή σου ξυπνάει ε? Άρα μάλλον όλα τα παιδάκια τα ίδια κανουν! Ρένα, έχεις δίκιο θα πω στη μαμά μου να ερθει κανα 2 βράδια να τον κοιμήσει στο κρεββάτι του σπίτι. Και θα του στειλω και ένα μαξιλαρι δικό μας ή το μεταβατικό του παιχνιδι. Ελπίζω όλα να πανε καλα.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

παντως ειναι πολυ μικρο για να του μιλησεις και να καταλαβει..

ισως θα επρεπε να το αφησεις απο τωρα να κοιμαται κανα βραδυ στη γιαγια.. πχ για να βγαινετε καμια βολτιτσα.

εμεις τον αφηναμε κ δεν εχει προβλημα να μεινει με τη γιαγια η την αδελφη μου..

Αρχικα δεν ηθελα κι εγω να τον αφηνω ομως το εκανα γιατι ηξερα οτι λογω της δουλεια μου θα χρειαζεται να λειπω 2-3 φορες το μηνα πανω απο 24 ωρες..

Και μου βγηκε σε καλο γιατι ενα μηνα αφου γυρισα στη δουλεια με στειλανε για μετακπαιδευση και ελειψα ενα μηνα. Γυρνουσα μονο ΣΚ. Αν δεν το ειχα κανει το παιδι σαφως και θα ειχε προβλημα..

Αλλο ενα πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι να φιλοξενεις τη γιαγια που και που στο σπιτι σου και να αναλαμβανει αυτη να το κοιμησει .

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Επειδή από Οκτώβρη που θα πιασω πάλι δουλεια θα το κραταει η μαμα μου , θα αναγκαστει να συνηθισει και να κοιμάται εκει τα μεσημέρια. Οπότε ευελπιστώ ότι το χειμώνα θα μπορούμε να τον αφήνουμε να κοιμάται και κάποια βράδια εκει για να βγαινουμε. Εως τώρα δεν ήθελα να τον ταλαιπωρώ αφού δεν υπήρχε επιτακτική ανάγκη. Κι οσες φορές βγήκαμε για κανένα φαγητο ερχόνταν οι γονεις μου μέχρι τις 12-1 και καθόντουσαν εκει αφού ειχε κοιμηθει ο μικρός. Η μαμά μου μενει ευτυχώς πολύ κοντά οποτε δε νομίζω να ειναι προβλημα να έρθει να τον κοιμήσει εκεινη 2-3 βραδια πριν φύγουμε.

s-age.pngs-age.png

Να πας χωρίς τύψεις, όπως σου λένε τα κορίτσια. Δεν το αφήνεις σε ξένους, στους παππούδες του είναι. Μια ανάσα για το ζευγάρι είναι προϋπόθεση για μια καλή σχέση, άρα και το μωρό ωφελείται. Και να κάνεις τον σταυρό σου που έχετε παππού/γιαγιά.

it's never too late to start all over again

να πας εννοειται και να μην εχεις καθολου τυψεις. ασε που θα περασει και μια χαρα καθως θα του κανουν και ολα τα χατηρια, να εισαι σιγουρη.

παντως αργησες! επρεπε να το αφηνες που και που αλλα μη στεναχωριεσαι, δεν πειραζει 2-3 μερες.

εμενα η δικια μου παρολο που εχει μεινει πολλες φορες με τον παπου και γιαγια, δεν πινει εκει το γαλα της σχεδον ποτε! (καλα και σε εμας δεν τρελαινεται αλλα κατι πινει)

δεν θα σκασω κιολας καθως ειναι για λιγο και καθε φορα που επιστρεφω και μου λειπει ειναι πιο καλα

να περασεις τελεια και να βαλεις μετα και καμια φωτο

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Από τη δική μου εμπειρία με την κόρη μου που σήμερα είναι 22 μηνών περίπου (και την πρωτοαφήσαμε στη γιαγιά για 3 διανυκτερεύσεις όταν ήταν 7 μηνών) έχω να πω τα εξής:

1. Το πώς τα πήγε ο μικρός σου τις ημέρες που έλειπες (δηλαδή αν και πόσο έφαγε, αν και πόσο κοιμήθηκε), αν δεν πλάνταξε στο κλάμα και αν δε φαινόταν εμφανώς λυπημένος, είναι κάτι που θα το διαχειριστεί το ίδιο και οι παπούδες του όσο λείπεις. Έχε το νου σου να τονίσεις στη γιαγιά και στον παπού ότι είναι καλό να φαίνονται σίγουροι και με αυτοπεποίθηση μπροστά στο παιδί, ώστε να το κάνουν να νιώσει ασφάλεια.

2. Όσες φορές άφησα την κόρη μου σε γιαγιά για παραπάνω από μία διανυκτέρευση, παρέλαβα ένα άλλο παιδί από αυτό που παρέδωσα. Με άλλο πρόγραμμα, άλλες συνήθειες, άλλα χούγια, άλλα άλλα άλλα..... (και όλα προς το χειρότερο πάντα)

3. Αν θέλεις να φεύγεις χωρίς παιδί να ξεσκάς που και που, προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αποδεχτείς ότι όταν θα επιστρέφεις θα χρειάζεται λίγη έως πολλή προσπάθεια από μέρους σου να το επαναφέρεις στο δικό σας πρόγραμμα. Αλλά είναι το τίμημα για τις λίγες μέρες χαλάρωσης που πέρασες.

Αυτά. Χαλάρωσε και απόλαυσε το ταξιδάκι σου. Όταν γυρίσεις θα τη βρεις τη λύση.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Κατερίνα δεν με νοιαζει το προγραμμα του παιδιου που θα αλλάξει! Θα επανέλθει σε λίγες μέρες αφού γυρίσει σπίτι του! Οι αλλαγές πάνω του θα με τρομοκρατήσουν όταν θα το κρατάνε μόνιμα οι παππουδες αφού πάω για δουλεια. Αλλά αυτό ειναι άλλο θέμα.

ngeo σίγουρα θα προσπαθήσω να ξεπεράσω τις τύψεις και ναι έχω αργήσει το ξέρω αλλά αυτό το έρμο 9μηνο οπως ξέρεις απο προσωπική εμπειρια ειναι πηγή πολλών κακών!

Skybeam σίγουρα οι παπουδες μας βοηθάνε δεν το συζητώ!

s-age.pngs-age.png

Οι αλλαγές πάνω του θα με τρομοκρατήσουν όταν θα το κρατάνε μόνιμα οι παππουδες αφού πάω για δουλεια. Αλλά αυτό ειναι άλλο θέμα.

ngeo σίγουρα θα προσπαθήσω να ξεπεράσω τις τύψεις και ναι έχω αργήσει το ξέρω αλλά QUOTE]

Αν όταν επιστρέφοντας στη δουλειά σου και παραδίδοντάς τον για καθημερινή φροντίδα στον παππού και τη γιαγιά έχεις ήδη αποκαταστήσει ένα σταθερό πρόγραμμα που ακολουθείτε στο δικό σας σπίτι, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα και με τους παππουδογιαγιάδες. Οι πρώτες μέρες μαζί τους μπορεί να είναι λίγο "κάπως" αλλά στη συνέχεια, που θα δει ότι πια αυτή είναι η καθημερινότητά του και θα προσαρμοστεί σε αυτό το νέο δεδομένο, θα επιστρέψει στο πρόγραμμα που ξέρει. Αυτή είναι η γνώμη μου και έτσι έγινε με την κόρη μου όταν την πρωτοάφησα για να επιστρέψω στη δουλειά. Κι εγώ 13 μηνών την άφησα.

Ήμουν βέβαια λίγο αυστηρή στις υποδείξεις μου προς τους γονείς μου που την φρόντιζαν, όμως καταφέραμε μετά από τις πρώτες 8-10 μέρες να έρθουμε στα ίσα μας.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Οι αλλαγές πάνω του θα με τρομοκρατήσουν όταν θα το κρατάνε μόνιμα οι παππουδες αφού πάω για δουλεια.

Δεν θα εχει τεραστιες και τρομακτικες αλλαγες, μην φοβασαι.Ολα ειναι στο μυαλο μας, λογω της ανησυχιας μας οτι δεν θα ειμαστε σε θεση να προσφερουμε πλεον οτι προσφεραμε.

Οσο για το ταξιδι συμφωνω με οσα εγραψε η mmmmmmm

6bMYp2.png