Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΘΟΔΟΣ FERBER

casperαki

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

koritsia εναα μωρο πουεχει ΓΟΝΕΙΣ η ΓΟΝΙΟ που ασχολειτε μαζι του και το αγαπαει δεν θα βγει υστερικο η λυπημενο επειδη την ωρα του υπνου η μαμα δεν το περνει αγγαλια να το κοιμισει παρα μπαινοβγαινει στο δωματιο να το καθυσηχαζει.Φυσικα αν ενα παιδι ολη μερα το εχεισ σε μια κουνια η ενα ριλαξ και πλανταζει να μην ειναι ευτυχισμενο.ΤλπΧτες βραδυ παντως τον εβαλα για υπνο κ επικρατουσε μια ησυχια, παω να δω πως ηταν κ επαιζε με ενα παιχνιδακι κουνιας που του εχω βαλει.τον αφησα κ πηγα σε10 λεπτα ειχε κοιμηθει!!!ευχομαι να πετυχε η μεθοδος θα δειξει αποψε!!!
Κασπερακι, εγώ πάντως που δοκίμασα τη μέθοδο του κλάματος, το πρώτο βράδυ τον άφησα 2-3 λεπτά κι έκλαψε και μετά ξεκίναγε και σταμάταγε μόνος του, στο τέλος κοιμήθηκε με αναφιλητά (έσπασε η καρδιά μου σε χίλια κομμάτια).* Το επόμενο βράδυ που τον άφησα πάλι 2-3 λεπτά, δε σταμάταγε με τίποτα.* Πήγα μέσα, βγήκα τον άφησα πάλι τίποτα.* Το παιδάκι ΠΛΑΝΤΑΞΕ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ και είπα στον εαυτό μου οτι δεν θα το ξανακάνω. Τον κράταγα αγκαλιά και τρανταζόταν ολόκληρος και είχε χώσει το μουτράκι του στο λαιμό μου. Κι εμένα είναι 11 μηνών και ακόμα δεν έχει κοιμηθεί ολόκληρο βράδυ αλλά ξέρεις κάτι????? ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ..... Θέλω όταν με φωνάζει το παιδί μου να είμαι εκεί, είτε εγώ είτε ο μπαμπάς του. Δε λέω οτι θα γίνει προβληματικό αν το αφήσω να κλάψει, αλλά εγώ δε μπορώ να το κάνω αυτό. Και γιατί? Επειδή θέλει την αγκαλιά μου, επειδή είδε ένα άσχημο όνειρο και φοβήθηκε? ΝΑΙ, ΓΙ'ΑΥΤΟ! Εγώ έτσι νιώθω, δεν κατακρίνω αυτό που κάνεις απλώς σου λέω τη δική μου εμπειρία.
.png

'Εχω ακόμη τύψεις για την φορά που άφησα τον μικρούλη μου να κλαίει σπαρακτικά στην κούνια του και να έχω όλους πάνω από το κεφάλι μου και να μου λένε, άστο θα κοιμηθεί....

Σας πληροφορώ ότι έκλαιγε για 3 ώρες(και λίγες είπα) και δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν τον πήρα αγκαλίτσα ιδρωμένο....Θεέ μου, πως το έκανα αυτό; Από τότε τον είχα συνέχεια αγκαλίτσα και ήμουν ήσυχη ότι πρόσφερα στο παιδί μου αυτό που είχε ανάγκη...

Τελικά είναι στην κάθε γυναίκα....Εγώ δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας, άλλες το αντέχουν...Αμάν πια με αυτό το πρόγραμμα!

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Έχω την εντύπωση ότι ο ίδιος ο dr. Ferber έχει αναθεωρήσει σχετικά με το πόσο αποτελεσματική και ωφέλιμη είναι η μεθοδός του και προτείνει πιο ήπιες μεθόδους.

Θα ψάξω να βρω και λινκ για το πού το διάβασα.

Διαφημίσεις

Απο μηνων μεχρι 5 ετων

νομιζα οτι με βοηθησε το βιβλιο αλλα η φανη κοιμηθηκε στο κρεββατι της μονο 5 μερες, μετα την πηραμε στο κρεββατι μας αφου εκλαιγε

και ενω σκεφτομουν τι απαισια μανα που ειμαι που την αφηνα να κλαιει, ξαφνικα η φανη αποφασισε απο μονη της να παει στο κρεββατι της,

τελικα ειναι αυτο που λενε οταν το παιδι ειναι ετοιμο θα παει μονο του χωρις υστεριες και κλαματα

καποιες φορες οταν ξυπναει τα βραδυα , πηγαινω στο δωματιο της και την ρωταω αν θελει να ερθει να κοιμηθουμε με τον μπαμπα

και αυτη απανταει οχι απλα θελει λιγο αγκαλια απο την μαμα και μετα παλι υπνο

ΕΙΣΑΙimage.php?type=sigpic&userid=18571&dateline=1250847646 ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η φανουλα μου ειναι 17 1/2 μηνων, αρα σαν το δικο σου μωρακι.

τα παιδια φευγουν απο τους γονεις οταν ειναι ετοιμα , μπορει και το δικο σου να παει στο κρεββατι του οταν θελει αυτο,

δεν ξερω βεβαια αν εχεις και εσυ προβλημα με τον υπνο αλλα, κανενα βιβλιο δεν μπορει να σε διδαξει πως θα βαλεις το παιδι σου για υπνο, απλα μπορει να σε ενημερωσει και τιποτα αλλο.

ΕΙΣΑΙimage.php?type=sigpic&userid=18571&dateline=1250847646 ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έχω την εντύπωση ότι ο ίδιος ο dr. Ferber έχει αναθεωρήσει σχετικά με το πόσο αποτελεσματική και ωφέλιμη είναι η μεθοδός του και προτείνει πιο ήπιες μεθόδους.

Θα ψάξω να βρω και λινκ για το πού το διάβασα.

Πολύ ενδιαφέρον θα είναι αν ούτε ο ίδιος ο dr Ferber δεν εφαρμόζει πλέον τη μέθοδό του :cool:

Για λέγε, για λέγε...

.....δε νομίζω τάκη....

Εγώ ήμουνα από τις τυχερές που δε χρειάστηκε να τους αρνηθώ ποτέ τίποτα γιατί απλά δε ζητούσαν ποτέ κάτι τρελό. Περισσότερο ήθελα εγώ να τους κάνω κάτι (να τα νανουρίσω αγκαλίτσα, να τους διαβάσω κανένα παραμύθι) αλλά δεν το έκανα γιατί δεν ήθλεα να συνηθίσουν σε κάτι που δε θα μπορούσα να το κάνω κάθε μέρα. Τώρα που μεγάλωσαν (4,5 και 2,5) ξέρουν ότι μπορούν να κοιμηθούν μαζί μου καμιά μέρα αν το θελήσουν ή μπορούν να μου ζητήσουν να τους διαβάσω κανένα παραμύθι ή θα τους το προτείνω και εγώ αν έχω όρεξη. Ξέρουν επίσης όμως ότι μπορεί και να μη γίνει κάτι αν είμαι κουρασμένη και συμβιβάζονται. Πάντως από τότε που ξεκίνησαν να κάθονται στον ποπό τους (6-7 μηνών περίπου) κοιμόντουσαν.... διαβάζοντας. Θυμάμαι την κόρη μου που καθόταν με το παραμύθι μπροστά της και την έβρισκα μπρούμυτα επάνω στο βιβλίο και τα πόδια της οκλαδόν... Ξεραινόταν δηλαδή κανονικά!

JQVOp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ ήμουνα από τις τυχερές που δε χρειάστηκε να τους αρνηθώ ποτέ τίποτα γιατί απλά δε ζητούσαν ποτέ κάτι τρελό. Περισσότερο ήθελα εγώ να τους κάνω κάτι (να τα νανουρίσω αγκαλίτσα, να τους διαβάσω κανένα παραμύθι) αλλά δεν το έκανα γιατί δεν ήθλεα να συνηθίσουν σε κάτι που δε θα μπορούσα να το κάνω κάθε μέρα. Τώρα που μεγάλωσαν (4,5 και 2,5) ξέρουν ότι μπορούν να κοιμηθούν μαζί μου καμιά μέρα αν το θελήσουν ή μπορούν να μου ζητήσουν να τους διαβάσω κανένα παραμύθι ή θα τους το προτείνω και εγώ αν έχω όρεξη. Ξέρουν επίσης όμως ότι μπορεί και να μη γίνει κάτι αν είμαι κουρασμένη και συμβιβάζονται. Πάντως από τότε που ξεκίνησαν να κάθονται στον ποπό τους (6-7 μηνών περίπου) κοιμόντουσαν.... διαβάζοντας. Θυμάμαι την κόρη μου που καθόταν με το παραμύθι μπροστά της και την έβρισκα μπρούμυτα επάνω στο βιβλίο και τα πόδια της οκλαδόν... Ξεραινόταν δηλαδή κανονικά!

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ!!!!!!Ειναι θεμα παιδιου τελικα.εμενα η δικια μου μου εμοιασε και δεν μπορει να κοιμηθει ευκολα.θα ηθελα να κοιμαται σαν και τα δικα σου αλλα δεν με πειραζει να την νανουριζω.ετσι κι αλλιως δεν με ενοχλει σε κατι αλλο ολη μερα και δεν ξαναξυπναει τη νυχτα...τι ψυχη εχουν 20 λεπτα νκαι μιση ωρα νανουρισμα?

Η φανουλα μου ειναι 17 1/2 μηνων, αρα σαν το δικο σου μωρακι.

τα παιδια φευγουν απο τους γονεις οταν ειναι ετοιμα , μπορει και το δικο σου να παει στο κρεββατι του οταν θελει αυτο,

δεν ξερω βεβαια αν εχεις και εσυ προβλημα με τον υπνο αλλα, κανενα βιβλιο δεν μπορει να σε διδαξει πως θα βαλεις το παιδι σου για υπνο, απλα μπορει να σε ενημερωσει και τιποτα αλλο.

symfwnw, apli logiki... kalo vradi!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...