Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΑΛΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...

Μαριλίνα

Recommended Posts

Για άλλη μία φορά πήγαμε διακοπές στο χωριό του άντρα μου. Ευτυχώς πέρασε καλά το παιδάκι μου που όλη την ημέρα έτρεχε και έπαιζε με τα ξαδελφάκια του. Όσον αφορά εμένα... με υπερκόπωση γύρισα να σκύβω να φιλίσω τα πάτρια εδάφη.

Ο άντρας μου δεν με έβγαλε ούτε μία φορά για ένα ρημαδοποτό (το οποίο του ζητούσα κατ' εξακολούθηση), πέταγε ατάκες του στυλ: "δεν σε θέλω εσένα μαζί" και "αφού σας πάω για μπάνιο κάθε μέρα, τι θέλεις" και άλλα ωραία...

Ε, κι εγώ αποφάσισα να μην του χαριστώ. Έχω διαπιστώσει ότι, ότι και να γίνει, εγώ είμαι η κακιά νύφη, είπα να τιμήσω τον... τίτλο μου.

Μαζί στο πατρικό του ήταν εκτός από τη μάνα του η αδελφή του με τον άντρα της και το παιδί της και μετά ήρθε και ο αδελφός του με την οικογένειά του (το δεύτερο ασχολίαστο γιατί τα πάμε πολύ καλά).

Στην κουνιάδα τα είχα λίγο μαζεμένα ούτως ή άλλως. Ξύπναγε, που λέτε, το παιδί μου στις 8 και για να μην τους ενοχλήσω που θέλανε να ξυπνήσουμε στις 11 (μικρό το σπίτι γαρ) τον έπαιρνα και πηγαίναμε στην παιδική χαρά. Το αποτέλεσμα: το ίδιο μεσημέρι να ουρλιάζουνε μέσα στο σπίτι που κοιμότανε το νινί μου (όχι, δεν τσακωνόντουσαν, βρε, απλά συζητούσανε!!!). Μου το ξυπνάνε.

Παίζει μία χαρά ο ανιψιός με τα παιχνίδια του δικού μου... ούτε κουβέντα να του πούνε να μοιραστεί και τα δικά του...

Ε, αρχίζω κι εγώ να μην δίνω σημασία στις ώρες που κοιμούνται (ειδικά όταν κοιμόντουσαν για μεσημέρι στις... 6 το απόγευμα), στο φαΐ (ότι θέλει ο καθένας) και στη διασκέδαση (όποτε θέλω πηγαίνω όπου θέλω με το παιδί μου).

Και επειδή λέει πολλά η κουνιάδα, της την έχω στημένη στη γωνία: Μαλώνω τον γιο μου ενώ ο δικός της κοιμάται και ο μικρός μου ταλιμπάν βάζει τα κλάματα. Πάει να τον ηρεμήσει εκείνη και την κόβω. Ψιθυμίζει κάτι του στυλ "επειδή κοιμάται ο γιός μου" το οποίο και δεν σχολιάζω. Συνεχίζει ο μικρός μου την γκρίνια και πάει να τον αγκαλιάσει. "Σε παρακαλώ, όταν μαλώνω το παιδί μου, έσύ δεν θα το καλοπιάνεις"... πόσο το ευχαριστήθηκα.

Κι όσο για τον σύζυγο... όπου σταθώ κι όπου βρεθώ μιλάω για τις χάλια διακόπές μου. "Δεν είναι ωραίο το χωριό;" "Το χωριό είναι μια χαρά, ό άντρας μου ήταν απαράδεκτος" (όχι θα του χαριζόμουνα).

Ουφ, τα είπα και ξέσπασα!!!

Πιστεύω οι δικές σας διακοπές να ήταν καλύτερες!!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Συγγνώμη, αλλά είναι δύσκολο να περάσεις ωραία στις διακοπές σε ένα μικρό σπίτι με όλο το σόι!!! Κρίμα, τουλάχιστον πέρασε καλά το παιδί σου! Αν μπορείτε του χρόνου να πάτε κάπου αλλού ή να πάτε στο χωριό, αλλά όχι την περίοδο που πάνε και οι άλλοι (τώρα δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό). Εμείς να καταλάβεις έχουμε ένα εξοχικό και όταν πάνε τα αδέρφια μου εγώ δεν πάω...

κάτι τέτοια διαβάζω και δοξάζω τον ύψιστο που πέρασα καλοκαιριάτικα την εγκυμοσύνη και έχασα για φέτος τουλάχιστον ίδια γλέντια και χειρότερα!!!! είναι τέλεια η Αθήνα βρε!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

To ωραίο είναι ότι το γεγονός ότι υπήρχαν και άλλοι ήταν θετικό.

Μόνη με το μικρό και την πεθερά στο σπίτι, ενώ ο σύζυγος θα ήταν στα μαγαζιά να κάνει τσάρκες... θα είχα πάει για τσιγάρα στο περίπτερο... της γειτονιάς μου στην Αθήνα!!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Νομίζω ότι θέλεις λίγο φροντιστήριο είσαι πολύ ανεκτική με όλους! Γίνε λίγο σκύλα και οσον αφορά τον άντρα σου πάτα του το πόδι με ΤΑΚΟΥΝΙ! Ακου εκεί αντιμετώπιση..... Ποια νομίζει ότι είσαι?

Διαφημίσεις

Μαριλίνα σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ τα παρόμοια έχω περάσει..........ξέρεις τι είναι να σε ξυπνάνε το πρωί με νεροπίστολο ??????? Άστα.............μέχρι να αποκτήσουμε το δικό μας εξοχικό τα είχα δει όλα στην κυριολεξία !!!!!!!!

a40Vp3.pngGchMp2.png

Μαριλίνα , έχουμε και εμείς εξοχικό στο χωριό και τον Αύγουστο σκάμε όλοι μαζί μύτη για την γιορτή του 15Αύγουστου. Λοιπόν, ενώ στο σπίτι είμαι με τους γονείς , τα αδέρφια μου και τα ανήψια μου (που όλα είναι μεγάλα σε ηλικία εκτος από τον μικρό της αδερφή μου που έχει ίδια ηλικία με τον δικό μου) , δεν βλέπω την ώρα και την στιγμή να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια! Και φαντάσου ότι δεν έχουμε θέμα τσακωμών, παρεξηγήσεων κλπ. Απλά επειδη είμαστε , ζωή να χουμε 15 άτομα οικογένεια , καταλαβαίνεις τι γίνεται. Οταν εγώ θέλω να κοιμηθώ υπάρχει φασαρία , αλλά και το αντίστροφο. Να μην συζητήσω ότι όλη την ώρα οι γυναίκες είμαστε στην κουζίνα για μαγείρεμα , μάζεμα , δουλειές γενικότερα. Τώρα θα μου πεις γιατί πηγαίνω. Αφενός γιατί δεν μπορώ 15 μέρες να κάνω διακοπές κάπου αλλού , λόγω οικονομικών, αφετέρου γιατί λυπάμαι να κλείσω το παιδάκι μου στην πόλη , ενώ έχουμε άδεια και οι δύο.

Η συμβίωση πάντως είναι δύσκολη. Υπομονή! Πάντως είναι παρατηρημένο ότι οι άντρες μας όταν βρισκονται στα χωριά τους ή ακόμη και στα χωριά μας παθαίνουν μετάλλαξη! Τί να πω!

[sIGPIC][/sIGPIC] Η ανάσα της ζωής μου, το μωρό μου!

:P

Έχετε σκεφτεί ότι αυτή η φασαρία μπορεί να σας λείψει?

Το οικογενειακό μας εξοχικό είναι με το ζόρι 50 τετραγωνικά. Για χρόνια συναντιόματαν εδώ τα σαββατοκύριακα εγώ οι αδερφές μου, όλες με τους άντρες μας και τα παιδιά μας και οι γονείς μου. Οι άντρες μας μπορεί και να υπέφεραν λίγο οκ...

Κι εμείς στριμωχνόμασταν στην κουζίνα και ψάχναμε να βρούμε ελεύθερο κρεββάτι, κοιμίζαμε τα μωρά και κάναμε σσσσστ!!!!!

Αλλά... Η μαμά μου δεν ζει πια, ο μπαμπάς μου σταμάτησε να έρχεται, οι αδελφές μου πήγαν σε καινούριο εξοχικό και έμεινε το σπίτι μόνο για μένα. Το βράδυ που πρωτοκοιμήθηκαν στο καινούριο σπίτι έκλαιγα με μαύρο δάκρυ για δύο ώρες (δεν υπερβάλλω καθόλου).

Φυσικά το να χωρίσουμε τα τσανάκια μας ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη, αλλά παρόλα αυτά άδειασε το σπίτι και μου φάνηκε βαρύ...

Πω πω βρε Ζεττα ειλικρινα δεν το ειχα σκεφτει ετσι,λες τωρα να γκρινιαζω και αργοτερα να μου λειπει?Γιατι κι εμεις μια απ'τα ιδια με το σπιτι στο χωριο σκονταφτουμε ο ενας πανω στον αλλο...

z1QBp3.png UKB8p3.png

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι αν θα ζούσα μία τέτοια κατάσταση , θα τα μάζευα και θα γυρνούσα σπιτάκι μου την επόμενη κιόλας μέρα. Α, όλα κι όλα για μένα οι διακοπές είναι ιερές. Ψοφάμε όλο το χρόνο σε σπίτι-δουλειά-παιδιά-υποχρεώσεις σε σημείο που φτάνει μία η ώρα το βράδυ και εσύ δεν έχεις καθήσει ακόμη μισή ώρα, οπότε θέλω 15 μέρες να περάσω καλά και να φορτίσω μπαταρίες για την υπόλοιπη χρονιά. Αν είναι αυτό το διάστημα να περάσω χειρότερα από την καθημερινότητά μου προτιμώ να κάτσω σπίτι μου... Και η Αθήνα καλή είναι αν δεν δουλεύεις. Βολτίτσα με τα παιδάκια όλη την ημέρα, φαγητάκι έξω, και το βραδάκι βόλτα στο πάρκο ή την πλατεία για παγωτό .... Μια χαρά:P

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διακοπες στο ιδιο σπιτι με τοσο κοσμο μου ακουγεται τρομαχτικο. Ιδιως οταν ο κοσμος αυτος ειναι το σοι του αντρα σου εφιαλτικο... Κ οταν κ ο αντρας σου εχει τασεις συμπεριφορας γαιδαρου ουτε να το σκεφτομαι...

Ευτυχως οι διακοπες τελειωσαν οποτε θα ξεκουραστεις κ εσυ. Παντως η αληθεια ειναι (επειδη με ξερω) οτι εγω θα προτιμουσα να κατσω αθηνα παρα να ζησω ολο αυτο το θεατρο του παραλογου για τα μπανια του λαου...

Αθήνα κα πάλι Αθήνα!!!

Οι φετινές διακοπές ήταν χάλια και μας δυστυχώς,κρίμα που τις περιμέναμε πως και πως για να ξεκουραστούμε και να χαρούμε λίγο το παιδάκι μας. Από τις 2 εβδομάδες που είχαμε την πρώτη την περάσαμε με ίωση το παιδί και εγώ και την δελυτερη αρρώστησε ο άντρας μου(αυτός είχε μόνο αυτή την βδομάδα άδεια).επίσης είχαν πλακώσει κάτι θείοι,ξαδέρφες κτλ και σύμφωνα με την μάνα μου έπρεπε να πιούμε καφέ όλοι μαζί να φάμε όλοι μαζί να πάμε για μπάνιο όλοι μαζί ....ΔΡΑΜΑ.Ο μικρός επειδή μας στερείται γενικά με τις δουλειές όλο το χρόνο είχε αγκιστρωθεί από πάνω μας και ούτε τουαλέτα δεν μας άφηνε να πάμε,ούτε μια μπουκιά φαϊ να κατέβει...Η μάνα μου τον πήρε μόνο ένα απόγευμα 1 ώρα να πάνε βόλτα με τον θείο.Στο τέλος από τα νεύρα που είχα πλακώθηκα μαζί της και τελέιωσε το θέμα.Ξέχασα να πω φυσικά ότι είμαι και αχάριστη.Γι αυτά και άλλα πολλά που βαριέμαι και να τα θυμηθώ άλλη φορά δεν έχει "παρεούλα".Καλύτερα ΑΘΗΝΑ

Mαριλίνα.........το θέμα δεν είναι ''να τα πεις και να ξεσπάσεις'' όπως είπες παραπάνω αλλά να υπάρχει και από το άλλο μέρος κατανόηση,να σε σέβονται και να σε ακούνε.Όταν πάμε διακοπές δεν πάμε μόνο για να περνάει καλά μόνο ο ένας, αλλά όλοι η οικογένεια και να μην υπάρχουν γκρίνιες.Και ιδίως όταν είναι μικρό το σπίτι,όλο το σόι μαζεμένο και δεν υπάρχει συνενόηση τότε το καλύτερο είναι να τα μαζέψεις και να φύγεις.Την επομενη να πάτε κάπου μόνοι σας θα περάσετε καλύτερα και πιο κοντά θα είσαι με τον άντρα σου και τα παιδιά σου.Και αυτά του είδους'' αφου σας πάω στη θάλασσα και δεν θέλω να σε βγάλω έξω'' εμε΄να θα με πείραζαν πάρα πολύ αν το έκανε αυτό ο άντρας μου.:mad:

a63700a23b.png 87032dd023.png