Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παραίτηση εγκύου

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Δουλεύω σε μια εταιρεία ως υπάλληλος γραφείου εδώ και ένα χρόνο.

Πρόσφατα έμαθα οτι είμαι έγκυος, ενημέρωσα και την εταιρεία, αλλα θέλω να φύγω. Δε μου αρέσει το κλίμα, ασυνεννοησία κλπ.

Τους δήλωσα σήμερα οτι φεύγω από την εταιρεία με τη θέλησή μου.

Δε χρειάζεται να με απολύσουν ούτε να με αποζημιώσουν, αλλά παραιτούμαι από μόνη μου. Θέλω να φύγω όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Μου είπαν οτι θα μου απαντήσουν. Εγώ τι χαρτιά χρειάζομαι για να τους προσκομίσω? Θα χρειαστώ βεβαίωση γιατρου κλπ.?

Σας ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

Δεν χρειαζεται να προσκομισεις τιποτα.Απλα θα υπογραψεις μια δηλωση οικιοθελους παραιτησης.Απο τη στιγμη που εσυ θελεις να φυγεις δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα.Μ'αυτον τον τροπο ομως δεν θα χασεις τα επιδοματα που δικαιουσε?

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Θα τα χάσω το ξέρω αλλά ειλικρινά, πες με χαζή, εγω το μόνο που θέλω είνια να φύγω μακριά. Έχω τραβήξει τα πάνδηνα! Θέλω να φύγω γρήγορα και ανώδυνα.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

καλα θα κανεις ... μερικες φορες οι τολμηροι νικουν που λενε ... φευγεις για καλο καλη λευτερια ... και στα τσακιδια που λενε ..

οχι απλα θα υπογραψεις ενα χαρτι που θα λεει οτι παραιτησε οικοιθελως .... αντε καλη λευτερια και μετα μια δουλεια στα μετρα σου και με καλυτερο περιβαλλον!!!!!! οι τολμηροι νικουν!!!!! :wink:

οταν προσληφθηκες εκανες συμβολαιο;εκει τι λεει σε περιπτωση παραιτησης;

λογικα θα λεει οτι πρεπει να ενημερωσεις καιρο πριν αλλα αν σου πουνε τιποτα μπορεις ευκολα να προσκομισεις μια βεβαιωση, ιατρικη γνωματευση οτι πρεπει να παραμεινεις σπιτι οποτε λογικα θα εισαι οκ.

αν σου κανουν σκηνικα τοτε καλο ειναι να ρωτησεις δικηγορο

κοιτα λιγο ομως και το συμβολαιο και πες μας

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

Δεν έχω συμβόλαιο. Το μόνο χαρτί που υπέγραψα είναι η αναγγελία πρόσληψης. Ούτε συμβάσεις, συμβόλαια, τίποτε.

Αυτό είναι καλό ή κακό?

Δόξα τω Θεώ, οικονομικά είμαι ασφαλής και δε με ενδιαφέρει αν θα έχω επιδόματα ή όχι.

Θα τα χάσω το ξέρω αλλά ειλικρινά, πες με χαζή, εγω το μόνο που θέλω είνια να φύγω μακριά. Έχω τραβήξει τα πάνδηνα! Θέλω να φύγω γρήγορα και ανώδυνα.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

για δες και το παρακατω λινκ...

http://www.haf.gr/el/structure/units/gea/dape/pdf/articles_mobbing.pdf

Απο την στιγμη που φευγεις χωρις να ζητας το παραμικρο δεν βλεπω γιατι ανησυχεις.

Αν πχ το λογιστηριο το κολοβαρεσει αυτο σημαινει οτι θα σε πληρωνουν ενω εσυ θα εχεις ηδη φυγει,αρα δεν τους συμφερει,ή θα πρεπει να σε απολυσουν κατι που επισης δεν τους συμφερει.

Δηλαδη εαν κατι δεν γινει οπως το ζητησες εσυ,μονο υπερ σου μπορει να γυρισει!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ?????????

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΆΔΕΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΗΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΞΑΝΑ ΣΚΕΨΟΥ

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ

ΑΧ

ΞΑΝΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

.....

Διαφημίσεις

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ?????????

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΆΔΕΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΗΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΞΑΝΑ ΣΚΕΨΟΥ

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ

ΑΧ

ΞΑΝΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

sorry αλλά δεν σκέφτοντε όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο...και εγώ στη θέση της ακριβώς το ίδιο θα έκανα, θα έφευγα με ψηλά το κεφάλι και χωρίς να επιβαρύνω ΚΑΝΕΝΑΝ και χωρίς φυσικά να αφήσω το χάος από θέμα δουλειάς πίσω μου. Θα τακτοποιούσα τα πάντα

.. εκτός φυσικά αν με βγάζαν από τα ρούχα μου πάρα πολύ άσχημα αλλά και πάλι δεν ξέρω αν το έκανα...

rQGhp3.png

Κορίτσια συμφωνό μαζί σας!!

Γιατί να φύγεις καλή μου Suzie? Εδώ απολύουν κόσμο και κοσμάκη ειδικά έγκυες με γελοίες δικαιολογίες. Και νομίζεις πως αν επιστρέψεις σε αυτούς αργότερα με ένα παιδί θα σε ξαναπροσλάβουν? Χτύπα τις αναρρωτικές σου, να πάρεις ότι δικαιούσαι γιατί είμαι σίγουρη ότι τα έχεις δουλέψει. Τόσους αγώνες έχουν κάνει όλες οι γυναίκες όσον αφορά τα δικαιώματα για την εγκυμοσύνη και την μητρότητα κι εσύ θα τους πεις όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω?

Άσε που για να θες να φύγεις άρον άρον μάλλον σε έχουν πρήξει, και θα τους χαρίσεος ότι νομίμως δικαιούσαι?

Συγνώμη για τον τρόπο μου και αν είπα κάτι που σε πείραξε, δεν το θέλω σε καμία περίπτωση αυτό. Να είσαι καλά πάνω απ'όλα εσύ και το μωράκι σου.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απόψεις σας!

Ίωνα, ευχαριστώ και για το άρθρο! Αυτό ακριβώς περνάω στη δουλειά!

Είμαι εκγλωβισμένη σε μια δουλειά πού όλοι τους είναι γαϊδούρια! Αν και τα καημένα τα τετράποδα είναι συμπαθέστατα.

Είμαι σχεδόν 6 μηνών έγγυος να φανταστείτε και κουβαλάω σα χαμάλης τα κιβώτια με τα φωτοαντιγραφικά χαρτιά και κάθονται 5 μαντραχαλαίοι και με βλέπουν!

Το θέμα είναι οτι οι συνάδελφοι στο γραφείο είναι ψυχοπαθείς με τη κυριολεκτική έννοια και οι μισοί συγγενείς και οι άλλοι μισοί φίλοι με τους εργοδότες μου.

Οπότε, κάθε προσπάθεια που έκανα για παράπονα, συμμόρφωση κλπ. πήγε στο κενό. Θα μπορούσα άνετα να "χτυπήσω" μια επιθεώρηση εργασίας αλλά ειλικρινά, οι άνθρωποι είνια τόσο διαταραγμένοι που τους φοβάμαι.

Είναι όντως mobb (όπως αναφέρει και το άρθρο στην απάντηση του Ίωνα) οι άνθρωποι.

Έκατσα λοιπον και το σκέφτηκα.

Αυτή η εργασία δεν είναι το αντικείμενό μου. (14 χρόνια σπουδές, 3 πανεπιστημιακοί τίτλοι και σηκώνω τηλέφωνα, κουβαλάω προμήθειες, καθαρίζω το γραφείο γιατί αν δε το κάνω εγώ θα κολλήσουμε και Ebola, μέχρι που τους ξεβούλωσα τη τουαλέτα!)

Είναι 2 ώρες πήγαινε και άλλες 2 έλα από το σπίτι μου.

Με πληρώνουν ψίχουλα (χωρίς υπερβολές).

Περνάω και σαν μονομάχος στην αρένα καθημερινά.

Τι να σκεφτώ? Θα φύγω!

Ακούγεται χαζή απόφαση και δε θέλω να προσβάλλω καμμιά γυναίκα πουθενά, αλλά μια μέρα ακόμη εδώ και θα σκάσω. Αντί να σκέφτομαι το παιδάκι μου που θα έρθει, κοιμάμαι και ονειρεύομαι τη δουλειά, ξυπνάω και κλαίω γιατί θα πάω στη δουλειά και σκέφτομαι αν ο συνάδελφος έχει πάρει τα χάπια του (κυριολεκτικά παίρνει χάπια) ή όχι και τι θα συμβεί σήμερα.

Ίσως να το ξανασκεφτώ, γιατί δεν είμαι και καμμιά πλούσια, απλά δεν δυστυχώ.

Είδωμεν...

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως!

Διαφημίσεις

Αφού είναι τόσο γαϊδούρια όσο περιγράφεις, ψάξε να δεις τι άδειες δικαιούσαι αναρρωτικές και για επαπειλούμενη κύηση. Τους αξίζει να πάρεις ότι δικαιούσαι (αν και ειρωνικό αυτό που μόλις έγραψα). Δεν μπορεί κάτι θα δικαιούσαι!

Και όποιος θέλει φωτοτυπία να φέρνει το χαρτί μόνος του!!!!!!!!

Αν είναι δυνατόν 6 μηνών έγκυος να σηκώνεις εσύ τα κιβώτια με τα χαρτια...

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Καλησπερα σε ολες σας. Αν και ειμαι εργοδοτης αλλα υπηρξα για 9 χρονια υπαλληλος και μου φεροταν παρα πολυ ασχημα τα 3 τελευταια χρονια για να με αναγκασουν να φυγω.. θα σου πω την γνωμη μου δεν το βρισκω καλη ιδεα να φυγεις και να χασεις οτι δικαιουσε οση οικονομικη ανεση και να εχεις θα ηταν προτιμοτερο να πας στον γιατρο σου να σου δωσει αδεια για το υπολοιπο διαστημα της εγκυμοσυνης σου και αστους να τρεχουν αυτοι. Σου ευχομαι να πανε ολα καλα και με το καλο να γεννηθει το μωρακι σου!!!!!

Kαι εγω θεωρω οτι θα τους κανεις χαρη αν παραιτηθεις με ολη αυτα που υπομενεις απο απο αυτους. Οσο αναγκη και να μην τους εχεις μην απεμπολεις τα δικαιωματα σου. Σου οφειλουν. Γιατι να τους κανεις να χαρουν? Γνωμη μου ειναι επειδη εισαι στον 6ο μηνα να πας στο γιατρο να σου δωσει αναρρωτικη λογω επ'απειλουμενης μεχρι να περασει ο μηνας και να παρεις την αδεια τοκετου.Μετα παρε την αδεια λοχειας και το εξαμηνο, παιρνε τα επιδοματα σου και βαζε τα σε ενα βιβλιαριο στο παιδι σου. Εκει θα πιασουν τοπο. Και μην ξαναπατησεις ουτε μια μερα αλλα στειλε το χαρτι του γιατρου και ας τους να τα βγαλουν περα. Αν δεν τους αρεσει ας σε απολυσουν. Θα παρεις και αποζημιωση. Οσο ανετη και να εισαι καποιες χιλιαδες ευρω για το μωρακι σου δε θα ηταν ασχημα.