Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γιατί δεν τρώει??

Recommended Posts

εδώ και μια εβδομάδα δεν τρώει φαγητό..τίποτα!!

πίνει γάλα,τρώει φρουτόκρεμα,τρώει γιαούρτι αλλά φαγητό καθόλου.κλείνει το στοματάκι της και δεν το ανοίγει με τίποτα!!τα δοκίμασα όλα-κρέας,ψάρι,κοτόπουλo ακόμα και σκέτα λαχανικά..καμία επιτυχία.χτες της έδωσα φρουτόκρεμα στις 10 και μισή και μετά τίποτα μέχρι τις 6.δεν έτρωγε φαγητό,δεν έτρωγε:(:(της δίνω αμέσως γιαούτρτι και το καταβρόχθησε.

είναι προφανές ότι δεν της αρέσει το φαγητό..αλλά γιατί έτσι ξαφνικά??

τί να κάνω??plse help!!:roll::roll:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

αστην, ειναι καλοκαιρι, ειναι και ζεστη αφου πινει γαλα, τρωει φρουτοκρεμα, γιαουρτι μια χαρα, και γαλα να επινε μονο δεν ειχε προβλημα κοπελα μου

άντε και καλή τύχη μάγκες, που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο σιδηρόπουλος.............. :rolleyes::rolleyes:

ΝΑΙ ΚΑΛΕ!! ΑΣΤΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΖΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ! ΑΠΟ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΠΩΣ ΠΑΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ? ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙς!!!

qzD0p3.png7bqbp3.png

Τι μου θυμιζει..τι μου θυμιζει?

Ααα ναι..(χαχα) την Κων/να μου...Οταν ηταν 8 μηνων περιπου αποφασισε να κλεισει το στοματακι της και να μην τρωει ουτε φρουτοκρεμα ουτε φαγητο...ενω μεχρι πριν τα ετρωγε...Επινε πρωι-βραδυ το γαλα και τ απογευμα την κρεμουλα της...ενω εμενε νηστικη απ τις 11,30 μεχρι τις 5 περιπου...Καθε μερα προσπαθουσα..πιο νερουλο ..πιο πηχτο..πιο ζεστο ..πιο κρυο..εβαζα πραγματα εβγαζα πραγματα..μηπως κατι δεν της αρεσει.Της εδινα μια κουταλια με το ζορι (γιατι το σφραγιζε με το ρολοι το στοματακι της) και μετα συνεχιζα και ταιζα την διδυμη της ..λεγοντας...δεν θες...δεν πειραζει (χιχι)και δεν της εδινα τιποτα αλλο μεχρι το επομενο γευμα..(γιατι ηταν πεντακαθαρο οτι εκανε απλα ναζια)

Στις 10 μερες τ ανοιξε και τα εφαγε ολα...(σε 5 λεπτα μεσα ταιζα και τις 2...αγωνα εκανε το κουταλι να προλαβει να γεμισει για να προσγειωθει σε στομα γρηγορα -γρηγορα) και ποτε ξανα προβλημα με το φαγητο

ετρωγε δηλ κανονικα το φαγητο της και ξαφνικα σταματησε?μαλλον θεμα ζεστης ειναι. η βγαζει κανενα ζορικο δοντακι.εγω νομιζω οτι οπως σταματησε ετσι θα ξαναρχισει. παρε ομως και την παιδιατρο σου να της το πεις να δεις τι θα σου πει και εκεινη

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΜΑ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ 6/8/04 ΝΙΚΟΛΑΣ 23/9/05

ΕΚΤΟΡΑΣ 2/2/09

Διαφημίσεις

Εμενα μου το εχει κανει και εμενα 2 φορες....με το γαλα ομως.Συμβαινει αυτο δεν ξερω το λογο μαλλον η ζεστη κανα δοντακι πιο ζορικο,εμενα περιπου στις 10 μερες μου ξαναετρωγε κανονικα,απλα μην την πιεζεις ας φαει οσο θελει και οταν θελει.αν της το εδινες πιο αργα?? εγω πχ Μετα το μεσημεριανο κρεμουλα τρωει ξανα μετα απο 4 ωρες,αν δοκιμαζα να του δωσω πιο γρηγορα δεν θα την ετρωγε

Αλλαζουν μωρε και αυτα κανε πειραματα και θα βγαλεις ακρη!!

DsRyp3.png

αν δεν έτρωγε γενικά,κάτι θα την ενοχλούσε..αλλά μόνο φαγητό δεν τρώει,όλα ΄τ'άλλα τα αδειάζει!!μάλλον βαρέθηκε το φαγητό..σας ευχαριστώ κορίτσια,θα πάρω και τηλ, τον γιατρό

4Z1vp3.png

πήρα τηλ.τον γιατρό και μου είπε πως αφού κατά τ'άλλα έχει όρεξη να μην ανησυχώ.απλά για λίγες ημέρες να αντικαταστήσω το φαγητό με κρέμα και γιαούρτι..και θα επανέλθει.

ουφ!!

4Z1vp3.png

Ευαλγγελια μου καλημερα κι η Ελενα απο τις διακοπες και μετα ξεκινησε να το κανει αυτο ... για ζεστη δεν μπορω να πω γιατι ειδικα στο χωριο ειχαμε 22 βαθμους... κι εγω οτι βαρεθηκε αισθανομαι και προσπαθω να κανω διαφορες αλλαγες... της εκανα την κοτοσουπα αυγολεμονο ας πουμε μονο με κροκους βεβαια αλλα αφου ηταν για 2 ημερες τις εβαλα 2 κι εγινε τελειο κι εφαγε μια χαρα, σταματησα για λιγο την ντοματα που λογω εποχης της την εβαζα συχνα, εβαλα λιγο αλατακι (μου ειπε ο γιατρος) και γενικα τετοια μικρα κολπακια και ξεκινησε να τρωει παλι... οχι τις ποσοτητες που ετρωγε αλλα ειμαστε σε καλο δρομο :)

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Διαφημίσεις

Ευαγγελία την προηγούμενη βδομάδα ο δικός μου έτρωγε πρωί κ βράδυ μόνο από 90μλ γάλα(κανονικά 210 τρώει)κ όλη την υπόλοιπη μέρα ήταν με ένα αβγό κ μισό γιαούρτι.

Σήμερα πάλι τρώει όλη μέρα.μην αγχώνεσε κ μην πανικόβαλεσε.ειδικά με την ζέστη προτιμούν τα δροσερα φαγητα.

Διαφημίσεις

eyaggelia οσες φορες μου το εχει κανει αυτο η δικια μου της πονουσε ο λαιμος.μονο γαλα επινε.κι εγω ανησυχουσα κ στενοχωριομουνα κ το ριχνα σε δοντι.

κοιταξε της το λαιμουδακι μηπως ειναι κοκκινος?

χτες έφαγε το ένα τέταρτο από το συνηθισμένο..μετά έτρωγα ομελέτα και της έδωσα και άνοιγε το στόμα της συνέχεια..μάλλον βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια!!

4Z1vp3.png

Εκανα αναζήτηση για να βρω αυτό το θέμα...:-(

αλλάζει συνήθειες μου φαίνεται ο δικός μου...εκοψε αρκετα φαγητά και κάνει χαζομάρες του στυλ να φτύνει ή να πετάει το φαγητό κάτω.

Ηταν ενα πολύ καλόφαγο παιδί και τώρα με ζορίζει...εχω και τη μανα μου να λεει να τον κατεβάσω απο το καρεκλάκι κ να τον ταίσω εν κινήσει:mad::-x

Αυτό δεν το κάνω με τίποτα (φοβάμαι βέβαια μην το κανει αυτή όταν απο Σεπτέμβρη θα μου τον κραταει για να πάω για δουλειά)

Μα είναι δυνατόν κορίτσια να άλλαξε τόσο πολύ το παιδί???:shock:

evangelia μην αγχώνεσαι. Όλα σχεδόν τα παιδάκια το κάνουν κάποια στιγμή αυτό.

Κι αφού τρώει γιαούρτια και κρεμούλες είστε μια χαρά. Εμένα η δικιά μου την πέρασε αυτή τη φάση στον 11ο μήνα, για 8 μέρες μόνο γάλα ήθελε. Και παρόλο που είμασταν στις διακοπές και κουραζόταν αρκετά με μπάνια και βόλτες, ούτε βάρος έχασε ούτε τίποτα. Κι όπως είπε και η BabyBoom "όπως της ήρθε έτσι της έφυγε"

Sotiria εσένα ο δικός πόσο καιρό το κάνει αυτό? του έδινες πολλά φαγητά πριν που τώρα δεν τα θέλει ή μονο σούπες? Το να παιζει με το φαγητό μου φαίνεται φυσιολογικό πάντως. Το εκανε τυχαια την πρώτη φορά, του άρεσε και το επαναλαμβάνει σαν παιχνίδι. Κάποια στιγμή θα το βαρεθεί. Έχω παρατηρήσει ότι η μικρή μου το κάνει αυτό όταν δεν πεινάει πολύ ή όταν έχει φαει το μισό, έχει χορτάσει και μετά θέλει να παίξει. Κι αν εγω πω "μη" το θεωρεί αστείο και το ξανακάνει. Αν δεν δώσω σημασία και απλά συνεχίσω το τάισμα συνήθως το σταματάει μετά από λίγο

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Μην αγχώνεστε κορίτσια, φάσεις είναι που περνάνε τα παιδάκια μας. Και εμένα ο δικός μου κάποια στιγμή βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια και άρχισα να του εμπλουτίζω την διατροφή του σιγά σιγά με μικρά κολπάκια και σε συνεννόηση με τον παιδίατρο πάντα. Αυτό , μέχρι που έγινε ενός έτους και του έδινα από όλα. Σουπιές , καλαμάρια , χταποδια. Μόνο κοντοσούβλι δεν είχε φάει! Θα μου πείτε πώς τα μασούσε. Τα έκανα μεγειρευτά και όχι τηγανητά, αλλά τότε είχε ήδη δόντια το παιδί και μασούσε , εκτός του ότι του τα έκοβα σε πολύ μικρά κομματάκια.

Τι να κάνουν και αυτά , βαριούνται τις ίδιες γεύσεις και θέλουν εναλλαγές.

Εγώ πάντως , όταν δεν έχει όρεξη ,δεν τον ζορίζω καθόλου. Τρώει όσο θέλει.

Εκτός του ότι μου έχει πει ο παιδίατρος (γιατί πέρυσι το καλοκαίρι θυμάμαι ήμουν και εγώ σκασμένη γιατί είχε ράψει το στόμα του), ότι τα παιδιά επηρρεάζονται και από την ζέστη και συνήθως το καλοκαίρι τους κόβεται η όρεξη και να μην ανησυχώ.

Εμένα τώρα γιατί δεν μου κόβεται ποτέ? Ούτε με κρύο ούτε με ζέστη??? Ανεξήγητο φαινόμενο!!!χι, χι! :)

[sIGPIC][/sIGPIC] Η ανάσα της ζωής μου, το μωρό μου!

:P

τελικά μια τρώει,μια δεν τρώει!!

όμως έχουμε έξαρση δοντιών..δεν ξέρω αν την επηρέασε αυτό,θα δούμε.

πάντως, όταν της δίνω κάτι δικό μας,το τρώει με ευχαρίστη.

μακάρι να είναι φάση και να περάσει.όταν το παιδάκι είναι καλόβολο στο φαγητό και ξαφνικά δεν τρώει,είναι κάπως...

4Z1vp3.png

Είναι αλήθεια ότι μας κακοφαίνεται όταν τα πιτσιρίκια μας γίνονται ξαφνικά δύστροπα με κάτι που μας είχαν συνηθίσει να είναι καλόβολα, όμως είναι γεγονός ότι για πολλούς και διάφορους λόγους, πολλές φορές ανεξήγητους αλλάζουν συνήθειες. Όσον αφορά στο φαγητό η εμπειρία μου λέει ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλει πίεση, όχι όμως και παραίτηση. Δλδ αν κάποια στιγμή δεν θέλει να φάει φαγητό να μην σταματήσουμε να ετοιμάζουμε και να προσφέρουμε κάθε μέρα φαγητό, με μικρές παραλλαγές στη ρουτίνα και κάποια στιγμή θα αποδώσουν οι προσπάθειές μας.

Επίσης, σε αυτήν την ηλικία τα μικρά θέλουν πάντα να δοκιμάσουν αυτό που τρώμε εμείς. Ο δικός μου από το χρόνο και μετά τρώει ότι και εμείς και αυτό δουλέυει μια χαρά μέχρι τώρα. Αλλά και όταν θέλω να φάει κάτι που δεν του αρέσει πολύ (π.χ. γιαούρτι), παίρνω το κεσεδάκι, και ξεκινάω να τρώω (παρότι το σιχαίνομαι :)) και έτσι έρχεται και τρώει.

Συμφωνώ με αυτό που είπε μια κοπέλα παραπάνω ότι τα παιδιά δεν πρέπει να τρώνε σε κίνηση, όταν όμως τα πιτσιρίκια αρχίζουν να περπατάνε, είναι δύσκολο να τα κρατήσεις ακίνητα ακόμα και στο καρεκλάκι τους, όλη την ώρα που χρειάζεται να φάνε μια ικανοποιητική ποσότητα φαγητού, ειδικά όταν την ίδια περίοδο αρχίζουν να κόβουν σταδιακά τα αλεσμένα και τους παίρνει χρόνο να μασήσουν. Ο δικός μου τρώει το μισό φαγητό του στο τραπέζι μαζί μας και μετά σηκώνεται και έρχεται κάθε λίγο και του δίνω από μια μπουκιά. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά δεν μπορώ να τον δέσω και στην καρέκλα και βλέπω ότι καθώς μεγαλώνει συνεχώς αυξάνεται ο χρόνος που κάθεται ήσυχα και ωραία μαζί μας.

τελικά εδώ και 3 μέρες ξαφνικά ξεκίνησε να τρώει!!!!

χωρίς να κάνω κάτι καινούριο..

μάλλον φάση ήταν και μας πέρασε!!!! 0002031F.gif

4Z1vp3.png