Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΟΡΕΞΗ

Recommended Posts

Ο μικρός μου γιος είναι 23 μηνών και 10,5 κιλά. Έχουμε πέσει κάτω από τα φυσιολογικά όρια. Σκέφτομαι από βδομάδα να τον πάω στην παιδίατρο να τον ζυγίσει, μετρήσει και να της ζητήσω καμιά βιταμίνη για να ανοίξει η όρεξή του.

Φρούτο ολόκληρο τρώει μόνο μπανάνα, φαγητό διαλέγει τι θα φάει (τραχανά ,πατάτες, μακαρόνια, κεφτεδάκι, σούπες, ψάρι) δεν τρώει καθόλου γεμιστά, φρούτα, ζαρζαβατικά, όσπρια. Γάλα και γιούρτι ναι. Αλλά δεν είναι σωστή διατροφή αυτή...

Έχει πάρει καμιά σας βιταμίνη για το παιδάκι της, για να αρχίσει να τρώει??

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

στο ανηψάκι μου είχε δώσει ο παιδίατρος ένα σιρόπι βιταμινών που άνοιγε "υποτίθεται" την όρεξη, καμία διαφορά με πριν όμως...

απλά μετά από κάποιο διάστημα ξανάρχισε να τρώει.

εκείνο το διάστημα δεν ήθελε σχεδόν τίποτα όλη την ημέρα (ένα μπουκάλι γάλα με το ζόρι), δεν του άρεσαν τα φαγητά (χωρίς να τα δοκιμάζει εννοείται :roll::lol:)

κορίτσια, και συγνώμη αν κάνω λάθος,αλλα έχω την εντύπωση οτι τις βιταμίνες δεν τις παίρνουμε για να μας ανοίξει η όρεξη αλλα για να συμπληρώσουμε κάποιες ουσιές που λείπουν απο τον οργανισμό μας όπως μέταλλα ιχνοστοιχία σίδηρο κτλ σε περίπτωση που δεν κάνουμε σωστή διατροφή.φαντάζομαι αν ο παιδιατρό σου ξέρει οτι το παιδί δεν τρέφετε σωστά θα σου δώσει τις ανάλογες βιταμίνες για το παιδι.

πάντως πιστεύω οτι μια φάση είναι και θα περάσει μην αγχώνεσαι,το άσχημο θα ήταν να έχανε βάρος, το να μην παίρνει ή να μένει στάσιμο για κάποιο διάστημα δεν είναι και τόσο φοβερό(αρκει το διαστημα να μην είναι πολύ ΄μεγάλο).και πρόσεχε μην επηρεάζεσαι απο τους γύρο σου και ιδιαίτερα απο παπουδογιαγιάδες με κατοχικό σύνδρομο(παθούσα):wink::wink::wink:

ασχετο αλλα δεν λες να σου γράψει και κάποιες εξετάσεις για να δείς που βρίσκεστε;

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Μην τα σκεφτεσαι αυτα..το καθε παιδακι εχει το δικο του ρυθμο...και την δικη του αναπτυξη..να κανετε καποιες εξετασεις για να δεις αν λογο οχι τοσο καλης διατροφης εχει καποια ελλειψη..

Παντως ενα παραδειγμα απο την δικη μου οικογενεια...

Τα διδυμακια μου ειχαν μετα το 5 μηνα περιπου 2 κιλα διαφορα στα 2 χρονια η Κ ηταν 12,5 και η Α με το ζορι 10,5 .Ειχαν και 2 ποντους διαφορα...

Σημερα που ειναι 6 χρ ... εχουν ακομα την διαφορα στο υψος...αλλα στο βαρος (χωρις να κανω εγω κατι ...να πιεωσ δλδ η οχι) η Α εχει περασει κατα μισο κιλο περιπου την Κ...

Οποτε το οτι ειναι ελαφρυς σημερα δεν σημαινει οτι και σε 3-4 χρονια θα ισχυει αυτο..

Η μονη διαφορα μας ειναι οτι εμενα ετρωγαν τα παντα..οποτε θεωρω οτι εκαναν τουλαχιστον μεχρι τα 2-3 τους χρονια την καλυτερη διατροφη

Γεια σου Ευαγγελία!

Εμεις είχαμε πάρει βιταμινούλες για την όρεξη και είχαμε κάποια διαφορά όχι και κάτι το θεαματικό όμως... Ακόμα λιγόφαγη είναι η ζουζούνα μου και κατηγορία φτερού! Κι επειδή κι εμεις διαλέγουμε φαγητά μάλλον θα πω κι εγώ να ξαναπάρουμε...

ΤΙΤΗ τις βιταμίνες τις δίνουν όταν υπάρχει θέμα ή υποψία αβιταμίνωσης αλλά η αβιταμίνωση προκαλεί και ανορεξία. Κι εμεις αν πάρουμε πολυβιταμίνες, ανοίγει κι η όρεξη συνήθως... (δυστυχώς)

Αχ άτιμη ζωή τα μωρά μας να παρακαλούμε να παχύνουνε κι εμείς να αδυνατίσουμε!!!!!!!!!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ πως στο καλό τα κατάφερες και σου έτρωγαν τα πάντα; Δεν κάνανε κανένα κολπάκι "αυτό δεν μ'αρέσει!!" τίποτε;

Διαφημίσεις

Eίχαμε πάρει και εμείς βιταμίνες για το γιό μου. Εμένα ήταν χειρότερος, δεν είχε προτίμηση σε κάποιο φαγητό, τίποτα δεν ήθελε. Το γάλα το πίναμε κουταλιά -κουταλιά. Η γιατρός μου είχε δώσει τότε βιταμίνες που εννοείται θα ανοιγαν την όρεξη, τις έδινε με πολύ δυσκολία στα παιδάκια και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Αυτές δημιουργούν εξτρα λιποκύταρα που θέλουν να γεμίσουν και σε κάνουν να πεινάς. Ο δικός μου ήταν πολύ αδυνατος. Δεν είδαμε ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ! Η γιατρός μας έγραψε και 2ο μπουκαλι αλλα ουτε εκεί είδαμε διαφορα. Τελικά όσο περνούσαν τα χρόνια άρχισε σιγα -σιγά (πολύ σιγά όμως) να στρώνει και τώρα είναι στο κανονικό βάρος. Μάλιστα από περσυ έχει προτίμηση σε ένα φαγητό (μεγαλο κατόρθωμα πιστευω) στα φασολάκια! Βεβαια δε μπορείς να τον πεις ευκολο στο φαγητό, το αντίθετο. Να σου πω την αλήθεια έχω μετανιώσει γι αυτες τις βιταμίνες, πιστευω τελικά ότι τα παιδάκια αργά ή γρήγορα βρίσκουν μόνα τους το ρυθμό τους στο φαγητό. Δείξε υπομονή και να δεις όλα θα στρώσουν, ο οργανισμός τελικά λαμβάνει όση τροφή χρειάζεται.

Έχει ένα εξάμηνο που έχει κολλήσει στα 10 κιλά και είμαστε 2 χρονών. Δεν τρώει κρέας, αυγό, πράσινα, φρούτα μόνο αλεσμένα, όσπρια... δεν τρέφεται σωστά... θα δω τι θα μου πει η παιδίατρος.. κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις... από ότι κατάλαβα δεν είδατε και τρομερή διαφορά με τις βιταμίνες...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Και εγώ κορίτσια έχω σκεφτεί να πάρω μουρουνέλαιο,λέει ότι ανοίγει την όρεξη,αλλά το σκέφτομαι.Η Έλενα είναι 2 και 1040.Τι να πω,τρώει τα πάντα,μετά απο μεγάλη προσπάθεια αλλά όχι ποσότητες.

Όσο αφορά το πώς τρώει τα πάντα.Είναι ότι της βάζω στο πιάτο ότι έχουμε και εμείς.Αυτό το κάνω 2 μήνες περίπου. Κάποια πράγματα δεν ήθελε (γεμιστά,ψάρι κ.λ) και την άφηνα νηστική και όταν ξυπνούσε απο το μεσημεριανό ύπνο ξανά φαγητό.Πάλι δεν το ήθελε και το βράδυ απο την πείνα το έτρωγε.Ε λοιπόν το έκανα 2 φορές και απο τότε τα τρώει όλα,γιατί ξέρει ότι δεν θα της δώσω τίποτα άλλο.Θέλει υπομονή και να μην τους δίνεται ούτε μπισκότα,τόστ και άλλα που μου ζητούσε εμένα!!! Η καρδιά μου πονούσε,αλλά αν δεν το έκανα δεν θα έτρωγε τίποτα άλλο εκτός απο τόστ,μακαρόνια,πατάτα και τυρί....

Εμένα και τα δύο παιδιά είναι ολιγόφαγα. Τον μεγάλο λίγο τον καταφέρνω γιατί είναι υπάκουος και ξέρει ότι αν δε φάει το φαγητό του θα μείνει νηστικός. Αλλά με τον μικρό , υπάρχει απίστευτο πρόβλημα.Δεν τρώει φρούτα, τα λαχανικά μόνο όταν δεν τα καταλάβει, για σαλάτα δεν τίθεται θέμα, και γενικώς δεν τρώει.

Σε κουβέντα που είχα με την παιδίατρο, πριν από κανένα μήνα μου είπε ότι δεν θέλει να μας δώσει σίδηρο ή βιταμίνες γιατί έχουν παρενέργειες και καλό θα ήταν να ξεκινήσουν τέτοια σκευάσματα αφού κλείσουν τα 6.Όσο για το ότι και τα δύο είναι πολύ αδύνατα μου είπε ότι καλύτερα να του λείπουν κιλά (όχι όμως και θρεπτικά συστατικά) και να τα πάρει λίγο πριν την εφηβεία που ούτως ή άλλως τα περισσότερα παχαίνουν , παρά να είναι υπέρβαρα και να μην μπορείς να τα κρατήσεις στο φαγητό...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ο μικρός μου γιος είναι 23 μηνών και 10,5 κιλά. Έχουμε πέσει κάτω από τα φυσιολογικά όρια. Σκέφτομαι από βδομάδα να τον πάω στην παιδίατρο να τον ζυγίσει, μετρήσει και να της ζητήσω καμιά βιταμίνη για να ανοίξει η όρεξή του.

Φρούτο ολόκληρο τρώει μόνο μπανάνα, φαγητό διαλέγει τι θα φάει (τραχανά ,πατάτες, μακαρόνια, κεφτεδάκι, σούπες, ψάρι) δεν τρώει καθόλου γεμιστά, φρούτα, ζαρζαβατικά, όσπρια. Γάλα και γιούρτι ναι. Αλλά δεν είναι σωστή διατροφή αυτή...

Έχει πάρει καμιά σας βιταμίνη για το παιδάκι της, για να αρχίσει να τρώει??

Και ο μικρός μου το ίδιο περίπου με το δικό σου. Είναι 11,5 κιλά και δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη. Ο παιδίατρος μου είχε γράψει να του κάνω γενικές αναλύσεις προληπτικά στα 2 έτη και βγήκαν πολύ καλές μόνο ο σίδηρος ήταν στα κατώτερα φυσιολογικά όρια. Για αρχή μου πρότεινε, αν θέλω, να του δίνω λίγο σίδηρο για κάνα μήνα που συνήθως ανοίγει την όρεξη απ' ότι μου είπε και στη συνέχεια αν συνεχίσει να μην έχει όρεξη να του δώσω, πάλι αν θέλω, ένα σκεύασμα (μινολεξ μούλτι φερ νομίζω ότι το λένε, αν διαβάζω καλά τα γράμματα του γιατρού). Το σκέφτομαι ακόμη να του δώσω σίδηρο, θα διαβάσω περισσότερα και θα αποφασίσω.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Διαφημίσεις