Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αντιδραστικο παιδι?

martha

Recommended Posts

αντιμετωπιζουμε το εξης με την μικρη..την ταιζουμε αντιδρα, την κοιμιζουμε αντιδρα, την παμε βολτα αντιδρα, δεν καθεται πουθενα, την κανουμε μπανιο αντιδρα, την αλλαζουμε ρουχα πανα κτλ αντιδρα...ΓΙΑΤΙ?και μονο σε μενα και στον πατερα της.Στις γιαγιαδες που την προσεχουν δεν κανει τπτ, ή οτι κανει ειναι σε μικροτερο βαθμο.ΓΙΑΤΙ?Τι δεν κανουμε σωστα?Τι πρεπει να διορθωσω δεν μπορω να βγαλω ακρη.Νιωθω πελαγωμενη ορισμενες φορες.Προτιμω να δουλευω παρα να ειμαι σπιτι.Ειναι δυνατον?

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Γιατί τα πιο οικεία του πρόσωπα κοριτσάκι, είσαι εσυ (κυρίως εσύ) και ο μπαμπάς της και όλα της τα χούγια τα βγάζει σε εσάς και όχι σε αυτούς που δεν νιώθει και τόσο άνετα. Είναι λογικό. Και εσύ στο σπίτι σου με τον άνδρα σου είσαι διαφορετικη΄από ότι αν βγεις έξω. Μην σκας. Μια από τα ίδια και εγώ έχω και εναν αγοραρο ζωηρό. Να φανταστείς ότι αν δεν περάσει το δικό του με χτυπάει. Ακόμα δεν περπατάει και το τι σφαλιάρα έχω φάει δεν λέγεται. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από υπομόνη. Και δώς της λίγο περισσότερο σημασία. Ίσως αυτο να της λείπει αν δουλεύεις και δεν σας βλέπει πολυ

Είναι στην φάση που προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί. Τώρα είναι η ώρα που πρεπει να θέσεις κάποια όρια όμως. Προσπαθησε με σταθερή φωνή όχι αυστηρή να της δώσεις να καταλάβει πως κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν όπως να την ντύσεις να την ταίσεις κλπ. Πριν κάνεις κάτι να της λες τί θα κάνεις θέλω να πω το πρόγραμμά σας. πχ τώρα θα φάμε, μετά θα πιούμε γάλα και μετά θα σε βάλω για ύπνο έτσι ώστε με την επανάληψη να αρχίσει να συμβιβάζετε. Το μυστικό παντως πιστεύω ότι ειναι η σταθερότητά σου. Θα δεις ότι με τον καιρό θα αρχίσει να ηρεμεί. Εγώ πάντως αυτό προσπάθησα να ακολουθήσω και έπιασε. Και εμένα ειχε ξεκινήσει να με χτυπάει άλλες φορές του μιλούσα ήρεμα και σταθερά ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό ότι δεν χτυπάμε ότι με αυτό που κάνει με πονάει. Τότε με έπερνε αγκαλιά ένιωθε άσχημα. Όταν δεν γινόταν πάλι το δικό του ειχαμε ξανα τα ίδια. Μόνο σε αυτό το θέμα είπα να κάνω το κορόιδο γιατι έβλεπα ότι όσο του μιλούσα τόσο συνέχιζε να χτυπάει. Μετά από λίγο καιρό το ξέχασε. Κάθε παιδί όμως αντιδρά διαφορετικά. Προσπάθησε να βρείς τί ειναι καταλληλότερο για το δικό σου. Πάντως το να της μιλάς συνέχεια και να της επαναλαμβάνεις τί είναι αποδεκτό και τί όχι πιστεύω είναι το καλύτερο. Ελπίζω να βοήθησα.

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

μολις καθομαι απο μια μαχη που εδωσα μαζι της για να κοιμηθει.Γνωριζω οτι ειμαι πολυ λαθος στο θεμα του υπνου αλλα...παμε και ξαπλωνουμε μαζι στο μεγαλο κρεβατι αρχιζει τα παιχνιδια,οποτε την παιρνω αγκαλια και αρχιζω τις βολτες,αντιδρα,διαμαρτυρεται, εγω ακαθεκτη,ωσπου κουραζεται και γλαρωνει.Μιλαμε για μαχη οχι αστεια.

6bMYp2.png

Mήπως κοιμάται πολλές ώρες το μεσημέρι? Για να έχει όρεξη για παιχνίδι σημαίνει ότι δεν νυστάζει. Μήπως κοιμαται πολλές ωρες κατα την διαρκεια της ημερας? Ή μήπως έχει συνδυάσει το κρεββάτι με παιχνίδι? Αφού την κοιμίζεις στο δικό σας κρεββάτι να αποφεύγεις να παίζεται εκεί κατα την διάρκεια της ημέρας. Να καταλάβει ότι όταν πάμε εκεί είναι ώρα για ύπνο.

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

Διαφημίσεις

δεν παιζουμε εκει την μερα,μονο για υπνο παμε,ειτε το μεσημερι ειτε το βραδυ.κοιμαται δυο φορεσ την μερα, 10 με 12 και 4 με 6 ως συνηθως.

6bMYp2.png

Ο δικός μου είναι πιο μικρούλης οπότε ότι σου πω, θα το πω απο τη λογικη μου κι όχι απο εμπειρία...

Το παιδί απλά έχει άποψη!!! Υποθέτω πως θέλει να τα κάνει όλα όποτε θέλει κι όπως θέλει (κι ο δικός μου αν και μικρούλης μια απο τα ίδια...).

Οπότε σε αυτόν τον τομέα υπομονή...

Όσο για το ότι τα κάνει σε εσάς...Σκέψου λίγο εσύ που είσαι ενήλικη, σε ποιον αντιδράς και γκρινιάζεις περισσότερο;;; Υποθέτω σε αυτόν που νιώθεις πιο κοντά σου και είσαι πιο άνετα μαζί του. Έτσι και το μωράκι...

Ξέρω πως σου σπάνε τα νεύρα και κουράζεσαι πολύ έτσι αλλα σκέψου πως είναι για λίγο ακόμα... Κι ίσως κι αυτό που σκέφτομαι εγώ όταν τα νεύρα βαράνε κόκκινο και τα πόδια μου τρέμουν απο την κούραση, σε βοηθήσει... Σκέφτομαι πως το παιδάκι μου είναι γερό και είμαι τόοοοοσο τυχερή. Άλλες γυναίκες προσπαθούν για χρόνια για να έρθει αυτό το θαυματάκι κι άλλες πάλι παλεύουν για τη ζωή του παιδιού τους. Και μόλις τα σκέφτομαι αυτά δεν με νοιάζει να γκρινιάζει και να αντιδράει και να παλεύουμε ένα πεντάλεπτο για να βάλουμε την πάνα.:D

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

Οταν λες κοιμαται εννοεις πως το παιδι νυσταζει και εκφραζει την επιθυμια να κοιμηθει (οχι με λογια φυσικα αλλα με τον δικο της τροπο) η την βαζεις εσυ για υπνο επειδη ηρθε η ωρα της?

Οσο μεγαλωνουν τα παιδακια οι αναγκες τους για υπνο μειωνονται. Μου φαινεται υπερβολικο να κοιμαται αυτες τις ωρες κατα τη διαρκεια της ημερας.. Το βραδυ μετα τι ωρα κοιμαται? Και μαλιστα για ενα διωρο καθε φορα.. μετα το διωρο την ξυπνας?

Μηπςω στην προσπαθεια σου να βαλεις σε ενα προγραμμα το παιδι το "ζοριζεις"?

Γιατι δεν δοκιμαζεις να την αφηνεις να κοιμηθει οτι ωρα θελησει κατα τη διαρκεια της ημερας? Τα παιδακια αυτης την ηλικιας συνηθως κοιμουνται μια φορα κατα τη διαρκεια της ημερας, συνηθως μετα το μεσημεριανο φαγητο οποτε εχουν απλετο χρονο για παιχνιδι και κουραζονται και αρκετα ωστε να πανε προθυμα για υπνο το βραδυ.

Αν το παιδακι ξυπνησε στις 6 μετα απο ενα διωρο υπνου ειναι λογικο στις 10 να μην νυσταζει. Δεν ειναι βρεφακι πια για να χρειαζεται πολλες ωρες υπνου. Ειναι παιδακι.

Δοκιμασε να την αφησεις να φτιαξει μονη της το προγραμμα της, με βαση τις πραγματικες της αναγκες.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μήπως της λειπεις και γιαυτο βγάζει αυτά τα χουγια? Και ο δικός μου ειναι ιδιαιτερα αντιδραστικός θέλει να κάνει πάντα το δικό του (φαντάσου ότι εδώ και 10 μέρες θέλει να τρώει μόνος του την κρέμα του και δεν μας αφήνει να τον ταιζουμε, θελει να πιει νερο από το ποτήρι του μόνος του, να χτενιστει μόνος του κλπ). Επειδή ακομα δεν εχω παει στην δουλεια ειμαστε συνέχεια μαζί. Καμμια φορά όμως που τυχει να τον αφήσω για τη μέρα καπου μετά δεν με κοιτάει στα ματια, με γραφει, δε μου δινει σημασία, μου κραταει μουτρα. Το ιδιο και στον πατέρα του αν τυχει να λειψει κανενα επαγγελματικο ταξίδι. Αντιθετα στις γιαγιαδες και βδομάδες να εχει να τις δει δεν αντιδρα αρνητικά, τις αγκαλιαζει και τους χαμογελα αμέσως. Τα χουγια τους σε μας τα βγαζουν αλλα κοιτα μηπως πισω απο την αντιδραση κρυβεται κατι αλλο,μηπως θελει περισσότερο χρονο μαζί σου, η την απολυτη προσοχή σου!

s-age.pngs-age.png

Γιατί τα πιο οικεία του πρόσωπα κοριτσάκι, είσαι εσυ (κυρίως εσύ) και ο μπαμπάς της και όλα της τα χούγια τα βγάζει σε εσάς και όχι σε αυτούς που δεν νιώθει και τόσο άνετα. Είναι λογικό. Και εσύ στο σπίτι σου με τον άνδρα σου είσαι διαφορετικη΄από ότι αν βγεις έξω.

Kι εγω αυτο πιστευω.

Επισης εσυ εχεις συνδυασμο σπιτι + παιδι οταν εισαι εκει ενω οι γιαγιαδες ειναι ολο γουτσου γουτσου μονο:mrgreen:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

συμφωνω με ολα οσα εχετε γραψει,πιθανον να ειναι συνδυασμος ολων,,,να της λειπω, να κοιμαται περισσοτερες ωρες την ημερα απ΄ότι χρειαζεται.θα την αφησω χαλαρη τωρα στις διακοπες να δω πως θα συμπεριφερθει.

6bMYp2.png

Οταν λες κοιμαται εννοεις πως το παιδι νυσταζει και εκφραζει την επιθυμια να κοιμηθει (οχι με λογια φυσικα αλλα με τον δικο της τροπο) η την βαζεις εσυ για υπνο επειδη ηρθε η ωρα της?

Οσο μεγαλωνουν τα παιδακια οι αναγκες τους για υπνο μειωνονται. Μου φαινεται υπερβολικο να κοιμαται αυτες τις ωρες κατα τη διαρκεια της ημερας.. Το βραδυ μετα τι ωρα κοιμαται? Και μαλιστα για ενα διωρο καθε φορα.. μετα το διωρο την ξυπνας?

Μηπςω στην προσπαθεια σου να βαλεις σε ενα προγραμμα το παιδι το "ζοριζεις"?

Γιατι δεν δοκιμαζεις να την αφηνεις να κοιμηθει οτι ωρα θελησει κατα τη διαρκεια της ημερας? Τα παιδακια αυτης την ηλικιας συνηθως κοιμουνται μια φορα κατα τη διαρκεια της ημερας, συνηθως μετα το μεσημεριανο φαγητο οποτε εχουν απλετο χρονο για παιχνιδι και κουραζονται και αρκετα ωστε να πανε προθυμα για υπνο το βραδυ.

Αν το παιδακι ξυπνησε στις 6 μετα απο ενα διωρο υπνου ειναι λογικο στις 10 να μην νυσταζει. Δεν ειναι βρεφακι πια για να χρειαζεται πολλες ωρες υπνου. Ειναι παιδακι.

Δοκιμασε να την αφησεις να φτιαξει μονη της το προγραμμα της, με βαση τις πραγματικες της αναγκες.

αφου θα εχει ξυπνησει απο τον απογευματινο υπνο γυρω στις 6 κατα τις 10 αρχιζει και τριβει τα ματια,οποτε και γω επειδη θελω να κοιμαται μεχρι τις 11 την παω για υπνο.

6bMYp2.png

• 2 years later...

Έχω ένα γιο 6 ετών και μία κόρη 4 έτων. Ο γιός μου είναι στην πρώτη δημοτικού και εδώ και 10 μέρες η συμπεριφόρα του είναι πολύ αντιδραστική. Ποτέ δεν ήταν έτσι. Δεν τα βγάζω πέρα! Πείτε μου συμβουλές...!

Ευχαριστώ