Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προνήπιο: είναι υποχρεωτικό;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Δεν ειναι υποχρεωτικο.. Για να το κανουν υποχρεωτικο θα πρεπει να εχουν τις υποδομες ουτως ωστε ολα τα παιδι ατης χωρας να μπορουν να απορροφηθουν απο δημοσια προνηπια.. (τωρα το αν ο γονιος θα επιλεξει ιδιωτικο ειναι δικο του θεμα.. αυτοι πρεπει να εχουν τη δυνατοτητα αν ολοι αποφασισουν να τα στειλουν στα δημοσιο)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Πριν απο λιγο ειδα στις ειδησεις οτι το νηπιαγωγειο ειδικα για φετος (οτι και αν σημαινει αυτο) δεν ειναι υποχρεωτικο,αρα για το προνήπιο καμια τετοια περιπτωση.

Πάλι καλά! Γιατί ακόμη κι αν γίνει δεκτός στο δημοσιο προνήπιο, δεν ξέρω αν θέλω να τον στείλω με όλα αυτά που λέγονται για τη γρίππη. Εσείς τι σκέφτεστε να κάνετε;

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Διαφημίσεις

Σε μας δε δεχτήκανε ούτε καν αιτήσεις για προνήπια.Άρα δεν υπάρχει και δίλλημα.Υποχρεωτικό δεν είνα και δε νομίζω ότι θα γίνει σύντομα για τους λόγους που αναφέρει η dora.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Σε μας δε δεχτήκανε ούτε καν αιτήσεις για προνήπια.Άρα δεν υπάρχει και δίλλημα.

Α, τόσο καλά... το μόνο που γίνεται κάθε χρόνο είναι τη μια να μας λένε ότι είναι υποχρεωτικό το νήπιο, την άλλη ότι δεν είναι και μεις οι γονείς να τρέχουμε...

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

• 2 months later...

Ναι σαφώς δεν είναι υποχρεωτικό το προνήπιο, αλλά στο παιδί κάνει πάρα πολύ καλό!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Underage συμφωνώ. Τα παιδιά που έχουν πάει προνήπιο έχουν καλύτερη προσαρμογή και επίδοση ως νήπια.

Δυστυχώς το κράτος δεν υποστηρίζει τα ίδια του τα λεγόμενα. Από τη μια ορίζει ότι η φοίτηση στα νηπιαγωγεία είναι διετής, από την άλλη καθιστά υποχρεωτικό μόνο τον ένα χρόνο (νήπιο) δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στα παιδιά αυτής της ηλικίας και μιας και δε φτιάχνει τις απαραίτητες υποδομές, ουσιαστικά πετάει τα προνήπια απέξω.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

οπως προανεφεραν και οι υπολοιποι γονεις δεν είναι υποχρεωτικο αλλα σε συζητηση που ειχα με τον παιδίατρο της μικρης μου ο οποιος εχει και 2 μικρουλια για εκείνον είναι υποχρεωτικό. Θα δυσκολευτεί πολυ στο νήπιο ειδικα μιας που τωρα σχεδον ολα πανε παιδικο :)

• 3 years later...

Κορίτσια έχει αλλάξει κάτι με το αν είναι υποχρεωτικό το προνηπιο ή όχι; Σήμερα μου είπαν ότι είναι υποχρεωτικό.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

ΟΧΙ. Το προνήπιο δεν είναι υποχρεωτικό. Το νηπιαγωγείο όμως είναι.

Φέτος δηλαδή τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2008 πρέπει να εγγραφούν στο νηπιαγωγείο για να φοιτήσουν το 2013-14.

Το 2009 θα πάει για την παρακάτω χρονιά (2014-15).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ΟΧΙ. Το προνήπιο δεν είναι υποχρεωτικό. Το νηπιαγωγείο όμως είναι.

Φέτος δηλαδή τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2008 πρέπει να εγγραφούν στο νηπιαγωγείο για να φοιτήσουν το 2013-14.

Το 2009 θα πάει για την παρακάτω χρονιά (2014-15).

Ευχαριστώ πολυ! Πιστεύεις είναι καλύτερο να περιμένω να την πάω νήπιο, έτσι και αλλιώς δεν δουλεύω, ή να την πάω προνηπιο;

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολυ! Πιστεύεις είναι καλύτερο να περιμένω να την πάω νήπιο, έτσι και αλλιώς δεν δουλεύω, ή να την πάω προνηπιο;

Όπως σου αρέσει.

Γενικά στα παιδιά αρέσει το νηπιαγωγείο. Ειδικά όταν πάνε πρώτη δημοτικού... ήδη το αναπολούν! :lol: Τα δικά μου δε θα έλεγαν όχι σε μια δεύτερη χρονιά εκεί. Έχει παρέα, μαθαίνουν πράγματα, δημιουργούν πράγματα... Ωράριο 8:15 - 12:15. Δηλαδή 4 ώρες δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού (με στόχο τη μάθηση, αλλά τα παιδιά δεν το παίρνουν είδηση πως κάνουν μάθημα!! :wink:). Αααα και εκδρομές!! Ούτε ξέρω πόσες εκδρομές πήγαν φέτος! Μουσεία, θέατρο, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κτλ...

Η μικρή μου που πάει παιδικό, έχει λυσάξει και θέλει να πάει προνήπιο τώρα. Αλλά δε μας παίρνουν (λόγω αριθμού παιδιών).

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Παρόλο που δεν ειναι υποχρεωτικό το προνήπιο νομίζω αν έχεις την δυνατότητα να το πας το παιδί. Περνάνε καλά, κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν πράγματα.

Ό,τι κι αν αποφασίσεις... να το απολαύσετε!! :)

• 1 year later...

και εγω την ιδια απορια εχω!να την παω κατευθειαν νηπιαγωγειο αφου δε δουλευω.....θα της κανει κακο αν περιμενουμε μια χρονια ακομα?ουτως η αλλως οι εγγραφες τελειωσανε.τι αλλες δραστηριοτητες μπορουμε να κανουμε για να περναει ευχαριστα η μερα της?δεν ειμαστε και ανετοι οικονομικα δεν ξερω που να τη παω....ενταξει κουνιες παιδοτοπο βολτες κτλ ολα αυτα τα κανουμε...κατι πιο εκπαιδευτικο και χρησιμο?>ρωτησα για εναλλακτικο προνηπιο που κανουν διαφορες δραστηριοτητες κτλ αλλα βγαινει περιπου 150 ευρο το μηνα και δυστυχως δεν περισσεουνε:oops: πειραζει αν δεν την παω?καμια αλλη μαμα που εχει παει το παιδακι της κατευθειαν νηπιαγωγειο και τι εντυπωσεις-δραστηριοτητες εχουν κανει?ευχαρισ:Pτω πολυ!