Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δυστυχωσ θα αναγκαστω να αποθηλασω..

Recommended Posts

καλησπερα σασ!!γι αλλη μια φορα θα χρειαστω την βοηθεια σασ και ειδικα τησ αγλαϊασ.

θηλαζα αποκλειστικα για εναν μηνα μεχρι που ηλθε ο παιδιατροσ και λογω του οτι ειχαμε παρει μονο 240 γραμμαρια μου συστησε να τησ δινω οπωσδηποτε και συμπληρωμα.δυστυχωσ αυτο που δεν ηθελα ,αυτο εγινε.(θεμα ουρολοιμωξησ δεν υπηρχε..)

στην επομενη επισκεψη βαλαμε σε ενα μηνα 1700 γραμμαρια.

και ερχομαι στο προβλημα μου με το οποιο εχω στεναχωρεθει και δεν ξερω τι να κανω !!!

εωσ πριν λιγεσ ημερεσ η μικρη ετρωγε οσο ηθελε στηθοσ (συνηθωσ 20 λεπτα)κι επειτα τησ εδινα γυρω στα 100ml ξενο.την τελευταια εβδομαδα ομωσ δεν καθεται καθολου στο στηθοσ,δεν το βαζει καν στο στομα κι αν το βαλει για κανενα 5λεπτο.σπανια κανουμε 20λεπτο.

στην φαση αυτη τι μπορουμε να κανουμε?υπαρχει τροποσ να την κανω να το πιασει?αλλαζουμε πολλεσ στασεισ μηπωσ και δεν βολευεται αλλα ματαια!!προσπαθησα να βγαζω το γαλα με θηλαστρο αλλα δεν βγαζω πανω απο 20-30 ml την φορα.εχω το avent philips.

σε περιπτωση που δεν υπαρχει καποια λυση πωσ μπορω να το κοψω διχωσ να παρω χαπι?στην φαση που βρισκομαι υπαρχει κινδυνοσ μαστιτιδασ?βοηθηστε με αν γινεται γιατι ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω!!!

σασ ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι καλύτερα σε κάθε γεύμα να ξεκινάς βάζοντας το μωρό στο στήθος (πίασει δεν πιάσει) και εφόσον δεν πιάσει μπορείς να βγάζεις το γάλα με ενα νοσοκομειακό θήλαστρο. Αυτό που έχεις δεν ειναι κατάλληλο ενω με το νοσοκομειακό σε 2-3 μέρες θα αυξήσεις και την παραγωγή σου. Μπορεις να καταφέρεις να κόψεις ακόμα και το ξένο αν θέλεις εδραιώνοντας μια ικανοποιητική παραγωγή. Εφόσον λοιπόν θες να το παλέψεις δράσε άμεσα.

Μπορει και το μωρό να μπερδεύτηκε εφόσον πήρε μπιμπερό και της ειναι πιο εύκολο ενω με το στηθος κουράζονται περισσότερο.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου!!!

σε καθε γευμα την βαζω πρωτα στο στηθοσ, ακομα και τωρα που δεν το θελει!χτεσ το μονο που καταφεραμε ηταν να θηλασει στισ 06΄00 και στισ 09΄00 το πρωι αλλα για πολυ λιγο , την υπολοιπη μερα τιποτα!!την βαζω για αρκετη ωρα και επιμενω εστω να το πιασει λιγο αλλα το μονο που κανει κλαιει σπαρακτικα και δεν το αγκιζει καν...

amaretto εχω ξαναγραψει στο τοπικ του θηλασμου σχετικα με κατι παλαιοτερα προβληματα που ειχα.

ειχα ανοιξει θεμα με τιτλο <<σασ παρακαλω χρειαζομαι βοηθεια>>

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42326 .

Διαφημίσεις

Για να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα, χρειάζονται οι ζυγίσεις, ο αριθμός των γευμάτων, οι αναλυτικές ποσότητες των συμπληρωμάτων, οι πληροφορίες για τις πάνες και όλες οι πληροφορίες που ζητούνται στο λινκ, με τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καταρχάς Ειρήνη, σίγουρα χρειάζεσαι την συμβουλή της Αγλαϊας!

Το μωρό σου είναι πολύ μικρό. Αξίζει τον κόπο να το παλέψεις λιγάκι αφού ήθελες τόσο να το θηλάζεις...

Ίσως βρεθεί τι έφταιξε από την αρχή κι ίσως και να διορθωθούν τα πράγματα εφόσον το προσπαθήσεις.

Κι εμένα κάπως έτσι έγινε με το δεύτερο μωρό μου που έπινε συμπλήρωμα κι άρχισε να αρνιέται το στήθος μου (αλλά ήταν 6 μηνών) και αποθήλασα. Ξέρω όμως τώρα τι λάθη έκανα και νομίζω ότι θα μπορούσα και περισσότερο καιρό να τον θηλάσω ίσως κι αποκλειστικά ακόμη.

Τελικά βέβαια είναι δική σου η απόφαση. Κι αν δεν αντέχεις την όλη διαδικασία κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει. Εξάλλου πιο πολύ κι από την τροφή κάθε μωρό χρειάζεται μια ήρεμη κι ευδιάθετη μανούλα. Αν αποφασίσεις ότι θες να αποθηλάσεις μπορώ να σου πω 1-2 πράγματα από την πείρα μου για τον φυσικό αποθηλασμό και μην φοβάσαι για μαστίτιδα απλά συνέχισε για την ώρα να βγάζεις γάλα και τα ξαναλέμε.

Πολύ φιλικά...

Και καλημέρα σου!

Είδα λίγο και το post που έστειλες παλιότερα.

Το περιβάλλον σου είναι πολύ αρνητικό στον θηλασμό και ο παιδίατρος ίσως είναι υπέρ αλλά δεν έχει την εξειδίκευση του συμβούλου θηλασμού και σίγουρα από τη μεριά του τον ενδιέφερε να πάρει βάρος το μωρό μια και ακολουθούσε και μια χειρουργική επέμβαση.

Ερχόμαστε σε σένα όμως. Αν θες να αδιαφορήσεις για όσα σου λένε οι διάφοροι και να θηλάσεις το μωρό σου, όλα γίνονται! Η αδερφή μου έτσι δεν είχε αρκετό γάλα ως δύο μηνών το μωρό της και μετά το θήλασε αποκλειστικά ως 1,5 χρονών.

Κοριτσια αν θέλει να αποθηλασει η κοπελα...αφηστε τη να αποθηλασει. Ντε και καλα θήλαζε θήλαζε..

Όταν το παιδί δε παίρνει βάρος είναι σοβαρά τα πράγματα. Αν προσπάθησε και δε μπόρεσε, δε σημαίνει οτι είναι κακια μανα.

Μια ζωή ταλαιπωρία..

Γνώμη μου πάντα.

cIWNp3.png

Διαφημίσεις

Η κοπέλα έγραψε ότι πρώτα θέλει να το παλέψει και αν δεν τα καταφέρει για ότι λόγους τότε να αποθηλάσει δεν νομίζω ότι κάποιος έκανε κάτι παραπάνω από το να την κατευθύνει στο πρώτο ζητούμενο της. Τι ακριβώς σε έκανε να νιώσεις ότι την πίεσαν να “ταλαιπωρηθεί” ?????....

Κοριτσια αν θέλει να αποθηλασει η κοπελα...αφηστε τη να αποθηλασει. Ντε και καλα θήλαζε θήλαζε..

Όταν το παιδί δε παίρνει βάρος είναι σοβαρά τα πράγματα. Αν προσπάθησε και δε μπόρεσε, δε σημαίνει οτι είναι κακια μανα.

Μια ζωή ταλαιπωρία..

Γνώμη μου πάντα.

Ημαρτον!!!!!

Καταρχας οποια θελει να αποθηλασει το κανει χωρις να ανοιγει τοπικ και να ζηταει την αδεια μας για να το πραξει.....

Δευτερον......."μια ζωη ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ?"???????????????????

Δυο χρονια θηλαζω και δεν το κοβω γιατι με διευκολυνει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!!!!!ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ?!!!!ΜΙΑ ΖΩΗ κιολας???????

Ημαρτον!!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

παρακαλούμε τα μέλη να μετριάσουν τις εκφράσεις τους έτσι ώστε οι συζητήσεις να πραγματοποιούνται χωρίς εντάσεις και να βοηθηθεί το μέλος στο ερώτημά του.

έχει ειδοποιηθεί ο συντονιστής θηλασμού ο οποίος είναι αρμόδιος να παρέμβει.

Το να πουμε τη γνωμη μας , δεν ειναι ενταση . Κι αν την πουμε με περισσοτερο παθος και συναισθημα , παλι δεν ειναι ενταση . Νιωθω οτι καποιος μας παρακολουθει και μας την λεει , εαν αντιδρασουμε πιο εντονα . Ειμαστε ανθρωποι και ειναι λογικο καμια φορα να ειμαστε εντονοι , ειδικα οταν μας δινουν και το δικαιωμα .

καλησπερα κοριτσια!!!!

χιλια συγνωμη που εξαιτιασ μου εγινε ολο αυτο το θεμα!!!!!!

λοιπον να παρω τα πραγματα απο την αρχη...

το θεμα που σασ παρεπεμψα στο http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42326 , το ανεφερα μονο και μονο για να ενημερωθειτε οσον αφορα τα κιλα γεννησησ , τροποσ γεννασ κτλ , που μου ζητησε η ammaretto.

απο εκει και περα με την βοηθεια την μεγαλη απο εσασ και με το πεισμα το δικο μου ξεπερασαμε ολα αυτα τα προβληματα που ειχα αναφερθει (πιεση απο ολουσ τουσ γυρω (τουσ αγνοω και συνεχιζω ακαθεκτη..), καντιντιαση (ευτυχωσ οι αφοροιτοι πονοι εχουν γινει παρελθον!!!!) και γενικα οτι αλλο ειχε προκυψει.

το θεμα ομωσ που με απασχολει τωρα και δεν εβρισκα κατι παρομοιο (γι αυτο ανοιξα νεο θεμα) ειναι οτι το μωρακι δεν πιανει καν το στηθοσ!!!συγκεκριμενα οταν ειχα ανοιξει το θεμα αυτο ειχε να πιασει το στηθοσ 2 ολοκληρεσ μερεσ οσο κι αν προσπαθουσα!!!!!!!!εξ ου και ο τιτλοσ <<δυστυχωσ θα αναγκαστω να αποθηλασω...>>τωρα ολο και κατι γινεται αν και δεν καθεται πολυ ωρα για θηλασμο.εξακολουθει ομωσ καποιεσ φορεσ να μην το θελει και δεν ξερω τι να κανω!!!!!

οσον αφορα στισ ερωτησεισ τησ ammareto το βαροσ γεννησησ ηταν 2550 στισ 28/05/09

εξοδοσ απο το μαιευτηριο 31/05 2380. μετα απο ενα μηνα αποκλειστικου θηλασμου πηγαμε μονο στα 2620!!!!!!!!!(το συμπερασμα ηταν οτι το μωρο ανηκε στην κατηγορια των 10% μωρων που δεν θηλαζουν καλα...παρολο τουσ μαραθωνιουσ θηλασμουσ ολον αυτον τον μηνα-δεν κοιμοταν καθολου.μονο στηθοσ ηθελε!!)

επειτα απο προτροπη του παιδιατρου εδωσα και συμπληρωμα και σε ενα μηνα 28/07 φτασαμε αισιωσ τα 4280.

αυτα...ελπιζω να σασ κατατοπισα λιγο.

σασ ευχαριστω ολεσ για το ενδιαφερον και τισ απαντησεισ σασ!!

Διαφημίσεις

Irini, σας έχει δει σύμβουλος θηλασμού;Ποιος δίνει το μπουκάλι με το συμπλήρωμα; (ρωτάω γιατί αν το δίνεις εσύ ενδέχεται να δημιουργείται σύγχυση στο μωράκι..)Έχεις υπόψη σου την 'απεργία θηλασμού';

μπράβο για το πείσμα σου , σού εύχομαι να πάνε όλα καλά και σιγά σιγά να επανέλθετε στον αποκλειστικό θηλασμό..

Δεν μας γράφεις πόσα γεύματα κάνετε, ούτε πώς κατανέμονται τα μλ μεταξύ αντλημένου κτλ. Όλες οι πληροφορίες που ζητώνται στο λινκ με τις ερωτήσεις βοηθούν να σχηματιστεί όσο το δυνατόν πιο πλήρης εικόνα.

Σίγουρα μπορείς να επαναφέρεις τη γαλουχία, θα δεις πώς γίνεται στο παρακάτω τόπικ, στα 3 πρώτα ποστ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να επικοινωνήσεις με μια σύμβουλο θηλασμού άμεσα. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις τη διαδικασία, τόσο πιο εύκολο θα είναι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

την τελευταια εβδομαδα ομωσ δεν καθεται καθολου στο στηθοσ,δεν το βαζει καν στο στομα κι αν το βαλει για κανενα 5λεπτο.σπανια κανουμε 20λεπτο.

H παραγωγή σου έχει μειωθεί και το μωρό δεν βρίσκει στο στήθος το γάλα που χρειάζεται.

στην φαση αυτη τι μπορουμε να κανουμε?υπαρχει τροποσ να την κανω να το πιασει?αλλαζουμε πολλεσ στασεισ μηπωσ και δεν βολευεται αλλα ματαια!!

Νομίζω ότι κάποια σύμβουλος θα μπορέσει να σε βοηθήσει, θα πρέπει να σας δει από κοντά και να αξιολογήσει τη συμπεριφορά του μωρού.

προσπαθησα να βγαζω το γαλα με θηλαστρο αλλα δεν βγαζω πανω απο 20-30 ml την φορα.εχω το avent philips.

Το θήλαστρο αυτό είναι για να αντλείς ένα γεύμα την ημέρα με μια-δυο αντλήσεις και μόνο αν η γαλουχία έχει εδραιωθεί. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις επαναγαλακτισμό αν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο. Μόνο απογοήτευση θα σου προσφέρει και θα χάσει πολύτιμο χρόνο.

Κοριτσια αν θέλει να αποθηλασει η κοπελα...αφηστε τη να αποθηλασει.

και ερχομαι στο προβλημα μου με το οποιο εχω στεναχωρεθει και δεν ξερω τι να κανω !!!

εωσ πριν λιγεσ ημερεσ η μικρη ετρωγε οσο ηθελε στηθοσ (συνηθωσ 20 λεπτα)κι επειτα τησ εδινα γυρω στα 100ml ξενο.την τελευταια εβδομαδα ομωσ δεν καθεται καθολου στο στηθοσ,δεν το βαζει καν στο στομα κι αν το βαλει για κανενα 5λεπτο.σπανια κανουμε 20λεπτο.

στην φαση αυτη τι μπορουμε να κανουμε?υπαρχει τροποσ να την κανω να το πιασει?

μπισκοτάκι, η μαμά ξεκαθαρίζει ότι στεναχωριέται που το μωρό δεν συνεχίζει το θηλασμό και ζητάει να επαναφέρει το μωρό στο στήθος.

Ντε και καλα θήλαζε θήλαζε..

Έχουμε βοηθήσει πολλές μητέρες να αποθηλάσουν αλλά μόνο όταν το επιθυμούν, όχι όταν ζητούν βοήθεια στη συνέχιση του θηλασμού.

Μια ζωή ταλαιπωρία..

Πραγματικά είναι μεγάλη ταλαιπωρία για μια μητέρα να ζητά βοήθεια στο θηλασμό και να διαβάζει του κόσμου τα άσχετα. Θα βοηθούσε αν διάβαζες λίγο πιο προσεκτικά τα όσα γράφει η μητέρα. Βοήθεια ζητάει, ας τη σεβαστούμε λίγο.

καλησπερα!!!σασ ευχαριστω ολεσ σασ για τισ πληροφοριεσ και τα τηλεφωνα!!!ιδιαιτερα την αγλαϊα!

ακομα το προσπαθουμε, δεν θα τα παρατησω τοσο απλα μετα απο οτι εχουμε περασει...!!!μερα με τη μερα ολο το παλευουμε !!εστω και 5 λεπτα να καθησει λεω δοξα τω θεω!!επισησ ευχαριστω και για το λινκ με τισ συμβουλεσ τησ αγλαϊασ ,ειναι πολυ χρησιμεσ!

Irini, σας έχει δει σύμβουλος θηλασμού;Ποιος δίνει το μπουκάλι με το συμπλήρωμα; (ρωτάω γιατί αν το δίνεις εσύ ενδέχεται να δημιουργείται σύγχυση στο μωράκι..)Έχεις υπόψη σου την 'απεργία θηλασμού';

μπράβο για το πείσμα σου , σού εύχομαι να πάνε όλα καλά και σιγά σιγά να επανέλθετε στον αποκλειστικό θηλασμό..

δυστυχωσ το μπουκαλι το δινω εγω αν και ειχα διαβασει απο εσασ για τισ επιπτωσεισ...αλλα δυστυχωσ δεν εχω βοηθεια απο καποιο ατομο ωστε να τησ το δωσει!

προχτεσ μιλησα και με τον παιδιατρο και του ειπα οτι ειμαι πολυ στεναχωρεμενη που δεν καθεται το μωρο στο στηθοσ και μου ειπε οτι εστω και 5 λεπτα να θηλαζει την καθε φορα το γαλα δεν κοβεται...(πραγμα που δεν ισχυει-αφου οσο πιο λιγο ζητασ τοσο πιο λιγο παραγει)

θα προσπαθησω και με νοσοκομειακο οπωσ μου προτεινατε μηπωσ και το πινει εστω απο το μπουκαλι!!

σασ ευχαριστω και παλι!!!

καλο βραδυ σε ολεσ!!!!

• 2 weeks later...

Πρώτη φορα ζηταω τη βοήθεια σας κοριτσια αν και σας παρακολουθω καιρο. Ο μικρούλης μου είναι τριών μηνών και μιας εβδομάδας, μεχρι στιγμής θηλάζω αποκλειστικά. εδώ και τρεις τέσσερις μέρες όμως παρατηρώ ότι ζητάει συνέχεια το στήθος και γενικά μου δίνει την εντύπωση ότι πεινάει. Παράλληλα παρακολουθώ μια μεταβολή και στο στήθος μου καθώς δεν πρήζεται πια και καποιες στιγμες που το πατώ είναι τελείως άδειο. Υπάρχει περίπτωση να μου κόβεται το γάλα;;μπορώ να κάνω κάτι;;;

Gepa, να σου ζήσει το μωράκι σου και καλή συνέχεια με το θηλασμό.Όσο περνά ο καιρός,το στήθος αρχίζει και 'ξεπρήζεται',γιατί προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρού.Δεν είναι δηλ.ανάγκη να το νιώθεις πρησμένο για να έχει γάλα.Μην ανησυχείς,δεν σου κόβεται το γάλα,αν δεν το θέλεις εσύ.Όσο βάζεις το μωρό στο στήθος και τρώει,δεν υπάρχει περίπτωση να σου 'κοπεί' το γάλα.Όσον αφορά το άλλο θέμα,ίσως το μωρό να περνά 'άλμα ανάπτυξης' και γι'αυτό ζητά πιο πολύ.Καλή συνέχεια και μην αγχώνεσαι,αν το μωρό βάζει κανονικά βάρος,όλα οκ.Κοίταξε λίγο εδώ για τα άλματα ανάπτυξης

http://kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

GEPA, ο μπέμπης μου είναι 5 μηνών, 8,5 κιλά, μόνο με μητρικό θηλασμό.

Και ναι, μετά τους πρώτους 2-3 μήνες το στήθος μου το ένιωθα σαν άδειο σακούλι και αναρωτιώμουν τι γίνεται. Εκτός του ότι ο νεαρός ζητούσε να θηλάζει κάθε μισή ως 2 ώρεσ στην καλύτερη περίπτωση.

Δυστυχώς κατέληξα ότι στον αποκλειστικό θηλασμό έτσι γίνεται. Το μωρό ζητάει όποτε χρειάζεται να φάει ή να πιει (μην ξεχνάς ότι με τη ζέστη θηλάζει και για να ξεδιψάσει), μέρα-νυχτα!!!

Το στήθος ακόμα και αν μοιάζει άδειο, όταν ρουφάει το μωρό παράγεται γάλα.

Εγώ πάντως, επειδή ο Κωνσταντίνος μου είναι μεγάλο μωρό παίρνω και μαγιά μπύρας σε ταμπλέτες. Νομίζω ότι με βοήθησαν (έστω και ψυχολογικά!!). Κάπου στο φόρουμ τις αναφέρει ως βοηθητικές για την παραγωγή γάλακτος.

Κι έχω βαρεθεί να μου λένε ότι τώρα που φτάσαμε τους 6 μήνες θα αρχίσει να μου λιγοστεύει το γάλα. Όσο θηλάζουμε θα έχουμε γάλα, και όσο έχουμε γάλα θα θηλάζουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλησπέρα κι από μένα. Συμφωνώ με τις προηγούμενες απαντήσεις και προσθέτω: ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή .Μπορεί το μωράκι σου, αυτή την περίοδο, να θέλει περισσότερη "μαμα".Είτε γιατί βγάζει δόντια(ας είναι μικρό),είτε γιατι μένει περισσότερη ώρα ξύπνιο,ειτε γιατί ζεσταίνεται,είτε για μεγαλώνει και "συνειδητοποιεί" πόσο ωραια είναι η αγκαλιά της μαμάς του.Έτσι κι αλλιώς τα μωρά αλλάζουν το πρόγραμμά τους συχνά.Αρκεί να είμαστε διαθέσιμες και να τους προσφέρουμε την αγκαλιά μας,με ότι αυτή περιέχει.