Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ;;;

Recommended Posts

Κορίτσια, να σας πω ότι 20 Μαίου γεννήθηκε ότι πιο όμορφο έχω δει στη ζωή μου...Το αγοράκι μου...Είναι τόσο μικρό και απροστάτευτο και εγώ νιώθω ότι κάτι κάνω λάθος..Είναι η τρίτη μέρα στο σπίτι μας και δεν του έχω δώσει ξένο γάλα.Μου έχει πληγώσει τις θηλές και ενώ κάποιες φορές θηλάζει καλά,κάποιες άλλες είναι σαν να δαγκώνει τη θηλή. Βάζω το δάχτυλο να τη βγάλω, και μετά τα ίδια. Κάποιες φορές (1 φορά τη μέρα τουλάχιστον!) κάνει 3-4 ώρες να ξυπνήσει από τον ύπνο (και πάλι εγώ το ξυπνάω) και πέφτει με τα μούτρα!Λυπάμαι όμως να το ξυπνήσω και νωρίτερα, γιατί δεν κοιμάται και πολλές ώρες...Να πάρω purelan, να βγάλω με θήλαστρο (έχω το swing της medela),να πάρω ψευτοθηλές,τί να κάνω;;;Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα άλλα θέματα αυτή τη στιγμή.Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη!!!Και τώρα πάω για νέο...μαραθώνιο...

Vd4Sp3.png

Διαφημίσεις

Είχα πληγωμένες θηλές κι εγώ, τα δοκίμασα όλα στο νοσοκομείο τις κρέμες κα αλλά δυστυχώς δεν με βοήθησαν καθόλου. Οι ψευδοθηλές με βοήθησαν πάρα πολύ και μετά σιγά σιγά τις έκοψα.

Στην αρχή του κάθε θηλασμού πόναγα απίστευτα, κοιτούσα το στήθος μου και με λυπόμουν, ματωμένο και ο πόνος αφόρητος. Στο πρώτο παιδί δεν μου είχε συμβεί. Ίσως επειδή και ο μικρός είχε ίκτερο έπρεπε να τον ταίζω πολύ συχνά δεν ξέρω ίσως τον έβαζα και λάθος, πάντως κάνε υπομονή εμένα προσωπικά αυτό κράτησε περίπου 1 εβδομάδα μετά σιγά σιγά έστρωσε, τώρα δεν πονάω καθόλου και απολαμβάνω την κάθε στιγμή που θηλάζω. Κουράγιο και υπομονή, σου εύχομαι το καλύτερο

Να σου ζήσει το μωρό σου

Δε καταλαβα καλά ποιο έίναι το λάθος. Εμένα όλα φυσιολόγικά μου ακούγονται. Οι θηλές θα σκληρυνουν και θα σταματήσουν να πονάνε, και οι μαραθώνιοι θηλασμοί θα συνεχίσουν κάμποσο ακόμα... Τρελά ωράρια! Καλά κουράγια και καλή επιτυχία.

ΥΓ. Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=41519 . Πρέπει να γεννήσατε κοντά και έχετε παρόμοιες απορίες...

Μέχρι να σου απαντήσουν οι ειδικότερες σου γράφω

Να πάρεις μιά βαθιά ανάσα αυτό βοηθάει :mrgreen:

επίσης να αγοράσεις λανολίνη και αυτό βοηθάει, δεν χρειάζετε να την ξεπλένεις για να θηλάσεις. Όσο συχνότερα μπορείς να έχεις το στήθος έξω (λέμε τώρα κάνα αστείο για να περνάει η ώρα) για να παίρνει αέρα και να επουλωθούν τυχών πληγές.

Τις θηλές δεν τις πλένουμε παρά μόνο με νερό και αυτό μια φορά την ημέρα.

Κάθε φορά που νιώθεις ότι δεν επιάσε καλά δεν το αφήνεις πάνω στο στήθος το βγάζεις και ξανά απ την αρχή..... μέχρι να πιάσει σωστά, όταν πιάνει σωστά δεν πονάς.

Μην λυπάσε να το βγάλεις από το στήθος σου,εγώ έτσι έκανα τις πρώτες μέρες και με πλήγωσε λίγο, ο μπέμπης σου έχει να κάνει χιλιόμετρα και πρέπει να μάθει τον σωστό τρόπο.

Καλό θα ήταν να μην τον αφήνεις να πεινάει πολύ έτσι θα είναι περισσότερο συνεργάσιμος και θα πιάνει σωστότερα.

Ξέχνα τα θήλαστα και της ψευδοθηλές αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος ο μπέμπης σου κάνει καλλίτερη δουλειά από το μηχάνημα.

Καλό κουράγιο και να σου ζήσει :mrgreen::mrgreen:

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ όλες!Σήμερα τα πήγαμε καλύτερα!Τώρα το ζουζούνι προσπαθεί να βολευτεί στη νέα του θέση.Δηλ. στο πλάι (λίγο ανάσκελα, λίγο πλάι)με εναλλαγές ανά 2ωρο!!!Δεν το βλέπω όμως...Αυτές οι πῤώτες μέρες είναι απερίγραπτες...τεράστια ευθύνη, ευτυχία όταν το κοιτάς, κρίσεις άγχους όταν δεν έχεις μπροστά σου μια απάντηση και ένα αυτί τεντωμένο μονίμως ...για να ελέγξεις ακόμα και ότι αναπνέι...Μαζί μαθαίνουμε μέρα με τη μέρα..unic σε καταλαβαίνω απόλυτα...

Vd4Sp3.png

Διαφημίσεις

Μπράβο και θα δείς μέρα με την μέρα θα πηγαίνετε όλο και καλύτερα.

Όταν τρώει στο πλάι να προσέχεις το αυτάκι ο ώμος και ο γοφός να είναι στην ίδια ευθεία.

• 2 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ( SOFUKA, AMARETTO, PIPI ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ). ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ 50 ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

1ον: ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 140, 160 ΚΑΙ 150ΓΡ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ (ΠΡΙΝ ΕΠΑΙΡΝΕ 260 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 330 ΓΡ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ) ΕΝΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 175ΓΡ ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ 6-7 ΠΑΝΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΡΩΝΕΙ ΑΠΟ 2-4, ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΕΡΙΑ.

2ον:ΕΝΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΞΥΛΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΚΑΙ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ (ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ 5 Η' 5.30 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ) ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΡΩΕΙ ΑΝΑ 1,30 ΩΡΑ Η' ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑ 1, ΣΠΑΝΙΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟ 2ΩΡΟ Η' ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ Η' ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΗ ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ (ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ 9-11 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟ 24ΩΡΟ).

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ Η ΓΑΛΟΥΧΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑ ΠΧ 3 ΩΡΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΕΚΤΟΣ. (ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΟΤΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΟΣΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ).

ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗ, ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΠΙΑΝΕΙ, ΚΟΥΝΑΕΙ ΧΕΡΙΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ , ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;

ΣΟΡΡΥ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΠΩΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΞΩ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΘΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.

ΥΓ. ΤΑ ΕΚΤΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΑ ΕΧΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ COPY ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 2850ΓΡ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ 2690 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 46 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΥΓΙΣΤΗΚΑΜΕ ΗΤΑΝ 4080ΓΡ.

Το μωρό σου είναι 7 εβδομάδων και έβαλε συνολικά 4080-2690 = 1390γρ δηλαδή κατά μέσο όρο 1390/7 = 198γρ την εβδομάδα. Επομένως από μέσο όρο είστε καλά. Το μωρό μείωσε λίγο το ρυθμό του αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού, μιας και το μωρό έβαλε καλό βάρος τις προηγούμενες εβδομάδες. Από τις πάνες σας φαίνεται ότι το μωρό έχει καλή πρόσληψη γάλακτος αλλά τα πολλά αέρια και η συμπεριφορά του μου δείχνουν ότι ίσως εναλλάσσεις τα στήθη πολύ συχνά. Οι κενώσεις τι χρώμα και τι υφή έχουν;

Ο συνιστώμενος τρόπος είναι να προσφέρεις το ένα στήθος μέχρι να το αφήσει από μόνο του και μετά προσφέρεις το άλλο και εναλλάσσεις, μέχρι το μωρό να χάσει το ενδιαφέρον του. Στον επόμενο θηλασμό ξεκινάς από το δεύτερο στήθος. Αν το μωρό κάνει πολύ σύντομους θηλασμούς, προσφέρεις ξανά μετά από λίγη ώρα από το ίδιο στήθος.

Αν ήδη το κάνεις αυτό, τότε δοκίμασε να έχεις ένα γεύμα ανά στήθος και μετά από 3-4 μέρες μας ενημερώνεις.

Αυτό μάλλον θα σου λύσει και το θέμα της ανησυχίας πάνω στο στήθος.

Κατά τα άλλα, είναι φυσιολογικό να θηλάζει τόσο συχνά και το κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό στο πότε "στρώνουν" τα γεύματα του. Σίγουρα καθώς μεγαλώνει και δυναμώνει, βελτιώνονται τα πράγματα και θα νιώθεις κι εσύ πιο άνετα χωρίς τα μαξιλάρια κτλ και σίγουρα κάνεις το καλύτερο για το μωρό σου!

Καλή συνέχεια!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Η μείωση στο ρυθμό πρόσληψης βάρους μπορεί να οφείλεται σε κάποια ουρολοίμωξη, ίωση, ΓΟΠ ή αλλεργία σε κάτι που τρως και περνάει στο γάλα σου. Θα πρότεινα να κάνεις μια ζύγιση σε 2 εβδομάδες, να δεις τι γίνεται και να έχεις το νου σου για συμπτώματα (μικρούς πυρετούς, γουλιές, πράσινα κακά κτλ).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα και από εμένα.Διαβάζω πολύ καιρό το forum αλλά πρώτη φορά γράφω για το θέμα του θηλασμού που με απασχολεί πολύ έντονα.Παραθέτω τις εξής πληροφορίες:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος:40+4

Β. Το φύλο του βρέφους:θήλυ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία:επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο:Όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες:

16/06/09:3775gr(ζυγαριά Νοσοκομείου)

29/06:4050gr(ζυγαριά παιδιάτρου)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.:8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει:σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: καθόλου

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):καθόλου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία: ηλεκτρικό της Nuk

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο :μόνο αν έχω κάποια δουλειά εξωτερική έχει γίνει στο σύνολο 5-6 φορές από τότε που γεννήθηκε

7β. ποιες ώρες αντλείτε :κυρίως πολύ πρωί(5 ή 6)

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση10’-15’

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί):6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο:3-5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Από την ημέρα που γεννήθηκε δεν έτρωγε στο στήθος πάνω από 10 λεπτά(και πολύ λέω).Τώρα τελευταία (μετά από προσπάθειες και απόγνωση της μητέρας) έχουμε επιμηκύνει λίγο τον χρόνο(την τελευταία εβδομάδα) χωρίς να σημαίνει πως τρώει όλη την ώρα,κάνει και τα ψιλοδιαλειμματάκια της,πιπιλάει κιόλας..

Σήμερα που μιλάμε θα πάω σε λίγο να την ζυγίσω στην δική μου ζυγαριά(η οποία έχει αποκλίσεις-δεν την εμπιστεύομαι και πολύ).Πιστεύω ότι το μωρό δεν έχει φτάσει ακόμη τα 5kg.Αναρωτιέμαι τί κάνω λάθος,γιατί δεν τρώει πιο πολύ ώρα όπως διαβάζω συμβαίνει σε άλλες θηλάζουσες καθώς επίσης θα ήθελα να μάθω αν το βάρος είναι ικανοποιητικό.Η μητέρα μου μου λέει ότι είναι ''πολύ'' αδύνατο το μωρό.Ευχαριστώ και συγγνώμη που μακρυγόρησα.

c57n.jpg2Attp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

μέχρι να σου απαντήσουν οι ειδικές....

Φυσιολογικά τα διαβάζω τα στοιχεία σου. Το ότι τρώει 10λεπτα δεν νομίζω ότι πρέπει να σε ανησυχεί, κι η μικρή μου μέχρι 2,5 μηνών έτσι έτρωγε και μετά το αύξησε σε 40λεπτα και μετά το μείωσε σε 20λεπτα έως τώρα που τρώει 10λεπτα. Το κάθε μωράκι έχει διαφορετικό ρυθμό και μπορεί να έχει και μικρότερη χωρητικότητα στο στομαχάκι της από άλλα μωρά. Γενικά μην την συγκρίνεις, η κάθε μία έχει διαφορετικό μωρό από ότι έχω καταλάβει.

Επίσης μην αγχώνεσαι για το βάρος, εφόσον είναι μέσα στις φυσιολογικές καμπύλες ανάπτυξης είσαι οκ, δεν χρειάζεται να πάρει περισσότερο βάρος από όσο χρειάζεται.

Καλημερα και να σου ζήσει.

Απο ότι εχω διαβασει εδω στο forum δεν παιζει ρόλο πόση ωρα τρωει. Ναι, πρεπει να το αφηνεις οση ωρα θελει αλλά οχι να αξιολογεις τον θηλασμο απο αυτο. Το σημαντικο ειναι ποσα γευματα κανει, ποσες πανες λερωνει, το βαρος που παιρνει και αν το βλεπεις ικανοποιημένο. Υπαρχουν μωρα που εχουν τη δυναμη να τραβηξουν πιο γρηγορα το γαλα και να χορτασουν. Απλα αυτες τις περιπτωσεις δεν θα τις βρεις εδω μεσα γιατι δεν προβληματιζονται οπως εμεις οι υπολοιπες...

Με λιγα λογια, αν ολα τα αλλα ειναι καλα μη το λες ουτε του παπα!!! Εισαι απο τις τυχερες μανουλες που το παιδι σου ειναι τσακμακι στον θηλασμο.

ΥΓ. Φυσικα, οι πιο εμπειρες ας με διορθωσουν αν ειπα κατι λαθος...

Σας ευχαριστώ κορίτσια που απαντήσατε άμεσα στην αγωνία μου.Την ζύγισα λίγο πιο πρίν και είναι 4830kg(η ζυγαριά παίζει κάθε φορά που την ανεβάζω-δεν είναι καλή). Όπως και να έχει δεν ξέρω αλλά είμαι τρομερά προβληματισμένη. Από τότε που πήγαμε στην παιδίατρο 29/06 και ήταν 4050kg μετά από 1 μήνα και 11 μέρες έχει βάλει μόνο 780gr.Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ λίγο.Κατά τα άλλα είναι πολύ ενεργητική, χαρούμενη με τα τσισα της και τα κακά της όπως πάντα.Θα πάω στην παιδίατρο στις 19/8 για εμβόλιο-σίγουρα θα μου πεί να δώσω συμπλήρωμα όπως μου είπε και την πρώτη φορά που πήγαμε αλλά της είπα ότι δεν θέλω να το κάνω.Τώρα όμως που η ανάπτυξη είναι αργή, τί γίνεται?Ναι μεν παίρνει αλλά με αργούς ρυθμούς.Πότε προλαβαίνει να ρουφήξει τα gr που της αναλογούν αν κάθεται τόσο λίγο?Είμαι απελπισμένη και στενοχωρημένη γιατί έχω προσπαθήσει πάρα πολύ σε αντίξοες οικογενειακές συνθηκες.

c57n.jpg2Attp3.png

Την θηλαζεις κατα τη διαρκεια της νυχτας? Να την αφηνεις να πιπιλαει οσο θελει γιατι και αυτο αυξανει την παραγωγη σου,και ο μη θρεπτικος θηλασμος ειναι απαραιτητος.

Το δικο μου μωρο μετα τον 3ο μηνα αρχισε να παιρνει πολυ βαρος μα παρα πολυ.Πριν και η δικια μου η παιδιατρος για συμπληρωμα μου ελεγε...

Περιμενε να δεις τι θα σου πουν και τα υπολοιπα κοριτσια,εγω στη θεση σου θα της προσφερα πιο συχνα στηθος,ισως τα 8-10 που λες να ειναι λιγα για το δικο σου το μωρο.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Μετά τις 40 ημέρες κοιμόταν από τις 00:30 μέχρι 6:30 περίπου χωρίς να ξυπνήσει. Δεν την άφησα όμως πολύ να το κάνει αυτό, τώρα πλέον την ξυπνάω 2 φορές μία περίπου στις 3 και μία στις 6 για να φάει-η αλήθει είναι ότι ενώ είναι κοιμισμένη(δεν ανοίγει μάτια) τρώει. Δεν ξέρω αν της διαταράσσω το πρόγραμμά της αλλά δεν θέλω να αφήνω γεύματα χαμένα δεδομένης της μικρής πρόσληψης βάρους.Όσον αφορά τον συχνότερο θηλασμό, πολλές φορές δεν κοιτάω ρολόι ούτε περιμένω να κλάψει αλλά άμα δεν θέλει κλαίει και νευριάζει.Της δίνω με δική μου πρωτοβουλία γιατί αν περίμενα να κλάψει.....θα περίμενα ακόμη!!!!

c57n.jpg2Attp3.png

Δυστυχως δεν ξερω να σου απαντησω... Απλα συμμεριζομαι το αγχος σου, το ιδιο αγχος ειχα κι εγω στην αρχη. Ειμαι σιγουρη οτι οι κοπελες θα σε ενημερωσουν. Ελπιζω να μην ξεκινησεις συμπληρωμα.

Να σου ζησει!!!! Μια χαρα μου φαινονται ολα , μπορει να ειναι λιγοφαγο παιδακι και να ειναι αυτος ο ρυθμος αναπτυξης , της κουνιαδας μου το μωρο απο οταν γεννηθηκε θηλαζει οπως το δικο σου . Το οτι πηρε 780 γρ μεσα σε 40 μερες ειναι πολυ θετικο , το μωρο δεν ειναι ουτε 2 μηνων και ζυγισει κοντα στα 5 κιλα , σκεψου πως οταν θα γινει 6 μηνων θα πρεπει περιπου να εχει διπλασιασει το βαρος γεννησης , δηλαδη θα πρεπει να ειναι γυρω στα 7 με 7,5 κιλα . Τα μωρα ξερουν τι κανουν , εχει φροντισει η φυση γι'αυτο , δεν χρειαζεται να το ξυπνας το μωρο.........αυτο γινεται μονο εαν εχει ικτερο ή υπαρχει αλλος ιατρικος λογος , οπως η ουρολοιμωξη , η οποια ευθυνεται για απωλεια ορεξης και για χαμηλη προσληψη βαρους . Πιστευω πως ολα θα ειναι μια χαρα , η παιδιατρος σου απο την αρχη ηθελε να δωσεις συμπληρωμα , εαν σε δει και προβληματισμενη θα σε πεισει με τη μια να χαλασεις τον αποκλειστικο μητρικο θηλασμο , που με τοσο κοπο εχεις εδραιωσει . Και κατι αλλο , μην συζητας με κανεναν αλλον περα απο τον μπαμπα της μικρης για το θηλασμο , γιατι ο καθενας θα λεει το κοντο του και το μακρυ του και θα σου κανουν το κεφαλι καζανι , και επειδη δεν ξερουν και επειδη οι περισσοτεροι δυσκολευονται , ακομη και οι παιδιατροι , να πιστεψουν οτι εσυ μπορεις με το γαλατακι σου να χορταινεις το μωρο σου . Εμενα οταν ο δικος μου ηταν 4 μηνων και τον ειχα παει για εμβολιο στο νοσοκομειο , επειδη ελειπε η δικη μου γιατρος και επεσα πανω στον παιδιατρο της βαρδιας , που δεν τον γνωριζα , οταν με ρωτησε τι γαλα δινω και απαντησα οτι θηλαζω με κοιταξε καπως ετσι :shock: και με ρωτησε πως και εχω ακομη γαλα και μου ειπε πως οπου να ειναι θα μου κοπει :evil: , ειχε ενα ηλιθιο υφος οταν μου μιλαγε και του την ειπα και το ευχαριστηθηκα........του ειπα πως αυτα που μου λεει δεν στηριζονται πουθενα και οτι αποκλειεται να μου κοπει και του εκανα διαλεξη για το θηλασμο και με κοιταγε σαν να τα ακουγε για πρωτη φορα οσα του ελεγα . Αυτος ο παιδιατρος ειναι σε νοσοκομειο και θα μπορουσε να παρακολουθει το μωρο της καθεμιας μας , οπως καταλαβαινεις ποτε μην αφηνεις στην τυχη ενος παιδιατρου την πορεια του θηλασμου του δικου σου μωρου , εγω δεν το εκανα ποτε και πολλες φορες λεω πως εμεις οι μαμαδες ειμαστε ο καλυτερος συμβουλος για τα μικρα μας , γιατι ειμαστε τις περισσοτερες ωρες μαζι τους και παρατηρουμε το οτιδηποτε πανω τους . Αν το μωρο ειναι χαρουμενο και δεν διαμαρτυρεται εντονα για κατι , τοτε ολα θα ειναι μια χαρα . Οι καμπυλες αναπτυξης στο βιβλιαριο ειναι για μωρα που πινουν ξενο γαλα και οχι για αυτα που θηλαζουν . Εγω εχω ζυγαρια στο σπιτι και δεν τον ζυγιζω ποτε , παρακολουθουσα παντα τα ρουχαλακια του , οταν εβλεπα οτι σιγα σιγα τα γεμιζει και οτι του κονταινουν , ελεγα πως το μωρακι μου μεγαλωνει , οταν εβλεπα πολλα τσισακια και κακακια ελεγα το μωρακι μου τρωει μια χαρα και γεμιζα περηφανια για το γαλατακι μου . Αυτααααα!!!!!Καλη συνεχεια!!!!

Αρχοντούλα που έχεις και υπέροχο όνομα σε ευχαριστώ πολύ για τις ενθαρυντικές σου κουβέντες.Έχεις δίκιο, ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Είναι τρομερή η άγνοια και η ανασφάλεια που υπάρχει για τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό.Δυστυχώς στην χώρα μας το όλο σύστημα δεν τον προάγει.Παλαιότερο ήταν ένδειξη εύρωστης οικονομικής τάξης να δίνεις στο παιδί σου formula(λίγοι μπορούσαν να το κάνουν)αγνοώντας παντελώς τα οφέλη του θηλασμού και για το παιδί,για την μητέρα,για το περιβάλλον και εν γένει την κοινωνία. Ίσως ασυνείδητα να έχει περάσει αυτή η αντίληψη. Πίστεψέ με ήταν κάτι το οποίο είχα οραματιστεί να το κάνω και ήδη από την εγκυμοσύνη μου διάβαζα πολλά πράγματα για τον θηλασμό.Αλλά η πραγματικότητα ήταν για να είμαι ειλικρινής λίγο δύσκολη.Τα περίμενα πιο απλά και φυσικά τα πράγματα.Δεν υπολόγισα τον παράγοντα άνθρωπο(το μωρό μου)ότι μπορεί να έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και έπεσα έξω.Το θέμα είναι να είναι σωστή η ανάπτυξή της,τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν.Θα τα ξεπεράσω.Αλλά εάν κάποιος γνώστης του θέματος μου πεί ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε πρέπει να αλλάξω πορεία μάλλον.Φυσικά δεν περιμένω από την παιδίατρο κάτι τέτοιο,αλλά από κάποιον σύμβουλο θηλασμού.΄'Εχω πάρει τηλ.αλλά μου είπαν ότι δεν κάνουν επισκέψεις σε σπίτια.Ήθελα να δεί αν έχω την σωστή στάση και να παρατηρήσει γενικά την συμπεριφορά του παιδιού στον θηλασμό.Εχθές πάλι γκρίνιαζε πολύ όταν ήθελα να την θηλάσω,είδα και απόειδα γιατί γενικώς δεν είχε φάει καλά και το βράδυ της έδωσε ο μπαμπάς από τον μπουκάλι δικό μου γάλα (περίπου 60gr ήπιε) γιατί από το στήθος δεν ήθελε να φάει (κάθησε λίγο).Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω,μου το έχει ξανακάνει.Ένα σωρό απορίες,σας εχω ζαλίσει.....Anyway ευχαριστώ για τα μνμ σας...

c57n.jpg2Attp3.png

Αυτα που λες οσον αφορα τον τροπο που θηλαζει , μου θυμιζουν τον ανηψιο μου , εαν γκρινιαζει , επειδη θελεις εσυ να τη θηλασεις χωρις να πειναει , ειναι απολυτα λογικο , το εχω κανει κι εγω και ο δικος μου ουρλιαζε απο τα νευρα του , ειναι και στην ιδιοσυγκρασια του μωρου . Οταν πειναει καθεται να θηλασει ησυχα , εστω για 5-10 λεπτα ; Της κουνιαδας μου ετσι κανει , απλα θηλαζει πολυ συχνα.......δηλαδη καθε 2-2,5 ωρες . Αλλα ποτε δεν τον θηλαζει απο μονη της , παντα περιμενει να ζητησει απο μονος του . Ξερω οτι προσφερουμε απο μονες μας στηθος ή τη νυχτα τα ξυπναμε οταν θελουμε να αυξησουμε την παραγωγη μας . Καθε ποτε ζηταει να θηλασει απο μονη της , ανα ποσες ωρες ;

Περίπου 2 1/2 με 3 ώρες ζητάει.Όταν δεν της δώσεις το ίδιο δευτερόλεπτο κλαίει αρκετά (είναι η μόνη στιγμή που ακούω το κλάμα της γιατί γενικώς είναι ήσυχη).Παίρνω την πρωτοβουλία πολλές φορές μόνη μου γιατί διαπιστώνω ότι κάποιες φορές όταν την αιφνιδιάζω θηλάζεικ,και μου κάνει εντύπωση,λέω αφού πεινούσε γιατί δεν γκρίνιαζε?Άλλες πάλι φορές δεν το θέλει.Εξαρτάται.Την τελευταία εβδομάδα την ξυπνάω και τα βράδια.Εάν την άφηνα θα το πήγαινε σερί από 12:00 έως 6:30 αναλόγως.Ναι όταν πεινάει θηλάζει,τώρα δεν έχει και πονάκια γιατί τον προηγούμενο μήνα κάποιες φορές έτρωγα,σταματούσε,έκλαιγε,ξανα το ίδιο και καταλάβαινα ότι είχε ενοχλήσεις.Τώρα κάποιες φορές έχουμε φτάσει και στον απίστευτο χρόνο των 15' θηλασμού και κάνουμε πάρτυ!!!!.Λές να κάνω και εγώ το ίδιο,να την αφήνω εκείνη να το ζητάει?Σήμερα παράδειγμα ενώ τις είχα δώσει στις 11:20 και πήρε έναν μικρό υπνάκο όταν ξύπνησε 12:15 της ξαναέδωσα μόνη μου και έφαγε λίγο.Λές να της μπερδεύω το πρόγραμμά της?

c57n.jpg2Attp3.png

Koριτσακι μου το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αφησεις το παιδακι να σε πηγαινει , να σε οδηγει αυτο . Εγω επειδη δουλευω απο οταν ηταν 26 ημερων ο μικρος , αντλουσα γαλα και αφηνα 2 γευματα , και την ωρα που εφευγα τον θηλαζα χωρις να ειναι η ωρα του και θηλαζε χωρις ουσιαστικα να πειναει ή να θελει , αλλα μεγαλωνοντας δεν καθοταν καθολου αν δεν ηταν η ωρα του . Τωρα που ειναι κοντα 10 μηνων εαν τον βαλω στο στηθος χωρις να θελει δεν το βαζει καθολου στο στομα του , αλλα κοιταει να φυγει , μονο οταν θελει αυτος καθεται . Το μωρο σου ειναι οπως της κουνιαδας μου θηλαζει γρηγορα και αποτελεσματικα και παιρνει το γαλα που θελει και εχει αναγκη μεσα στα λιγα λεπτα που καθεται ..........αλλιως δεν θα υπηρχαν βρεγμενες πανες κτλ . Καθολου μη στενοχωριεσαι , ο δικος που καθοταν πολυ περιπου 20 λεπτα στο καθε στηθος , πιο πολυ πιπιλιζε παρα επινε και τωρα θηλαζει μεσα σε 5 λεπτα και αυτος . Της κουνιαδας μου ειναι τωρα κοντα 7 μηνων και θηλαζει απο οταν γεννηθηκε ετσι . Παρακολουθα το βαρος , που ειναι μια χαρα , οσο βλεπεις οτι παιρνει σταθερα ολα οκ , μην δωσεις συμπληρωμα , να αποκλεισεις την ουρολοιμωξη , που δεν θα εχει.........να ανησυχησεις πολυ αργοτερα , αν οντως δεν παιρνει καθολου βαρος . Ο δικος μου εχει τυχει να πεσει στην καμπυλη αναπτυξης και μετα να ξανα ανεβει , ποτε ομως δεν με απασχολησε το βαρος . Στη Γερμανια τα ζυγιζουν καθε 3 μηνες και οχι καθε μηνα , οπως εμεις εδω που εχουμε και το κατοχικο συνδρομο . Ασε που σταματησε απο 3 μηνων να ξυπναει τα μεσανυχτα και εδω και 2 μηνες ξυπναει ανα 3-4ωρο . Απολαυσε που δεν ξυπναει γιατι θα το κανει ισως αργοτερα . Εμεις ποτε μεχρι να γινουμε 6 μηνων δεν πηραμε πανω απο 600 γρ , παιρναμε 400-600 γρ το μηνα και ειμαστε αγορακι . Μετ τον εβδομο μηνα πηραμε μεσα σε ενα μηνα κοντα 900 γρ και μετα απο τον 7 στον ογδοο αλλο ενα κιλο και μετα η παιδιατρος μου ειπε πως αν συνεχισουμε ετσι θα μας κοιταξει για θυροειδη , αλλα ευτυχως τον τελευταιο μηνα πηραμε λιγο για να μη σου πω καθολου . πανω στον χρονο τριπλιασιαζουν το βαρος γεννησης .

gazela, γεια σου κι από μένα, να σου ζήσει το μωράκι σου. Αν το μωρό θηλάζει ανά 2,5-3 ώρες μου φαίνεται ότι είναι πολύ καλά κι ας μην ξυπνάει τη νύχτα. Ο γιος μου από 3 μηνών θήλαζε σε κάθε γεύμα το πολύ 5 λεπτά και χόρταινε. Έβλεπα ότι το στήθος μου άδειαζε τελείως. Μπορείς κι εσύ να το ελέχξεις αυτό. Αν στο πέρας του θηλασμού το στήθος σου έχει μαλακώσει, σημαίνει ότι άδειασε. Μπορείς να το μετρήσεις και με το θήλαστρο να ξέρεις πόσο παράγεις σε κάθε θηλασμό.

Κατά τη γνώμη μου αφού το μωρό είναι μέσα στις καμπύλες ανάπτυξης μην την ξυπνάς το βράδυ και την τρομοκρατείς. Αν δεν έχει όρεξη μπορεί να πονάει η κοιλίτσα της και να συνδυάσει το θηλασμό με κάτι επώδυνο.

Μπορείς να το μετρήσεις και με το θήλαστρο να ξέρεις πόσο παράγεις σε κάθε θηλασμό.

frosobal αυτο με το θηλαστρο δεν ισχυει , γιατι το θηλαστρο δεν δινει το ιδιο ερεθισμα με το μωρο και ετσι δεν μπορεις να μετρησεις το γαλα σου . Επισης υπαρχουν μητερες που ενω θηλαζουν αποτελεσματικα δεν μπορουν να αντλησουν σταγονα γαλα , γιατι ο οργανισμος δεν υπακουει στο ερεθισμα ενος εξαρτηματος . Το θηλαστρο μας δειχνει μονο ποσο γαλα μπορουμε αν αντλησουμε εκεινη τη στιγμη με το συγκεκριμενο θηλαστρο . Οσο περναει ο καιρος το στηθος θα το νιωθεις ολο και πιο μαλακο και μπορει να το νιωθεις και αδειο , το οποιο ομως δεν ισχυει , το στηθος ειναι ενας αδενας που παραγει γαλα , οταν το μωρο κανει τις θηλαστικες κινησεις , δεν γεμιζει ακριβως και αδειαζει , οπως νομιζουμε .:)

Ναι συμφωνώ, αλλά στο περίπου μπορεί να το δεις. Τώρα όσον αφορά το στήθος εγώ το ένιωθα γεμάτο, πρηζόταν μέχρι και κάτω από τη μασχάλη. Ο θηλασμός με ανακούφιζε πάρα πολύ. Ίσως κάποιες γυναίκες να μην το νιώθουν, απλά η gazela είπε πως βγάζει με το θήλαστρο γι' αυτό και της το πρότεινα. Αν δει ότι η παραγωγή γάλακτος είναι ικανοποιητική δεν χρειάζεται να αγχώνεται με το πόση ώρα θηλάζει το μωρό. Ένα νεογέννητο θηλάζει με πολύ αργό ρυθμό, ένα μωρό όμως μεγάλο και δυνατό μπορεί να θηλάζει πολύ λίγα λεπτά και να χορταίνει. Αυτό είναι το θέμα.