Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φολικο οξυ(Β12) και γονιμοτητα

Recommended Posts

Γεια σε ολες θελω να μαθω αν ξερει καμια σας αν το φολικο οξυ (ή βιταμινη Β12 οπως αλλιως λεγεται) βοηθαει στην αναπαραγωγη.Το διαβασα μεσα σε ενα site και θελω να μαθω αναλογες εμπειριες.

Διαφημίσεις

οι γιατροι συμβουλευουν να αρχισεις να το παιρνεις απο τη στιγμη που θα αποφασισεις να ξεκινησεις για μωρακι. κ θα το παιρνεις κ για τις πρωτες 26 εβδομαδες της εγκυμοσυνης (αν δε κανω λαθος). βοηθαει στο να αναπτυχθει το μωρακι σωστα κ να μην εχει προβληματα στα κοκαλακια του κ κυριως στη σπονδυλικη στηλη

εμενα ο γιατρος μου συνεστησε να παιρνεω ενα συμπλεγμα βιταμινων τις pregnacare conception που εχουν κ φυλλικο μεσα

Γεια σε ολες θελω να μαθω αν ξερει καμια σας αν το φολικο οξυ (ή βιταμινη Β12 οπως αλλιως λεγεται) βοηθαει στην αναπαραγωγη.Το διαβασα μεσα σε ενα site και θελω να μαθω αναλογες εμπειριες.

Καλησπέρα Λένα,

Το έχω διαβάσει κι εγώ στο forum αλλά και σε άλλα ιατρικά site. Βοηθάει λένε κανα τρίμηνο πριν .Εχω ξεκινήσει κι εγώ και παίρνω κάθε μέρα φολικό οξύ

6da11a174c.png

Γι ΄αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου , για να σε συναντήσω !!!!! 7-4-2011

Το φολικό ή φυλικό οξύ, απ'όσο ξέρω δεν βοηθάει στο να μείνεις έγγυος αν το παίρνεις, αλλά μειώνει κατά πολύ τα προβλήματα του νευρικού σωλήνα του εμβρύου τους πρώτους μήνες κύησής του (όταν έρθει). Γιαυτό το λόγο το συστήνουν οι γιατροί όταν ξεκινάς προσπάθειες για μωρό. Κι έμενα μου το είχε συστήσει η γυναικολόγος μου πριν 11/2 χρόνο, όταν ξεκινήσαμε προσπάθειες για παιδί. Το πήρα κανά 2-3 μήνες, αλλά μετά το σταμάτησα. Δεν μπορούσα να το παίρνω εφόρου ζωής. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα μείνεις έγγυος. Μπορεί να μείνεις αμέσως, αλλά μπορεί να περάσουν και χρόνια...

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Διαφημίσεις

Και εγώ δεν νομίζω ότι βοηθάει στην σύλληψη, ξέρω όμως ότι πρέπει να λαμβάνεται κανά τρίμηνο πριν την επίτευξη κύησης για να αποφευχθεί ο κίνδυνος δισχιδούς ράχης ή αλλιώς προβλημάτων στην σπονδυλική στήλη του εμβρύου. Πρέπει όταν μείνει μια κοπέλα έγκυος να υπάρχει σε πληθώρα μέσα στον οργανισμό της γι΄αυτό και οι γιατροί το συνιστούν μόλις ξεκινήσουν οι προσπάθειες για σύλληψη. Εγώ ξεκίνησα να το παίρνω τον Γενάρη και τον Απρίλιο έμαθα ότι ήμουν έγκυος. Και βέβαια το συνεχίζω και θα το συνεχίζω κανονικότατα μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης.

aYVcp2.png

το φολικό οξύ και μένα μου το σύστησε ο γυναικολόγος τώρα στην προσπάθεια εγκυμοσύνης,επίσης ρώτα και για το agnus castus υποστηρίζουν κάποιοι ότι βοηθά σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είμαι όμως η κατάλληλη να σου πω.

Επίσης ρωτήστε και κανέναν άλλο γιατρό γιατί παίρνοντας φολικό οξύ για κάποιους μήνες μου ανέβηκε ο αιματοκρίτης στο 46 και άλλος ένας αιμοποιητικός δείκτης τρελάθηκε πράγμα καλό αν ήμουν αιμοδότρια(αλλά δυστυχώς δεν...)

Τα πάντα θέλουν μέτρο.

Το φολικό οξύ δεν βοηθάει στο να μείνεις έγκυος, βοηθάει όμως το αίμα και είναι πολύ καλό για την πρόληψη επιπλοκών ειδικά στις πρώτες ημέρες της εγκυμοσύνης (π.χ. μπορεί να αποφευχθούν ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα). Στις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης σχηματίζεται το νευρικό σύστημα του εμβρύου γι'αυτό και πολλοί γιατροί προτείνουν τη λήψη φολικού πριν την εγκυμοσύνη, έτσι ώστε να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα όταν θα γίνει η σύλληψη.

Είναι και αρκετά φτηνό, το Filicine έχει νομίζω1.69?. Αξίζει και μόνο η προσπάθεια!!!

aa δεν το ηξερα αυτο!! θα κανω κ εγω τη πρωτη μου σπερματε σε λιγες μερες. αν δεν μεινω θα το ξεκινησω κ εγω!!!

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ Κ ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ!!!!

Διαφημίσεις

Βλαβερό το φυλλικό οξύ για τα νεογέννητα

Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2008 17:50

moro.jpgΤα νεογνά των μητέρων που έχουν πάρει συμπληρώματα φυλλικού οξέος κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της κύησης φαίνεται ότι έχουν ελαφρώς υψηλότερη συχνότητα συριγμού και λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού τους πρώτους 18 μήνες της ζωής τους, σύμφωνα με νορβηγική έρευνα

Η Δρ Σίρι Χαμπεργκ από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας στο Όσλο και οι συνεργάτες της ανέλυσαν δεδομένα από το Νορβηγικό Αρχείο Μητέρας και Παιδιού, συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία για 32.077 παιδιά που είχαν γεννηθεί την περίοδο 2000-2005. Σύμφωνα με τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια, το 22,3% των μητέρων είχε κάνει χρήση συμπληρώματος φυλλικού οξέος στο πρώτο τρίμηνο της κύησης μόνο και το 42,6% είχε χρησιμοποιήσει τα συμπληρώματα καθʼ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μετά από τον συνυπολογισμό της έκθεσης στο φυλλικό οξύ στα όψιμα στάδια της κύησης και της βρεφικής ηλικίας, ο σχετικός κίνδυνος για συριγμό ήταν αυξημένος μόνο κατά 6% στα παιδιά έως και 18 μηνών που είχαν εκτεθεί στο φυλλικό οξύ στο πρώτο τρίμηνο της εμβρυϊκής ηλικίας τους. Ο αντίστοιχος σχετικός κίνδυνος για τις λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού και για τη νοσηλεία εξαιτίας αυτών ήταν 9% και 24% αντίστοιχα.

Οι γυναίκες συμβουλεύονται να αυξήσουν την πρόσληψη φυλλικού οξέος κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών ετών της ζωής τους ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο συγγενών δυσπλασιών για τους απογόνους τους. Ωστόσο, μελέτες που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι το φυλλικό οξύ αυξάνει την γονιδιακή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και προκαλεί γενετικά πρότυπα αλλεργικού άσθματος στους απογόνους.

Τέλος, όπως επισημαίνει η Δρ. Σίρι Χαμπεργκ σε στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Disease in Childhood, επειδή τα ευρήματα είναι προκαταρκτικά, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να πανικοβληθούν και θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίζουν να λαμβάνουν κανονικά τα συμπληρώματα φυλλικού οξέος, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ρόλος του φυλλικού οξέος στην πρόληψη των συγγενών δυσπλασιών είναι καλά εδραιωμένος, ενώ τα στοιχεία που δείχνουν σχέση με τα αναπνευστικά νοσήματα στην πρώιμη παιδική ηλικία είναι τα πρώτα και θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα δεδομένα».

Εμένα πάντως αυτό το άρθρο με απέτρεψε από το να πάρω συμπλ. φ.οξέος..

ax ti mperdema κ αυτο!!! δεν ξερεις τι να κανεις .απ την μια κανουν καλο απ την αλλη κακο!!

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ Κ ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ!!!!

Καλησπέρα.Το φολικό δεν ξέρω αν βοηθά στην αναπαραγωγή αλλά ξέρω ότι βοηθάει στο να μην γεννηθεί παιδί με δισχιδή ράχη, να μην πάθουμε αποκολλήσεις και γενικότερα να αναπτυχθεί καλύτερα ένα έμβρυο...Εγώ είμαι παθούσα το μωρό είχε δισχιδή ράχη με συνέπεια σοβαρό πρόβλημα στο κεφάλι. Οι ειδική προγεννετικής διάγνωσης είναι απόλυτη ότι πρέπει να το πέρνουμε 2-3 μήνες πρίν αρχίσουμε προσπάθειες...έχω αρχίσει να πέρνω φολικό είδη για να προσπαθήσω μετά από ένα χρόνο...Αν η αδελφή μου, μου έλεγε ότι θέλει να μείνει έγκυος θα τις έλεγα να πέρει όπωσδήποτε...ψάχτε το σε ειδικούς προγεννητικού.

Διαφημίσεις

• 2 years later...

Καλησπέρα κορίτσια. Ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω να παρω φολικο οξυ χωρις συνταγη γιατρου. Αρχισαμε παλι προσπάθειες για μωρακι και διαβασα οτι ειναι πολυ καλο για την εγκυμοσυνη. Στην πρωτη σπερματεγχυνση που καναμε ο γιατρος δεν μου ειπε τιποτα. και τα φαρμακα που μου ειχε δωσει ηταν παρα πολυ λιγα. Αποδειχτηκε βεβαια αργοτερα οτι ολα τα εκανε ετσι για να το επαναλαβουμε. Γλυκα τα λεφτα βλεπεις. Οταν ειναι και απο νεο ζευγαρι που λαχταραει παιδακι ακομα ποιο ευκολα.

Τωρα θα παμε σε αλλο γιατρο για την 2η φορα και ελεγα να επαιρνα φολικο οξυ πριν ξεκινησουμε παλι!!!

Και αν ξερει καποια απο σας αν υπαρχει εκτος απο τα φαρμακεια, σε μαγαζια με φυτικα προιοντα.

Καλησπέρα,φολικο οξύ μπορείς να πάρεις άφοβα και χωρίς συνταγή γιατρού.Εγω το έχω ξεκινήσει μόνη μου εδώ και 3 μήνες.παίρνω 1 χαπάκι κάθε πρωί,συγκεκριμένα παίρνω το filicine υπάρχει και το folivit διάλεξε και πάρε όποιο θές.Η βιταμίνη αυτή δεν βοηθάει τη σύλληψη αλλά την ανάπτυξη του εμβρύου.Για αυτό το παίρνεις κατευθειαν με το που μαθεις οτι εισαι έγκυος.λένε οτι είναι καλό να το ξεκινάς τουλάχιστον 3 μήνες πρίν μέινεις έγκυος.

• 2 weeks later...

Όλα είναι σχετικά. Στην εξωσωμ δε μου είπε τίποτα ο γιατρός. Πριν τη σπερμ/ση τον ρώτησα από μόνη μου κ μου είπε ότι μπορώ να το παίρνω αλλά το αμέλησα κ μόλις έμεινα έγκυος μου είπε να το ξεκινήσω. Το παιδί δόξα το Θεό γεννήθηκε υγειέστατο. Από το Φλεβάρη που ξεκινήσαμε προσπάθειες για 2ο ξεκίνησα να το παίρνω για κάνα 3μηνο, μετά συνέχισα αλλά όχι κάθε μέρα κ τώρα μπορεί να περάσει κ βδομάδα κ να μη πάρω καθόλου. Ο γιατρός του ικα που του είπα να μου το γράψει-ναι, φθηνό είναι αλλά αφού γράφεται κ ήμουν ικα για κάτι άλλο είπα why not?- μου είπε ότι κ αυτό είναι μόδα απ'έξω κ δεν κάνει κ τίποτα σπουδαίο. Τελικά μου έγραψε ένα κουτί. Κακό λογικά δεν κάνει αλλά μπορούμε κ φυσικά να το παίρνουμε μέσα από πχ λίγα αμύγδαλα κ ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι, από όλα τα πράσινα λαχανικά κ από πολλές άλλες πηγές. Μια ισσοροπημένη διατροφή είναι το ιδανικό για να καλοσωρίσει το σώμα μας μια νέα ζωή.

gZufp3.png

1fKrp2.png

lena 2 geia s..emena mou to edwse o giatros me tin proipothesi oti voitha sto na meineis egkios..alloi giatroi lene kamia sxesi..kai go exo auti tin aporia..telika voitha i oxi???:P

φολικο οξυ και Β12 δεν ειναι το ιδιο!!!αλλο το πρωτο,αλλο το δευτερο!!ειναι και τα δυο βιταμινες του αιματος,φυλλικο παιρνουμε απαραιτητα στο πρωτο τριμηνο ωστε να μην υπαρχουν νευρολογικα προβληματα στο εμβρυο...συνηθως οι γυναικολογοι συνιστουν συμπληρωματα φυλλικου στις γυναικες που προσπαθουν να μεινουν εγκυες...

Β12 ειναι αλλη βιταμινη,στην εγκυμοσυνη δεν ενδεικνυτε η χρηση της παρα μονο οταν απαιτητε τεκμηριωμενα...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...