Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Από 8ωρη απασχόληση, τώρα 2ωρη

Recommended Posts

Επιστρέφω στη δουλειά το Σεπτέμβρη, έχοντας πάρει άδεια λοχείας και μητρότητας και ο εργοδότης μου, μου έχει πει ότι 2/1/09 που κλείνει χρόνο το παιδί μου, θα με απολύσει. Μέχρι τότε όμως, μου είπε ότι θα δουλεύω 2 ώρες αντί για 8 που δούλευα και φυσικά ο μισθός μου θα είναι ανάλογος. Έχει το δικαίωμα να το κάνει; Και τι γίνεται με το μειωμένο ωράριο; Το χάνω; Θα πάω αύριο και στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά αν μπορούσα να μου πει κάποια κοπέλα γιατί έχω αγωνία, θα το εκτιμούσα πολύ.

Διαφημίσεις

Δεν μπορεί να στο κάνει!

Πρέπει να πας στην ίδια θέση εργασίας ή τουλάχιστον σε παρόμοια με τις ίδιες αποδοχές!

Μην αγχώνεσαι.

Τώρα για το θέμα της ανακοίνωσης της απόλυσης, εδώ τώρα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

Εάν έχεις διάθεση, μπορείς να του κάνεις μήνυση (ποινικό δηλαδή), δηλαδή ότι σε απολύει επειδή είσαι μητέρα. Δεν γνωρίζω έαν υπάρχει κάποιος νόμος αλλά συνήθως σε τέτοια το δικαστήριο έχει ευαισθησία. Έτσι, στο ποικινό καταδικαστεί τότε μπορείς να συνεχίσεις με αγωγή (αστικό δηλαδή) και να διεκδικήσεις και χρήματα.

Πρέπει βασικά να ρωτήσεις ένα δικηγόρο. Πάντα βέβαια εάν έχεις τη διάθεσή...

Φιλικά

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Babuz σ' ευχαριστώ πολύ. Πήγα στην επιθεώρηση εργασίας σήμερα και όντως ισχύει αυτό που μου είπες. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να με κρατήσει 8ωρη απασχόληση κάνοντας χρήση του μειωμένου ωραρίου και με τις ίδιες αποδοχές. Πήρα τηλεφωνο τον εργοδότη μου και του το είπα. Χάρηκα πολύ γιατί κατάλαβα ότι τσαντίστηκε.

Μπράβο γλυκιά μου!

Και εγώ χάρηκα που τσαντίστηκε!

Μπορείς επίσης να κάνεις και άλλο παιδάκι οπότε πάλι να μην μπορεί να σε απολύσει

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Αμαν αυτοι οι εργοδοτες...και ο δικος μου ,μολις γυρισα απ την εξαμηνη αδεια , ηθελε να δουλεψω 4ωρο διοτι λογω οικονομικης κρισης ζοριζεται οικονομικα...αναμεσα στις αλλες μ@@@@@@@,μου ειπε πως θα κανει μειωση μισθου στην κορη του και στην φιλη της ενω αυτες θα εξακολουθουν να εργαζονται κανονικα(ΚΑΙ ΚΑΛΑ)...φυσικα και δεν δεχτηκα...

Διαφημίσεις