Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απαραιτητα τα μαρτυρικα;

kas

Recommended Posts

κοριτσια χρειαζομαι μια μικρη βοηθεια γιατι ειμαι λιγο ασχετη με αυτα.τα μαρτυρικα ειναι απαραιτητα για μια βαφτιση;αποτελουν μερος της τελετουργιας δηλαδη;θα ηθελα να τα αποφυγω γιατι παντα ειναι λιγο κακογουστα:? και ουτως ή αλλως η βαφτιση μας προσπαθω να ειναι οσο πιο λιτη γινεται...ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια

Διαφημίσεις

Γειά σου kas τα μαρτυρικά δεν είναι απαραίτητα όποιος θέλει βάζει.......αλλά υπάρχουν στο εμπόριο σε ωραία σχέδια απλώς είναι ένα σύμβολο της βάπτισης και αυτό.

a63700a23b.png 87032dd023.png

Λοιπόν τώρα θα βγάλω το εσώψυχά μου! Τα έχω πάρει στο κρανίο με τα μαρτυρικά!!!

Βαφτίζω το γιο μου στις 6/9 και νονά είναι η αδελφή μου. Εχουμε πάει λοιπόν μαζί για τα ρούχα, λαμπάδα και τα υπόλοιπα σκατολοϊδια! Λοιπόν τα μαρτυρικά είναι πανάκριβα σε σημείο πρόκλησης! Που ακούστηκε 1,5 - 2 ευρώ τα μαρτυρικά! Ετοιμη ήμουν να μην πάρουμε μαρτυρικά γιατί το θέμα καταντάει ξεφτίλα. Μα 2 ευρώ ρε παιδιά έχει μια αξιοπρεπής μπομπονιέρα.... το μαρτυρικό, που ο άλλος το πετάει αμέσως????

Τελικά βρήκα μετά απο ψάξιμο απλά μαρτυρικά με 25 ευρώ το κουτί (50 μαρτυρικά έχει κουτί), και τα πήραμε, αλλιώς ήμουν έτοιμη να κάνω βάπτιση χωρίς μαρτυρικά.

ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΑ ΝΟΝΑ ΕΚΑΝΑ 50 ΔΗΛ.ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝΕ ΟΠΩΣ ΝΑ 'ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ....(!!!!!!!!!!)

ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑ Ή ΝΑ ΚΑΝΩ 200 ΟΣΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ Ή ΚΑΘΟΛΟΥ.Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΠΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΗΝ ΦΟΡΤΩΣΩ ΤΗΝ ΝΟΝΑ ΜΕ 100Ε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ!

ΕΙΝΑ ΙΟΜΟΡΦΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ!

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

εγώ πάλι δεν ήθελα φυσικά ούτε για πλάκα να δώσω αυτά τα λεφτά για μαρτυρικά γιατί δεν χρειάζονται απλά και όλοι τα πετάνε και θα τα κάνει η πεθερά μου τελικά ευθύνη της από υλικά που έχει από άλλα βαφτίσια που είχε κάνει.

Διαφημίσεις

Κοιτάχτε κορίτσια, απαραίτητα δεν είναι, αλλά είναι και αυτά μέσα στα έθιμα κατά κάποιο τρόπο. Όπως στον γάμο μοιράζουν το ρύζι...για να "ριζώσει" ο γάμος, έτσι και στη βάπτιση μοιράζουν τα μαρτυρικά, για να σου δείξουν οτι ήσουν μάρτυρας στο μυστήριο. Συμφωνώ ότι είναι κοροιϊδία το 1 και 2 ευρώ το κομάτι. Αλλά στο elxisdoro βρήκα μαρτυρικά απο 15 ευρώ η 50άδα, έτσι για το καλό.

Πάντως το γάμο του αδελφού μου ο ιερέας δεν μας άφησε να πετάξουμε ρύζι. Υπάρχει κάπου στο φόρουμ οδηγίες για να φτιάξουμε μόνες μας τα μαρτυρικά? το έχει κάνει καμμία κοπέλα?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Εγώ πλήρωσα 40 ευρώ για 100 μαρτυρικά, πολύ όμορφα γαλάζια σταυρουδάκια σα φίλντισι και τώρα το έχω κρεμάσει στο αυτοκίνητο, είναι πολύ ωραίο!

Η αληθεια ειναι οτι ειναι πανακριβα.. βεβαια τα μαρτυρικα ειναι μεσα στο πακετο της νονας και γι αυτο δεν το παιρνουμε ειδηση.. Και στο τελος ολοι τα πετανε..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

εγώ δεν έκανα μαρτυρικά στα βαφτίσια του γιού μου γιατι τα θεωρώ πεταμένα λεφτά από την στιγμή που όλοι τα πετάνε στα σκουπίδια! Και το ότι τα πετάνε στα σκουπίδια με εξαγριώνει ακόμη περισσότερο, οπότε δεν έκανα!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

παντως εμενα μου φαινεται υπερβολικα τα ποσα που λετε...

πχ..

http://www.eshopgamou.gr/eshop/eidh-vaptishs/martyrika/192-martyrika-swarovski-roz-kwd.m7-905.html

με swarovski λεει 0.90 .. δηλαδη αυτα που εχουν 1,5 και 2 ευρω τι εχουν πανω??? χρυσο????

Εγώ πήρα τελικά με 40 ευρώ κορδόνια και φίλντισι σταυρουδάκια, και θα φτιάξω μόνη μου 150 μαρτυρικά-βραχιολάκια. Μου έδειξαν και πως να τα φτιάξω... Μεράκι να υπάρχει και χρόνος...

λοιπον βρηκα παραμανες με 0,085λεπ,οχι μεγαλες ,σταυρουλακια μικρα με 0,01 και κορωνες που γραφουν princess me 0,023 ειναι μικρα αλλα μου αρεσουν.πηρα κορδονι και κορδελες και περιμενω και τιμη απο κατι χαντρουλες.ante το πολυ με ,20λεπτ(με τις κορδελεςκαι χαντρες) θα κανω προτοτυπα μαρτυρικα(ψωνιο νονα).

μολις κανω μερικα θα σας τα βαλω

Εγώ ζήτησα απο μια κοπέλα -γνωστή γνωστου- να μου φτιάξει βραχιολάκια για μαρτυρικά & μου ζήτησε 3Ε το ένα! Μου έκανε & δείγματα & είναι πανέμορφα, αλλά 3Ε το ένα???

Ούτε για τις μπομπο δεν θα δώσω τόσα!

Και όταν της είπα οτι τα βρίσκω ακριβά παρεξηγήθηκε!

baby_bloom, bebebo, απο που τα πήρατε τα υλικά & πως θα τα φτιάξετε?

Βρε κούκλες αφού θέλετε να κάνετε γιατί δεν κοιτάτε τον Ναρλή που έχει τα ποιο φθηνά της αγοράς? Εγώ το λέω για να μην κουράζεστε γιατί ξέρω ότι έχει πολύ ετοιμασία η βάφτιση!

Διαφημίσεις

εγω πήρα απο το eshop σταυρουδάκι σβαροφσκι (0,53ε) και έβαλα καστορ λουράκι. το συμπλήρωμα όμως είχα το κλασικο φίλντισι (13ε τα 50μαρτυρικά σε σουπερ συσκευασία έτοιμη για χρήση. τελικά τα έδινα στους άντρες), δεν προλάβαινα να παραγγείλω απο το eshop (έμεινα πολύ ευχαριστημένη απο το χρόνο παράδοσης, σε μια μέρα τα είχα σπίτι).

επίσης, νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητα στη βάπτιση. θυμάμαι ό παπάς είπε αν έχετε να μοιράστε σταυρουδάκια, δωστε τα τώρα. απο την άλλη πάλι, είχα διαβάσει ότι συμβολίζουν την παρουσία μας στη βάπτιση...αρα χρειάζονται.

...απαραίτητο κούκλα μου, δεν είναι τίποτα πέραν του παιδιού, του νονού και του παπά! Εμένα στη βάφτιση ο παπάς μου είπε : Εγώ θέλω για τη βάφτιση σταυρό, λάδι και μια λαμπάδα (κερί, λαμπάδα...να είναι μεγάλο μόνο).

Όλα τα άλλα είναι για μας...για το μυστήριο, σταυρός και λάδι.

Εγώ ζήτησα απο μια κοπέλα -γνωστή γνωστου- να μου φτιάξει βραχιολάκια για μαρτυρικά & μου ζήτησε 3Ε το ένα! Μου έκανε & δείγματα & είναι πανέμορφα, αλλά 3Ε το ένα???

Ούτε για τις μπομπο δεν θα δώσω τόσα!

Και όταν της είπα οτι τα βρίσκω ακριβά παρεξηγήθηκε!

baby_bloom, bebebo, απο που τα πήρατε τα υλικά & πως θα τα φτιάξετε?

Εγώ πήρα τα υλικά από το veryniceday.gr . Και η κυρία εκεί μου έδειξε πως να φτιάξω τα βραχιολάκια. Δυο χρώματα κέρινα κορδόνια και φίλντισι σταυρουδάκια.

Αν όμως σε βολεύει να πας Πραξιτέλους στην DIVA θα τα βρεις πολύ πιο φτηνά. Ένα σακουλάκι με 200 σταυρουδάκια φίλντισι με 0.037 το κομάτι...δηλ. λιγότερο απο 8 ευρώ τα 200 ενώ εγώ πλήρωσα 16 ευρώ τα 100. Στην DIVA θα βρεις και ένα σωρό χάντρες να τα φτιάξεις. Αν θες βοήθεια για το πως φτιαχνονται τα βραχιολάκια...θα σου πω ότι μπορώ.

Εγώ πήρα τα υλικά από το veryniceday.gr . Και η κυρία εκεί μου έδειξε πως να φτιάξω τα βραχιολάκια. Δυο χρώματα κέρινα κορδόνια και φίλντισι σταυρουδάκια.

Αν όμως σε βολεύει να πας Πραξιτέλους στην DIVA θα τα βρεις πολύ πιο φτηνά. Ένα σακουλάκι με 200 σταυρουδάκια φίλντισι με 0.037 το κομάτι...δηλ. λιγότερο απο 8 ευρώ τα 200 ενώ εγώ πλήρωσα 16 ευρώ τα 100. Στην DIVA θα βρεις και ένα σωρό χάντρες να τα φτιάξεις. Αν θες βοήθεια για το πως φτιαχνονται τα βραχιολάκια...θα σου πω ότι μπορώ.

Ναι, θα ήθελα βοήθεια για τα βραχιολάκια, σε ευχαριστώ πολύ!

Ναι, θα ήθελα βοήθεια για τα βραχιολάκια, σε ευχαριστώ πολύ!

Λοιπόν, εγώ πήρα 2 χρώματα κέρινα κορδόνια, ένα μπλε και ένα άσπρο. Όπως μου έδειξε η κυρία στο κατάστημα, κόβεις όλα τα κορδονάκια γύρω στα 33-35 cm. Παίρνεις ένα από κάθε χρώμα και περνάς το σταυρουλάκι, χάντρες...ότι επιλλέξεις για το μαρτυρικό σου.Αφου βάλεις τα "στολίδια" στο κέντρο, κάνεις με τα 2 κορδόνια από ένα κόμπο δεξία και αριστερά από τα στολίδια για να μην μετακινούνται. Και στο τέλος σχηματίζεις το βραχιολάκι κάνεις από ένα κομπο στις ακρες, ώστε να αυξομειώνεται το βραχιολάκι. Στην πράξη θα δεις οτι δεν είναι δύσκολο, όρεξη να έχεις.

Το αποτέλεσμα θα είναι κάτι σαν αυτό: http://www.veryniceday.gr/eshop/popup_image.php?type=D&id=2933&title=%CC%C1%D1%D4%D5%D1%C9%CA%C1+%C2%D1%C1%D7%C9%CF%CB%C1%CA%C9%C1+%CC%C5+%CC%C1%D4%C1%CA%C9%C1&page=2

Ελπίζω να βοήθησα...

• 1 year later...

κ εγω θελω να κανω τα μαρτυρικά βραχιολακια..

καπου στο elxis ειχα δει κατι σταυρουδακια φίλντισι αλλα δεν τα βρισκω τωρα.

τα εχει δει καμια κοπελα?

κ πως τους τα βαζεις στην εκκλησία?στους άντρες δινεις βραχιόλι?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

λοιπον βρηκα παραμανες με 0,085λεπ,οχι μεγαλες ,σταυρουλακια μικρα με 0,01 και κορωνες που γραφουν princess me 0,023 ειναι μικρα αλλα μου αρεσουν.πηρα κορδονι και κορδελες και περιμενω και τιμη απο κατι χαντρουλες.ante το πολυ με ,20λεπτ(με τις κορδελεςκαι χαντρες) θα κανω προτοτυπα μαρτυρικα(ψωνιο νονα).

μολις κανω μερικα θα σας τα βαλω

bebebo απο που ψωνησες?

βαλε καμια φωτο να δουμε!

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

χρυσοχέρα μου εσυ....

χαρας το κουράγιο σου!! μπράβο!!!!

Albert Einstein