Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ

Recommended Posts

Γειά σας!

Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα το forum και πραγματίκά ενθουσιάστηκα.

Είμαι 6 εβδομάδων έγκυος και την Δευτέρα έχω το πρώτο ραντεβού μου με τον γυναικολόγο.

Θα παρακαλούσα λοιπόν όσες έχουν αναλογη εμπειρία.. να περιγράψουν για εμάς τις καινούργιες τα όσα γίνονται συνήθως στην πρώτη εξέταση (κολπικό υπέρηχο κλπ.)

Ευχαριστώ!!!

Διαφημίσεις

Ααααα τι ωραία! Εύχομαι όλα να σου πάνε τέλεια!

Εμένα μου έκανε εξωτερικό υπέρηχο αν και από τις περισσότερες ακούω για κολπικό. Μου πήρε ιστορικό, μέτρησε τα κιλά μου :wink: και μου έγραψε ένα κάρο εξετάσεις. Ε, μετά συζήτηση τί να προσέχω και τί να τρώω.... αυτά. Δεν έχει και τίποτα άλλο να δει ή να κάνει γιατι είναι αρχή ακόμα. Καλή συνέχεια!!

Μπράβο με το καλό το φασολάκι σας. :D

Στην πρώτη επίσκεψη σου μια και η κύηση είναι τόσο μικρή, η εξέταση θα γίνει κολπικά, ο γιατρός θα βεβαιώσει ότι η κύηση δεν είναι εξωμήτριος και θα δείτε ένα υπέροχο μικρό φασολάκι. Όπως σου έγραψε και η Sotiria θα καταγράψει το ιστορικό σου (αν δεν είναι ο συνηθισμένος σου γυναικολόγος) και θα σου γράψει εξετάσεις γενικές αίματος, ούρων, εξετάσεις για aids σύφιλη, ηπατίτιδα (μην σε τρομάζει αυτά τα ζητάνε πλέον από όλες) ομάδα αίματος αν δεν ξέρεις, μία κολπική εξέταση (δείγμα από κολπικά υγρά νομίζω), δυστυχώς δεν θυμάμαι την ονομασία της αυτή την στιγμή και κάποιες άλλες, όλες εξετάσεις αίματος.

Κανονικό ξεσκόνισμα δηλαδή. :P

ΚΑΛΩ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ !!!!!!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΤΟΣΟΔΟΥΛΙ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ.

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΗΤΑΝ ΚΟΛΠΙΚΟ!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ όλες!!!

Πραγματικά με συγκινήσατε που απαντήσατε τόσο γρήγορα!

Μπορεί να σας φαίνεται χαζο... αλλά αυτή η πρώτη επίσκεψη με ψιλοαγχώνει... είναι και αυτός ο κολπικός υπέρηχος που δεν μου έχει ξανατύχει.....

΄

Μπροστά στο να βεβαιωθώ όμως ότι το μωράκι είναι καλά... τα πάντα θα κάνω!!! :P

Μην ανησυχεις τοσο! Θα ειναι άλλωστε μια τοσο μοναδική εμπειρία που δεν θα θες να τελειωσει!!

Ο κολπικός υπερηχος δεν ειναι τιποτα. Αλλωστε αλλος θα κανει τη δουλεια :wink: Εσυ θα την αραξεις εκει και θα περιμενεις να δεις το φασολακι σου! Ουτε θα πονεσεις, ουτε θα δεις τιποτα εκει κατω.

Το πρωτο ραντεβου στον γιατρο ειναι συγκλονιστικο ...

Θα δεις για πρωτη φορα το φασολι σου ...ειναι φοβερο να βλεπεις μια κουκιδα να εξελισσεται σιγα σιγα σε ανθρωπο ..

Βεβαια ειναι σχετικα νωρις και δεν θα μπορεσεις να ακουσεις την καρδουλα του ...και ισως χρειαστει να πας και για δευτερο κολπικο για να ακουσετε την καρδια του ...

Καλη εγκυμοσυνη να εχεις :D

Εγω ακομα μπορει να μην ειμαι εγκυος (ποτε δε ξερεις βεβαια χεχε) αλλα ετυχε να κανω κολπικο υπερηχο... Εγω για τεστ παπ πηγα, τωρα πως προεκυψε ο υπερηχος ουτε και ξερω... Αν το ξερα δε θα πηγαινα, αλλα τελικα διαπιστωσα οτι δεν ηταν τιποτα και να σου πω ηταν καλυτερα απο τον απλο υπερηχο που πρεπει να πιεις ενα σωρο νερα... Don't worry...

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Μετά την επίσκεψη θα πετάς από ευτυχία που είδες το φασολάκι..... Για τις εξετάσεις μην ανησυχήσεις που είναι τόσες πολλές... Είναι καθαρά τυπικές και γίνονται σε όλες τις έγκυες....

Ξεκινάς οπωσδήποτε με φυλλικό οξύ και σίδηρο και γενικά ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού σου.....

Όλα θα πάνε καλά..... Με το καλό να έχεις μια όμορφη και εύκολη εγκυμοσύνη.... :)

\ sL7ap2.png

είναι και αυτός ο κολπικός υπέρηχος που δεν μου έχει ξανατύχει.....

Δεν είναι σίγουρα τίποτα. πάντως εμένα δεν μου έχει κάνει ούτε έναν, μόνο εξωτερικο. Μάλλον κάθε γιατρός έχει τη δική του μέθοδο. Ίσως πάντως και να μη χρειαστεί.

Επίσης μαλλον θα σου πάρει το ιστορικό, και θα σου γράψει ένα σωρό αιματολογικές εξετάσεις .

Κλαώς όρισες και καλη εγκυμοσύνη! :D

Διαφημίσεις

Ax, μην αγχώνεσαι καθόλου. Είναι τέλεια εμπειρία. Δεν πονάει καθόλου και βλέπεις αυτο το μικρό φασολάκι!! Είναι πολύ συγκινητικό. Εμείς ακούσαμε και την καρδούλα της στον κολπικό υπέρηχο :D . Βέβαια, όπως μας είπε ο γιατρός δεν ήταν ακόμη κανονική καρδούλα, μάλλον ήταν ένα σωληνάκι πιο πολύ που λειτουργούσε σαν καρδούλα. Ακουγόταν όμως το ντούπου-ντούπου. Τώρα πάλι που το γράφω συγκινούμαι. Θα δείς ότι είναι πολύ ευτυχισμένη στιγμή.

Βέβαια απότι είδα μόλις τώρα μάλλον άργησα γιατί έγραφες ότι θα τον κάνεις τη Δευτέρα, οπότε μάλλον ήδη τον έκανες. Πές μας πώς σου φάνηκε η εμπειρία.

Tην προηγούμενη εβδομάδα πήγα για πρώτη φορά στον γυναικολόγο μου και πραγματικά η εμπειρία ήταν τέλεια!

Φυσικά πριν πάω... η αγωνία μου ήταν τρελή.. κυρίως για το αν θα ήταν όλα καλά!

Λοιπόν... έγιναν τα γνωστά.... λήψη ιστορικού... κλασικές συμβουλές... μου έγραψε μια σειρά με όλες τις απαραίτητες εξετάσεις... μου είπε να παίρνω filicine και φυσικά είδαμε και ακουσαμε το μωρό!!!!

Με κολπικό υπέρηχο (που δεν είναι τίποτα) είδαμε ξεκάθαρα το φασολάκι μας!!!! Τότε πραγματικά ηρέμησα! όταν το είδα και άκουσα την καρδιά του!

Βlue (μιας και θα είσαι η επόμενη που θα το βιώσει) πραγματικά είναι υπέροχη εμπειρία! Απόλαυσέ το!!!

Διαβαζω εδω απαντησεις απο μανουλες σχετικα με τον κολπικο υπερηχο.Στο γυναικολογο οταν πατε για την καθιερωμενη εξεταση δεν σας κανει?Εγω απο τα 19 μου εκανα κολπικο υπερηχο κ να σας πω μ'αρεσει πολυ!Μονο ο κολποδιαστολεας με ενοχλει πολυ...

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις!

Δυστυχώς δεν μπορεσα να μπω στο ιντερνετ νωρίτερα για να σας ευχαριστήσω!

Όλα στο ραντεβού πήγαν μια χαρα!

Φιλιά σε όλες :P

• 1 χρόνο μετά...

Koritsia anakalypsam prosfata oti eimai egkyos kai mallon sthn 6h ebdomada. Ap oso exw diabasei stis diafores apanthseis sas oi perissoteres exete kanei thn prvth episkepsh sto gynaikologo kata th diarkeia auths ths ebdomadas h ligo meta.

Opws exw xanagrapsei kapou allou, epeidh zw kai ergazomai sto louxembourgo, tha hthela na mou peite pws sunhthizetai sthn Ellada gia na sugkrinw. Edw oi gunaikologoi einai uperpasxolhmenoi kai kleinoun polu arga rantebou. Gia paradeigma, exw rantebou stiw 31.07, pou shmainei oti tha kanw exetaseis otan tha eimai h tha kleinw thn 9 ebdomada...:?..Den einai ligo arga???? Entwmetaxu, eutuxws pou hmoun enhmerwmenh kai arxisa monh mou na parinw folic accid ktl...

car071py___.png

Συγχαρητήρια Zeta B!!!!!!!! Σου εύχομαι να έχεις μία τέλεια εγκυμοσύνη!

Όντως είναι γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη στο γιατρό συνηθίζεται να γίνεται κατά τη διάρκεια της 6ης εβδομάδας, όπου διαπιστώνεται η ύπαρξη του σάκου και η επόμενη μετά από περίπου 15 ημέρες για να ακούσεις την καρδούλα! Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Στην περίπτωσή μου για παράδειγμα που έτρεξα στο γιατρό την 6η εβδομάδα, δεν ήταν ακόμα ορατός ο σάκος, με το γιατρό μου να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, κι εμένα να "τρώω τα σίδερα από την αγωνία μου" εκείνο το διάστημα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πέρασα μία φοβερή στενοχώρια άνευ λόγου, την οποία θα μπορούσα να μην είχα βιώσει καθόλου αν είχα κάνει υπομονή και επισκεπτόμουν το γιατρό μου μία εβδομάδα αργότερα.

Αλλά κι από την άλλη, η 9η εβδομάδα ακούγεται λιγάκι μακρινή εδώ που τα λέμε. Μα κι αυτοί οι Ευρωπαίοι βρε παιδί μου α,πα,πα,πα, παραέχουν υπομονή. Εκτός κι αν το παίξεις τρελο ελληνίδα και τους τηλεφωνάς κάθε μέρα, οπότε σε βάλουν νωρίτερα για να γλιτώσουν από τη γκρίνια!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...