Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο κατάλληλος Ιατρός

Recommended Posts

Η επιλογή του γυναικολόγου είναι μια πολλή δύσκολη υπόθεση και αυστηρά προσωπική της γυναίκας. Εμείς ως σύζυγοι μπορούμε να πούμε απλά τη γνώμη μας και ν’ αφήσουμε τη γυναίκα μας ν’ αποφασίσει, δεδομένου ότι ο ιατρός πρέπει να της ταιριάζει και ως Άνθρωπος.

Ο κατάλληλος άνθρωπος βέβαια είναι σχετικός για την κάθε έγκυο! Χιλιάδες κοπέλες που ο θεός τους χάρισε μια εύκολη εγκυμοσύνη θεωρούν τον γιατρό τους Θεό! Αυτό σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα!

Θα ήθελα εδώ να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μας στη διαδικασία επιλογής ιατρού

Η γυναίκα μου είναι από τη Ζάκυνθο και δεν είχε γυναικολόγο στην Αθήνα. Μόλις έμεινε έγκυος πήγαμε στον πρώτο ιατρό, που ήταν πατέρας παιδικού μου φίλου (κολλητού) και υποτίθεται θα μας πρόσεχε. Ήταν πολύ φιλικός, και ζεστός και την έκανε να νιώθει πολύ άνετα. Από την 11η εβδομάδα η Άννα είχε δει λίγο σκούρο καφέ υγρό και ήμασταν σε πολύ τακτική επικοινωνία (τηλεφωνική κυρίως) Όταν στη 13η εβδομάδα τον πήραμε τηλέφωνο στις 01:00 την νύχτα για να του πούμε ότι είδε αίμα, μας είπε πηγαίνετε στο ΙΑΣΩ και έρχομαι. Αφού πήγαμε μας ανέλαβε μία μαία η οποία έβαλε στην Άννα ορό, της έκανε υπέρηχο και μας καθησύχασε ότι όλα είναι εντάξει! Γύρω στις 06:00 η Άννα απέβαλε και ο γιατρός ήρθε κατά τις 09:00 το πρωί, για να μας πει φυσικά ότι η φύση προνόησε να ρίξει το παιδί!

Ο συγκεκριμένος είναι τρομερός στις δημόσιες σχέσεις, (αγκαλιάζει και φιλάει τους περισσότερους πελάτες στο ιατρείο του (γυναίκες και συζύγους) και έχει πολύ μεγάλη πελατεία.

Τότε κάποιοι φίλοι μου είπαν το ρητό "ο θεός να σε φυλάει από νέο δικηγόρο και από παλιό γιατρό". Έτσι αποφασίσαμε να πάμε σε έναν νέο γιατρό (2ο) που ήξερε η γυναίκα μου από την ασφάλεια της.

Ο άνθρωπος ήταν εξαιρετικό παιδί, πολύ ζεστός με τις πελάτισσες του, αλλά όπως αποδείχθηκε, στερούταν εμπειρίας. Του ζητήσαμε, πριν μείνει έγκυος η Άννα για 2η φορά, να μας στείλει για μία πλήρη σειρά εξετάσεων, χωρίς να υπολογίσει το κόστος, προκειμένου να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια. Μας έστειλε υποτίθεται και κάναμε τις πιο σύγχρονες εξετάσεις μοριακής βιολογίας που γινόταν μόνο στο Μητέρα. Ανακάλυψε από τις εξετάσεις αυτές χλαμύδια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά ήταν η αιτία της αποβολής. Αφού λοιπόν κάναμε θεραπεία, ξαναβάλαμε μπροστά και ξαναέμεινε έγκυος η Άννα. Με το που το μαθαίνουμε αρχίζουμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που γίνονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Να σημειώσω εδώ ότι η Άννα είχε διαβάσει ότι υπήρχε από βιβλιογραφία σχετικά με την εγκυμοσύνη, είχε συζητήσει το θέμα με εκατοντάδες μαμάδες που είχαν προβλήματα στις εγκυμοσύνες τους, και πολλές φορές πρότεινε εκείνη εξετάσεις στον 2ο ιατρό ο οποίος έλεγε «ας την κάνουμε κι αυτήν».

Κι ενώ οι πρώτες εξετάσεις ως εγκυμονούσα ήταν άριστες, κάποια στιγμή ένοιωσε κάποια ενόχληση. Τον πήρε τηλέφωνο αλλά ήταν διακοπές (Αύγουστος). Ο άνθρωπος αφού την καθησύχασε, της είπε ότι θα γύρναγε την επόμενη μέρα. Το άγχος της Άννας όμως δεν την άφηνε να περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα, και ψάξαμε τους ιατρούς από τις φίλες μας για τους οποίους είχαμε καλές συστάσεις.

Έτσι καταλήξαμε σ' έναν πολύ έμπειρο ιατρό (3ο) που εκείνη την εποχή παρακολουθούσε δύο φίλες μας (αδελφές) που ήταν και οι δύο έγκυες. Και οι δύο έπιναν νερό στο όνομα του και ορκιζόντουσαν ότι είναι ο Γιακούμπ της μαιευτικής. Τρομερός και αυτός στις δημόσιες σχέσεις, μας δέχτηκε και αφού την εξέτασε μας είπε ότι όλα ήταν καλά και άδικα αγχωθήκαμε. Αφού του εξηγήσαμε το ιστορικό, μας είπε ότι ο ιατρός μας (2ος) θα έπρεπε να μας έχει συστήσει να κάνουμε υστεροσαλπιγγογραφία, για να δει τη μορφολογία της μήτρας. Ότι δηλαδή ενδεχομένως να υπήρχε κάποια πτύχωση που θα εμπόδιζε τον σάκο να κολλήσει στα τοιχώματα της μήτρας και θα έπρεπε να αφαιρεθεί υστεροσκοπικά.

Μας εξήγησε όμως ότι τώρα δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του υπέρηχου τόσο εγώ όσο και η Άννα δεν το είδαμε καλά το «φασόλι» αυτός όμως μας διαβεβαίωσε ότι όλα ήταν καλά. Το αποδώσαμε στο ότι ο υπέρηχος του ήταν παλιός και δεν θα είχε την ίδια εικόνα με του 2ου ιατρού, σκεφτόμενοι και ότι αυτός είναι ο ιατρός, δεν μπορεί να κάνει τόσο λάθος. Κλείσαμε ραντεβού για να την ξαναδεί μετά από 15 ημέρες και φύγαμε. Ενημερώσαμε τον 2ο ιατρό για την επίσκεψη στον 3ο ο οποίος και μας καθησύχασε και κλείσαμε ραντεβού για την επόμενη μέρα στο ιατρείο του (2ου).

Όταν πήγαμε εκεί και αφού είδε όλες τις εξετάσεις (εργαστηριακές) τέλειες, την έβαλε στον υπέρηχο. Εκεί πάγωσε. Μας έστειλε κατευθείαν για Doppler στο ΛΗΤΩ όπου απλά μας είπαν ότι ήταν παλίνδρομη κύηση. Την επομένη συναντηθήκαμε στο Μητέρα για απόξεση, και του αναφέραμε αυτό που μας είχε πει ο 3ος για υστεροσαλπιγγογραφία. Η απάντηση ήταν «ας την κάνουμε». Μαζί λοιπόν με μια σειρά από άλλες εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν τίποτα, κάναμε και την υστεροσαλπιγγογραφία.

Στην εξέταση αυτή ο Ακτινολόγος βάζει ένα υγρό που διαχέεται στην μήτρα και τις σάλπιγγες και βγάζει ακτινογραφία. Το υγρό αυτό στην ακτινογραφία φαίνεται άσπρο. Αν κάπου στην ακτινογραφία υπάρχουν μαύρα τμήματα σημαίνει ότι κάτι υπάρχει και εμποδίζει το υγρό να καλύψει την συγκεκριμένη περιοχή.

Η διάγνωση τελικά ήταν περιορισμένη βατότητα στις σάλπιγγες (κουλό αφού δύο φορές είχε μείνει έγκυος σχεδόν αμέσως) και ύπαρξη μικρού πολύποδα ψηλά προς την μία σάλπιγγα. Ο φοβερός ιατρός τότε διέγνωσε ότι αυτή ήταν η αιτία της 2ης αποβολής. Πρότεινε να προχωρήσουμε άμεσα σε υστεροσκόπηση για την αφαίρεση του πολύποδα. Η Άννα ζήτησε τηλεφωνικά τη γνώμη του γιατρού της από τη Ζάκυνθο (4ος), ο οποίος της είπε ότι αν υπήρχε πολύποδας λογικά με την απόξεση θα έπρεπε να είχε φύγει. Τότε απευθυνθήκαμε σε δύο άλλους ιατρούς, Καθηγητές Πανεπιστημίου, για να πάρουμε κι άλλες γνώμες.

Ο πρώτος από τους δύο (5ος συνολικά)που μου τον είχαν συστήσει ως τον ιατρό που πηγαίνουν οι ιατροί της γυναίκες τους και κορυφαίο στις δύσκολες περιπτώσεις, αφού είδε τον Φάκελο με τις εξετάσεις (σε μέγεθος χρυσού οδηγού), μας είπε ότι ο πολύποδας που φαίνεται στην υστεροσαλπιγγογραφία αποκλείεται να προκάλεσε την παλίνδρομη κύηση, να μην προχωρήσουμε σε άσκοπη επέμβαση (υστεροσκόπηση) που χρειάζεται και νάρκωση, και να κάνουμε μόνο μια εξέταση ακόμα: «τα αντιπατρικά αντισώματα». Την εξέταση αυτή την είχε πει η Άννα στον 2ο αλλά της είχε πει να μην την κάνει, ότι δεν την πιστεύει,κ.λ.π..

Ο δεύτερος από τους δύο τελευταίους (6ος συνολικά) μας είπε κι αυτός ότι ο πολύποδας δεν είχε σχέση με την παλίνδρομη κύηση, αλλά καλό θα ήταν να τον βγάλουμε. Όταν τον ρωτήσαμε τη γνώμη του για τα «αντιπατρικά αντισώματα» μας είπε να μην τα κάνουμε. Αυτά λέει τα κάνουμε μετά την 6η-7η αποβολή. Μόλις μας είπε αυτά μπήκε στην καρδιά μας! Έτσι γυρίσαμε στον 5ο που μας είχε κάνει την καλύτερη εντύπωση (παρόλο που αρχικά ήταν πολύ ψυχρός) γιατί ήταν πολύ σίγουρος γι αυτά που έλεγε, πολύ ξεκάθαρος και φαινόταν ότι είναι γνώστης. Η γυναίκα μου βέβαια επέμεινε, για ψυχολογικούς λόγους, να κάνει την υστεροσκόπηση, προκειμένου να αισθάνεται ότι εκείνη ότι είχε να κάνει το έκανε. Ο ιατρός αφού της εξήγησε ότι θα της γίνει νάρκωση χωρίς λόγο και θα πληρώσει ένα σωρό λεφτά χωρίς λόγο, δέχθηκε να προχωρήσει αναγνωρίζοντας τον ψυχολογικό παράγοντα.

Το αποτέλεσμα της υστεροσκόπησης (βάζουν μέσα κάμερα με λέιζερ στην άκρη που βλέπει ακριβώς τι υπάρχει μέσα και ανάλογα αν χρειαστεί το κόβει και το καυτηριάζει επί τόπου) ήταν ότι η μήτρα ήταν πεντακάθαρη, τα μαύρα σημάδια που φαινόντουσαν ήταν προφανώς φυσαλίδες από βιαστικό γέμισμα της μήτρας με το υγρό από τον ακτινολόγο.

Όταν πήγα να τον πληρώσω στο γραφείο του, μου είπε το εξής:

Την επόμενη φορά, από εδώ μέσα θα φύγετε με παιδί. Στο λέω ως γυναικολόγος που εξέτασα τη γυναίκα σου και όχι για να σου δώσω κουράγιο. Κάντε μόνο την εξέταση για τα αντιπατρικά αντισώματα και αν χρειαστεί το εμβόλιο και την επόμενη φορά από εδώ θα φύγετε με παιδί.

Φεύγοντας από το ΙΑΣΩ ήμουν σίγουρος ότι μου έλεγε την αλήθεια. Το βασικό όμως ήταν ότι και η γυναίκα μου το πίστευε πιο πολύ από ποτέ.

Στην τρίτη εγκυμοσύνη παρουσιάστηκαν πάλι κάποια μικροπροβληματάκια στην αρχή, με καφέ υγρό κ.λ.π. αλλά μόλις η Άννα τον έπαιρνε τηλέφωνο, της έφευγε το άγχος μ' έναν μαγικό τρόπο. Μετά τον τέταρτο μήνα σταμάτησαν και τα προβληματάκια και η συνέχεια ήταν ονειρεμένη.

Ξέχασα να πω ότι μόνο στην πρώτη επίσκεψη ήταν ψυχρός. Από τη δεύτερη επίσκεψη και μετά έσπασε ο πάγος και ήταν πολύ φιλικός. Ένοιωθες όμως ότι είναι αληθινός, δεν είχε σχέση με τους δημοσιοσχεσίτες τους υπόλοιπους.

Να τονίσω εδώ ότι εμείς τον επιλέξαμε (και κυρίως η Άννα) από την πρώτη επίσκεψη που ήταν ψυχρός. Μετά τους δημοσιοσχεσίτες που είχαμε μπλέξει, θέλαμε κάποιον που να είναι γνώστης και να μην μασάει τα λόγια του, όταν σου λέει κάτι, να μην αμφιβάλλεις.

Είμαι σίγουρος ότι αν γράψω εδώ το όνομα του θα βρεθούν κάποιοι που θα πουν: Αυτόν τον Μ............... περιγράφει έτσι? Σιγά τον Άχρηστο, ο δικός μου είναι καλύτερος! Πιθανόν να έχει και δίκιο!, πιθανόν σε κάποιο άλλο πρόβλημα κάποιος άλλος ιατρός να το χειριζόταν καλύτερα.

Καταλήγοντας να πω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή ιατρού, να μην επηρεαζόμαστε από μια ένθερμη υποδοχή, να διαβάζουμε όσο μπορούμε, να ανταλλάσουμε απόψεις και να προσπαθούμε να διασταυρώσουμε αυτά που μας λένε. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί κομπογιαννίτες στον χώρο που όταν όλα πάνε καλά από μόνα τους γίνονται θεοί, ενώ για ότι πάει στραβά (κάποια από δική τους αμέλεια)τα ρίχνουμε στην φύση. Σαφέστατα η φύση είναι σοφή αλλά πρέπει πρώτα να έχουμε κάνει κι εμείς ότι μπορούμε, ειδικά μετά από μία ή και περισσότερες αποβολές).

Θα ήθελα ν ακούσω τις απόψεις σας

aECcp2.png

3vQ5p2.png

Διαφημίσεις

... Έτσι γυρίσαμε στον 5ο που μας είχε κάνει την καλύτερη εντύπωση (παρόλο που αρχικά ήταν πολύ ψυχρός) γιατί ήταν πολύ σίγουρος γι αυτά που έλεγε, πολύ ξεκάθαρος και φαινόταν ότι είναι γνώστης.......

...... ότι μόνο στην πρώτη επίσκεψη ήταν ψυχρός. Από τη δεύτερη επίσκεψη και μετά έσπασε ο πάγος και ήταν πολύ φιλικός. Ένοιωθες όμως ότι είναι αληθινός, δεν είχε σχέση με τους δημοσιοσχεσίτες τους υπόλοιπους......

..... Μετά τους δημοσιοσχεσίτες που είχαμε μπλέξει, θέλαμε κάποιον που να είναι γνώστης και να μην μασάει τα λόγια του, όταν σου λέει κάτι, να μην αμφιβάλλεις......

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω !

Η αρχική ψυχρότητα και η σιγουριά των απόψεων του , όπως και η ξεκάθαρη θέση του από την αρχή , ήταν αυτή που μου έδωσε μεγάλο κουράγιο όταν αναγκάστηκα να αλλάξω την " δημοσιοσχεσίτισα " και κατά τα άλλα "άριστη" γιατρό που με είχε αναλάβει αρχικά και εξαφανίστηκε στην κυριολεξία όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε ούτε να μου εξηγήσει το πρόβλημα που προέκυψε στην εγκυμοσύνη μου , πόσο μάλλον να την φέρει εις πέρας ! Περίμενε την άποψη των γενετιστών , λέει , για να μιλήσει μαζί μου στο τηλέφωνο !!!

Το θέμα του γυναικολόγου πάντως είναι πολύ λεπτό . Πρέπει να σου εμπνέει πρώτα από όλα εμπιστοσύνη και να είναι εκεί στα δύσκολα και όταν τον χρειάζεσαι ! Μπορεί όπως πολύ σωστά λέει ο φίλος Michael εγώ να τον θεωρώ κορυφή και ο διπλανός μου καραμ...κα !

:?

Συμφωνω απολυτα σε αυτα που λες... Προσωπικα αν δεν σε πειραζει θα ηθελα να μου στειλεις τα ονοματα των ιατρων με ενα πμ μια και εχω τον γιατρο μου στο Μητερα αλλα και κακη εμπειρια απο το Ιασω....

Ευχαριστω πολυ και λυπαμαι για την ταλαιπωρια σας...

Αν δεν σε πειράζει θα ήθελα να μου στείλεις μέσω pm και εμένα τα ονόματα μια και όπως στην περίπτωση της Marilena ο γιατρός μου είναι στο Μητέρα και έχω και εγώ κακή εμπειρία από γιατρό του Ιασώ και αυτό το αγκαλιές και φιλιά κάτι μου θυμίζει. :?

Εμενα δεν ηταν ποτε αγκαλιες και φιλια αλλα εκει που ειχα προβλημα χωρις να με ξερει μου ειπε ελα τωρα εδω (ψυχοσωματικες κολπιτιδες, τρεχα γυρευε) ενω ο αλλος που ειχα τοτε δεν βγηκε καν στο τηλεφωνο παρα μονο η γραμματεας του ηθελε να μου δωσει συμβουλες!!! :evil:

Ελεος δηλαδη! :evil:

Ο γιατρος μου και καλα με εκανε και ειναι παντα διπλα μου ακομα κι οταν σαραντισα και μμπηκα στο νοσοκομειο με την αναιμια (ουδεμια σχεση με την ειδικοτητα του) κι οταν τον πηρα τηλ στις 2.00 τη νυχτα να του το πω (νομιζα οτι ειχε να κανει με τη λοχεια) ηταν ετοιμος να ερθει δει τι γινεται και τον εκοψα με το ζορι.

Διαφημίσεις

Πράγματι το θέμα του γιατρού σηκώνει πολύ συζήτηση! υπάρχουν μεγάλες διαφορές όχι μόνο ανάμεσα στις γυναίκες, αλλά και στο ίδιο το ζευγάρι πολλές φορές. Εγώ θεωρώ ότι ο γιατρός μου ήταν πάρα πολύ καλός. Και μόνο ότι το παιδί ήταν ψηλά, αλλά γεννησα φυσιολογικά και δεν με έβαλε καισαρική, και χωρίς να ταλαιπωρηθώ, λέει πάρα πολλά κατά τη γνώμη μου, συν του ότι το παιδί ήταν τυλιγμένο με το λώρο, αλλά το έβγαλε μια χαρά. Βέβαια δεν μπορώ και να τσεκάρω σε άλλες καταστασεις τι έχει κάνει, μιας και είναι στην Αθήνα, και δεν έχω αλλες γνωστές που να τον είχαν μαιευτήρα.

Το περίεργο είναι ότι για ο άντρας μου δεν είναι και πάρα πολύ ικανοποιημένος, γιατί θεωρούσε ότι κάποια πράματα έπρεπε να μας τα λέει μόνος του και όχι να τον ρωτάμε εμείς!

Απλά το αναφέρω σαν γεγονός για το πόσο μεγαλη διαφορά ο καλός γιατρός για τον έναν και τον άλλο!

naOIp3.png

Και μόνο ότι το παιδί ήταν ψηλά, αλλά γεννησα φυσιολογικά και δεν με έβαλε καισαρική, και χωρίς να ταλαιπωρηθώ, λέει πάρα πολλά κατά τη γνώμη μου, συν του ότι το παιδί ήταν τυλιγμένο με το λώρο, αλλά το έβγαλε μια χαρά.

Γεια σου Ευα!

Ξεκινησες φυσιολογικα η σε εβαλε μεσα για τεχνητους πονους???

Προσωπικα εχω ταλαιπωρηθει πολυ απο τους γιατρους και ας είχα πολύ κάλή εγκυνοσύνη!!!Πρεπει να γεννησω απο μερα σε μερα κ δεν ξερω ποιος θα με ξεγεννησει!Θα γράψω την εμπειρια μου αφου κρατησω το μωρο μου στην αγκαλια μου!Προς το παρον περιμένω!!!

age.png

Παιδια εμενα ο γιατρος μου αν και μου ειναι πολυ συμπαθεις απο την αρχη μου φανηκε "ζαμαν φου και απανω τουρλα" που λεμε... Πηγαινα επισκεψη και μονιμως ειχε ξεχασει τι εξετασεις επρεπε να του παω, και γω του υπευθυμιζα πχ οτι επρεπε να κανω αυχενικη ή Β επιπεδου (καλο εεεε?)..

Anyway επειδη γενικα ειχα καλη εγκυμοσυνη και την καβατζα του δικου μας νοσοκομειου οπου σε περιπτωση αναγκη θα κατεληγα σε γιατρο εκει, τον κρατησα... απλα επειδη μου ηταν συμπαθης και ενιωθα ανετα και δεν με πιεζε ιδιαιτερα..

Σας πληροφορω οτι αυτος ο "ζαμαν φου" γιατρος εσωσε τη ζωη της φιλης μου που γεννησε μια εβγομαδα μετα απο μενα (το εχω πει στο παρελθον το περιστατικο..)

Και αυτο που καταλαβα ηταν οτι επειδη εβλεπε οτι ημουν πολυ ενημερωμενη δεν εδινε και ιδιαιτερη βαση (πχ γιατι να κατσι να ψαξει τα χαρτια του, αφου του θυμιζα παντα εγω τις εξετασεις?) και επειδη ειχα ευκολη εγκυμοσυνη..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

alienaki, με έβαλε με τεχνητούς, αλλά αυτό ήταν που ήθελα κι εγώ γιατί ο γιατρός ήταν στην Αθήνα και εγώ, απ' ότι θα έχεις δει, Τρίπολη, και δεν υπήρχε περίπτωση να πάω να μείνω Αθήνα μέχρι να έρθει η ώρα φυσιολογικά!

Με το καλό το μωράκι σου, και προπάντων να είσαι ψύχραιμη, όλα καλά θα πάνε.

Για αυτό που λες Δώρα, έχεις δίκιο, τις περισσότερες φορές, όταν έχουμε και εύκολη εγκυμοσυνη, δεν ασχολούνται και πολύ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, γιατί αν ήταν έτσι, θα καθόμασταν σπίτι μας και θα περιμέναμε να έρθει η ώρα! Άσχετα με το πόσο καλά ενημερωμένες είμαστε ή πόσο καλή εγκυμοσύνη έχουμε, τους έχουμε ανάγκη, ειδικά όταν το παιδι είναι το πρώτο!

Ο δικός μου ευτυχώς θυμόταν τα πάντα, και όχι μόνο τα της εγκυμοσύνης, με παρακολουθεί δέκα χρόνια και ήξερε ακριβώς τι έχω παρουσιάσει, γι΄αυτό πήγα και σε αυτόν άλλωστε. Σου δίνει σιγουριά, όπως και να 'χει!

naOIp3.png

Το θέμα του γιατρού είναι πραγματικά πολύ σημαντικό γιατί η ειδικότητα αυτή έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα πρέπει και η γυναίκα να νιώθει άνετα με τον γιατρό της. Εμένα ο γιατρός μου είναι μεγάλος σε ηλικία (να φανταστείτε αυτός έφερε εμένα στον κόσμο), με πολύ μεγάλη εμπειρία και εξαιρετικές ικανότητες απ’ότι λένε. Στο μαιευτήριο οι άλλοι γιατροί τον φωνάζουν "δάσκαλο" και τον παίρνουν τηλέφωνο όταν έχουν δύσκολόυς τοκετούς για να τους βοηθήσει. Γενικά είναι όπως περιγράψατε κι εσείς παραπάνω στην κοσμάρα του, μπορεί σε ένα ραντεβού αν έχει δύσκολες περιπτώσεις να μην σου πεί ούτε καλησπέρα, πάω στο ραντεβού και με ρωτάει τί έχουμε να κάνουμε, πώς ήταν η μήτρα μου την προηγούμενη φορά κ.λ.π. Μερικές φορές με κάνει και αναωρτιέμαι τί γίνεται εδώ.... Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι η εξής: Κάποια στιγμή παλιότερα είπα λόγω ηλικίας να αλλάξω γιατρό, πήγα σε έναν καθηγητή παν/μίου που μου σύστησε μία φίλη μου που ήταν ενθουσιασμένη. Μετά το 2ο ραντεβού δεν ξαναπήγα γιατί ένιωθα πολύ απρόσωπα. Με έβλεπε σαν εμπόρευμα, καμία επαφή. Τελικά επανήλθα στον γιατρό μου, ο οποίος παρά την μεγάλη ηλικία του έσωσε τη ζωή της ξαδέλφης μου, η οποία είχε έναν ωραιότατο φυσιολογικό τοκετό αλλά παρολίγο να πεθάνει γιατί είχε σκιστεί εσωτερικά η μήτρα από την πίεση (ο γιατρός λόγω μεγάλης εμπειρίας και ικανοτήτων κατάλαβε ότι το αίμα ήταν κάπως περισσότερο από το φυσιολογικό και έτσι το εντόπισε, ενώ αν ήταν κάποιος νεώτερος μπορεί να μην το είχε αντιληφθεί) και έβγαλε 2 παιδιά της αδελφής μου χωρίς ούτε μισό ράμμα, εκ των οποίων το ένα ήταν τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο. Όταν δέ η αδελφή μου έκλεινε τον 9ο μήνα, την πήρε μόνος του τηλ. να πάει να την δεί. Αυτό σημαίνει ότι τελικά δεν είναι στην κοσμάρα του, αλλά λόγω εμπειρίας και αριθμού τοκετών δίνει βαρύτητα μόνο στα πολύ σημαντικά.

Επειδή όμως σας κούρασα (απλώς ήθελα να έχετε μία εικόνα) Πολλοί θα σας πούν διάφορα για τον γιατρό σας (εμένα μου είπε κάποιος ότι έχει αλσχάιμερ...άσχετο), σημασία έχει να τον εμπιστεύεστε εσείς μέσα σας άσχετα αν είναι καλός στις δημόσιες σχέσεις ή μοιάζει αδιάφορος. Η ουσία είναι να αντιδράει σωστά στα δύσκολα.

Διαφημίσεις

Surfmammy ίσως έχουμε τον ίδιο γιατρό :lol: Και εμένα είναι κάπως μεγάλος ,γλυκομίλητος και έχει φέρει στον κόσμο τον αντρούλη μου :lol: απ' ότι είδα γεννάς στο ΙΑΣΩ :lol: Εγώ δεν είμαι ακόμα έγκυος βέβαια, έχω και εγώ όμως μερικούς ενδοιασμούς για την μεγάλη του ηλικία :cry: Ας έρθει εκείνη η στιγμή που θα μείνω έγκυος :lol::lol: (ανυπομονώ) και θα δώ τι θα κάνω :lol: Πάντως εγώ τον συμπαθώ πάρα πολύ :lol::lol:

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Surfmammy με το καλό να φέρεις στον κόσμο το μωράκι σου γερό και δυνατό :lol: , να έχεις μια πολύ όμορφη εγκυμοσύνη και μια πολύ εύκολη γέννα :lol::lol: Με το καλόοοοοο :lol::lol:

• 2 weeks later...

Η όλη ιστορία μου θύμησε τι δική μου ταλαιπωρία στην αναζήτηση ορθοπεδικού, μετά από τροχαίο. Δυστυχώς από "λάθη" τα γόνατα μου είναι πολύ ευαίσθητα και το να παίξω με το μωρό μου στο πατωμα απαιτεί προσοχη.

Αλλα και στους γυναικολόγους δεν ήμουν και πολύ τυχερή. Απλά απο τύχη πήγαν όλα καλά. Αν και γέννησα με καισαρική που δεν είμαι και σίγουρη οτι ήταν μονόδρομος.

Αυτό που κατάλαβα είναι οτι οι γιατροί δρουν βάση στατιστικής.

Αλλα και στους γυναικολόγους δεν ήμουν και πολύ τυχερή. Απλά απο τύχη πήγαν όλα καλά. Αν και γέννησα με καισαρική που δεν είμαι και σίγουρη οτι ήταν μονόδρομος.

Αυτό που κατάλαβα είναι οτι οι γιατροί δρουν βάση στατιστικής.

Μια απο τα ιδια!Αλλαξα γιατρο την τελευταια εβδομαδα!!!Κ τελικα στην επεμβαση ηταν κ ο γιατρος που δεν ηθελα!!!Που γέννησες matri?

Εγώ στο νοσοκομείο κ η μέρα που γέννησα ηταν η μέρα που ''χαθηκε'' ενα μωράκι που ειχαν φερει απο την πολυκλινικη!!!Ενας χαμός στο νοσοκομειο απο κει κ περα!Θα αναφερθω σε αυτα αργοτερα!Εγιναν πολλα οσο ημουν μεσα!!!

:evil::evil::evil:

age.png

Καλησπέρα! Επειδή έχω αγχωθεί πάρα πολύ με την επιλογή γυναικολόγου, στείλτε μου πμ με ... καμία πρόταση, γιατί έχω απελπιστεί. Το ξέρω ότι είναι τελείως διαφορετική κάθε περίπτωση, αλλά η εμπειρία σας θα μου είναι χρήσιμη... Ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

Συμφωνω απολυτα σε αυτα που λες... εχω τον γιατρο μου στο Μητερα αλλα και κακη εμπειρια απο το Ιασω....

Συμφωνώ κι εγώ και καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σας Michael

Η δική μου εμπειρία:

Ένας γιατρός που είχα πάει πριν μείνω έγκυος επειδή είχα μία μικρή...πολύ μικρή ανωμαλία στην περίοδο, μου έκανε υπερηχογράφημα στο ιατρείο του και "βρήκε" μία μεγάλη κύστη για την οποία μου συνέστησε να κάνω έλεγχο...καρκινικών δεικτών! και οπωσδήποτε θα έπρεπε να εξεταστεί λαπαροσκοπικά και να αφαιρεθεί. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο μελιστάλαχτος ήταν και πόσο αναλυτικά μου τα εξηγούσε όλα (εμένα την άσχετη τότε), μέχρι και βίντεο από λαπαροσκόπηση μου έβαλε, η οποία ξέρετε στοιχίζει ένα πολύ σεβαστό ποσόν. Είχα πειστεί και σκεφτόμασταν με τον άντρα μου πότε να κάνω τη λαπαροσκόπηση, όταν ΕΥΤΥΧΩΣ έπεσε στο "τραπεζι" και η ιδέα να συμβουλευτώ και άλλους γιατρούς.

Σας πληροφορώ ότι η λεγόμενη κύστη (με πιθανή κακοήθεια!) ήταν ...αυγό. Μάλιστα, αυγουλάκι που μου είπαν δύο γιατροί να έρθουμε γρήγορα σε επαφή με τον σύζυγο για να αποκτήσουμε παιδάκι.

Τελικά επέλεξα έναν από τους δύο με τον οποίο προχώρησα και στην εγκυμοσύνη μου. ...Όχι ότι έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη από εκείνον, γιατί πρώτον δεν είχα καμία επικοινωνία, ήταν κοφτός και δεν μου έλυνε τις απορίες και τις ανυσηχίες μου ως πρωτάρα εγκυος. Ήταν πολύ του χρήματος. Για ένα πονάκι αριστερά στην κοιλιά στον 6ο μήνα, με έστειλε στο Ιασώ, όπου με πέρασαν από ένα κάρο εξετάσεις (εκείνος δεν ήταν παρόν, είχε σύσκεψη και επικοινωνούσε λέει με το Ιασώ και μάθαινε...) και αφού αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τίποτα μετά από κάποιες ώρες φώναξαν το άντρα μου στο ταμείο και του ζήτησαν ...300 ?! Μετά εμφανίσθηκε ο Γιατρός και μου είπε να πάρω ένα ντεπόν όταν θα πάω σπίτι (300? για ντεπόν πρώτη φορά έδωσα..). Εκείνη την ημέρα του τα έσουρα για τα καλά... "που είσασταν που σας είχα ανάγκη, δεν επικοινωνούμε γενικότερα, είναι δυνατόν να μας ζητάτε ξαφνικά 300?; και που ξέρατε ότι κρατάμε τόσα χρήματα και αν τα διαθέτουμε; και άλλα πολλά... Σκεφτόμουν να αλλάξω γιατρό αλλά δίσταζα γιατί ήταν προχωρημένη η εγκυμοσύνη. Γίνανε διάφορα, όμως ΕΥΤΥΧΩΣ o Γιαννάκης μου γεννήθηκε μια χαρά (με εσπευσμένη καισαρική γιατί είχε τυλιχτεί ο λώρος - άλλη εμπειρία αυτή...).

Έχω κι άλλα... Στην τομή της καισαρική έπαθα ΛΟΙΜΩΞΗ - μικρόβιο χρυσίζον σταφυλόκκοκου και ταλαιπωρήθηκα δύο μήνες πολύ άσχημα (δεν θέλω να το θυμάμαι). Τώρα ποιος φταίει για τη λοίμωξη, ο γιατρός; το μαιευτήριο; έτυχε; δεν ξέρω. Όμως στο συγκεκριμένο μαιευτήριο δεν ξαναπάω σίγουρα.

Τέλος πάντων, άλλαξα γυναικολόγο και είναι ένας κύριος πολύ γλυκός που μου σύστησε πολύ φιλικό άτομο και ως πολύ καλό γιατρό, στον οποίο το ιστορικό μου μετράει δύο παλίνδρομες... Τώρα το ψάχνουμε, αλλά όπως λες και εσύ πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Θα ηθελα να μου στειλεις κι εμένα τα ονοματα των ιατρών με ενα πμ αν μπορείς

Τελικά κάθε μια μας έχει και από μαι ιστορία να διηγηθεί. Η δική μου έχει ως εξής. Επέλεξα τον πρώτο γιατρό καθώς ήταν της κουμπάρας μου, η οποία έχει κάνει 2 παιδιά, φυσικά με άρτιες εγκυμοσύνες και γέννες. Μακάρι βέβαια όλες μας να είχαμε και να έχουμε τέτοια έξελιξη. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, η οποία παλλινδρόμησε στις 5,5 εβδομάδες, ο γιατρός με εξέτασε, δεν εκανα απόξεση γιατι εφυγε με αιμορραγία και μου είπε απλά ότι δεν χρειάζεται να κανεις κατι, όλες έχουν μια παλλίνδρομη. Στην δεύτερη, ξεκίνησα με πολύ χαμηλή χοριακή, η οποία όμως ανεβαινε αλλά αργά. Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε λέγαμε καθε 2 μέρες που εκανα χοριάκη πόσο ανεβαινε και όταν τον ρωτούσα γιατι ανεβαίνει τόσο αργα, μου έλεγε δικαιολογίες. Ίσως εγινε αργά η σύλληψη, ισως ανεβάζεις αργά μονάδες κλπ. Υπέρηχο εκανα 1 εβδομάδα ή 10 μέρες μετά την πρώτη θετική χοριακή μου και φυσικά μετα το πρώτο τηλεφωνημα μου σε εκείνον. Πήγαμε με μια ελαφρα αιμορραγία, εκανε κολπίκο υπέρηχο, βρήκε σάκο, δεν ειδε καρδιακή λειτουργία γιατί ήταν πολύ νωρίς, και ειπε όλα καλα όλα ωραία. Να πάρω utrogestan και μια παιδική ασπιρίνη. Του λέω ωραία, η ασπιρίνη μήπως μου προκαλέσει παραπάνω αιμορραγία?? ξέρουμε όλοι ότι όταν έχουμε περίοδο απαγορεύεται η ασπιρίνη. Απάντηση: σωστή η παρατήρηση σου αλλά εμείς αυτό θέλουμε να αιματωθεί περισσότερο η μήτρα. Εφυγα με την απορία αλλά την επόμενη μέρα ξεκίνησα την αγωγή του. Αποτέλεσμα με τα πρωτα χαπια utrogestan & ασπιρίνη, ύστερα από μερικές ώρες με πιάνει ενας πόνος και μια αιμορραγία που πάω στο μπάνιο και αποβάλλω ενα κομμάτι σαν πέτσα. Τα χρειάστηκα. Τον πήρα τηλέφωνο, ήταν η γραμματέας του, θα σας πάρει σε λίγο, ξαπλώστε. Με παιρνει. Ελα στο ιατρείο μου να σε βάλω στον υπέρηχο να δουμε τι γίνεται. Πάω και μου λέει ο σάκος είναι ακόμα εκει αλλά είναι 50-50 να το κρατήσεις. Παγώσαμε. Τον ρώτησαμε το γιατί, όπως όλοι θα ρωτούσατε? η απάντηση του?σηκωσε τους ώμους, τυχαίνει. Δεν καταλαβάινω του λέω, πως τυχαίνει τι συμβαίνει? ηρέμησε πήγαινε σπίτι και ξάπλωσε, παρε τα χάπια και αν δεν συμβεί τίποτα τα λέμε την επόμενη εβδομάδα στο καθιερωμένο ραντεβου. Την άλλη μέρα για να μην σας τα πολύλογω στις 12 ηώρα το μεσημέρι στο μπάνιο απέβαλα τον σάκο. Κυριολεκτικά μου έμεινε στο χέρι. Αλλά εγω δεν ήξερα τι ηταν αυτό που κρατουσα. Ήμουν 6,5 εβδομάδων. Του τηλεφωνω και μετα από 3 τηλεφωνήματα εδέησε να απαντήσει. Και του λέω το ιστορικό και μου λέει προσπαθεί να στο αποβάλλει. Του λέω σας παρακαλώ (σημ. είναι σε 2 μαιευτήρια ΛΗΤΩ-ΜΗΤΕΡΑ) που εισαστε να ερθω να με δειτε. Α δεν μπορώ τώρα ελα μετ ατις 6 στο ιατρείο. Τα ειδα όλα. Ε του λέω? αντε τα λέμε το απόγευμα. Κλεινω και μενω κάγκελο. Τρελάθηκα. Δεν είχα την απαίτηση να με δει ο ίδιος αλλά θα μπορούσε να μου πει, ξέρεις δεν μπορώ πήγαινε στο ΛΗΤΩ ή στο ΜΗΤΕΡΑ ζητα τον τάδε και πες εκ μερους μου να σε δουν. Τίποτα. Παιρνω τον άντρα μου του τα λέω και του λέω εγω δεν καθομαι εδω αν δεν βρω άλλο γιατρό απο φίλη θα πάω στο πρωτο εφημερευον νοσοκομέιο να με δουν. Τουλάχιστον να μου φυγει η απορία. Βρισκω τον τωρινό γιατρό μου μεσω μιας γνωστής μας. Η κοπέλα του ειχε μιλήσει ήδη. Του λεώ την κατάσταση και μου λέει επειδή δεν προλαβαίνεις να έρθεις στο ιατρέιο αν θες ελα στο ΙΑΣΩ να σε δω εκει. Ο άνθρωπος φατσικά δεν με ήξερε ούτε ειχαμε ξαναμιλήσει, στην ρεσεψιον με εψαξε εκείνος και με εβαλε μέσα στους υπέρηχους χωρίς ραντεβού, με ειδε (είχα όντως αποβάλλει) και μας μίλησε με τον άντρα μου σαν να είμασταν χρόνια ασθενείς του. Μας εξήγησε ότι να πάμε διακοπές να χαλαρώσουμε (ήταν καλοκαίρι) και μετά μας πρότεινε ότι επειδή ειχα 2 παλλίνδρομες να κάνω μια σειρά εξετάσεων, χωρίς να μας πει ελατε σε μένα ή εστω να αφήσει παρόμοια υπονοούμενα. Και δεν μας ζήτησε χρήματα ούτε αυτός ούτε το νοσοκομείο. Με λίγα λόγια ο άνθρωπος αυτός βρήκε τι ειχα, θρομβοφιλία, και τώρα με παρακολουθεί στην πρώτη ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη καθώς και στην πιο ανόητη μου απορία μου απαντά πάντα με ενδιαφέρον χωρίς να ενοχλείτε ή να αγανακτεί όταν τον ενοχλώ ή τον ρωτάω χαζομάρες. Τελικά είναι πως θα "κάτσει" ο κάθε γιατρός στην κάθε κοπέλα. Ελπίζω να συνεχίζουμε έτσι την συνεργασία μας και να με βοηθήσει να φέρω στον κόσμο ενα υγειες αγγελουδι.

Michael η ευρεση "σωστου" γυναικολογου ειναι οντως πολυ προσωπικο θεμα.

Το κακο σε ολες αυτες τις περιπτωσεις ειναι ο ψυχολογικος παραγοντας της γυναικας!!!

Εγω εχω αλλαξει 4 γιατρους οχι κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης, πριν μεινω εγκυος.

Με τον 1ο δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα αλλα επειδη καναμε ιδιωτικη ασφαλεια(πολυ-πολυ κακως!!!!!) αποφασισα να παω σε εναν της ασφαλειας. Εκανα υπερηχω μητρας και ωοθηκων (ηταν δωρεαν εξετασεις της ασφαλειας) και πηγα τα αποτελεσματα στον 2ο γιατρο(ΙΑΣΩ), ο οποιος διεγνωσε πολυκυστικες ωοθηκες και ΗPV. Εγω οταν το ακουσα αυτο(δεν γνωριζα τι ηταν) τρελαθηκα. Μου ειπε ΑΠΛΑ το εχει το 60% των γυναικων, αν ρωτησεις τις φιλες σου θα σου πουν και ψαξε στο internet. Αφου με ειδε οτι αγχωθηκα(δημοσιοσχεσιτης οπως λες!) μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα, ειναι Ιος Κονδυλωματων! :shock: και αν φτασει στο 3 σταδιο (εγω ημουν λεει στο 2 σταδιο) θα κανουμε μια αποξυση.

Εφυγα απο το γιατρο και αισθανομουν οτι εχω 1 μηνα ζωη! Επειδη δεν ειχα pc στο σπιτι, πηρα κατευθειαν μια φιλη μου και της ειπα ψαξε τωρα να δεις τι λεει για το HPV. Η απαντηση ηταν ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ! Δεν μπορω να σου περιγραψω πως αισθανθηκα. Τα συναισθηματα απλα παγωσαν, δεν καταλαβαινα τιποτα.

Αφου ηρεμησα μετα απο καμμια βδομαδα, πηγα σε 3ο γιατρο που μου συστησαν για καλο(στο ΜΗΤΕΡΑ). Πηγα ειδε τις εξετασεις, γελασε και μου λεει παμε μεσα να δουμε. ΧΑΣΑΠΗΣ!!! και στους τροπους και σε ολα....Στην ψυχρα μου εκανε βιοψια (στον τραχηλο και ενδοτραχηλικα) για να δει για το HPV. Τα αποτελεσματα ΑΡΝΗΤΙΚΑ!!!! Ομως αυτος ο γιατρος διεγνωσε χρονια τραχηλιτιδα, επρεπε να κανω κρυοπηξια. Ευτυχως για καλη μου τυχη, εκλεισα 2 ραντεβου να παω να κανω την κρυοπηξια, αλλα του τυχαινε τοκετος και ακυρωναμε το ραντεβου!!!

Αφου τα συζηταγα ολα αυτα απο εδω και απο εκει, μια γνωστη μου δουλευε σε ιατρειο γυναικολογου στην Χαλκιδα. Αποφασισα να παω και εκει για μια αλλη γνωμη. Ο ανθρωπος ευγενεστατος με ηρεμησε, οπως λες, με εναν μαγικο τροπο, καναμε εξετασεις (και αλλες) και τελικα ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΙΠΟΤΑ!!! Μου εξηγησε επισης οτι την κρυοπηξια την εχουν (ψωμοτυρι) γιατι κερδιζουν αρκετα χρηματα! Και αν εγω την ειχα κανει(αυτο τον απλο καυτηριασμο) δεν θα μπορουσα να μεινω ευκολα εγκυος, γιατι καταστρεφει τα κακα, αλλα και τα καλα κυτταρα. Πλεον μου ειπε οτι σε αυτες τις περιπτωσεις χρησιμοποιουν laser.

Το αποτελεσμα ειναι οτι αυτος ο γιατρος (για μενα ανθρωπος!!!!) ειναι αυτος που εφερε στον κοσμο τα δυο μου κοριτσακια!!! Τον εμπιστευομαι ΑΠΟΛΥΤΑ αλλα δεν τον συστηνω πουθενα.... :wink:

Το περιεργο ειναι οτι μετα απο ολα αυτα που περασα, η μονη απορια ολων ειναι "και τρεχεις Χαλκιδα???". Μπορω να σου πω οτι και πιο μακρυα να ηταν θα πηγαινα....... :D

Τον εμπιστευομαι ΑΠΟΛΥΤΑ αλλα δεν τον συστηνω πουθενα....

Ίσως να κάνεις καλά, για να μην σε κατηγορήσει και κανείς μετά ότι τον πήρες στον λαιμό σου!

Έγω πάντως έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτός είναι ο κατάλληλος ιατρός για μένα και την γυναίκα μου. Αν κάποιος θέλει να τον χρησιμοποιήσει, το κάνει με δική του ευθύνη. Πολλές κοπέλες όμως διαλέγουν ανάμεσα σε 2-3 ιατρούς φίλων τους ή συγγενών τους. Αν αυτοί τύχει να είναι από μέτριοι έως κακοί, θα έχουν να διαλέξουν κάποιον από τους μονόφθαλμους. Και επειδή το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό θεωρώ ότι αν έχουμε να προτείνουμε κάποιον που πιστεύουμε ότι είναι κάλος πρέπει να το κάνουμε!

Εγώ τουλάχιστον δεν θα ήθελα να ζήσει άλλο ζευγάρι αυτά που περάσαμε εμείς τότε!

aECcp2.png

3vQ5p2.png