Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσαρμογή σε βρεφικό σταθμό

Recommended Posts

Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω εάν είναι αναγκαίο/επιθυμητό/βοηθητικό να γίνει κάποια προσαρμογη σε σταθμό για μωράκι 5 μηνών. Αν ναι τι θα πρέπει να κάνω ακριβώς; Ευχαριστώ για την βοήθειά σας :)

Διαφημίσεις

Νικολ η προσαρμογη ειναι ασχετη απο την ηλικία του παιδιου... Δεν παιρνεις απλα μια μερα το παιδι, το πας σε ενα αγνωστο περιβαλλον με αγνωστους ανθρωπους και το αφηνεις εκει για 8 ωρες..

Οταν λεμε προσαρμογη, εννοουμε το χρονικο διαστημα που χρειαζεται ενα παιδι, να γνωριζει και να εξικοιωθει με το χωρο και τα προσωπα του σταθμου, οπότε να ειναι οσο το δυνατον πιο ομαλη και συναισθηματικα ανωδυνη η μεταβαση του, απο την μητρικη αγκαλια και το πατρικο σπιτι, στο νεο αυτο περιβαλλον.

Εσυ δεν εχει να κανεις πολλα πραγματα.. απλα θα ακολουθησεις τις οδηγιες που θα σου δωσουν οι δασκαλες

O5Lop2.png

kIP3p2.png

δηλαδη,

οι οδηγίες των υπευθύνων λογικά θα πρέπει να είναι σιγά σιγά να πηγαίνεις, κάθε μέρα λίγο,

περισσότερο μετράει η ποσότητα πόσες φορές σε πολλές μέρες, παρά περισσότερες ώρες συμπυκνωμένα σε λίγες.

(λένε ότι όσο περισσοτερες φορές βλέπουμε ένα πρόσωπο τόσο πιο πολύ μας φαίνεται γνώριμο)

πάντως πρίν το αφήσεις, θα πρέπει να έχεις πάει τουλάχιστον 5 φορές θα έλεγα, απο μια δυο ώρες κάθε φορά.

βεβαια αυτή είναι η γνώμη μου που δεν έχει σχέση με το τι κάνουν στην πραγματικότητα σε τέτοιους σταθμούς - δεν ξέρω δηλαδή προσωπικά εγώ τι κάνουν.

Δεν έχουμε πολλές μαρτυρίες μητέρων για αυτό το θέμα.....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Η αληθεια ειναι πως στους περισσοτερους ιδιωτικους επειδη θέλουν να εξυπηρετησουν αμεσα τους πελατες τους και επειδη οι περισσοτεροι γονεις θέλουν καια υτοι να εξυπηρετηθουν αμεσα.. δηλαδη να αφησουν το παιδι για το πληρες ωραριο το συντομοτερο δυνατο, ο χρονος της προσαρμογης συμπυκνωνεται αρκετα.. Στους δημοσιους επειδη οι σχεσεις δεν ειναι πελατειακες. παρολο που υπαρχει σχεδον παντα πιεση απο τους γονεις, τα πραγματα πανε λιγο πιο αργα..

Για παραδειγμα, στο σταθμο που θα γρααψω το Χαρουλη, με ρωτησαν για τη ωραριο ενδιαφερομαι, τους ειπα 7 με 3 (περιπου) αλλα τους εξηγησα πως αυτο δεν ειναι κομα σιγουρο γιατι θα πρεπει πρωτα να δω τις αντοχες του παιδιου (πχ ν δω οτι γυρω στις 1 κουρζαεται αλλα εχει δυσκολια να κοιμηθει εκει, θα πηγαινω να τον παιρνω) και φυσικα, το πληρες ωραριο θα εφαρμοστει εφοσον δω οτι το παιδι εχει προσαρμοστει εντελως... Τους ειπα οτι μπορει ακομα και για ενα μηνα να τον πηγαινω για 3-4 ωρες και με κοιταζαν σαν χαζες.. Και φυσικα οταν τους ειπα οτι τις πρωτες 1-2 μερες θα παραμεινω μεσα στην ταξη και την υπολοιπη εβδομαδα ακριβως εξω απο την πορτα, δεν τους αρεσε καθολου...Αλλα οπως καταλαβαινετε, δεν το ζητησα, το εθεσα απλα ως δεδομενο, και δεδομενου του οτι ο σταθμος ειναι ιδιωτικος, κι γω ειμαι πελατης δεν εφεραν και ιδιαιτερη αντιρρηση..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

δεν το ζητησα, το εθεσα απλα ως δεδομενο, ο σταθμος ειναι ιδιωτικος, κι γω ειμαι πελατης δεν εφεραν και ιδιαιτερη αντιρρηση..

ΣΩΣΤΗΗΗΗΗΗ!!!!!

(λοιπόν εσένα πρέπει να σε πληρώνουν οι μαμάδες να τους κανεις ιδιαίτερα - πως είναι το βίντεο που η νταντά εκπαιδεύει την μαμά να έχει τον τόνο φωνής που χρειάζεται κτλ..)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εμενα παλι, αν και πηγαινουμε στον ιδιο σταθμο με την Ρουλα (σε αλλο χωρο βεβαια, λογω μεγαλης διαφορα ηλικιας), δεν χαρηκαν και πολυ οταν τους ειπα οτι ηθελαν να μεινω... αρχισαν τα δεν χρειαζεται κλπ... βεβαια νομιζω οτι ειναι και θεμα γονιου... εγω ας πουμε αν κατσω εκει και δω το παραμικρο, θα την βουτηξω και θα φυγω, μη σας πω οτι θα το κανω λαμπογυαλο, οποτε ισως καλυτερα που δεν πολυ πηγαινω... βεβαια εχουν αρχισει τα παρατραγουδα κι εγω ψαχνομαι τωρα... :cry:

Κορίτσια και Μαρία σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι και από τον ίδιο τον παιδικό μου είπαν ότι μπορώ να το παω 2-3 μέρες νωρίτερα και να κάτσω εκεί. Οπότε φαντάζομαι δεν θα έχουν πρόβλημα να πώ για μια ολόκληρη εβδομάδα από 1-2 ώρες. Για αυτόν το λόγο και έκανα αυτή την ερώτηση