Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Amoxil για να μην μολυνθεί το μωρό;;;;;

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!

Η αδερφή μου θα μπει σε λίγες μέρες στον 9ο μήνα κ της είπε ο γιατρός της να πάρει amoxil τις 5 πρώτες μέρες για να μην πάθει μόλυνση το μωρό! Εγώ όταν ήμουν έγκυος ο γιατρός μου δεν μου είπε τίποτα τέτοιο.

Έχει καμια από σας παρόμοια εμπειρία; Από τί κινδυνεύει να μολυνθεί το μωρό;

Έχω μια υποψία αλλά ίσως να είναι βλακεία κ να μην "στέκει".... Της είπε πως ο ομφάλιος λώρος είναι κοντά στο λαιμό του μωρού κ υπάρχει περίπτωση να τυλιχθεί κ να κάνουν καισαρική. Εγώ υποψιάζομαι πως αν πάρει αντιβίωση ίσως να ταραχτεί το μωρό κ να αρχίσει να κινείται πολύ με αποτέλεσμα να τυλιχτεί με το λώρο. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Διαφημίσεις

Δεν πιστευω οτι θα συμβει κατι τετοιο. Γιατι να αναστατωθει το μωρο?

Το θεμα ειναι αλλο: δεν παιρνουμε ποτε αντιβιωση, και μαλιστα ευρεως φασματος (αυτο ειναι για αμυγδαλιτιδες, ωτιτιδες κλπ!) προληπτικα!!!! Η αντιβιωση ενισχυει τον οργανισμο εαν και αφοσον υπαρχει ενα μικροβιο κα εχει ξεκινησει να το καταπολεμα. Αλλιως, μπορει να εχει και το αντιθετο αποτελεσμα (να εξασθενισει χωρις λογο ο οργανισμος) ή απλα -που ειναι και το πιο πιθανο- να μην εχει καμμια απολυτως επιδραση! Τωρα, αν υπαρχει κατι που ειδικα συμβαινει στις εγκυους (απο ποιο μικροβιο να προφυλαχθει??) δεν το γνωριζω.

Οπωσδηποτε να παρει μια δευτερη γνωμη απο γιατρο.

Δεν το εχω ξανακουσει αυτο.Εγω παντως εχω προπτωση μητροειδους βαλβιδας και πρεπει πριν απο καθε επεμβαση να παιρνω αμοξιλ.Κατα τη διαρκεια τοκετου κ οταν ημουν στο μαιευτηριο να γεννησω το μωρο ηταν τυλιγμενο με τον ομφαλιο λωρο.Παρ ολα αυτα ομως ο καρδιολογος που ηρθε και μου πηρε ιστορικο μου ειπε να μην παρω αμοξιλ.

Γεννησα με φυσιολογικο τοκετο τελικα.

Παρ ολα αυτα ομως προφανως υπαρχει καποιος λογος που συνεστησε ο ιατρος της να παρει αντιβιωση.Λυπαμαι που δε γνωριζω περισσοτερα για να σε βοηθησω.

Μπορει να ρωτησει ομως τον ιατρο της απο τι μπορει να μολυνθει το εμβρυο κ να της λυσει τις αποριες της.

Με το καλο να υποδεχτειτε το νεο μελος της οικογενειας σας!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

και εγω πρωτη φορα ακουω να λεει γιατρος να παρει καποιος αντιβιωση προληπτικα.:shock:μηπως να ρωταγε και αλλο γιατρο;

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Την επόμενη φορά που θα πάει θα τον ρωτήσει από τί κινδυνεύει να μολυνθεί το μωρό! Πάντως απ'ότι βλέπω δεν είμαι μόνο εγώ που παραξενεύτηκα με τη χορήγηση της αντιβίωσης!

Διαφημίσεις

Μήπως της εξήγησε το λόγο και κατάλαβε λάθος η κοπέλα; Μήπως είχε στρεπτόκοκκο; Κι εγώ είχα, αλλά μου το είπαν μόνο στο μαιευτήριο κι εκεί μου έδωσαν αντιβιωτικό ορό για να μη μολυνθεί το μωρό βγαίνοντας. Αλλά μέχρι τότε ήταν καλά κλειστός ο τράχηλος και δεν υπήρχε κίνδυνος να μπουν τα μικρόβια στη μήτρα. Μήπως ο τράχηλος της αδερφής σου είναι χαλαρός ή ανοιχτός; Ας ξαναρωτήσει πριν πάρει αντιβίωση.