Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

γεια σας εχω μια κορη 5μιση και ενα αγορακι 4 ετων. θα ηθελα να διαβασω τη γνωμη σας για το ποτε πρεπει να κοψουμε το μπιμπερο και με τι τροπους?:?::?::?::?:

Διαφημίσεις

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

η κορη μου το σταματησε το μπιμπερο αφου τελειωσε και την α' δημοτικου και αυτο γιατι την κοροιδεψανε κατι κοριτσακια στις διακοπες και για να δειξει οτι ειναι μεγαλη το εκοψε(βεβαια μερικες φορες το ζηταγε αλλα της θυμιζα τι εγινε),ογιος μου το εκοψε 3 ετων απο μονος του γιατι εβλεπε την μεγαλη να το πινει στην κουπα και ηθελε κ'αυτος ομως εκοψε και το γαλα ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ η γνωμη μου ειναι να μην αγχωνεσαι θα το κοψουν οταν ειναι ετοιμα και αν σου τυχει καμια ευκαιρια οπως με την κορη μου ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ! Το σιγουρο ειναι οτι οταν τα παντρεψουμε δεν θα εχουν μπιμπερο χι!χι!:D

Εμένα ο μικρός τώρα προσπαθεί να το κόψει με διάφορους τρόπους, ενώ η μεγάλη το έκοψε πολύ νωρίς σε σχέση με τον μικρό σε ηλικία 3 ετών.

a63700a23b.png 87032dd023.png

Εμένα ο μικρός τώρα προσπαθεί να το κόψει με διάφορους τρόπους, ενώ η μεγάλη το έκοψε πολύ νωρίς σε σχέση με τον μικρό σε ηλικία 3 ετών.

το γαλα συνεχιζουν να το πινουν οπως πριν;

Η μεγάλη το είχε κόψει μαχαίρι αλλ'α ο μικρός τώρα μια με το μπουκάλι μια με το ποτήρι ,με καλαμάκι ή σε ποτήρια θεώρατα με παραστάσεις .......

a63700a23b.png 87032dd023.png

Διαφημίσεις

εμενα ειναι 5 και 3

κι εγω το ιδιο προβλημα εχω

με το μπουκαλι πινουν 3 φορες την ημερα με κανονικη διατροφη και ειναι αδυνατουλικα

οταν προσπαθω να τους βαλω να πιουν σε ποτηρι το κοβουν

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006

Πιστευω οτι ειναι καλυτερα να πινουν το γαλα και ας το πινουν με οποιο τροπο θελουν.Τωρα εγω βρηκα μια λυση στον δικο μου(που το'χε κοψει εντελως)του πηρα τα παγουρινο που ειναι μπροστα σαν αυτα που πινουν οι ποδηλατες,χωρις σχοινακι για το λαιμο(ελπιζω να καταλαβατε)και ξαναρχισαμε να πινουμε το γαλα γιατι ειχαμε ρημαξει ολα τ'αυγα.

Να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου; Το μπιμπερό είναι μωρουδίστικο "αξεσουάρ", όπως και οι πιπίλες και οι πάνες. Δε θα σας φαινόταν παράξενο, για να μην πω ανησυχητικό να κράταγαν ακόμη την πιπίλα τους; Μήπως με αυτόν τον τρόπο δίνουμε μπερδεμένα μηνύματα στο παιδί;

Δηλαδή από τη μια θέλουμε τα παιδιά να αναλάβουν ευθύνες (π.χ. να διαβάζουν για το σχολείο και να είναι επιμελή στα μαθηματά τους) και από την άλλη τους λέμε "δεν πειράζει να μείνεις μωρό για λίγο ακόμη". Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το γάλα (γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμα με σιμιγδάλι, καλαμάκι) μήπως στο βωμό του γάλακτος και της ευκολίας κάπου υποσκάπτουμε την ανεξαρτησία τους; Φυσικά δε μιλάμε για παιδιά έως 3 - 1 1/2 ετών ούτε για παιδιά που μόλις απέκτησαν αδελφάκι και όσο να ναι ένα πισωγύρισμα θα το κάνουν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη mikri!!!!

Όμως η εκπαίδευση μπορεί να ξεκινήσω πολύ νωρίς!!!!

Από 9 μηνών αρχίζουμε τις προσπάθειες να πίνουν λίγο νεράκι με ποτηράκι (1-2 γουλίτσες), μετά σιγά-σιγά εισάγουμε το καλαμάκι και γύρω στους 11 με 12 μήνες το παιδάκι καλό είναι να πίνει με το καλαμάκι νερό και γάλα (τουλάχιστον το μεσημεριανό γάλα - αν πίνει - και το νερό του καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας). Παράλληλα βάζουμε και το εκπαιδευτικό ποτηράκι σαν παιχνίδι και βλέπουμε!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

Να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου; Το μπιμπερό είναι μωρουδίστικο "αξεσουάρ", όπως και οι πιπίλες και οι πάνες. Δε θα σας φαινόταν παράξενο, για να μην πω ανησυχητικό να κράταγαν ακόμη την πιπίλα τους; Μήπως με αυτόν τον τρόπο δίνουμε μπερδεμένα μηνύματα στο παιδί;

Δηλαδή από τη μια θέλουμε τα παιδιά να αναλάβουν ευθύνες (π.χ. να διαβάζουν για το σχολείο και να είναι επιμελή στα μαθηματά τους) και από την άλλη τους λέμε "δεν πειράζει να μείνεις μωρό για λίγο ακόμη". Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το γάλα (γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμα με σιμιγδάλι, καλαμάκι) μήπως στο βωμό του γάλακτος και της ευκολίας κάπου υποσκάπτουμε την ανεξαρτησία τους; Φυσικά δε μιλάμε για παιδιά έως 3 - 1 1/2 ετών ούτε για παιδιά που μόλις απέκτησαν αδελφάκι και όσο να ναι ένα πισωγύρισμα θα το κάνουν.

Σε ορισμενα σημεια συμφωνω,ειναι ομως συνηθειες που κοβονται οταν ειναι και ετοιμο το παιδι να τις κοψει,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ αλλα ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ,τι θα γινοταν δηλαδη αν ενα παιδι αντι για πιπιλα ειχε μα θει να πιπιλαει το δαχτυλακι του,πιστευω (με την βοηθεια μας βεβαια) να το εκοβε σιγα-σιγα κ' αν οχι θα ηταν ανησυχητικο?

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. το προβλημα δεν ειναι μονο οτι θα κοψουμε το γαλα που ειναι πολυ σημαντικο αλλα εχει γινει τετοια συνηθεια βραδυνη που δεν μπορουν να κοιμηθουν χωρις το μπιμπερο

γνωμη μου ειναι να πατε ν'αγορασετε μαζι κουπες παιδικες και να τις διαλεξουν εκεινα και το βραδυ αφου πιουν το γαλα τους εκει,διαβασε τους κανενα παραμυθι για να κοιμηθουνε

• 3 months later...
Δηλαδή από τη μια θέλουμε τα παιδιά να αναλάβουν ευθύνες (π.χ. να διαβάζουν για το σχολείο και να είναι επιμελή στα μαθηματά τους) και από την άλλη τους λέμε "δεν πειράζει να μείνεις μωρό για λίγο ακόμη". Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το γάλα (γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμα με σιμιγδάλι, καλαμάκι) μήπως στο βωμό του γάλακτος και της ευκολίας κάπου υποσκάπτουμε την ανεξαρτησία τους

πόσο δίκιο έχεις...

και τι έγινε άμα κόψουν το γάλα ??

για πόσο θα το κόψουν ??

και αν το κόψουν για πάντα ( σπάνιες περιπτώσεις ) υπάρχουν ένα σωρό υποκατάστατα για ασβέστιο....

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Kαλημερα,

καλες ειναι οι θεωριες αλλα οι πραξεις εχουν διαφορα απο παιδι σε παιδι.

Εμενα ο μεγαλος σταματησε το μπιμπερο αλλα και το γαλα στον 1,5 χρονο.Επισης δεν ετρωγε γιαουρτακια, κρεμες και τετοια υποκαταστατα.Το μονο γαλακτοκομικο προιον ηταν το τυρι και αυτο λιγο γιατι αλλιως δεν ετρωγε το φαγητο του.Για να σας φυγει η απορια ειναι ολιγοφαγο που λενε, 13 κιλα κ κοντα στο 1μετρο...

Το γαλα το ξεκινησε παλι φετος το καλοκαιρι κ αυτο με λιγο hemo μεσα, κ μη φανταστειτε ποσοτητα, αλλα ενα ποτηρακι γυρω στα 100ml..

Ξερετε ποσες φορες εixα πει ας επινε γαλα και ας επινε στο μπιμπερο??

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

4μιση ετων ο μεγάλος και ακομα πινει με το μπιμπερό αλλά δεν με νοιάζει καθολου αφου χρησιμοποιεί κανονικά τα ποτηρια για ολα τα υπολοιπα...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

δεν σκεφτηκατε ποτε οτι πρεπει να περασει σε αλλο σταδιο αυτονομιας κοβοντας το μπιμπερο;για τα παιδια ειανι η ευκολια δε σημαινει οτι δεν ξερουν να πιουν αλλιως..γιατι εμεις να μη τα βοηθαμε να πανε ενα βημα παρακατω;

Οχι δεν το βλέπω ετσι, γιατι ο γιος μου ειναι πολύ πιο μπροστά απο την ηλικία του σε ολα σχεδον τα θεματα...

Ας μην τον πιεσω λοιπον σε κάτι που το θεωρω 2ης ουσιας...

Μεγαλώνει πολύ γρηγορα και το μυαλό του κάνει αλαματα...

Δεν θα κριθει απο εκει το οτι το παιδάκι μου μεγάλωσε...θα φανει ομως απο την συναισθηματική του νοημοσυνη η οποια κάνει αλματα προοδου...

Ποσο ακομη θα ειναι μωρο;;;

Οχι δεν το βλέπω ετσι, γιατι ο γιος μου ειναι πολύ πιο μπροστά απο την ηλικία του σε ολα σχεδον τα θεματα...

Ας μην τον πιεσω λοιπον σε κάτι που το θεωρω 2ης ουσιας...

Μεγαλώνει πολύ γρηγορα και το μυαλό του κάνει αλαματα...

Δεν θα κριθει απο εκει το οτι το παιδάκι μου μεγάλωσε...θα φανει ομως απο την συναισθηματική του νοημοσυνη η οποια κάνει αλματα προοδου...

Ποσο ακομη θα ειναι μωρο;;;

εχει ξανασυζητηθει το θεμα κ καπου αλλου,δεν θελω να ..γινω η κακια της υποθεσης κ δεν αμφιβαλλω οτι το παιδακι ειναι μπροστα σε ολα αλλα γνωμη μου,σαν εκπαιδευτικος ειναι οτι 4.5 χρονων ειναι μεγαλο το παιδι για να χρησιμοποιει ακομη μπιμπερο.ειναι λιγο λεπτο το ζητημα..σαν να του περναμε 2 νοηματα,"εισαι μεγαλος σε καποια πραγματα,περιμενουμε απο σενα κατι..συμπεριφορα,σχολειο κτλ" και "εισαι μικρος ακομη κ σου δινω μπιμπερο"..καλο ειναι να συμβαδιζουν αυτα τα 2, η ηλικια του παιδιου με τις "υποχρεωσεις του"

Ναι ειναι λεπτό το θεμα αλλά ειναι σαν να εκφράζω παράπονο οτι το παιδάκι μου μεγαλωσε αποτομα και θα ηθελα να ειναι ακομη σαν τα παιδάκια της ηλικίας του...

Αν λέγαμε οτι δεν πηγαινει τουαλέτα μονος του η δεν τρωει μονος του...ναι εκει θα υπήρχε θεμα, μην πω θεματάρα, σε τετοια ηλικία αλλά...να...τα κάνει ολα γρηγορα και νισταλγώ την βρεφικη του ηλικία...

Ειναι ΤΟ ΜΟΝΟ που του επιτρέπεται συνειδητά και απο τους 2μας στο μεγάλωμα του Στελιου...

Ειναι καθαρά δικό μου θεμα γιαυτό και το θεωρω-οπως προέγραψα....-μικρης σημασίας γιατι αν βρεθει εκτος σπιτιου δεν αποζητά το μπιμπερό...το ποτηρι τον καλύπτει...

εμενα ειναι τρεια και περνει μπουκαλι με κανενα τροπο δεν βαζει σε κουπα.. εαν δεν τον βαλουμε εμεις βαζει μονος του και μας λεει εγω εδω θα πινω...εμενα η μαμα μου 4 χρονων εσπασε το μπουκαλι μου και δεν με πηρε αλλο εκλεγα και απο τοτε μεχρι που εμεινα εγκυος γαλα δεν εφαγα δεν θελω να του κοψω το γαλα γιατι ειμαστε και σε φαση που δεν τρωμε και φαγητο..

4μιση ετων ο μεγάλος και ακομα πινει με το μπιμπερό αλλά δεν με νοιάζει καθολου αφου χρησιμοποιεί κανονικά τα ποτηρια για ολα τα υπολοιπα...

Το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε - πριν κάνω παιδιά - ήταν η ηλικία που θα έκοβαν τα παιδιά μου το μπιμπερό, μιας κι εγώ το έκοψα ......πρώτη γυμνασίου :oops: :oops: και παραλίγο να υποτροπιάσω :lol: :lol: όταν αγόρασα πληθώρα μπιμπερό στην πρώτη μου εγκυμοσύνη!!!!!! Τα περισσότερα είναι στα κουτιά τους και άλλα έχουν δωθεί!!!!!

Η μεγάλη μου ήπιε ελάχιστα με το μπιμπερό, ο μπέμπης θηλάζει αποκλειστικά και νερό πίνει με το καλαμάκι!!!!!!!

Μπιμπερό χρησιμοποιώ και για τους δυο όταν είμαι εκτός σπιτιού

Μεγαλύτερη ζημιά κάνει η πιπίλα παρά το μπιμπερό

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Kαλημερα,

καλες ειναι οι θεωριες αλλα οι πραξεις εχουν διαφορα απο παιδι σε παιδι.

Εμενα ο μεγαλος σταματησε το μπιμπερο αλλα και το γαλα στον 1,5 χρονο.Επισης δεν ετρωγε γιαουρτακια, κρεμες και τετοια υποκαταστατα.Το μονο γαλακτοκομικο προιον ηταν το τυρι και αυτο λιγο γιατι αλλιως δεν ετρωγε το φαγητο του.Για να σας φυγει η απορια ειναι ολιγοφαγο που λενε, 13 κιλα κ κοντα στο 1μετρο...

θα μιλήσω "στην πράξη τότε".

Ο γιος μου από 2 ετών μέχρι πριν ένα μήνα που πήγε προνήπια σε παιδικό...δεν έτρωσγε σχεδόν τίποτα..και τρεφόταν μόνο με γάλα...

Αποτέλεσμα ? μας έκανε σιδηροπυνική αναιμία στην οποία πάρα πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε η μεγάλη κατανάλωση γάλατος....Μίλησα με αρκετούς γιατρούς και μου το διαβεβαίωσαν αυτό...

Επίσης δε νομίζω να είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα παιδικά γάλατα που προορίζοντε για παιδιά άνω του έτους αναγράφουν επάνω "συνιστώμενη ημερήσια πόσότητα μέχρι 500ml

rQGhp3.png

Μια μεση λυση δεν πρεπει να υπαρχει?Εγω δεν απαιτησα ποτε να πινει 1 λιτρο την ημερα,θα ημουν ευχαριστημενη και με το 1/4.

Εννοειται πως η μονοφαγια θα χτυπησει καπου.Καλο θα ηταν να υπαρχει καταναλωση ολων των ομαδων για να υπαρχει μια ισσοροπια.Γι αυτο γραφω ας επινε γαλα και ας επινε με το μπιμπερο.

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.