Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

συνταγη κεικ


indica

Recommended Posts

  • 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τούρτα μα καραμελωμένα αμύγδαλα

 

1/2 κιλό μπισκότα σαβαγιάρ

 

σιρόπι

3 κούπες νερό

2 κουταλιές σούπας νες καφέ

3 κουταλιές σούπας κακάο

7 κουταλιές σούπας ζάχαρη

 

ΚΡΕΜΑ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 φυτική κρέμα γαλακτος (500γρ.)

2 φακελάκια Ανθος Αραβοσίτου Στιγμής βανίλια Γιωτης

600 ml γάλα φρέσκο

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ. Κρατάμε λίγη για το γαρνίρισμα.

Ετοιμάζουμε το Ανθος Αραβοσίτου με το φρέσκο γάλα και προσθέτουμε τη σαντιγύ και το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε πολύ καλά

( Εγώ χτυπάω τη περισσότερη κρέμα γάλακτος, το φρέσκο, το ζαχαρούχο και το άνθος αραβοσίτου όλα μαζί)

 

Γαρνίρισμα

σαντιγύ

καραμελωμένα αμύγδαλα

 

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι, πατάμε λίγο να φύγει το παραπανίσιο σιρόπι, και στρώνουμε σε τάπερ ή φόρμα για τούρτα

Στρώνουμε τη μισή κρέμα. Πάλι σαβαγιάρ και πάλι κρέμα.

Στο τέλος απλώνουμε λίγη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα..

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

(Παλιά τα έφτιαχνα μόνη μου αλλά τελευταία βρήκα πιο ευκολο τρόπο:

Παίρνουμε παστέλια με αμύγδαλα από το μάρκετ, Τα βάζουμε στο μούλτι να θρυμματιστούν και πασπαλίζουμε, καλύπτουμε το γλυκό)

Αν θέλετε να βάλω και τη διαδικασία για καραμελωμένα αμύγδαλα

 

Καλό είναι να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο. Όσο περισσότερη ώρα μένει η κρέμα γίνεται καλύτερη...

Link to comment
Share on other sites

ΠΙΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

 

ΥΛΙΚΑ

 

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

1 BAKIN POWDER – 20γραμμ.

4 ΑΥΓΑ (ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ)

1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ)

1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

 

ΣΙΡΟΠΙ

 

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ 7-8 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ.

ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ BAKIN. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΟΨΗ, ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ, ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΥΨΟΣ.

ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.

ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ.

 

 

TIP!

 

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ

 

Καυτό το γλυκό καυτό και το σιρόπι;

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...