Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τους δίνει γαλα όποτε ζητήσουν.....

Recommended Posts

καλημέρα! γράφω κάτι που διαπίστωσα χθες και προβληματίστηκα...

Είμασταν στη θάλασσα μ ένα φιλικό ζευγάρι που έχει 3 παιδια 4, 2 1/2 και 1 έτους. Η ώρα ήταν 6:30, δηλ πάνω κάτω η ώρα που ο δικός μου μπέμπης τρώει βανίλια και ο μεγαλος φρούτο ή γιαούρτι. Ακούω λοιπόν προς μεγάλη μου έκπληξη τη μαμα να λέει του πιο μικρόυ της, "να σου κάνω ένα γαλα να χουζουρέψεις" γυρνώ και της λέω "ξεχασες την κρέμα θες να σου δώσω εγω να του φτιάξεις;" και τι μου απαντα;: "οχι βρε εγω του δινω γαλα όλη την ώρα" Καλα λεω, κάνει; και μου λέει γιατι να μη κανει γαλατακι είναι και οι μεγαλες πίνουν 4-5 μπιμπερο κάθε μέρα....Έμεινα κάγκελο..Ρε συ, της λέω, ο παιδιατρος τι σας λέει; Εμας η δικια μας φωναζει για την παιδικη χοληστερινη, κάνουμε εξετασεις μια φορα το χρόνο κλπ κλπ κλπ. Α λέει εμεις δεν κάνουμε εξετασεις και δεν του χω πει τιποτα..σωπα μωρε παιδακια ειναι σιγα μη κανουν χοληστερινη....

Βρε κοριτσια τρελαθηκα...εσεις δίνετε γαλα στα παιδια σας συνεχεια; Όταν αρχισουν πια οι στερεες τροφες το γαλα δεν το πίνουν μόνο πρωι βραδυ;; τους κανετε εξετασεις μια φορα το χρονο; ή μηπως εγω είμαι η υπερβολικη....

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

Διαφημίσεις

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

βρε συ το γαλα ειναι ευκολο....χουζουρευουν κιολας...μια χαρα ξεμπερδευει η φιλη σου....και σιγα μη το πει στο παιδιατρο! χαζη ειναι? να ξεβολευτει?

η παιδιατρος μου μου ειπε 500γρ γαλακτοκομικα την ημερα.. 2Χ200 γαλα και ενα γιαουρτι η τυρι...εγω αυτο κανω. αν εισαι υπερβολικη? οχι.

Αυτό με την παιδική χοληστερίνη πρώτη φορά το ακούω, εμάς κανένας παιδίατρος δε μας έχει πει για τέτοιες εξετάσεις. Πάντως και εγώ δε το βρίσκω κακό να πίνουν γαλατάκι τα παιδιά, αρκεί βέβαια να τρώνε και τα υπόλοιπα φαγητά που πρέπει. Εμένα ο μικρός μου αδελφός που ήταν δυσκολος στο φαγητό μεγάλωσε με γάλα, πολύ γάλα. Έγινε πιο ψηλός από τον άλλο μου αδελφό που έτρωγε πιο φυσιολογικά και μάλιστα δεν έχει χοληστερίνη ενώ ο μεγάλος έχει (αν και νέος).

για πες για της σιδηροπενικη αναιμία...που μπορεί να προκληθεί από μεγάλη λήψη ασβεστίου αν δεν τρέφεται το παιδί κανονικά...

sofia_nefeli αυτό που σου είπε ο παιδίατρος για 500γρ. γαλακτοκομικά ισχύει αν το παιδί δεν τρώει κανονικά π.χ. ο σκατούλης μου....αν έχει ισοροπημένη διατροφή δεν υπάρχει πρόβλημα..

rQGhp3.png

Μαριλενα σε καμια περιπτωση δεν εισαι υπερβολικη.. Μαλλον η φιλη σου βαριεται κι εχει βρει την ευκολη λυση, αλλα παιδι 4 και 2 1/2 ετων να πινει μονο γαλα??

Ενταξει αλλο να τυχει μια στο τοσο να αντικαταστησεις καποιο γευμα με γαλα ειτε γιατι το παιδι δε θελει να φαει ή γιατι εισαι εκτος σπιτιου, αλλα σε συνεχομενη βαση πως παιρνουν αυτα τα παιδια τις βιταμινες και τα στοιχεια ποιυ ειναι απαραιτητα για τον οργανισμο τους??

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

Ενταξει αλλο να τυχει μια στο τοσο να αντικαταστησεις καποιο γευμα με γαλα ειτε γιατι το παιδι δε θελει να φαει ή γιατι εισαι εκτος σπιτιου, αλλα σε συνεχομενη βαση πως παιρνουν αυτα τα παιδια τις βιταμινες και τα στοιχεια ποιυ ειναι απαραιτητα για τον οργανισμο τους??

είναι απλό το θέμα...το παιδί δεν πέρνει τίποτα από απαραίτητα...αν πάει να τα κάνει μια εξέταση αίματος θα το διαπιστώσει....

αχ δεν ξέρετε τι στεναχώρια τραβούσα που ο μικρός μου το έκανε επί ενάμιση χρόνο χωρίς να είναι επιλογή μου...

rQGhp3.png

βρε σεις δε καταλαβατε...η μαλλον εγω δεν το διευκρινησα..τρώνε και μετα πίνουν και γάλα...μιλάμε κανονικα το φαι κι από πάνω ένα μπουκαλι γαλα...δηλ το πρωι γαλα, δεκατιανο φρουτο κι ενα μπιμπερο γαλα, μεσημερι φαι και γαλα, μετα τον υπνο γαλα , το βραδυ γαλα....εμενα αυτό συγγνωμη κι ολας αλλα δε μου φαινεται νορμαλ..τα ίδια έκανε και η ξαδελφη μου στο γιο της και ο παιδιατρος της τα χωσε..δηλ της λέει εσυ όπτε το σκεφτεις πίνεις γάλα;;; ασε που το μωρο έφτασε στα όρια για χοληστερινη..

πρώτη φορά ακούω μωρά παιδιά να χουν χοληστερίνη απ το γάλα.

εγώ του δίνω πρωί βράδυ και μερικές φορές και μεσημέρι, όλα τα άλλα τα τρώει κανονικά.

κάποιες φορές ξυπνάει και μόνος του το βράδυ και ζητάει κι άλλο γάλα, ειδικά τώρα που χει ζέστες.

εγώ που χω να πιω γάλα από μωρό χαίρομαι που ο γιος μου το τιμάει γιατί το θεωρώ ωφέλιμο....δε το χα σκεφτεί ότι κάνει κακό.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Το γάλα ειδικά στα μωρά κάνει πολύ καλό εμένα πάλι η παιδίατρος μου -κορυφή της παιδιατρικής-μου λέει οσο περισσότερο γάλα μπορώ.Και μάλιστα στην αρχή μου έλεγε θα δινεις φαγητό και μετα θα σημπλιρώνεις με γάλα.Η παιδική χολιστερινη έχει να κάνει με την γεννετική προδιάθεση του παιδιού και για την σιδηροπαινική αναιμία στα βρέφη διαβάστε και αυτό http://www.healthierworld.gr/index.php?obj=83e1eb5e45bdacf5

Αλλωστε τα περισσοτερα βρεφικά γάλατα είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο για αυτό τον λόγο...

Κι εγώ υπερβολικό το βρίσκω αλλά από τη στιγμή που τα παιδιά τρώνε κανονικότατα τα υπόλοιπα γεύματα τι να πώ. Εμπενα η παιδίατρος πάντως μου φωνάζει να πίνει γύρω στα 500 mg τη μέρα. Λίγο πάνω λίγο κάτω δεν πειράζει αρκεί να μην κάνω υπερβολές ούτε προς τα πάνω όυτε προς τα κάτω. Σ αυτό πουήταν κάθετη ήταν να πίνει γάλα αντί για τα γεύματα, μόνο κατ εξαίρεση μου το επέτρεψε. Τώρα αφφού αυτά τρώνε κανονικά τι να πώ. Πάντως δεν νομίζω το γάλα από μόνο του να προκαλεί χοληστερίνη....

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

βρε σεις δε καταλαβατε...η μαλλον εγω δεν το διευκρινησα..τρώνε και μετα πίνουν και γάλα...μιλάμε κανονικα το φαι κι από πάνω ένα μπουκαλι γαλα...δηλ το πρωι γαλα, δεκατιανο φρουτο κι ενα μπιμπερο γαλα, μεσημερι φαι και γαλα, μετα τον υπνο γαλα , το βραδυ γαλα....εμενα αυτό συγγνωμη κι ολας αλλα δε μου φαινεται νορμαλ..τα ίδια έκανε και η ξαδελφη μου στο γιο της και ο παιδιατρος της τα χωσε..δηλ της λέει εσυ όπτε το σκεφτεις πίνεις γάλα;;; ασε που το μωρο έφτασε στα όρια για χοληστερινη..

σ'αυτή την περίπτωση δεν τους δημιουργεί πρόβλημα,,,,

Το γάλα ειδικά στα μωρά κάνει πολύ καλό εμένα πάλι η παιδίατρος μου -κορυφή της παιδιατρικής-μου λέει οσο περισσότερο γάλα μπορώ.Και μάλιστα στην αρχή μου έλεγε θα δινεις φαγητό και μετα θα σημπλιρώνεις με γάλα.Η παιδική χολιστερινη έχει να κάνει με την γεννετική προδιάθεση του παιδιού και για την σιδηροπαινική αναιμία στα βρέφη διαβάστε και αυτό http://www.healthierworld.gr/index.php?obj=83e1eb5e45bdacf5

Αλλωστε τα περισσοτερα βρεφικά γάλατα είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο για αυτό τον λόγο...

όλοι μας θεωρούμε τους παιδιατρους μας κορυφή...:D

στα μωρά ίσως και να κάνει πολύ καλό, δεν γνωρίζω δεν έχω ασχοληθεί καθόλου...

στα άφαγα παιδιά όμως κάνει κακό...με πολύ απλά λόγια το ασβέστιο είναι πολύ πιο ισχυρό από το σίδηρο με αποτέλεσμα να το απορροφάει...γιατί καλό είναι να μην τρώμε φακές με τυρί??

Αν έχει να κάνει το γάλα με την παιδική χοληστερίνη και αυτό δεν το γνωρίζω, ο παιδίατρος μου, έμπειρός γιατρός, σε συζήτηση που είχαμε για το θέμα μου είπε ότι πλέον κάνουν σε όλα τα παιδάκια γενική αίματος μετά τα 2 γιατί έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση της παιδικής χοληστερίνης τα τελευταία χρόνια

rQGhp3.png

Σορυ εγω καταλαβα οτι τους δινει μονο γαλα.. Ενταξει δε νομιζω οτι ειναι τοσο κακο αν τρωνε το φαγητο τους, αλλα για μενα που η κορη μου ειναι πολυ μιζερη στο φαγητο μου φαινεται πολυ παραξενο... Πολλες φορες της κανω συμπηρωμα γαλα σε καποιο γευμα γιατι εφαγε 3 μπουκιες αλλα και παλι τρωω πορτα...

Πιστευω παντως πως 2-3 γευματα γαλακτος ειναι αρκετα για ενα παιδι που τρωει απ' ολα...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

eleftheriak το λινκ που έδωσες λέει τα γνωστά γενικά περί σιδηροπυνικής αναιμίας πολύ σωστά...αλλά δεν λέει πουθενά για τα γαλακτοκομικά...

rQGhp3.png

παιδια την υπερασβεστωση την εχετε ακουσει? δεν ειμαι ειδικη κ δε ξερω αλλα νομιζω οτι τοση ποσοτητα γαλακτος ειναι υπερβολικη...καλα ασχετο αυτα τα παιδια δεν εχουν παχυνει??? που χωραει τοση ποσοτητα??

η νταλια μια χαρα τα λεει για το σιδηρο!! και οντως οταν τους δινετε κρεατακι μη βαζετε κ τυρι!!! (στις φακες ουτως η αλλως η σιδηρος δεν ειναι απορροφησιμος!!)

Διαφημίσεις

βρε συ το γαλα ειναι ευκολο....χουζουρευουν κιολας...μια χαρα ξεμπερδευει η φιλη σου....και σιγα μη το πει στο παιδιατρο! χαζη ειναι? να ξεβολευτει?

η παιδιατρος μου μου ειπε 500γρ γαλακτοκομικα την ημερα.. 2Χ200 γαλα και ενα γιαουρτι η τυρι...εγω αυτο κανω. αν εισαι υπερβολικη? οχι.

Η ξαδέρφη μου την είχε καταβρεί κατά αυτόν τον τρόπο και είχε συνδεμένο το μωρό με ένα μπιμπερό, ώστε εκείνη να μιλάει με τις ώρες στο τηλέφωνο - μιλάμε πάθος μεγάλη εξάρτηση. Λοιπόν το παιδί έπινε γύρω στα 4 λίτρα φρέσκο γάλα την ημέρα, συν τα υπόλοιπα "έτοιμα" βαζάκια, αν η ξαδέρφη μου έκανε διάλειμμα από το τηλέφωνο.

Τη νύχτα 2,5 χρονών σηκωνόταν μόνο του και γέμιζε το μπιμπερό, για τον λόγο αυτό το γάλα τοποθετείτω πάντα χαμηλά στο ψυγείο.

6 μηνών ήταν ένα φυσιολογικότατο μωρό.

2,5 χρονών ήταν 30 κιλά

4,5 χρονών ήταν 45 κιλά

και τώρα στα 19 είναι ένας υπέρβαρος άνθρωπος, μιλάμε πάνω απο 150 κιλά.

Όσο για την τωρινή διατροφή αποτελείται από χαμπουργκέρ, λουκάνικα, τηγανητές πατάτες και πολύ μα πάρα πολύ κόκα κόλα.

Για αιματολογικές δεν έχω ρωτήσει ποτέ, αλλά και ούτε μπορώ να ρωτήσω!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

παιδια την υπερασβεστωση την εχετε ακουσει? δεν ειμαι ειδικη κ δε ξερω αλλα νομιζω οτι τοση ποσοτητα γαλακτος ειναι υπερβολικη...καλα ασχετο αυτα τα παιδια δεν εχουν παχυνει??? που χωραει τοση ποσοτητα??

η νταλια μια χαρα τα λεει για το σιδηρο!! και οντως οταν τους δινετε κρεατακι μη βαζετε κ τυρι!!! (στις φακες ουτως η αλλως η σιδηρος δεν ειναι απορροφησιμος!!)

Σοφία, γιατί λες πως δεν απορροφάται ο σίδηρος από τις φακές;;;;;;;

Εννοείς τη διαφορά μεταξύ του σιδήρου από το κρέας (αιμικού) και τις φυτικής προέλευσης τροφές;;;

Απορροφάται αλλά σε μικρότερο ποσοστό.

Όσο για την υπερασβέστωση κι εγώ ξέρω πως είναι πρόβλημα. Αν βρω λεπτομέρειες θα στείλω.

Η ξαδέρφη μου την είχε καταβρεί κατά αυτόν τον τρόπο και είχε συνδεμένο το μωρό με ένα μπιμπερό, ώστε εκείνη να μιλάει με τις ώρες στο τηλέφωνο - μιλάμε πάθος μεγάλη εξάρτηση. Λοιπόν το παιδί έπινε γύρω στα 4 λίτρα φρέσκο γάλα την ημέρα, συν τα υπόλοιπα "έτοιμα" βαζάκια, αν η ξαδέρφη μου έκανε διάλειμμα από το τηλέφωνο.

Τη νύχτα 2,5 χρονών σηκωνόταν μόνο του και γέμιζε το μπιμπερό, για τον λόγο αυτό το γάλα τοποθετείτω πάντα χαμηλά στο ψυγείο.

6 μηνών ήταν ένα φυσιολογικότατο μωρό.

2,5 χρονών ήταν 30 κιλά

4,5 χρονών ήταν 45 κιλά

και τώρα στα 19 είναι ένας υπέρβαρος άνθρωπος, μιλάμε πάνω απο 150 κιλά.

Όσο για την τωρινή διατροφή αποτελείται από χαμπουργκέρ, λουκάνικα, τηγανητές πατάτες και πολύ μα πάρα πολύ κόκα κόλα.

Για αιματολογικές δεν έχω ρωτήσει ποτέ, αλλά και ούτε μπορώ να ρωτήσω!!!!!!!!

:shock::shock::shock::shock: Αυτο πια ειναι εγκλημα!! Τι να πει κανεις :evil:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Νομίζω πως γενικά οποιαδήποτε υπερβολή δημιουργεί προβλήματα. Θεωρώ υπερβολή και το να δίνει κανείς στο παιδί σε ΚΑΘΕ γεύμα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδυνό) και ένα γάλα αλλά εξίσου υπερβολή και το να μετράει με το υποδεκάμετρο την ποσότητα που πίνει (δεν αναφέρομαι στα 500 γρ. που γράφετε πιο πάνω, άλλωστε από τη στιγμή που υποδεικνύει κάτι ο παιδίατρος, οφείλουμε να ακολουθήσουμε, γι αυτό έχουμε γιατρούς που τους εμπιστευόμαστε. Αναφέρομαι σε ακραίες συμπεριφορές που υποβάλλουν τα μικρά παιδιά σε πολλαπλές στερήσεις)... Όταν λειτουργούμε με μέτρο και ισορροπία, πιστεύω πως έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε εκείνο που είναι το πιο σωστό για τα παιδιά μας. Ας μην ξεχνάμε ότι και η παιδιατρική αλλάζει απόψεις από πενταετία σε πενταετία, και επιπλέον υπάρχουν και συγχρόνως διαφορετικές θεωρίες. Γι αυτό εγώ προσπαθώ -με γνώμονα πάντα τις κατευθύνσεις της παιδιάτρου μου- να διατηρώ ένα μέτρο και στη διατροφή τους. Τα παιδιά μου αγαπούν πολύ το γάλα. Και τα τρία πίνουν τρία ποτήρια γάλα την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ). Θα μπορούσαν να πίνουν και περισσότερο. Αλλά δεν τα αφήνω. Οι ηλικίες τους είναι 13 , 12 και 3 χρονών. Είναι και τα τρία παιδιά από μέτρια έως αδύνατα (σύμφωνα με τις καμπύλες ανάπτυξης). Κι όμως τρώνε και το φαγητό τους. Το είπα στην παιδίατρο και με ρώτησε τι δραστηριότητες έχουν. Κι όταν της περιέγραψα την ημέρα τους, μου είπε "κινούνται και γυμνάζονται πολύ, γι αυτό συμβαίνει αυτό. Μην ανησυχείς, συνέχισε έτσι". Θέλω να πω ότι και η διατροφή συνδέεται με διάφορα άλλα πράγματα (άσκηση, νευρικότητα, κ.λ.π.), γι αυτό δεν μπορούμε να την βλέπουμε απομονωμένα.

Ο καρδιολόγος Γεώργιος Κ. Ανδρικόπουλος, Επιμελητής στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΚΑΡ αναφέρει...

Χοληστερίνη στα παιδιά

Σε ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού η χοληστερίνη παρουσιάζει πολύ μεγάλη αύξηση ακόμα και από την παιδική ηλικία. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για κληρονομική ή «οικογενή» υπερχοληστερολαιμία και υπάρχει μια σειρά γονιδίων που την προκαλούν.

Σήμερα συνιστάται μια πρώτη μέτρηση της χοληστερίνης από την παιδική ηλικία προκειμένου να διαγνωστούν εγκαίρως τα παιδιά που πάσχουν από «οικογενή» υπερχοληστερολαιμία. Οι τρέχουσες συστάσεις των αρμόδιων ιατρικών εταιρειών προτείνουν χορήγηση στατινών από την ηλικία των 10 ετών καθώς ο κίνδυνος στην περίπτωση αυτή είναι πολύ μεγάλος.

Αυτό για την παιδική χολυστερίνη!!Α! Η παιδίατρός μας είναι κορυφή μιας και είναι Καθηγήτρια Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών....Επειδή πριν μια μανούλα το έθηξε...Η υπερασβεστιαιμία είναι κυρίως νόσος των παραθυρεοειδών αδένων...Αλλά και η υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών -ποσότητες της τάξεως των 5 λίτρων γάλα ημερισίως-μπορούν να κάνουν την εμφάνισει της νόσου γρηγορότερη...Κορίτσια πάντα μηλάμε για πολυυυυυυυυυυυυ ακραίες περιπτώσεις που συνοδεύονται συνήθως και από γονιδιακή προδιάθεση...

...με πολύ απλά λόγια το ασβέστιο είναι πολύ πιο ισχυρό από το σίδηρο με αποτέλεσμα να το απορροφάει...

Θα μου επιτρέψετε μια μικρή διόρθωση.... συμφορουμίτισες! :D

Το ασβέστιο δημιουργεί σύμπλοκο με το σίδηρο και αποβάλονται ... παρέα. ;)

Χάνουμε δηλαδή και από σίδηρο, και από ασβέστιο.

Αυτά... συνεχίστε....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

αυτο για τις εξετασεις ουτε εγω το εχω ακουσει..εμεις απο 8μηνων πινουμε μονο 2φορες την ημερα γαλα πρωι και βραδυ απο 250μλ..πολυ σπανια να της αντικαταστησω το φαγητο με γαλα,μονο αν ειναι εξω και δεν μπορω να της δωσω στερεα τροφη...καταρχην δεν παιρνουν ολες τις βιταμινες και δεν χορταινουν κι ολας μονο με γαλα..τι να πω απαραδεκτο...

πάντως αυτό που θέλω να πω, είναι οτι η δικη μας παιδίατρος που μπορεί να μην είναι καθηγητρια σε Παν/μιο αλλά είναι πολύ έμπειρη και βλέπει πολλά παιδια και γενικά διαβάζει πολύ, όταν του κάναμε τις πρώτες εξετασεις του μεγαλου πέρσι το Σεπτέμβρη και βγήκε οριακή η χολιστερίνη του το πρώτο που με ρωτησε ήταν πόσο γάλα πίνει....ο δικός μου βέβαια γωνστός για τη μιζερια του (κυριως απέναντι στο γαλα) είχε τσιμπημένη χοληστερινη από τις σοκολατίτσες κυρίως αυτα τα αυγά που όπως μου εξήγησε η γιατρός μας, επειδή ακριβώς είναι πιο πλουσια σε γάλα από άλλες σοκολάτες βοηθουν και στο να ανεβει η χοληστερινη...Μολις του τα ελαττώσαμε μια χαρα.

Ο μικρούλης μέχρι τον χρόνο έπεινε μόνο γάλα και έτρωγε τραχανα... πλήρη άρνηση για οτιδήποτε άλλο. Μετά τον χρόνο τρώει απ'ολα αλλά συνεχίζει και πίνει άπειρο γάλα. Η πρώτη λέξη που είπε γύρω στους 13 μήνες ήταν το γάλα. Είναι αδυνατούλης παρόλο που τρώει κανονικά. Δεν έβγαλα άκρη μέχρι στιγμής αν το ότι πίνει πολύ γάλα είναι καλό ή κακό... εγώ να σας πω δεν το θεωρούσα κακό αφού τρώει τα πάντα και είναι αδύνατος. Θα ήθελα όμως να βγάλω μία άκρη... Πάντως κι εγώ σαν παιδί είχα το ίδιο κόλημα με το γάλα, ίσως γιαυτό και δεν με προβλημάτισε...

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

.ο δικός μου βέβαια γωνστός για τη μιζερια του (κυριως απέναντι στο γαλα) είχε τσιμπημένη χοληστερινη από τις σοκολατίτσες κυρίως αυτα τα αυγά που όπως μου εξήγησε η γιατρός μας, επειδή ακριβώς είναι πιο πλουσια σε γάλα από άλλες σοκολάτες βοηθουν και στο να ανεβει η χοληστερινη...Μολις του τα ελαττώσαμε μια χαρα.

Μαριλένα, χωρίς παρεξήγηση, αλλά μ΄αυτή τη λογική μπορεί να γράψει κι η φίλη σου σ΄ένα αντίστοιχο φόρουμ και να πει ότι η φίλη της έδινε στο παιδί της που είναι μίζερο στο φαγητό σοκολάτες, με αποτέλεσμα να έχει τσιμπημένη χοληστερίνη, και οι συμφορουμίτισσές της να αρχίσουν τα "απαράδεκτο", "έγκλημα", "βαριόταν και το κακόμαθε το παιδί της" και τα γνωστά.

Γενικά, καλό είναι να προσέχουμε όταν κρίνουμε ανθρώπους που δεν ξέρουμε με βάση ελλιπείς πληροφορίες.