Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοηθεια απο συγγενεις?

Recommended Posts

Καλησπερα. εμεις εχουμε ενα μωρο 3 1/2 μηνων με παλινδρομηση κ οπως καταλαβαινετε εχουμε ταλαιπωρειθει αρκετα..μια κ το σοι του αντρα μου ειναι κοντα περιμενα μια βοηθεια αλλα δεν εχει ενδιαφερθει κανεις τους! στην αρχη ηρθαν για γουτσου-γουτσου,αλλα οταν ειδαν οτι ειναι δυσκολο μωρο κ χρειαζομαστε ουσιαστικη βοηθεια ολοι την εκαναν! Η κακομοιρα η μανα μου εχει σχεδον μετακομισει(μενουμε 3 ωρες μακρυα) για να βοηθησει!

Εσεις εχετε βοηθεια απο δικους σας?μου φαινεται οτι τα παλια χρονια ηταν πιο κοντα οι οικογενειες..

nmZKp3.png?nmOvssxvBcEop3.png?V8tGDx3G

Διαφημίσεις

Εγω δεν εχω καμια βοηθεια και δουλευω 12 ωρες την ημερα αστα να πανε κοριτσακι μου..........

line_line_typew5_beg_d_typew7_time_879570000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Αριστοτελια 15/01/2000

και εγω καμια βοηθεια λογω του οτι ειμαι μακρυα απο τα πατρια εδαφη αλλα και οταν περασαμε την περιπετεια της προωροτητας και τα σχετικα με τον ραφαηλ εκτος απο την μαμα μου ουδεις μεχρι σημερα μονο η μαμα μου τρεχει και αυτη οποτε μπορει λογο δουλειας και αποστασης τι να κανεις φιλενας οπως ερχονται τα πραγματα ετσι και εμεις ακολουθουμε καλο κουραγιο καλη υπομονη και περαστηκα και αγυριστα στο μικρουλακι σου

Καλησπερα. εμεις εχουμε ενα μωρο 3 1/2 μηνων με παλινδρομηση κ οπως καταλαβαινετε εχουμε ταλαιπωρειθει αρκετα..μια κ το σοι του αντρα μου ειναι κοντα περιμενα μια βοηθεια αλλα δεν εχει ενδιαφερθει κανεις τους! στην αρχη ηρθαν για γουτσου-γουτσου,αλλα οταν ειδαν οτι ειναι δυσκολο μωρο κ χρειαζομαστε ουσιαστικη βοηθεια ολοι την εκαναν! Η κακομοιρα η μανα μου εχει σχεδον μετακομισει(μενουμε 3 ωρες μακρυα) για να βοηθησει!

Εσεις εχετε βοηθεια απο δικους σας?μου φαινεται οτι τα παλια χρονια ηταν πιο κοντα οι οικογενειες..

Koπελα μου και εγω εχω 2 παιδακια και με το γιο μου ειχαμε προβλημα παλινδρομησης και βοηθεια απο πουθενα.Η μανα μου 3 ωρες μακρια και η πεθερα μου 5.Εγω δουλευω αλλα ακομα εχω την αδεια αλλα απο Σεπτεμβριο που θα επιστρεψω τα παιδια θα πανε και τα 2 σε παιδικο.Δυστυχως πρεπει να σταθεις στα ποδια σου και να φροντισεις την οικογενεια σου γιατι δεν προκειται να σε βοηθησει κανενας αλλος ουσιαστικα.Ολοι θα ερχονται για λιγο αλλα παλι θα φευγουν.Απλα οσο μεγαλωνει το μωρακι σου ολα θα γινονται πιο ευκολα.

Διαφημίσεις

κι εγω μονη μου και τα δυο παιδια ειχαν παλλινδρομηση

και δεν ειχα τη μανουλα μου γιατι την εχω χασει 'ημουν 24 χρονων στο πρωτο και η μονη εμπειρια που ειχα απο μωρα ηταν τα ξαδερφακια μου που τα φροντιζα συχνα

ευτυχως με πολυ υπομονη και λιγη βοηθεια απο τον αντρα μου τα καταφερα ..οταν η κορη μου ηταν 6 μηνων ξαναεπιασα δουλεια και τα πηγα σταθμο αλλα και παλι μονοι μας (τρεχοντας)

τωρα τα αφηνω στην πεθερα μονο απογευματα που δουλευουμε και οι δυο δηλαδη σπανια...

ειναι καλυτερα να μην υποχρεωνεσαι

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006

Εγώ.... δε θέλω βοήθεια.

Κουράζομαι πολύ, ζορίστηκα στην αρχή, αλλά προτιμώ να βρίσκω το δικό μου ρυθμό και να στήνω το δικό μου τρόπο, από το να περιμένω ένα άλλο "χέρι".

Συνήθως η βοήθεια από τρίτους (και μάλιστα συγγενείς) συνοδεύεται από πολλές οδηγίες που συχνά αποδεικνύονται εσφαλμένες. Επίσης η "βοήθεια" (μαμά και πεθερά) έχει στόμα και κριτικάρει, διαφωνεί, πρέπει πρώτα να κατανοήσει το τι λέω και μετά να το εκτελέσει. Επίσης με φορτίζει ψυχολογικά και τελικά με εξουθενώνει. Τέλος, η βοήθεια από συγγενικά πρόσωπα ακολουθείται συνήθως από τον δικό τους τρόπο.

Χωρίς βοήθεια ... το σπίτι πάει λίγο πιο πίσω, τα παιδιά όμως ακολουθούν τις δικές μας και μόνο οδηγίες (εμένα και συζύγου). Στήνω το δικό μου πρόγραμμα, και τα παιδιά ξέρουν πως ο λόγος των γονιών είναι πάνω από όλους τους άλλους (γιαγιά, παππού, θείου κτλ κτλ). Η οικογενειακή καθημερινότητα έχει ομαλή ροή.

Τώρα για μια οικιακή βοηθό... δε θα έλεγα όχι! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Πολύ σωστά τα λες Αλκυόν!!! Αυτό που εφαρμόζετε είναι το ιδιανικό!!!

Μακάρι να ήταν εφικτό αυτό το πρόγραμμα που αναφέρεις, για όλους μας!

Κατα τη διάρκεια του σχολικού έτους δουλεύω απογευματινές ώρες (από Σεπτέμβρη μέχρι και Μαϊο από τις 3.30 μέχρι τις 8.30-9.00) κι ο άντρας μου επιστρέφει 6.30 το απόγευμα. Δηλ. υπάρχει ένα κενό που το μωρό ή έπρεπε να μείνει μόνο;), ή να πάρω ξένη γυναίκα (με τίποτα!) ή να έρχεται η μάνα μου. Επέλεξα λοιπόν το τρίτο! Η επόμενη λύση ήταν να αφήσω τη δουλειά μου...

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Άλλο το θέμα με την εργασία. Εκεί σαφώς κοιτάμε την πιο βολική λύση και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού. ;)

Το σχόλιό μου αναφέρεται στην περίπτωση που είμαστε εμείς στο σπίτι ... (όχι εργασία κτλ) :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Άλλο το θέμα με την εργασία. Εκεί σαφώς κοιτάμε την πιο βολική λύση και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού. ;)

Το σχόλιό μου αναφέρεται στην περίπτωση που είμαστε εμείς στο σπίτι ... (όχι εργασία κτλ) :)

;);););)!!! :cool:

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις