Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εδώ και αρκετό καιρό πηγαίνω σε μεγάλη αλυσιδα super market στα βορεια προάστεια για να πάρω το συγκεκριμένο φρέσκο γάλα. ΜΟΝΙΜΩΣ δεν το βρίσκω!και εντελώς ΄΄τυχαία΄΄βρίσκω το παστεριωμένο της ίδιας μάρκας σε άφθονες ποσότητες.

Δεν έδωσα σημασία γιατί σκέφθηκα ότι εξαντλείται.Πηγαίνω λοιπόν σε φούρνους και ψιλικατζίδικα τα ίδια! Ρωτάω λοιπόν τον ψιλικατζή κοντα στην δουλειά μου αγανακτισμένη να μου πεί τι γίνεται με αυτό το γάλα επιτέλους και ξερετε τι μου είπε? Οτι η ΔΕΛΤΑ του αφήνει 2 κουτιά γάλα μονο και παστεριωμένα πολλά!και ας του έχει πεί επανειλλημένα ότι υπάρχουν πολλά μωρά στη γειτονιά που πίνουν φρέσκο.

Προωθούν τα παστεριωμένα γάλατα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχουν στα παιδιά μας όλα αυτά τα συντηρητικά! ΑΙΣΧΟΣ !

θα πάρω στην εταιρεία και θα παραπονεθώ γιατί αρκετά πια μας έχουν κοροϊδέψει!!

Διαφημίσεις

Προωθούν τα παστεριωμένα γάλατα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχουν στα παιδιά μας όλα αυτά τα συντηρητικά! ΑΙΣΧΟΣ !

οι συνέπειες που έχουν όμως τα μεταλλαγμένα προιοντα μέσα στα οποία είναι και αυτά της ΔΕΛΤΑ είναι ακόμη χειρότερες:wink:

γιατί δεν του πέρνεις ένα άλλο φρέσκο μικρότερης εταιρείας να το βρίσκεις και ευκολότερα ??? ή κανένα φρέσκο βιολογικό τα οποία είναι και άγλυκα?

rQGhp3.png

Συμφωνω με την DALIA αυτο επαιρνα κ εγω που είμαι απο επαρχια αλλά μεσα απο το φορουμ καταλαβα οτι δεν ειναι κ τα καλυτερα γαλατα τα advance κ για τα γιαουρτακια το ιδιο ακουσα για αυτο κοριτσια φρεσκο γαλατακι μεβγαλ για τα παιδακια μας ειναι οτι καλυτερο κ γιαουρτακι κουκακι ή φτιαχνει καμι μαμα

Ναι βρε κορίτσια νομίζετε πως δεν θέλω να του δώσω άλλο γάλα? Δεν το πίνει γενικά το γάλα και έχω πρόβλημα. Τώρα ξεκίνησα το advance και κάπως το ψιλοπίνει, μιλάμε για 150γρ. το πολύ και όχι πάντα!

Διαφημίσεις

Θα ξεκινησεις σιγα σιγα και λιγο λιγο και θα μαθει να πινει κι αλλο γαλα........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Θα ξεκινησεις σιγα σιγα και λιγο λιγο και θα μαθει να πινει κι αλλο γαλα........

το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι σταδιακά να βάζεις λίγο φρέσκο περισσότερο advance,κ.ο.ο μέχρι να αντικαταστήσεις πλήρως το advance

rQGhp3.png

παιδιά κι εμένα τα παιδιά μου αυτό το γάλα πίνουν και επειδή είχα ακούσει διάφορα κι από εδώ ότι είναι στα κόκκινα τησ greenpeace, τα μεταλλαγμένα πήρα τηλέφωνο στη γραμμή του καταναλωτή που γράφει πάνω στα μπουκάλια..

με εξυπηρέτησε μια πολύ ευγενική κοπέλα, στην ποία εξέθεσα όλες τις ανησυχίες μου και ό, τι άσχημο είχα ακούσει..εκείνη τη στιγμή η κοπέλα μου είπε να μπω στην επίσημη σελίδα της greenpeace.έτυχε και ήμουνα μπροστά στον υπολογιστή, μπήκα και το συγκεκριμένο γάλα είναι και πράσινο και με τικ(ελεγμένο)..τι να πω; μου δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι αυτοί οι κατάλογοι που κυκλοφορούν προέρχονται από ανταγωνιστικές εταιρείες κι εγώ έμεινα με την απορία ποιον να πιστέψω...για ψαξτε το και σεις κα μου λέτε...

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Και εγώ το έχω τσεκάρει αυτό για το advance γιατι το δίνει η κολλητη μου στα παιδιά και θέλαμε να το τσεκάρουμε.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΤΗΣ GREENPEACE ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ADVANCE THS ΔΕΛΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ V.ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ GREENPEACE ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΓΙΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΩ ΣΤΟ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Διαφημίσεις

θυμαμαι περυσι που ηθελα να αλλαξω γαλα στο μικρο πηγα στο σουπερ μαρκετ και επιασα στο χερι μου ενα κουτι advance μου το ειχε συστησει και ο παιδιατρος.. Απο συνηθεια εκτος απο την ημερομηνια ληξης γυρισα το κουτι αναποδα, να τσεκαρω εκεινο τον αναγλυφο αριθμο που δειχνει ποσες φορες εχει παει και ερθει ερθει στα ραφια των σουπερ μαρκετ ενα γαλα.. Και εγραφε 3.. Δηλαδη ενα γαλα που προοριζεται για μωρα ληγει 2 φορες και το ξαναεπεξεργαζονται και το ξαναβγαζουν στην αγορα..

Αυτο για τον αριθμο το εχει μαθει εδω μεσα στο φορουμ απο καποια κοπελα που δουλευε σε γαλακτομομικη μοναδα.. δεν θυμαμαι ποιο ειναι το τοπικ , αν θυμαται καποιος ας το γραψει.

περαν αυτου το συγκεκριμενο γαλα πιστευω πως εχει απαισια γευση.. δοκιμασε το ΕΒΟΛ η ακομα καλυτερα της Γεωργικης Σχολης.. Τριτη -Πεμπτη (πρωι πρωι) θα το βρεις στα ΑΒ Βασιλοπουλος (αν εισαι Αττικη) Ο δικος μου τα ηπιε και ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ γενικοτερα με το φαγητο του και με το γαλα... ειναι νοστιμα πραγματικα και κυριως δεν "βρωμανε" .

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εδώ και αρκετό καιρό πηγαίνω σε μεγάλη αλυσιδα super market στα βορεια προάστεια για να πάρω το συγκεκριμένο φρέσκο γάλα. ΜΟΝΙΜΩΣ δεν το βρίσκω!και εντελώς ΄΄τυχαία΄΄βρίσκω το παστεριωμένο της ίδιας μάρκας σε άφθονες ποσότητες.

Δεν έδωσα σημασία γιατί σκέφθηκα ότι εξαντλείται.Πηγαίνω λοιπόν σε φούρνους και ψιλικατζίδικα τα ίδια! Ρωτάω λοιπόν τον ψιλικατζή κοντα στην δουλειά μου αγανακτισμένη να μου πεί τι γίνεται με αυτό το γάλα επιτέλους και ξερετε τι μου είπε? Οτι η ΔΕΛΤΑ του αφήνει 2 κουτιά γάλα μονο και παστεριωμένα πολλά!και ας του έχει πεί επανειλλημένα ότι υπάρχουν πολλά μωρά στη γειτονιά που πίνουν φρέσκο.

GStone εννοείς το υψηλής παστερίωσης; γιατί παστεριωμένα είναι όλα εκτός από κάποια άλλου τύπου γάλατα.

xZBdp3.png

γυρισα το κουτι αναποδα, να τσεκαρω εκεινο τον αναγλυφο αριθμο που δειχνει ποσες φορες εχει παει και ερθει ερθει στα ραφια των σουπερ μαρκετ ενα γαλα.. Και εγραφε 3..

Αυτο για τον αριθμο το εχει μαθει εδω μεσα στο φορουμ απο καποια κοπελα που δουλευε σε γαλακτομομικη μοναδα.. δεν θυμαμαι ποιο ειναι το τοπικ , αν θυμαται καποιος ας το γραψει.

καλημέρα dora! πάντα μου αρέσει να σε διαβάζω γιατί είσαι αρκετά διαφωτιστική και ακριβής σε αυτά που λες μόνο που εδώ έχουμε κενό:shock:

μπορείς να βοηθήσεις λίγο παραπάνω; έστω λέγοντας που βρίσκεται αυτός ο αριθμός στο κουτί του δελτα advance...

bpGZp3.png

ooAsp3.png

αν θελεις να βρισκεις το γάλα υπάρχει σε χαρτινη συσκευασια στο ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Μαρούσι στην οδο Βασ.Αλεξάνδρου...και στην Πέυκη στο τροφινο... στην Χρυσοστομου σμυρνης σε αφθονια

1129643tvsq1yiqpw.gif

εκεινο τον αναγλυφο αριθμο που δειχνει ποσες φορες εχει παει και ερθει ερθει στα ραφια των σουπερ μαρκετ ενα γαλα.. Και εγραφε 3.. Δηλαδη ενα γαλα που προοριζεται για μωρα ληγει 2 φορες και το ξαναεπεξεργαζονται και το ξαναβγαζουν στην αγορα..

αυτό με τον αριθμό δεν ισχύει παιδιά... είναι ένα spam email που κυκλοφορεί εδώ και καιρό. Ο ανάγλυφος αριθμός είναι απλά ένας κωδικός που βγάζει η μηχανή που γεμίζει τα κουτιά, και δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα του γάλακτος.

Τα γάλατα που επιστρέφουν στις εταιρείες δεν επανασυσκευάζονται ως φρέσκο γάλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για γιαούρτι ή για ξυνόγαλο, κι αυτό φυσικά αν δεν έχουν αλλοιωθεί.

Διαφημίσεις

θυμαμαι περυσι που ηθελα να αλλαξω γαλα στο μικρο πηγα στο σουπερ μαρκετ και επιασα στο χερι μου ενα κουτι advance μου το ειχε συστησει και ο παιδιατρος.. Απο συνηθεια εκτος απο την ημερομηνια ληξης γυρισα το κουτι αναποδα, να τσεκαρω εκεινο τον αναγλυφο αριθμο που δειχνει ποσες φορες εχει παει και ερθει ερθει στα ραφια των σουπερ μαρκετ ενα γαλα.. Και εγραφε 3.. Δηλαδη ενα γαλα που προοριζεται για μωρα ληγει 2 φορες και το ξαναεπεξεργαζονται και το ξαναβγαζουν στην αγορα..

περαν αυτου το συγκεκριμενο γαλα πιστευω πως εχει απαισια γευση.. δοκιμασε το ΕΒΟΛ η ακομα καλυτερα της Γεωργικης Σχολης.. Τριτη -Πεμπτη (πρωι πρωι) θα το βρεις στα ΑΒ Βασιλοπουλος (αν εισαι Αττικη) Ο δικος μου τα ηπιε και ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ γενικοτερα με το φαγητο του και με το γαλα... ειναι νοστιμα πραγματικα και κυριως δεν "βρωμανε" .

ντορα συγνωμη αλλά να ρωτησω κάτι?΄γιατι έχω διαβάσει και την άποψη σου αν δεν κάνω λάθος για τα γιαουρτια....

όταν το μωρο χρόνιζει και πρεπει απο το γάλα σκονη να πάει στο γάλα φρεσκου τυπου αυτα όμως που είναι για μωρα μετα το 12το μηνα γιατι άν ρωτησεις τον παιδιατρο σου θα σου πει πως το μωρο πίνει φρεσκο γαλα σαν αυτο που πινουμε και εμεις...μετα τον 15το μηνα γιατι πιο πριν του πέφτει βαρυ.....δηλαδη προτιμας να δωσεις γαλα δικής σου επιλογης απο αυτα που συστεινουν οι παιδίατροι?επίσης....φυσικα και μυριζει περιεργα γιατι ειναι εμπλουτισμένο με άλλα θρεπτικα συστατικα απο τα γάλατα που πίνουμε εμεις....

απο την άλλη ποιος σου ειπε ότι τα εβολ και τα συναφη γάλατα είναι καλυτερα....?ποια τα γάλατα σκόνη που έρχονται απο γειτονικες χώρες γιατι η παραγωγη γάλακτος στην Ελλάδα δεν φτάνει να μας καλύψει?

συγνωμη που ρωταω όλα αυτα αλλά επειδη ξερω κάποια πράγματα απο πρωτο χερι γιατι κατάγομαι απο την λάρισα και ο πατερας μου ειχε μεγάλη παραγωγική μονάδα με αγελάδες.....ήταν και προεδρος στον όλυμπο πριν πουληθει σε ιδιωτη....έχει περάσει απο απιστευτα σεμινάρια των ξένων εταιρειων και φρόντιζε πάντα ότι μαθαινει να μας το μεταδιδει....δεν κάνω διαφήμιση....ούτε προτιμω καποια εταιρεια....απλά εμπιστευομαι την παιδίατρο μου η οποία ειναι καθηγητρια πανεπιστημιου για ότι θα μου συστήσει....αμα ήταν έτσι θα γινόμουν εγω παιδιατρος στη θεση της και εκεινη αρχιτεκτονας στην θέση την δικη μου.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

αυτό με τον αριθμό δεν ισχύει παιδιά... είναι ένα spam email που κυκλοφορεί εδώ και καιρό. Ο ανάγλυφος αριθμός είναι απλά ένας κωδικός που βγάζει η μηχανή που γεμίζει τα κουτιά, και δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα του γάλακτος.

Τα γάλατα που επιστρέφουν στις εταιρείες δεν επανασυσκευάζονται ως φρέσκο γάλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για γιαούρτι ή για ξυνόγαλο, κι αυτό φυσικά αν δεν έχουν αλλοιωθεί.

πεστα βρε ηλιαχτιδα.....αν είναι δυνατον δηλαδη πλεον....

1129643tvsq1yiqpw.gif

GStone εννοείς το υψηλής παστερίωσης; γιατί παστεριωμένα είναι όλα εκτός από κάποια άλλου τύπου γάλατα.

Ναι elenasteraki μου αυτό εννοώ. Το βρίσκεις πάντα!

αν θελεις να βρισκεις το γάλα υπάρχει σε χαρτινη συσκευασια στο ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Μαρούσι στην οδο Βασ.Αλεξάνδρου...και στην Πέυκη στο τροφινο... στην Χρυσοστομου σμυρνης σε αφθονια

Ευχαριστώ πολύ fenaki, μένω και μαρούσι οπότε αν παραγίνει το κακό με το ψάξιμο θα πηγαίνω εκει.

Πάντως προβληματίστηκα βρε κορίτσια για το συγκεκριμένο γάλα με όλα αυτά που γράφετε αλλά σκέφτομαι ότι οι παιδίατροι που το συστήνουν τι στο καλό δεν ξέρουν? πιστεύω ότι αν δεν ήταν κατάλληλο ένα γάλα δεν θα το προωθούσαν, εξάλλου ελέγχονται.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ GREENPEACE ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ..

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση...πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτό...εγώ πάντως όσο και να έψαξα στην ιστιοσελίδα τους δεν τη βρήκα...αν μπορείς να βάλεις ένα λινκ...

θα τους στήλω και email.

rQGhp3.png

Γνωστή μου που δουλευει στην Δελτα (vivartia) μας ειπε οτι εχουν κλεισει ολες τους τις φάρμες στην Ελλαδα και φέρνουν το γάλα απ'έξω!!!! Το κουτί ομως γράφει Ελληνικό προϊόν μιας και η τελική επεξεργασία γίνεται στην Ελλαδα....καλα ειναι ΠΟΛΥ ΑΛΗΤΕΣ!

Η ΜΕΒΓΑΛ και ο ΟΛΥΜΠΟΣ ειναι σίγουρα Ελληνικά.

ναι ναι και η φάρμα Κουκακης πολυ καλή. Η κολλητη μου ειναι χημικός τροφίμως και τωρα ειναι στην ΕΒΓΑ γι'αυτο και ξέρω πολλά για αυτά...εχει δουλεψει και στην ΑΓΝΟ και στον ΟΛΥΜΠΟ.