Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Gia sas manoules...

Eimai kenouria sto foroum kai tha ithela an einai eukolo na mou apantisete se mia erorisi!!!:P

Eimai 7 minon kai se liges meres tha paro tin adia egimosinis apo to ika. Ithela na rotiso an mporo na paro kai tin kalokairini mou adia tora???:roll: i tha mporeso na tin paro meta to telos tis adias egimosinis???

Διαφημίσεις

Φυσικά και μπορείς να την πάρεις τώρα την άδειά σου, και μετά. Το σύνηθες και το πιο καλό είναι να την κολλήσεις μετά την άδεια λοχείας για να κάτσεις περισσότερο με το παιδάκι σου. Και φυσικά μετά να κολλήσεις και το 6μηνο. Με το καλό να πάνε όλα καλά και να πάρεις αγκαλίτσα το νινάκι σου.

πέρσι βρισκόμουν σχεδόν στην ίδια φάση με εσένα και δεν ήξερα τι να κάνω...

τελικά έκανα αυτό που σου είπε και η ΚΑΤ123, για να κάτσω περισσότερους μήνες με το μωρό μου.Το θετικό με εμένα ήταν ότι η άδεια τοκετού ξεκίνησε αρχές Ιουνίου και έτσι με βόλεψε από την άποψη ότι δεν ταλαιπωριόμουν με τα λεωφορεία μέσα στη ζέστη....

οπότε δες και αυτό...αν η δουλεια σου είναι μακρυά και νομίζεις ότι δεν μπορείς να τρέχεις με τη ζέστη πάρε την καλοκαιρινή άδεια τώρα να πας να κανεις και κανενα μπανακι!

εξάλλου χάρη στην 6αμηνη αδεια του ΟΑΕΔ, θα εχεις μπόλικους μήνες μέτα με το νινί σου

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Gia sas manoules...

Eimai kenouria sto foroum kai tha ithela an einai eukolo na mou apantisete se mia erorisi!!!:P

Eimai 7 minon kai se liges meres tha paro tin adia egimosinis apo to ika. Ithela na rotiso an mporo na paro kai tin kalokairini mou adia tora???:roll: i tha mporeso na tin paro meta to telos tis adias egimosinis???

καλημερα

όσον αφορα την άδεια σου γενικα ισχυουν τα εξης

1. άδεια εγκυμοσυνης 57 μέρες

2. άδεια λοχειας 63 μέρες

αν πάρεις το 6 μηνο θα πρεπει να πάρεις όλη την αδεια που δικαιουσαι δηλαδή αν δεν έλλειψες λόγω ασθενειας δηλωμενης στο ΙΚΑ θα πάρεις 25 μερες άδεια και ο εργοδοτης θα πρεπει να σου τα πληρωσει αυτά...και άν πάρεις το 6 μηνο θα αρχίσει να ισχυει απο το τέλος της άδειας σου και μετα.

1129643tvsq1yiqpw.gif

koritsia euxaristo para poli gia tis euxes kai fisika gia tin apantisi... me volevei na tin parv tora gia na tin plirotho kiolas. eksalou den tha ksana doulepso mexri ta 2 tis bebas giati den exo kapion na mou tin krataei. Elpizo kai o ergodotis mou na mou tin dosei tora tin adeia.

Διαφημίσεις

koritsia euxaristo para poli gia tis euxes kai fisika gia tin apantisi... me volevei na tin parv tora gia na tin plirotho kiolas. eksalou den tha ksana doulepso mexri ta 2 tis bebas giati den exo kapion na mou tin krataei. Elpizo kai o ergodotis mou na mou tin dosei tora tin adeia.

δεν κατάλαβες μαλλον...την δικαιούσαι δεν μπορει να κάνει κάτι να μην την πάρεις εχεις δηλώσει την εγκυμοσύνη στο ικα?

ειναι υποχρεωτικο αφου κλεισεις τον 7 μηνα στην ουσια να εχεις άδεια εγκυμοσυνης 57 μερες...δεν μπορει να στο αρνηθει....διοτι πρεπει να υπογραψει κιολας αυτός μια βεβαιωση

1129643tvsq1yiqpw.gif

Είσαι πολύ τυχερή!!!!

Και μετά τον τοκετο να την πάρεις θα στην πληρώσει ο εργοδότης σου βέβαια να ξέρεις.

Μπορείς να δουλέψεις όσο θέλεις αν αντέχεις μέχρι τις 53 μέρες πριν τον τοκετό που βγαίνεις σε άδεια ετσι και αλλιώς (εκτος και αν συμφωνήσετε ατυπα να δουλεψεις κιάλλο και να πληρώεσαι ;), μετά παίρνεις την άδεια του τοκετου, κολλάς την άδεια του 09 (αν γεννας Σεπτέμβρης έχουν περάσει 3 μήνες αρα Ιανουάριος του '10) κολλάς την άδεια του '10. Ζητάς απο τον εργοδότη σου να σου δώσει μαζεμένο το μειωμένο ωράριο (γίνεται εφοσον συμφωνήσει αρα + 3,5 μήνες. και μετά παίρνεις το εξάμηνο του ΟΑΕΔ έχει φτάσει πάλι Σεπτέμβρης αρα μπορεί να σε απολύσει.

Του ζητάς εικονική απόλυση και γράφεσαι στον ΟΑΕΔ για εναν χρόνο ακόμα :D:D.

Σε βοήθησα?

Επίσης μπορείς μετά τον Φεβρουάριο του '10 να μείνει ξανα έγκυος οπότε συνεχίζεις...

Και εγω δεν έχω κανεν να μου τον κρατάει αλλά μπροστά στην ασφάλιση (και παροχέςς για δευτερο τοκετο ) προτιμώ να βρω μια γυναίκα μέχρι να ξαναμείνω έγκυος και ας την πληρώνω περισσότερα παο ότι θα μου μένουν τελικά (900ε μισθός- 500:twisted: γυναίκα= 400 για μένα)

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Ασπασια χλωμο να βρεις γυναικα με αυτα τα λεφτα να σου κραταει το μωρο φουλ ωραριο (8+ 1 ωρα τουλαχιστον να πας και να ερθεις) με αυτα τα λεφτα.

Εγω εδινα 700 πριν 3 χρονια.

Ivini την καλοκαιρινη σου αδεια θα την πληρωθεις ουτως η αλλως. Ειναι μερος του 14ου μισθου, δεν σου δινουν λεφτα απο την καλη τους την καρδια για να πας διακοπες. Ειναι επιδομα!!!

Ακομα κι αν εσυ ειχες παραιτηθει απο τη δουλεια σου (οποτε δεν επερνες την αδεια σου) ο εργοδοτης ειναι υποχρεωμενος να σου την πληρωσει,, αναλογικα με τις μερες που δουλεψες μεσα στο ετος.

Αυτο που μπορεις να πληρωθεις εξτρα ειναι η αδεια που σου αντιστοιχει αν δεν την παρεις , με υπαιτιοτητα του εργοδοτη. Αν πχ ο εργοδοτης αρνηθει να σου δωσει την κανονικη σου μεσα στο ετος (συνηθως δινεται μια παραταση μεχρι τελη Φλεβαρη) ειναι υποχρεωμενος να σου πληρωσει την καθε μερα σαν ενα μεροκαματο.

Δουλευα πολλα χρονια με συμβασεις εχοντας ΙΚΑ και επειδη ποτε δεν παιρναμε αδεια οταν εληγε η συμβαση μας την πληρωναν.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ασπασια χλωμο να βρεις γυναικα με αυτα τα λεφτα να σου κραταει το μωρο φουλ ωραριο (8+ 1 ωρα τουλαχιστον να πας και να ερθεις) με αυτα τα λεφτα.

Εγω εδινα 700 πριν 3 χρονια.

.

Αστα να πάνε απλά εγω δεν πήρα το μειωμένο και θα το ζητώσω τα απογευματα (δουλευω σε κατάστημα) αρα θα είναι 6 ωρες και η κυριά μενει δίπλα :D (την εχω βρει). Το μόνο αρνητικο είναι πως θέλει 14 μισθούς... χωρις ασφάλεια όμως είναι συνταξιούχος...

Η κοπέλα αποκάτω 700 δίνει για 8ωρο:oops:

Δεν συμφαίρει να δουλευεις και να ΄λεχεις γυναίκα αλλά εγω με την προοπτική 2ου παιδιού δεν με συμφαίρει να τα παρατήσω...

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Stin dikia mou periptosi einai ligo diaforetika giati o antras mou einai stratiotikos kai to moro tha to asfalisoume sto dimosio. Gia deutero paidi den skeutomai akoma giati skopevo na mpo kai ego ston strato se 2 xronia kai meta tha valo mprosta gia 2ro paidaki opote to na min douleuo den uparxei provlima... oso gia tin diki mou afalisi otan liksi tou ika mporei o antras mou na me asfalisei kai emena sto dimosio

Διαφημίσεις

Stin dikia mou periptosi einai ligo diaforetika giati o antras mou einai stratiotikos kai to moro tha to asfalisoume sto dimosio. Gia deutero paidi den skeutomai akoma giati skopevo na mpo kai ego ston strato se 2 xronia kai meta tha valo mprosta gia 2ro paidaki opote to na min douleuo den uparxei provlima... oso gia tin diki mou afalisi otan liksi tou ika mporei o antras mou na me asfalisei kai emena sto dimosio

Οπόε κάνε το πρωτο που σου είπα με το εξαμηνο, τις καλοκαιρινές άδειες, τον οαεδ, και το ταμειο ανεργίας...

Ενα εισόδημα εστω και μικρό δεν νομίζω να σε χαλάει ;)

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

mama xrysa den einai thema antoxis alla theliseis. Auto to moraki einai san onoiro gia mena alla den tha stamatiso na kano auta pou thelo. Me ton erxomo enos paidiou den stamataei mia zoi. An ta skeutomouna etsi apla tha simene oti den eimai etimi gia auto. Ase pou apotan ematha gia tin egimosini kai me ton kairo anti na anxonome gia ola exo iremisei , exo xalarosei , kai ta vlepo ola pio thetika. Mexri tora stin zoi mou imoun taso anxodis pou mexri to nosokomio eftasa me elkos alla tora ola mou fenonte roz akoma kai i diskolies. Kai o monos pou einai dipla mou einai o antras mou.

koritsia tha mporousate na mou pite ti tha prepei na exei i valitsa pou tha paro sto meeutirio??? :confused: kai gia to moro kai gia mena???:confused:

Giati den exo idea!!!:(

που θα γεννησεις (ιδιωτικό ή δημόσιο ) για να σου πω τι θα χρειαστείς πέρα απο αυτά που θα σου προσφέρει το μαιευτήριο.

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι βρε κορίτσια; Επειδή είμαι στον 6ο μήνα και θα πρέπει να συζητήσω με τον εργοδότη την άδεια, αν κατάλαβα καλά δικαιούμαστε σύνολο 17εβδομάδες (πριν & μετά τοκετού) ή 6 μήνες;; Γιατί κάποιος μου είπε ότι άλλαξε η άδεια από 4,25μήνες σε 6. Είναι αλήθεια;;

Ξέρω επίσης ότι μπορείς να έχεις μετά μειωμένο ωράριο, αλλά αυτό θα το πάρει ο σύζυγός μου οπότε εγώ εξαιρούμαι.