Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η μεγάλη μου, η Δανάη, είναι 3 ετών. Έχουμε προσπαθήσει να προσλάβουμε κοπέλα να την κρατάει τώρα που θα επιστρέψω κι εγώ στη δουλειά και να την διαβάζει και λίγο. Αισθάνομαι ότι η κουκλίτσα μου συνήθισε την παρουσία μου σπίτι τον τελευταίο χρόνο και με τον ερχομό της μικρότερης, της Έλλης μας, οπότε αντιλαμβάνομαι έτσι στον αέρα μια περίεργη και έντονη αντιδραστικότητα της μικρής την οποία για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω σωστά.

Σκέφτομαι να φέρουμε την κοπέλα για καμιά βδομάδα όσο θα είμαι κι εγώ παρούσα να συνηθίσει στην παρουσία της η μικρή. Η Δανάη καταλαβαίνει γενικά πολλά πράγματα, μαζεύει κουβεντούλες και της πετάει σαν το παπαγαλάκι. Και επειδή μάλλον θα έχει ακούσει τη γιαγιά να διαφωνεί σήμερα το πρωΐ μου λέει "οι μαμάδες είναι στο σπίτι, δεν θέλω άλλη μαμά".

Προσπάθησα, χωρίς να ξέρω αν έκανα καλά, να της περάσω κι ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πιο μικρούλα μας, την Έλλη, την είπα τώρα έχουμε ένα μικρούλι στο σπίτι να φροντίζουμε και είσαι η μεγάλη αδερφή, η κοπέλα θα έρθει για το μικρούλι μας, για να έχουμε όλοι καλύτερη φροντίδα, θα την βοηθάς εσύ, γιατί η μαμά πρέπει να δουλέψει.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που έχω αντιδράσεις της Δανάης, λίγο έντονες, ανησυχώ μήπως το χειρίζομαι λίγο λάθος το θέμα.

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μ αν κατάλαβα καλά θέλεις να πάρεις κοπέλα στο σπίτι για το τρίχρονο. Γιατί δεν το στέλνεις παιδικό σταθμό? Είναι η σωστή ηλικία νομίζω. Και θα περνάει και σαφώς καλύτερα από το σπίτι, γιατί στην ηλικία αυτή θέλουν την παιδική παρουσία. Όσο για το 'οι μαμάδες είναι στο σπίτι' μπορείς, φαντάζομαι να την πείσεις ότι δεν είναι έτσι, φέρνοντας παραδείγματα από φίλες σου...

και να την διαβάζει και λίγο.
εννοείς να της διαβάζει παραμύθια? ή να της μαθαίνει πράγματα?

είναι λίγο δύσκολο όλο αυτό. και εγώ τείνω πολύ προς τον παιδικό, γιατί είναι ένας τρόπος να αποκτήσουν τα παιδιά κάτι δικό τους΄την στιγμή που πλέον στο σπίτι έχουν να μοιράζονται την προσοχή κάποιου ατόμου με το αδερφάκι τους - πχ στο σχολείο, έχουν την δική τους δασκάλα τους δικούς τους φίλους κτλ.

βέβαια όλο αυτό, απαιτεί να περάσετε απο το στάδιο της προσαρμογής που δεν είναι ότι ευκολότερο αλλά φυσικά απαραίτητο για να χαρεί τα υπόλοιπα.

είναι πολύ δύσκολο να βρείς σωστό άτομο, πόσο μάλλον εκπαιδευμένο να μπορεί να δώσει και στην μεγάλη σου, κάποια παιδαγωγικά στοιχεία.

πες μας περισσότερα για την ηλικία του μικρού σου, πριν πόσο καιρό δηλαδή γέννησες κτλ.

αναζήτησε όμως και άρθρα που έχουν γραφτεί σε αυτή την ενότητα

http://parents.org.gr/forum/viewforum.php?f=17

διάβασε πρώτα πολλά απο τα κείμενα, είναι κάτι που έχει συζητηθεί πολύ...!

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=806&postdays=0&postorder=asc&vote=viewresult

είναι κάποια όμως που δεν θυμάμαι σε ποιά ενότητα ήταν! θυμάται κανείς που αλλού είχαμε συζητήσει το δίλημα παιδικού ή babysitter? (εκτός του βρεφικού!)

θυμάμαι ότι είχα γράψει κάπου πολλά πράγματα για αυτό αλλά δεν το βρίσκω! :?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.